Şimdi Ara

Kasko bu kadar pahalı olurmu???

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
38
Cevap
0
Favori
4.329
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • 2003 model, 1.4, benzinli, peugeot 206 ım var, aracı 2 yıl başak sigortadan bu yılda son olarak (3.yıl) anadolu sigortadan kaskolattırdım fakat 850 ytl ödüyorum (8 taksit) suana kadar kaskoya kazadan dolayı hiç başvurmadım (kazasız), sizce çokmu ödedim? yada sigorta şirketini dğiştirmemmi rakamı yükseltti? yardımcı olurmusunuz arkadaslar...

• Aracın modeli eskidikçe kasko firmalarının uyguladığı oran değişiyor, o nedenle siz hasarsızlık indirimi alsanız bile çarpan yükseleceğinden fiyat pek de düşmüyor maalesef. Birde her markaya farklı oranlar uygulayabiliyorlar, kasko yaptırırken güvenilir birkaç şirketi dolaşmakta fayda var. En azından sigortam.net ten fiyat araştırması yapabilirsiniz.
  • araba eskidikce kasko fiyatı artıyor
  • kardes benim arac 2006 model guven sigortadan 670 ytl ye yeniledim hasarsizlik da var bunu 172 ytl si trafik sigortasi gerisi kasko birde full kasko tabi

bu sene primler oldukca artmis
  • nebituran arkadaşın dediği gibi bu sene primler çok arttı bende baya şaşırmıştım yeniletirken. Zorunlu trafik sigortasının teminatları yükseldiği ve kasko şirketlerininde bu oranların altında kalmamak için zam yaptıklarını falan söylediler. Daha ayrıntılı bilgisi olan paylaşırsa iyi olur.
  • Efet bu sene primler arttı. Kaza yapan araç sayısı fazla sigorta bunlara para yetiştircem dıye primleri yükseltiyor yoksa iflas edecek. Bende eski kasa opel astra comfort 2005 model 650 axa da yaptırdım.Hersene artıyor yaştan dolayıda tabı artıyor ama asıl primlere gelen zamlar yüzünden
  • bende aynı dertten muzdaribim ama neysekiwww.ucuzkasko.com u önerdi bir arkadaşım. oradaki yetkililerle bayağı bi konuşup bütün şirketlerin fiyat ve detaylarını öğrendim, çok yardımları oldu ve beklediğimden çok daha iyi fiyata yaptırdım sigortamı
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Bu Araba Bu Fiyat Eder Mi?
    3 ay önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orjinalden alıntı: theguide

2003 model, 1.4, benzinli, peugeot 206 ım var, aracı 2 yıl başak sigortadan bu yılda son olarak (3.yıl) anadolu sigortadan kaskolattırdım fakat 850 ytl ödüyorum (8 taksit) suana kadar kaskoya kazadan dolayı hiç başvurmadım (kazasız), sizce çokmu ödedim? yada sigorta şirketini dğiştirmemmi rakamı yükseltti? yardımcı olurmusunuz arkadaslar...

2. el değeri 15-16 bin ytl lik bi arac için 3.yılda 850ytl ödemek çok fazla
    kapalı garajınız varsa ,hırsızlık oranının yüksek olmadığı bi yerde yaşıyorsanız ve arabayı cok hızlı sürmüyorsanız kasko sizin için kayıptan başka bişey değildir

zaten kasko şirketleri istatistiklere göre belirliyo fiyatlarını
    ortalama bi insan ne kadar kaza yapıyo ve arabası ne kadar sıklıkla çalınıyo
    siz eger bu ortalamalara yakın iseniz dahi şirket sizden para kazanacaktır
    çünki üzerine kar payı ve belirsizlik oranı koyuyor

atıyorum ortalama 1 yılda 500ytl lik maddi hasarlı kazaya karısıyo ise insanlar
    bi%10 üzerine koyup kendini garantiye alıyo, bi %10 da kar koyuyo

