Şimdi Ara

kısa mesafe araç tercihi ( focus titanyum , 1.6 auris , 308 )

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
22
Cevap
0
Favori
1.795
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

babam için araç düşünüyoruz.arabayı 6 ay boyunca her gün 1 km mesafede git gel olarak kullanacak.(gunde 3-4 kere)..diğer 6 ay da her gun 10 km mesafede git gel olarak kullanacak..bu standart kullanımlara ilaveten her gun fazladan ortalama 10km yol yapacaktır..yılda da max. 3kere 550 km uzun yola gidip gelecek
    aracı yolları pek düzgün olmayan ilçe (köy denilebilir) yollarında kullanacak.
    alacağımız bu aracı sorunsuzca uzun yıllar binmesini istiyorum..arabayı genellilkle üst devirlerde seri kullanmayı seviyor babam.

benim aklımdaki arabalar
    2007 - 2011 auiris comfort extra ya da elegance benzinli (6 ileri valvamatic tercihimdir ama tabi 2. el uygun fiyata denk gelirse) 32-35 bin civarı
    1.6 focus titanyum benzinli 32-34bin civarı
    1.6 hdi peugeot 308 90hp ya da 110 hp 35bin civarı

araç 2. el ve 30bin kmden düşük olacak benzinli olursa direk lpg taktıracağız.araçların 2 el piyasalarını da yaklaşık olarak belirttim.

benim çekincelerim ise şu yönde..beniznli alırsak sıralı lpg taktırınca 1 km mesafede araç lpgye geçmeden yolculuk bitmiş olacak.babam da çok fazla kısa mesafeli kullancağından pek karlı olmayacak lpg..dizel alırsak yine kısa mesafede motor daha ısınmadan yolculuk biteğinden hem çok yakacak hem de turboyu kötü etkileyecektir diye düşünüyorum..Çünkü babamın, araba dizel diye hem arabayı çalıştırırken hem de stop ederken turbo zarar görmesin diye birkaç dk rölantide çalıştıracğını sanmıyorum..belki bir iki hafta rölanti olayını yapar ama sonradan boşverecektir..ayrıca sürekli yüksek devirde kullandığından hep turbo devrede olacak ve kısa mesafe kullanımda turbonun ömrünü azaltacaktır diye düşünüyorum.
    önceden de belirttiğim gibi araç bozuk yollarda kullanılacağından bundan fazla olumsuz etkilenmemesi çok önemli.aracın yere fazla yakın olmaması gerek.Araç otomatik vites olmayacak.

arabaların yıllara göre küçük makyajları olabiliyor.buna göre araç önerirken eger yapılan makyajla ilgili de bilginiz varsa aracın yılını da belirtebilirseniz sevinirim..
    araç için max 35-36 bin verebiliceğim..

*************** Önerileriniz için şimdiden çok teşekkürler ******************

• Bu durumda bence LPG düşünmeden focus, diğerleride olur ama alt yükseklik bakımından focus ideal araba, bence bunların yerine n segment bir Arac alsa daha iyi olur, en oluru bence Dacia logan stepway
  • Konunun ilk cümlelerini okurken aklıma gelenleri zaten yazmışsınız (:

Ben Peugeot'u direkt eliyorum. Çünkü hem turbosunu yorarsınız, hem de motor sürekli soğuk çalışacağından başınıza iç açabilir. Normal yolda motoru gayet iyidir ama kısa mesafede turboya zarar gelme ihtimali çok yüksek.

MMT şanzımanlı Toyota'larda çok sorun çıkabiliyor, tekrar düşünün derim.

Focus'u, ya da düşünürseniz Civic'i LPG'ye almadan kısa mesafede benzinle kullanırsa babanız, arabada çok sorun olacağını sanmam. 10 km'lik yollarda ya da köy yolunda LPG'ye geçerse sorun kalmaz. Kötü yolda Honda mı, Focus mu derseniz sanırım ikisi de aşağı yukarı aynı olacaktır.
  • Yorumların ve beklentilerin iyi düşünülmüş, ön çalışmayı zaten yapmışsın.
    LPG'li bir araç alırsan uzun yolda ucuz gidersin, kısa mesafede her halükarda benzin yakar ama bazen de LPG'ye geçer. Mesela dönüş yolunda LPG kullanabilir araç.
    Aslında 2.el bir pickup da alınabilir.
    Mitsubishi, Toyota veya Ford pickuplar uygun olur mu?

Dacia Logan stepway önerilmiş, aslında 32.000'e benzinli veya 35.000'e direkt LPG li Dacia Duster alınabilir.
  • paran yoksa dacia
    0-7 brodway
    10 dacia
    20- honda benzinli civic
    30 focus
    40 wv toyota opel
  • pick-up,civic ve dacia seçeneklerini elemiştik..
    araç otomatik olmayacak.(mmt auriste sorunlu diyen arkadaşa ithafen)

bir de belirttiğim 3 araç için 30bin km altındaki araçların 2.eli size göre hangi aralıklarda? (çevrenizden sağdan soldan duyduğunuz ya da yaptığınız araştırmalara göre)

1.6 focus titanyum 2008-2010
    1.6 auris comfort extra ya da elegance 2007-2010 (2010dan sora 132 hp 6 ileri)
    1.6 308 hdi 2008-2010
  • 308 ile köy yollarında ilerlemek sıkıntı yaratır arabanın altı yere yakın. bu durumda ideal seçenek olarak size önerim focus veya megane2 sedan olacaktır. üstte brodvey öneren arkadaşa da katılıyorum lakin bütçeniz daha uygun olduğu için megane2sedan diyorum. hem dizelinide uygun fiyata bulabilirsiniz. bozuk yollarda sizi üzmez. hereyere gider
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: VVVertigo

