Şimdi Ara

Kasko Onarımı Tramer Kaydı: Fayda mı ceza mı ?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
30
Cevap
0
Favori
1.531
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Kasko Onarımı Tramer Kaydı: Fayda mı ceza mı ?

Farazi olay:
    Sağ 3 parça sürttük, düzeltilip boyatacağız.

Kasko kapsamında yapsak: 5.000 TL tramer çıkar. Hasarın tramerde yazması nedeniyle 10.000 TL değer kaybı olur.

Cepten yaptırırsak : Tramer kaydı çıkmaz. Hasar kaydı oluşmaz. 1.000 TL’ye Şaşmazda çözerler

Özetle Tramer kaydı 2. El piyasasında KASKO YAPTIRANLARI CEZALANDIRMAKTIR.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Bilinçli alıcı hasarın önemsiz olduğunu anlarsa tramere fazla takmaz aslında

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • 3 parça boyalı aracı piyasası neyse o fiyata satarsın 5k tramerinin olup olmaması önemli değil, boyasının düzgün yapılıp yapılmaması önemli. Trameri görüp illa ki abuk subuk ölücüler fiyat düşürmek için saçmalayacaktır.

4 parça lokal boyası olan 2004 astra g kasayı 41 den verdim mesela tramerinde bir şey yoktu fakat hasar kaydı olsa da aynı fiyattan verecektim çünkü yapılan işlem aynı.

Zaten şu an bir araba farı 7 8 k ları bulmakta o yüzden takıntısı olan adam zaten aramaz almak için bahane üretmez, almak isteyip boyaya takılmayan adam da zaten ekspere gösterir boyası düzgün mü mikron değeri ne diye bakar motorda şaselerde şanzımanda sorun yoksa airbag açmamış ve satan kişinin söylediği gibiyse el sıkışır alır.

• 5bin tramere 10bin fiyatı kimse düşmez, düşürmek isteyene de ben satmam. Tabi ki kusursuzuyla bir fiyatı olmaz ama en fazla 2 bin düşerim. 3 parça lokal boya için.

• Boyası ve değişeni olup, hasar kaydı olmayan ilanları direk kapatıyorum. İkinci el almaya kalksam özellikle serviste ve kaskodan yapılmış araçları tercih ederim.

• sokarım aracı yetkili servise ne gerekiyorsa yapılır. 2. eldede hatasız aramıyorsam, mutlaka yetkilide yapılmış araç alırım. 10 bin düşük teklif edenede sövüp telefonu kapatırım.

• tramer kaydı kimseyi cezalandırmaz aksine bilinçli alıcıyı daha çok çeker. al satçı tayfa kendini belli eder ona da ben araba satmam

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Eğer hasar belliyse, mesela bir kaput değişmişse, yüksek tramerli aracı daha çok tercih ederim. Tabii hasarın derecesi de önemli. Şaseler düzgün durumdaysa (Ya da araç düzgün onarılmışsa ki düzgün onarım yapanı bulamıyoruz ne yazık ki) yüksek tramerli aracı tercih ederim.

Yüksek tramer, hava yastığı ve emniyet kemerinin dirençle kandırılması yerine adam akıllı onarıldığı anlamına gelebilir.
    Yüksek tramer, tampon demiri, panel gibi parçaların çekilip düzeltilmesi yerine, yenileriyle değiştiği anlamına gelebilir.
    Yüksek tramer, tampon altındaki braket, klips, yalıtım malzemesi gibi "ıvır zıvır" parçaların dahi yenisiyle değiştirildiği anlamına gelebilir.

Bunların hepsi kontrol edilmesi gerekir tabii ama, önden kazası olup 6-7 bin lira trameri olan bir arabada da (Günümüzde bir farın 3-4 bin lira olabildiği düşünüldüğünde) tam kapsamlı bir onarım yapıldığını düşünmek yersiz olur.

• Bence tramer kaydından önce dürüst satıcı olması lazım.
  • Deli saçması konu, ben kullanılmış bir araba alıyorsam kimin kullandığını ne halt ettiğini bilmek isterim. Devlet bile evlendirirken sağlık raporu istiyor çiftlerden. Yok 5000TL tramere 10.000TL değer kaybı da saçmalık.