sen ortalama bi insan olarak yılda 500ytl lik kaza yapıyosun belki,ama 600ytl lik kasko ödüyosun
    gibi
    sigorta şirketleri sizin yararınız için çalışmazlar,"müşterinin başına bişey geldiğinde zor durumda kalmasın"
    mantıgıyla hareket etmezler
    sadece herhangi bi kaza yada çalıntı durumlarında karşılaşacagınız zararı taksitlendirmiş olurlar,ve bu taksitleri olay daha başınıza gelmeden,hemde fazla fazla ödemeye başlarsınız

sözün özü çok acemi değilseniz ve arabanızın çalınmayacagına inanıyor iseniz kaskonuzu iptal ettirin
    kaskoya 3 yılda verdiğiniz para 3binytlye yakın anladıgım kadarı ile
    ve size kazancı koca bir sıfır,ve bu kaybınız gün gectikce artacak
    kaza yapsanız ayrı bi dert,hasarsızlık indiriminiz gidecek bu seferde
    müşteriyi her türlü yontmaya dayalı sigorta sistemleri
    yoksa zengin olamazlardı

araca gelişmiş bi alarm sistemi kurmak çok daha mantıklı kasko yaptırmak yerine

• quote:

Orjinalden alıntı: SUBARU

quote:

Orjinalden alıntı: theguide

2003 model, 1.4, benzinli, peugeot 206 ım var, aracı 2 yıl başak sigortadan bu yılda son olarak (3.yıl) anadolu sigortadan kaskolattırdım fakat 850 ytl ödüyorum (8 taksit) suana kadar kaskoya kazadan dolayı hiç başvurmadım (kazasız), sizce çokmu ödedim? yada sigorta şirketini dğiştirmemmi rakamı yükseltti? yardımcı olurmusunuz arkadaslar...

2. el değeri 15-16 bin ytl lik bi arac için 3.yılda 850ytl ödemek çok fazla
    kapalı garajınız varsa ,hırsızlık oranının yüksek olmadığı bi yerde yaşıyorsanız ve arabayı cok hızlı sürmüyorsanız kasko sizin için kayıptan başka bişey değildir

zaten kasko şirketleri istatistiklere göre belirliyo fiyatlarını
    ortalama bi insan ne kadar kaza yapıyo ve arabası ne kadar sıklıkla çalınıyo
    siz eger bu ortalamalara yakın iseniz dahi şirket sizden para kazanacaktır
    çünki üzerine kar payı ve belirsizlik oranı koyuyor

atıyorum ortalama 1 yılda 500ytl lik maddi hasarlı kazaya karısıyo ise insanlar
    bi%10 üzerine koyup kendini garantiye alıyo, bi %10 da kar koyuyo

sen ortalama bi insan olarak yılda 500ytl lik kaza yapıyosun belki,ama 600ytl lik kasko ödüyosun
    gibi
    sigorta şirketleri sizin yararınız için çalışmazlar,"müşterinin başına bişey geldiğinde zor durumda kalmasın"
    mantıgıyla hareket etmezler
    sadece herhangi bi kaza yada çalıntı durumlarında karşılaşacagınız zararı taksitlendirmiş olurlar,ve bu taksitleri olay daha başınıza gelmeden,hemde fazla fazla ödemeye başlarsınız

sözün özü çok acemi değilseniz ve arabanızın çalınmayacagına inanıyor iseniz kaskonuzu iptal ettirin
    kaskoya 3 yılda verdiğiniz para 3binytlye yakın anladıgım kadarı ile
    ve size kazancı koca bir sıfır,ve bu kaybınız gün gectikce artacak
    kaza yapsanız ayrı bi dert,hasarsızlık indiriminiz gidecek bu seferde
    müşteriyi her türlü yontmaya dayalı sigorta sistemleri
    yoksa zengin olamazlardı