308 ile köy yollarında ilerlemek sıkıntı yaratır arabanın altı yere yakın. bu durumda ideal seçenek olarak size önerim focus veya megane2 sedan olacaktır. üstte brodvey öneren arkadaşa da katılıyorum lakin bütçeniz daha uygun olduğu için megane2sedan diyorum. hem dizelinide uygun fiyata bulabilirsiniz. bozuk yollarda sizi üzmez. hereyere gider

Altı cokta alçak değil arkadaşım ben dağ taş geziyorum benim memlekettim ısparta sütcüler ve araştırabilirsiniz taş kaya'dır, bu konuda sıkıntı yaşatmadı kangoomdan sonra bu araçın kötü yoldaki avantajları sert süpansiyon olması artı avantaj sağlıyor iz mesafesi geniş olması söför iyi olursa iç bir türlü altını sürtmeye mehil vermiyor kalter muhafazı olması (ben istedim taktırdım ne olur ne olmaz diye) sadece 2 kere altını vurdum cnc ile yapıldıgı için hiç eğikmiş bükme olmuyor cok güzel, arka sistemin üst seviyede olması en büyük avantaj (ben focusla onun çapması yüzünden bir yere giremiyordum araç yüksek fakat fakat arka sistem sümpasiyonun yere acayip yakın olması) yüzünden ilk baktıgım yer orasıdır.

• en iyisi focus gözüküyor
  • İyi günler. Bozuk yolda kullanılacaksa araç ben focus veya auris gibi araçları düşünmezdim. Araç yoldan dolayı hırpalanacaksa o kadar para vermeyi düşünmezdim. Tabiki bunlar benim düşüncem. Bunun yerine 30.000 gibi rakama dacia duster bana mantıklı geliyor. Yada dacia sandero stepway(22.000-25.000 tl arası 1.6 benzinli olanları) veya Ford Fusion 1.6 benzinli versiyonları (20.000 tl civarı). Bu tarz araçlar bana daha mantıklı geliyor. Ama ne kadar sorunsuz binilebilir o konu hakkında pek bir fikrim yok.
  • Birşey daha ekleyeyim. Eğer dediğiniz araçlar arasında tercih yapmak istiyorsanız Ford Focus bencede daha iyi bir tercih olabilir.

tekrar iyi günler
  • Focus 2'ler lpg konusunda iyi değil.

Peugeot kullanmadığım için yorum da yapmıyorum, listeye de almıyorum. :)

Bu üç araç arasından lpg uyumu ve genel olarak daha sorunsuz olmasıyla Auris seçerdim.

Birkaç gündür abimin 2010 Auris 1.6 132 bg aracını kullanıyorum.

Teleflex lpg'li.

Ara hızlanmaları falan gayet güzel.

Ama Duster türü araziye daha uygun araçlar da olabilir.
  • ilginiz için çok teşekkürler arkadaşlar..
    bu araçların 2. el fiyatları ne kadar ? internet dışında piyasalarını pek bilmiyorum..fiyat aralığı verebilecekler var mı? (max 30 bin kmde)
  • tek bir insan ve kısa mesafe.
    keşke A segment düşünebilseniz.
    pejo 107, kia picanto, fiat panda toyota yaris....vs
    hatta o yolu(1 km yi), yükü yoksa yürüse,
    sağlığınada çok faydalı olurdu.
  • quote:

Orijinalden alıntı: derememo

tek bir insan ve kısa mesafe.
    keşke A segment düşünebilseniz.
    pejo 107, kia picanto, fiat panda toyota yaris....vs
    hatta o yolu(1 km yi), yükü yoksa yürüse,
    sağlığınada çok faydalı olurdu.

Bizim gelen gidenimiz bagajımız çok olur :) O yüzden araç içi hacmi ve bagaj da önemli.Yürüyüş konusunda çok haklısın ama zaten babam bahçemizde yeterince çalışıyor,bir de yürüyeceği yol gaza gelip hız yapmaya çalışan gençlerle dolu,yürümese daha iyi olacaktır...10 yıldır tipoya biniyor.Babamın, alacağımız araca periyodik bakımları dışında servise gtmeye gerek kalmadan başını agrıtmadan uzun yılllar binmesini istiyorum.
  • Secenekleriniz cok. Bana kalirsa ilk tercih Fluence. Suna benzer bir sey:

http://www.sahibinden.com/ilan/vasita-otomobil-renault-ilk-sahibinden-60653286/detay/

Yerden yuksek, donanimli, parcasi bol. Genis arac, rafine olmasa da konforlu. Bakimlari yapilirsa sorun cikarmaz.

Focus da olur. Biraz daha duzgun, dayanikli bir sey olsun derseniz 2007-2008 Jetta'lara bakabilirsiniz. O da yukseklik konusunda iyidir. Rahat araba.
  • yeni aveo dizel lt sedan aldık. fiyat 36 bin
  • reno fluence öneririm lpg taktırıp kullanırsın yerden oldukça yüksek geniş kullanışlı.
  • quote:

Orijinalden alıntı: llvrsn

yeni aveo dizel lt sedan aldık. fiyat 36 bin

hayirli olsun parasini hak eden bir arac almissiniz.

Ben Auris derdim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi +24edition -- 31 Aralık 2011; 18:22:24 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: llvrsn

yeni aveo dizel lt sedan aldık. fiyat 36 bin

konuda size yeni aveo önerilseydi millet ayaklanma yapcaktı yeni aveo önerildi diye, siz hiç önerilmeden almıssınız

en dogru tercihi yapmıssınız hayırlı olsun güle güle kullanın
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.