Aks körüğüymüş , yada motor şanzıman takozuymuş eğer o parça kauçuk ise almayın. Dayanmıyor çünkü kauçuk kalitesi çok düşük. aks körüğü aldım yan sanayi , 6 ayda yırtıldı ,gittim gene başka marka yan sanayi aldım. Parçayı satan eleman bunlar çok kaliteli hiç şikayet almadık dedi. 4 ay dayandı yırtıldı. 2 defa işçilik ücreti ve sanayiye git gel derken zararım fazla oldu. son sefer paraya kıydım yetkili servisten orjinalini aldım tık yok. öncedende turbo vakum hortumunu yan sanayi almıştım. kauçuk hortum diye geçer. 3 ayda sıcaklıktan çatlayıp deliniyordu.2-3 sefer farklı dükkanlardan açıkta metreyle satılan hortumlardan.... Onu slikon hortum ile değiştirdim ömürlük oldu. slikon hortum 250 derece sıcaklığa dayanıklıdır bilginiz olsun. < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-E27222C63 -- 1 Nisan 2021; 16:31:52 > |
Kauçuk parçaları yan sanayi almayın.
-
-
orijinal bulunamıyorsa bile lemförder ve gkn baya iyi diyorlar.
-
Kauçuk malzemelerde;
Lemförder
Meyle
Febi Bilstein
Swag
Vaico
Markaları iyidir
< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı > -
Ayd nasıldır arkadaşlar? Ve margo?
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Ayd asla. Direk yan sanayi geçiyor konya üretimi. Audi aracıma ayd salıncak satmaya çalıştılar asla yemedim. Alt tarafı dökme buda abi şöyle böyle dediler yok ben takmam dedim.Başka bi tanıdığımız ayd aldı 1 sene içinde ses yaptı direk firmayla davalık olacaklardı ürünü iade aldılar. Gittim lemförder taktırdım taş gibi oldu misssquote:
Orijinalden alıntı: PetrovaFire
Ayd nasıldır arkadaşlar? Ve margo?
Margo bilmiyorum
< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı > -
Hocam AYD direkt oem üretim de yaparak Mercedes, Audi gibi firmalara parça veriyor aslında. Dedikleriniz çok şaşırtıcı. Konya sanayisinin başını çeker AYD firması. Çok şaşırdım yukarıda yazılanlara.
-
Ayd ile ilgili çok sorun yaşayan oldu çevremde yani. Hiçbi mercedesin audinin üzerindende ayd çıktığını görmedim sadece firmanın logosu olur altında yaptırdığı marka yazmaz alt takımda. Misal benim değiştirdiğim salıncaklardan audi vw ag logosu vardı başka bi ibare yoktu.quote:
Orijinalden alıntı: raxacoricofallapatorianHocam AYD direkt oem üretim de yaparak Mercedes, Audi gibi firmalara parça veriyor aslında. Dedikleriniz çok şaşırtıcı. Konya sanayisinin başını çeker AYD firması. Çok şaşırdım yukarıda yazılanlara.
Ben kendi aracımla aynı arkadaşımın bizzat ayd alarak yaşadığı kötü tecrübeyi aktarayım dedim. Kendisi keşke seni dinleseydimde lemförder alsaydım dedi. Fiyat olarak tabiki fark var evet ama bi kere aldımmı uzunca seneler kafam rahat eder.
Alt salıncaklarımın tanesi (2 kol + rotilden oluşuyor)
1100 lira civarı, 3 kalem parça var. Benimkinde böyleyse diğer araçlarda daha uygun bütçelidir eminim
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi MeGaDave06 -- 2 Nisan 2021; 20:42:12 >
< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
-
Ayd yi ben de iyi diye biliyorum. Yerli malı ürünler bence hiç de kötü değil.
Aks GKN den şaşma
Kauçuk lemforder , swag , febi
Kritik parçalarda ya orjinal veya dünyada isim yapmış markalar kullanırım. Özellikle de tekerlek, süspansiyondaki döküm parçalarda. Nadiren, iyi yan sanayi parçalar orjinallerden daha iyi olabiliyor.
Mercedes'e parça veriyormuş, Ferrari'ye jant satmış... geçelim bunları. Onlara susamlı simit yapıyor diye bize de susamlı simit verecek değil. Kalite kontrol maliyetli bir iş, en basitinden üretim süresini uzatıyor.
Yerli yan sanayisini boş verin, orjinal parçaların bile üretim ve servis parçaları aynı kalitede değil. Fabrikalarda farklı kalite kontrolü vardır, çift kontrolden geçer. Parçaların servislerde de aynı kalitede olmasına bir tek Mercedes dikkat ediyordu. Hala öyle mi bilmiyorum.
-
quote:
Orijinalden alıntı: Karbon 12Kritik parçalarda ya orjinal veya dünyada isim yapmış markalar kullanırım. Özellikle de tekerlek, süspansiyondaki döküm parçalarda. Nadiren, iyi yan sanayi parçalar orjinallerden daha iyi olabiliyor.