araca gelişmiş bi alarm sistemi kurmak çok daha mantıklı kasko yaptırmak yerine

Yapmış olduğunuz yorumların hiç birine katılmıyorum. Kasko yaptırmanın bir çok faydası var. Siz ne kadar iyi şoför olsanız bile size çarpıp zarar verebilirler veya aracınız güvenle park ettiğinizde aracınıza zarar verilmiş bir şekilde bulabilirsiniz. Büyükşehirlerde suç oranları (Hırsızlık-Gasp vb) giderek artarken kasko önemli bir faktördür. Ayrıca kendi aracınızın dışında 3ncü şahıslara yapmış olduğunuz hasarlarda da kaskonun büyük faydasını görebilirsiniz. Kaza yapmasanız bile aracınızın arızalanmasında, benzinin bitmesi, lastik patlaması vb. gibi durumlarda da assist hizmeti ile çekici, otel, yol masrafları gibi durumlarda da faydalanmanız olasıdır. Sonuç olarak çoğu sigorta şirketi Kasko branşında zarar etmeye devam ediyor buda kasko fiyatlarına yansımakta olup bir etkende araçların parça ve işçilik maliyetlerinin çok yükselmesidir.

• benim 307'ye 2004 modell 1300-1400 diyorlardı. personel indirimiyle 1000 ytlye yaptırdık zorla
  • 2007 yılında ocak başında kasko ve trafik sigortasına ortalama 0,10 zam geldi...

bu olağan...

ağustos başında ise yine ortalama 0,10 zam geldi ve serbest fiyat tarifesine geçildi...

trafik sigortaları bile artık sabit değil...

yani geçen seneden bu yana 0,20 den fazla zam gelmiş oldu...

ilk yıl hasarsızlık indirimi 0,35 desek...

anca 0,10 bi indirim olur ki...

pek anlaşılmaz bu indirim...

fiyatlar artık çok değişken... ödemelerde öyle...

yapılması gereken bikaç farklı acentaya fiyat sormak ve kimi kasko özellikleri hakkında bilgi almak...

imm, ikame araç, vs.
  • bnen 1999 306 ya 1,000 ytl fiyat aldım 1060ytl çıktı

1000 ytl 8 taksit olur dedi adam
  • MAREA 2004 EXC LP
    550 YTL 8 TKST
  • Çok hayret ediyorum , konuyu açan arkadaşın konuyu açma amacı ve sorduğu soruyu kavramak bu kadarmı zor acaba ? Birkaç kayda değer mesaj haricinde hep alakasız cevap içeren mesajlar var ... Kalkıp aracınızın kasko primini söylemeniz ne ilgi lütfen yardımcı olacak mesajlar gönderelim arkadaşlar ...
  • sigortam.net ya da ucuzkasko.com... Bu sitelerde kasko fiyatı öğrenmek isteyince insanı yıldıran bi ton soruyla karşılaşıyoruz...

Şöyle bi site biliyor musunuz: Aracı, modeli, yılını, ehliyet yılımı ve ikamet ettiğim şehri girince hangi şirket ne kadara kasko yapıyo yazıversin hemen....

Yok adım neymiş, e-mail neymiş, telefonum neymiş, plakam neymiş... Bisürü lüzumsuz soru... İnsanın bakası gelmiyor... :)
  • kasko için internet sitelerinde verilen fiyatlar ve şube fiyatları örtüşmüyor. şubelerde teminatlarınızı istediğiniz oranda değiştirerek ve bazı maddelerde değişiklik yaparak kasko bedelinde 200-300 ytl'ye kadar indirimler sağlayabiliyorsunuz. hatta bazı sigorta şirketlerinde öğretmen indirimi bile var, bundan faydalandım açıkçası ama neden olduğunu bilmiyorum, öğretmenin kaza yapma riski daha mı az yani?

