Şimdi Ara

KODAKCILAR BURAYA KODAK DIJITAL FOTOGRAF MAKINALARI PAYLASIM ANA TOPIGI !!! (21. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
4.135
Cevap
8
Favori
337.082
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1920212223
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • sikistirma programini bir onceki sayfada yermistim daha dogrusu fotografin boyutunu kucultuyor ornegin 1000 kb civar 100 foto varsa 100 mb yapar sikistirinca 1000 kb lik bir resim 30-40 kb ye kadar dusuyor buda cok az yer kaplayacagindan fotolari saklarken daha az yer tutacak anlamina gelir
    quote:

Orjinalden alıntı: müdür1

arkadaşlar bilgisayara attığımız fotoğrafların yer kaplamaması için önerisi olan var mı?Saygılar.
  • ben orta boyda bir model ariyorum ve buyuk boyuttda cikti alabilirim dersen c 875 tam sana gore
    yok efendim kucuk kibar hafif bir makinam olsun ama ozellikleride en az byuuk makinalardaki kadar olsun dersen v 705 sana uyar
    yok eger dersenki ben amator degilde profesyonellige ilk adimlarimi atip ciddi anlamda net fotolar buyuk baskilar ve ekstra objektiflerle merceklerle guckendirilmis bir alet alcam dersen z 710 veya 712 yi alabilirsin

iso dengesi ne kaadr yuksekse o kadar iyidir
    objektifin buyuk yada kucuk omasi onemli degildir onemli olan objektifin vizorudur mesela bende v 705 var objektif ve uzayan zoom yok gibi ama makinadan bakinca cok genis bir aciyi yakalamak mumkun burda lensin kalitesi ortaya cikiyor scneider lensler ile kodak lensleri arasinda cok bariz ucurum denilecek kadar netligi etkileyecek farklar yok kodak bir numara ve lensleride bir numara olmaya devam edecek

quote:

Orjinalden alıntı: schneider17

Arkadaşlar gönderdiğiniz foto ve yazdığınız öneriler için çok teşekkürler. Aklımda Kodak c 875, V 705, Z 710 veya Z 712 var. Schneider lens gerçekten kodak lense göre çok farklı mı? Bir de bu ISO dengesinin çok düşük ve çok yüksek olmasındaki fark nedir? Makinanın objektifinin büyük yada küçük olması gerçekten önemlimidir? Bu tip sorular bunca yazılan yazılar ve çekilen fotolardan sonra kafamda soru işaretleri bıraktı. Bilgisi olan arkadaşlar yardımcı olurlarsa sevinirim.

• havalarin isinmasiyla beraber ilkbahar fotolari ile topigimizi costuralim daha sonrada yaza dogru fotograf yarismasi yapariz kendi aramizda
  • http://www.koysepete.com/urungoster.aspx?id=58481

arkadaslar kodakin v serisinin en son canavari 10 mp lik v 1003 turkiye piyasasina girmis bulunmakta henuz almanyada bile goremedigim bu yavruyu ulkemde gormekten kivanc duydum cok uygun olan bu fiyat sanirim biraz daha dusecektir kodak gene yapti yapacagini ve bu kadar kucuk bir alete ( sadece 140 gr) 10 mp lik teknolojiyi sigdirmayi basardi tebrikler kodak diyleim bari
  • c 743 ile çekilmiş fotorafları görmek istiyorum . arkadaşlar elinizde c 743 ile çekilmiş fotolar yok mu ?
    ve mümkünse maksimum kalitede çekilmiş olsun . foruma eklemeyin çünkü hem sayfanın açılmasını geciktirir hemde fotorafın kalitesi bozulur . mümkünse ya rapid share yükleyin zipli olarak ya da bana mail atın fotoları.

bi de c743 de kullanılan lens nasıldır ? resim kalitesini nasıl etkiler ? acil cevap ...

resimler için mail adresim ; paketim@yahoo.com

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi netrex2 -- 5 Nisan 2007; 16:11:00 >
  • yegoadam ben sana tesekkür ederim. bak artık senin yorumlarını okumak için buraya giriyorum.ve gercekten yardımcı oluyorsun.tekrar saol
  • quote:

