Merhaba arkadaşlar, Bir süredir Keenetic titan kullanarak süperonline TV+ kutusu bağlı izliyorum ve özellikle kanal geçişlerinde ciddi bir yavaşlık sorunu yaşıyorum. Kanal değiştirdiğimde, geçişler beklenenden daha uzun sürüyor ve bu da izleme deneyimimi olumsuz etkiliyor. Bu sorunun sadece bende mi olduğunu, yoksa başka kullanıcıların da benzer sorunlar yaşayıp yaşamadığını merak ediyorum. Sorunun olası nedenleri hakkında birkaç düşüncem var:
Bu konuda önerilerinizi ve deneyimlerinizi paylaşır mısınız? Özellikle bu sorunu çözmüş olanların adımlarını öğrenmek çok faydalı olurdu. Çözüm önerileriniz ve geri bildirimleriniz için şimdiden teşekkürler! |
Keenetic Router ile TV+ Kutusunda Yavaş Kanal Geçişleri Sorunu
-
-
Selamlar ben tv + sorunsuz izliyorum. Hatta artık kutuyu bırakıp uygulamadan ızlemeye gecmek ıstıyorum daha rahat
-
Hangi tv+ kutusunu kullanıyorsun?
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > -
öncelikle bunları yapmadan kullanamıyorsun hem kanal geçişleri yavaş hemde youtube çalışmıyor
openwrt çalıştıran router gerekli.
Here is tutorial
Turkcell TV+ Routed mode with OpenWRT
1) NETWORK - INTERFACES
Devices - br-lan - Configure - Advanced - Enable IGMP snooping: SELECTED (Save&Apply)
Devices - Add device config - type:vlan802.1q, base device: wan, vlanid:103, enable ip6:OFF, MAC: wan interfaces mac adress but 1 more in base 16. (Save&Apply)
Example: if wan mac is xx:xx:xx:xx:xx:09 then use xx:xx:xx:xx:xx:0A for iptv
Interfaces - Add new interface
Name:iptv, dhcp-client, device: (software vlan) wan.103 - Create interface
Advanced: Use default gateway: OFF, Use DNS servers advertised by peer: OFF
Firewall settings: Create/assign - custom:iptv
(Save&Apply)
2) NETWORK - FIREWALL - General
Zone:lan EDIT - Allow forward to destination zones: SELECT wan+iptv (Save&Apply)
Zone:iptv EDIT - input:accept, output:accept, forward:reject, Masquerading:SELECTED, MSS clamping:SELECTED (Save&Apply)
3) STATUS - ROUTING - In IPv4 Neighbours Table copy Interface (iptv.103) Router ip adress.
NETWORK - ROUTING - Add:
interface:iptv, target: 172.31.128.0/19, gateway:ROUTERIP
interface:iptv, target: 176.43.0.0/24, gateway:ROUTERIP
interface:iptv, target: 176.235.0.0/20, gateway:ROUTERIP
interface:iptv, target: 10.31.0.0/16, gateway:ROUTERIP
(Save&Apply)
4) System - Software - Update Lists
Install igmpproxy
vi /etc/config/igmpproxy
config igmpproxy
option quickleave 1
config phyint
option network iptv
option zone iptv
option direction upstream
list altnet 0.0.0.0/0
config phyint
option network lan
option zone lan
option direction downstream
5) SYSTEM - Time Sync - NTP server candidates remove all time servers and add this:
-
Evet biliyorum openwrt keenetice kurulamadığı için şuanlık başka çözüm arayışı içersindeyim. Routerlara okadar masraf yapmış biri olarak openwrt için ekstra cihaz almak istemiyorum. Başka çözümü olan buyursun :)
Sagem olması lazım
-
4k olan cihazmı? ve hangi router kullanıyorsun?
-
Ben nokia box ile TV+ uygulamasından izliyorum, Keenetic Hero routerim. Aynı şekilde bende de yavaş kanal geçişi, sık sık kopmalar yaşanıyor. Ama bu uygulamanın sorunu mu yoksa internette mi sorun var bilmiyorum. İnsanlar uygulamadan memnun gibi gözüküyor fakat bende durum çok kötü.
-
Çözüm sanırım bizim için openwrt yani ekstra masraf. Keenetic'e direk openwrt kuramıyorum ama belki senin router destekliyordur?
-
Yok hocam maalesef desteklemiyor. Açıkcası bendeki sorunun openwrt ile çözüleceğini de düşünmüyorum. Androiddeki TV+ uygulaması her güncellemede daha da kötü oluyor. Turkcell çalışan şeyi bozmakta çok iyi. Tivibu GO deneyeceğim bir ara, daha iyi olduğu söyleniyor.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi bugraeskici -- 9 Kasım 2024; 11:10:20 > -
Konu büyük ihtimal igmp konfigürasyonu ile ilgili. Openwrt ile çalışan konfigürasyonda karmaşık bir ayar yok aslında ve bu durum Router in işletim sistemi ile ilgili değil.
Sizin wan ayarlarınız, port ayarlarınız ve home segment igmp proxy ayarlarinjz nedir? Ekran görüntüsü atarsanız yorum yapalım
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Tv pro cihazıyla bile openwrt de sorunsuz çalıştırmışlar yani ondaki ayar daha iyimiş
-
Keenetic'te zaten 2 ayar var biri 103 vlan id girili. igmp proxy de iptv 103(oto) üzerine aktif ettim açılmasına açılıyor bende ama kanal geçişleri yavaş
-
İgmp sürümü otomatikte mi? Yukarıdaki örnekte rota girisleri yapılmış, siz yaptınız mı?
Oto'da ama birşey farketmiyor ne yaptıysam akıcı değil birde youtube çalışmıyormuş ama youtube önemli değil
-
Yukarıdaki örnekte rota girisleri yapılmış, siz yaptınız mı?
Güvenlik duvarında izinler verdim bir işe yaramadı sonra routing ayarları girdim o da fayda etmedi. Zaten gateway kısmını tam anlamadım ne olması gerekiyor yazmıyor. Ayrıca mac adresine müdahale edemiyorsun keeneticte sadece internet modemin mac adresi girili
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi yapici3 -- 10 Kasım 2024; 18:22:5 >
Kanal geçiş hızının titanla alakası ne anlamadım bende de titan var ana modem titan genişletici mesh olarak da keenetic extra dsl bağlı androit TV yanında ve wifi ile bu genişleticiye bağlanıyor TV+ yı bu tv uygulamasından izliyorum kanal geçişleri normal ki zaten bu platformun hızı berbat hızlı olamaz kanal geçişi bunun keenetic ile alakası yok
Benzer içerikler
- en iyi kablonet modem
- vodafone h300s modem arayüz şifresi
- modem tavsiyesi
- tp link ex20v
- modem adaptörü nerede satılır
- modemde wps ışığı nedir
- en iyi modem
- jitter nedir
- wifi sinyal güçlendirici
- wlan nedir
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X