Şimdi Ara

Keenetic Router ile TV+ Kutusunda Yavaş Kanal Geçişleri Sorunu

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
70
Cevap
1
Favori
1.023
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Bir süredir Keenetic titan kullanarak süperonline TV+ kutusu bağlı izliyorum ve özellikle kanal geçişlerinde ciddi bir yavaşlık sorunu yaşıyorum. Kanal değiştirdiğimde, geçişler beklenenden daha uzun sürüyor ve bu da izleme deneyimimi olumsuz etkiliyor. Bu sorunun sadece bende mi olduğunu, yoksa başka kullanıcıların da benzer sorunlar yaşayıp yaşamadığını merak ediyorum.

Sorunun olası nedenleri hakkında birkaç düşüncem var:

• internet: Özellikle superonline tv+ için çok fazla zorlayıcı kısıtlamalar mı ekliyor? emin değilim.
    • Router ve cihaz uyumluluğu: Acaba Keenetic router ile TV+ kutusu arasında uyum problemi mi var?
    • Yazılım güncellemeleri: iptv için openwrt gibi detaylı ayarların yer almadığını düşünüyorum. haksızmıyım?

Bu konuda önerilerinizi ve deneyimlerinizi paylaşır mısınız? Özellikle bu sorunu çözmüş olanların adımlarını öğrenmek çok faydalı olurdu.

Çözüm önerileriniz ve geri bildirimleriniz için şimdiden teşekkürler!

• Selamlar ben tv + sorunsuz izliyorum. Hatta artık kutuyu bırakıp uygulamadan ızlemeye gecmek ıstıyorum daha rahat

• melart kullanıcısına yanıt
    Hangi tv+ kutusunu kullanıyorsun?

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • öncelikle bunları yapmadan kullanamıyorsun hem kanal geçişleri yavaş hemde youtube çalışmıyor

openwrt çalıştıran router gerekli.

Here is tutorial

Turkcell TV+ Routed mode with OpenWRT

1) NETWORK - INTERFACES

Devices - br-lan - Configure - Advanced - Enable IGMP snooping: SELECTED (Save&Apply)

Devices - Add device config - type:vlan802.1q, base device: wan, vlanid:103, enable ip6:OFF, MAC: wan interfaces mac adress but 1 more in base 16. (Save&Apply)

Example: if wan mac is xx:xx:xx:xx:xx:09 then use xx:xx:xx:xx:xx:0A for iptv

Interfaces - Add new interface

Name:iptv, dhcp-client, device: (software vlan) wan.103 - Create interface

Advanced: Use default gateway: OFF, Use DNS servers advertised by peer: OFF

Firewall settings: Create/assign - custom:iptv

(Save&Apply)

2) NETWORK - FIREWALL - General

Zone:lan EDIT - Allow forward to destination zones: SELECT wan+iptv (Save&Apply)

Zone:iptv EDIT - input:accept, output:accept, forward:reject, Masquerading:SELECTED, MSS clamping:SELECTED (Save&Apply)

3) STATUS - ROUTING - In IPv4 Neighbours Table copy Interface (iptv.103) Router ip adress.

NETWORK - ROUTING - Add:

interface:iptv, target: 172.31.128.0/19, gateway:ROUTERIP

interface:iptv, target: 176.43.0.0/24, gateway:ROUTERIP

interface:iptv, target: 176.235.0.0/20, gateway:ROUTERIP

interface:iptv, target: 10.31.0.0/16, gateway:ROUTERIP

(Save&Apply)

4) System - Software - Update Lists

Install igmpproxy

vi /etc/config/igmpproxy

config igmpproxy

option quickleave 1

config phyint

option network iptv

option zone iptv

option direction upstream

list altnet 0.0.0.0/0

config phyint

option network lan

option zone lan

option direction downstream

5) SYSTEM - Time Sync - NTP server candidates remove all time servers and add this:

cpentp.superonline.net

• TolgaGazi3548 T kullanıcısına yanıt
    Evet biliyorum openwrt keenetice kurulamadığı için şuanlık başka çözüm arayışı içersindeyim. Routerlara okadar masraf yapmış biri olarak openwrt için ekstra cihaz almak istemiyorum. Başka çözümü olan buyursun :)

• yapici3 kullanıcısına yanıt

Sagem olması lazım

• melart kullanıcısına yanıt

4k olan cihazmı? ve hangi router kullanıyorsun?