Mercedes'e parça veriyormuş, Ferrari'ye jant satmış... geçelim bunları. Onlara susamlı simit yapıyor diye bize de susamlı simit verecek değil. Kalite kontrol maliyetli bir iş, en basitinden üretim süresini uzatıyor.
Yerli yan sanayisini boş verin, orjinal parçaların bile üretim ve servis parçaları aynı kalitede değil. Fabrikalarda farklı kalite kontrolü vardır, çift kontrolden geçer. Parçaların servislerde de aynı kalitede olmasına bir tek Mercedes dikkat ediyordu. Hala öyle mi bilmiyorum.
Aynen öyle , hyundai ve kianın fabrikada takılı olan hmc marka ürünüyle , servisinden aldığınız mobis aynı kalite değil . FAbrikanın taktığı çok daha kaliteli.
-
quote:
Orijinalden alıntı: raktorpower54
Bu mesaj silindi.
Alıntıları GösterHocam merhaba buji bulunurmu sizde
quote:
Orijinalden alıntı: MeGaDave06
Ayd ile ilgili çok sorun yaşayan oldu çevremde yani. Hiçbi mercedesin audinin üzerindende ayd çıktığını görmedim sadece firmanın logosu olur altında yaptırdığı marka yazmaz alt takımda. Misal benim değiştirdiğim salıncaklardan audi vw ag logosu vardı başka bi ibare yoktu.
Ben kendi aracımla aynı arkadaşımın bizzat ayd alarak yaşadığı kötü tecrübeyi aktarayım dedim. Kendisi keşke seni dinleseydimde lemförder alsaydım dedi. Fiyat olarak tabiki fark var evet ama bi kere aldımmı uzunca seneler kafam rahat eder.
Alt salıncaklarımın tanesi (2 kol + rotilden oluşuyor)
1100 lira civarı, 3 kalem parça var. Benimkinde böyleyse diğer araçlarda daha uygun bütçelidir eminim
Alıntıları GösterLogo ile ilgili herhangi bir şey söylediğimi hatırlamıyorum. Sadece oem ürün üretimi yaparlar diye belirttim.
Dediğiniz gibi özellikle yürüyen parçalarda kaliteli (mümkünse orijinal) ürün kullanmak hem uzun vadede maliyet açısından hem de güvenlik açısından daha iyidir. Bizzat şirket araçlarında yaşadım bu durumu.
AYD'nin o algısını kafamdan silmem gerekli demek ki. Sıradan bir sanayi esnafından farksız şu an gözümde cidden...
-
Mecbur kalırsan termal bant ile sar ısı riskini azaltırsın
-
Gkn aks körüğünde orjinal yoksa ilk sırada gelir.
-
Hocam 70000'in üzerinde stoğumuz var. İncelemeni tavsiye ederim eğer aradığın parçayı bulamıyorsan mail veya Whatsapp iletişimden yazabilirsin. Müşteri hizmetleri ekibimiz gayet iyi.
-
merhaba arkadaşlar epey araştırma yapmış biri olarak yazayım ileride belki arayanın işine yarar
polo 2014 model 1.6 tdi dsg aracımın sağ motor kulağı ve sol şanzıman kulağı
parçalar birebir vw servisinde satılan ürünler
ürünler zf aftermarket ürünleri
lemförder alt markaları
hatta ürünün birinde macun çıktı nedir bu derken ; orijinal ürününü servis satıyormuş ; piyasada oem ürün satabilmek adına VW AG yazısını macunluyorlarmış
macun inanılmaz kaliteli ; bildiğiniz macunlardan değil
lemförder markasını gözünüz kapalı alabilirsiniz.
fiyat bilgisi : sağ kulak 700
fiyat bilgisi : sol kulak 500
toplam : 1200
doğuş oto 3500 lira fiyat verdi toplam ( ve sol kulak şanzıman olan 30 gün almanya stok )
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi speedman -- 19 Ağustos 2021; 11:4:3 >
-
merhaba arkadaşlar epey araştırma yapmış biri olarak yazayım ileride belki arayanın işine yarar
polo 2014 model 1.6 tdi dsg aracımın sağ motor kulağı ve sol şanzıman kulağı
parçalar birebir vw servisinde satılan ürünler
ürünler zf aftermarket ürünleri
lemförder alt markaları
hatta ürünün birinde macun çıktı nedir bu derken ; orijinal ürününü servis satıyormuş ; piyasada oem ürün satabilmek adına VW AG yazısını macunluyorlarmış
macun inanılmaz kaliteli ; bildiğiniz macunlardan değil
lemförder markasını gözünüz kapalı alabilirsiniz.
fiyat bilgisi : sağ kulak 700
fiyat bilgisi : sol kulak 500
toplam : 1200
doğuş oto 3500 lira fiyat verdi toplam ( ve sol kulak şanzıman olan 30 gün almanya stok )
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi speedman -- 19 Ağustos 2021; 11:5:50 >
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X