5000TL tramerin varsa yerine göre değer kaybı alırsın sigortadan, satarken de nasıl beyaz arabaya siyah demiyorsun, açık açık konuşacaksın sokak malı bu sonuçta hasar olabilir, binen de canını emanet ediyor parasını veriyor piyasadan değer kaybının altına verirsin olur biter. Fotoğrafı videosu hasar ile ilgili neyi varsa gösterirsin.

Bu değer kaybı korkusundan türlü türlü tipler türedi yok mikron boya atılır, yok aracınızın rengi solmasın diye binlerce liraya seramik yapanlar bilmem ne... bir de ilana aracıma seramik yaptırdım diye yazan naifler var. Solarsa boyatırsın, boyası kabarırsa boyatırsın, çizilirse boyatırsın. Uzay bilimi değil bu sonuçta bir kapı söküp boyamak fırınlamak ilkokul düzeyinde eğitim biraz el yetkinliği gerektiren bir proses.

Elbette Aynı KM’de Aynı Özelliklerde bir mal ile hasarlı hasarsız olanı arasında fark vardır, ama sen dürüst olduğun sürece malının şeceresini iyi tuttuğun sürece tramer problem olmaz.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi AIRBOSS -- 19 Ocak 2020; 10:9:53 >

• Niye deli saçması olsun ki

3 boyalı Tramersiz - 3 boyalı 5.000 TL tramerli Golf arasında değer farkı olmaz mı ?

Bence olur hem de 5-10.000 TL fark eder gibi

• 3 boyalı tramersiz ile tramerli arasında hiç fark olmaz. Önemli olan o kapının boyalı, macunlu ya da değişmiş olmasıdır, macunlu kapı yerine orijinali ile değişmiş olanı daha makbuldür.
    Tramer kaydına Fark veren var ise o zaten tekin değildir. Alışverişte dürüstlük esas kontrol şarttır. Alıcı da satıcı da güvenilir olacak.

Arabanı sattın diyelim, başına bir iş geldi zar zor denk getirip geri alacaksın... adam senin arabanı orijinal olarak ilana koymuş, nasıl hissedeceksin ?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi AIRBOSS -- 19 Ocak 2020; 10:54:58 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: CaptainSkyWalker

Bu mesaj silindi.
    Aynı aracın hatasız boyasız 100 bin TL olsun

3 parça boya,tramer 0...araç 90 ediyorsa

3 parça boya ,tramer 10 bin TL ....araç 80 e gider diyorsunuz öylemi...

Alakası yok..

• Ultrasaray0643 U kullanıcısına yanıt
    Tramerli araba ile tramersiz araba bir olmaz

Tramersiz varken tramerli olanı mı alırsın ?

• Sen 93’lusun sanırım..

• quote:

Orijinalden alıntı: CaptainSkyWalker

Tramerli araba ile tramersiz araba bir olmaz

Tramersiz varken tramerli olanı mı alırsın ?
    Şu ortamda emsal iki araç ,3 boya tramersiz ile 3 boya 10 bin tramerli arasında kalayım çok net tramerlisini alırım .çok net

Bir kere 3 parca boya diyen ilanın başına ne geldiğini bilemezsin,3 parça boya tramerlisini bilirsin.

Heleki araba fiyatlarının ve yedek parça fiyatlarinin seviyesi belli iken 10 bin TL tramer bişey ifade etmez.

Başkası başka düşünebilir ama benim fikrim bu olaylarda bu.suanki aracımın trameri 900 tl.bana çarpan para vereyim şu kadar şey için uğraşma dedi.sigortadan yaptırdım tramer işledi.10 bin TL için de aynısını yapardım.

Aracım garantiden çıktı lakin hala yetkili servis onarimli.

Piyasanın bozulduğu şu ortamda biseyleri kayıt altına almak herşeyden önemli bence

2. elde işler böyle yürümüyor

5664’den 1 kuruş hasar kaydı çıksın alıcı vazgeçiyor

Boşver galerici kafası...

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.