2001 clio rxt için çok araştırdım internetten ve bayilerden. internet sonuçları 1100-1250 ytl arası çıktı. ama bu açıkçası fazla geldi ve bulunduğum kentte tek tek bayilere giderek poliçe şartlarını ve fiyatları kıyasladım. sanayide kaportacı olan bir dostuma da danışarak kararımı verdim, kaskomu 900ytl'ye yaptırdım. dediğim gibi bayi indirimi ve mesleki indirim diye maddeler de eklediler, bunun faydası oldu galiba bir parça her ne kadar neden olduğunu anlamasam da.

ayrıca hasarsızlık indirimi etkisini ilk yıl değil de sonralarda gösteriyor. babam 94 model şahinine sıfır aldığından beri kasko yaptırıyor, bu sene 300ytl ödedi kasko için. ama önceden kaskosu olmasaydı ve bu sene ilk kez kasko yaptırmaya kalksaydı model eski olduğu için belki de bin ytl'yi bulurdu kasko bedeli. hasarsızlık indiriminde şirket değiştirmiş olmak bu indirimden faydalanmaya engel değil, geçen yıl A sigortasında kaskolu aracınızı bu sene B sigortasına kasko ettirmek isterseniz hasarsızlık indiriminiz kaybolmuyor.

ayrıca yaşanan kente göre trafik sigortası ve kasko sigortası bedelleri değişebiliyor, öyle ki, istanbul'dan aldığım aracıma istanbul'da 190ytl'ye trafik sigortası yapılmış, devir işlemleri sırasında yaşadığım küçük kentte aynı araca 130ytl'ye trafik sigortası yaptırdım. bunun nedeni sanırım istanbul'da kaza riskinin çok daha fazla olması. aynı durum kasko sigortası yaptırırken de geçerlidir diye düşünüyorum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi leki -- 12 Aralık 2007; 0:12:39 >

• Yukarlarda biryerlerde Subarı isimli katılımcı arkadaşın yaptığı yorumlara kesinlikle katılmadığımı belirtmek istiyorum. Olamaz böyle birşey. Tam yurdum insanı örneği.

• quote:

Orjinalden alıntı: pirekare

sigortam.net ya da ucuzkasko.com... Bu sitelerde kasko fiyatı öğrenmek isteyince insanı yıldıran bi ton soruyla karşılaşıyoruz...

Şöyle bi site biliyor musunuz: Aracı, modeli, yılını, ehliyet yılımı ve ikamet ettiğim şehri girince hangi şirket ne kadara kasko yapıyo yazıversin hemen....

Yok adım neymiş, e-mail neymiş, telefonum neymiş, plakam neymiş... Bisürü lüzumsuz soru... İnsanın bakası gelmiyor... :)

Bahsettiğiniz internetten sigorta yaptırma yönteminde, ismini verdiğiniz yerler de nihayetinde ticari kurumlardır. Sigortacılık ise halen yurdumuzda meslek değil de iş olarak kabul edildiğinden, konunun uzmanları değil herkes sigortacılık yapıyor. Eğer ki doğru bilgilerle, doğru ürüne, doğru fiyatla sahip olmak istiyorsanız maalesef o sorulara katlanmak zorundasınız. Ki normal de internetten sigorta yöntemine karşıyım. Özellikle kasko , işyeri ve konut poliçelerinde sigortacının sigortaladığı değeri görmesi esastır.

• Geçen ay biten Kaskomu yeniLedim 2006 Model Pug 206 Dizel 580 tuttu..6 Ay taksit yaptırdım..Geçen seneki ödediğim para 670 iLk yıl ödediğim para 800 Liraydı..Sizin ödediğiniz prim fazla gibi geldi bana..Ama şu var Geçen yıl Ankara Sigortaya kasko yaptıran arkadaşım yenilemek için aradığında 350 Ytl fazla rakam söylemişlerdi..Araç Nissan Skystar 2003 Model Kazasız..850 Lira oLan kaskosuna 1200 Ytl fiyat verdiler yenilemek için..Tuhaf şeyLer oluyor açıkçası bende bu prim işini anlamış değilim..

Edit:Ekleme

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Bocék -- 24 Aralık 2007; 17:38:08 >
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.