• Ben nokia box ile TV+ uygulamasından izliyorum, Keenetic Hero routerim. Aynı şekilde bende de yavaş kanal geçişi, sık sık kopmalar yaşanıyor. Ama bu uygulamanın sorunu mu yoksa internette mi sorun var bilmiyorum. İnsanlar uygulamadan memnun gibi gözüküyor fakat bende durum çok kötü.

• bugraeskici B kullanıcısına yanıt

Çözüm sanırım bizim için openwrt yani ekstra masraf. Keenetic'e direk openwrt kuramıyorum ama belki senin router destekliyordur?

• yapici3 kullanıcısına yanıt

Yok hocam maalesef desteklemiyor. Açıkcası bendeki sorunun openwrt ile çözüleceğini de düşünmüyorum. Androiddeki TV+ uygulaması her güncellemede daha da kötü oluyor. Turkcell çalışan şeyi bozmakta çok iyi. Tivibu GO deneyeceğim bir ara, daha iyi olduğu söyleniyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi bugraeskici -- 9 Kasım 2024; 11:10:20 >
  • Konu büyük ihtimal igmp konfigürasyonu ile ilgili. Openwrt ile çalışan konfigürasyonda karmaşık bir ayar yok aslında ve bu durum Router in işletim sistemi ile ilgili değil.

Sizin wan ayarlarınız, port ayarlarınız ve home segment igmp proxy ayarlarinjz nedir? Ekran görüntüsü atarsanız yorum yapalım

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • bugraeskici B kullanıcısına yanıt

Tv pro cihazıyla bile openwrt de sorunsuz çalıştırmışlar yani ondaki ayar daha iyimiş

• cnSplendidNinja C kullanıcısına yanıt

Keenetic'te zaten 2 ayar var biri 103 vlan id girili. igmp proxy de iptv 103(oto) üzerine aktif ettim açılmasına açılıyor bende ama kanal geçişleri yavaş

• İgmp sürümü otomatikte mi? Yukarıdaki örnekte rota girisleri yapılmış, siz yaptınız mı?

• Oto'da ama birşey farketmiyor ne yaptıysam akıcı değil birde youtube çalışmıyormuş ama youtube önemli değil

Keenetic Router ile TV+ Kutusunda Yavaş Kanal Geçişleri Sorunu
  • Yukarıdaki örnekte rota girisleri yapılmış, siz yaptınız mı?

• cnSplendidNinja C kullanıcısına yanıt
    Güvenlik duvarında izinler verdim bir işe yaramadı sonra routing ayarları girdim o da fayda etmedi. Zaten gateway kısmını tam anlamadım ne olması gerekiyor yazmıyor. Ayrıca mac adresine müdahale edemiyorsun keeneticte sadece internet modemin mac adresi girili

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi yapici3 -- 10 Kasım 2024; 18:22:5 >
  • Kanal geçiş hızının titanla alakası ne anlamadım Keenetic Router ile TV+ Kutusunda Yavaş Kanal Geçişleri Sorunu bende de titan var ana modem titan genişletici mesh olarak da keenetic extra dsl bağlı androit TV yanında ve wifi ile bu genişleticiye bağlanıyor TV+ yı bu tv uygulamasından izliyorum kanal geçişleri normal ki zaten bu platformun hızı berbat hızlı olamaz kanal geçişi bunun keenetic ile alakası yokKeenetic Router ile TV+ Kutusunda Yavaş Kanal Geçişleri Sorunu 

• 
Sayfa: 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.