Orjinalden alıntı: otomobilci_x

yegoadam ben sana tesekkür ederim. bak artık senin yorumlarını okumak için buraya giriyorum.ve gercekten yardımcı oluyorsun.tekrar saol

evet çok doğru... bende eskiden hiç uğramazdım bu bölüme... kodak makinası alıcağız manasıyla geldim ve yegoadam ile tanıştım... bundan sonra foruma girdiğim gibi ilk işim bu sayfaya girmek
  • bizde kodak sahibi olacazda şu c 743 ün çektiği resimleri croplanmadan görseydik .
  • sayın yegoadam,teşekkür ederim.Ancak bilgisayarımda yüzlerce resim var.Herbirini tek tek mi formatlayacağım.kusura bakmayın bu bilgisayar işinden o kadar anlamıyorum.Kızım bile benden daha iyi anlıyor.Saygılar.
    Fotoğraflarım hep c 743..

KODAKCILAR BURAYA KODAK DIJITAL FOTOGRAF MAKINALARI PAYLASIM ANA TOPIGI !!!

• quote:

Orjinalden alıntı: otomobilci_x

yegoadam ben sana tesekkür ederim. bak artık senin yorumlarını okumak için buraya giriyorum.ve gercekten yardımcı oluyorsun.tekrar saol

ne demek arkadaslar yardimci olabilirsem ne mutlu bana forumun amaci bu zaten bilgi paylasildikca guzellesir
  • sayın yegoadam,teşekkür ederim.Ancak bilgisayarımda yüzlerce resim var.Herbirini tek tek mi formatlayacağım.kusura bakmayın bu bilgisayar işinden o kadar anlamıyorum.Kızım bile benden daha iyi anlıyor.Saygılar.
    Fotoğraflarım hep c 743..

hocam hepsini degil bendede yuzlerce resim var iclerinden bakip karar vermelisin derinlik netlik ve kadrajlama yani resimdeki ögeleri alıp konunun etrafını sarmak ve bir çerçeve olusturmak ve fotografta mutlaka bir kompozisyon olmali yani fotograf bize bir seyi anlatmali fotografin icinde bir hikaye olmali ve bunlari dusunurken olaya kendimizi vermeliyiz biz zaten amatoruz kimseye verilecek hesabimiz yok bu yuzden gunumuzde profesyonel fotografcilar amatorlerin cektigi bir cok fotoyu kiskanirlar fotograf cekerken rahat olmaliyiz resim kotu cikinca aman be dememeliyiz eskisi gibi poz yokya icinde ayni kareyi bir kac kere cekmeliyiz ve elimizdeki fotolari bilgisayara atinca onlarin icinden en iyilerini alip buraya koymaliyiz herkese kolay gele

• kardes 743 e ait onceki sayfalarda ve simdiki sayfada fotolar var ama sadece ornek fotolara bakip karar verme o an icin fotografi ceke arkadaslarimiz iyi bir kare yakalayamamis olabilir bana soruyosan c 743 cok guzel bir model ve 300 ytl nin altindaki fiyati ile goz dolduruyor ayni ozelliklerde ki diger markalarin modelleri en azindan 500 ytl den basliyor unutma kodak tan vazgecme derim ve c 743 un iyi bir secim olacagini soylerim sana
    quote:

Orjinalden alıntı: netrex2

bizde kodak sahibi olacazda şu c 743 ün çektiği resimleri croplanmadan görseydik .
  • müdür1 kusura bakma fotoraflar iyi çıkmamış . sanırım senin fotoları en düşük kalitede çekmenden kaynaklı . en kalitelide veya en azından 5 megapixel bi resim çekip de buraya ekleyebilirsen çok güzel olur . yoksa bu resimlerle c743 hiç cazip gelmiyor .

bi de c 875 in fiyatının yakın zamanda düşme ihtimali var mı ? ya da daha iyi modellerin piyasa çıkması ne kadar zaman alır . teşekkürler
  • sayın yegoadam anladım.Teşekkür ederim.Bilgisayara atılan fotoğrafların kendine göre iyi olanlarını seç küçült ve sakla diyorsunuz anladığım kadarıyla.
    Şimdi üst konu olarak bu kadrajlama,enstantane,iso,vs bilgileri sanırım mertkan arkadaş vermiş ama bana çok teorik geliyor..Çünkü çekilen fotoları alıp kıyaslamak tekrar çekmek hangi fotoda ne hata var bunu bilmek lazım ki orijinal bir çekim yaratılsın.Gerçi daha işin başındayım.Zamanla öğreniriz.Saygılar

Sayın netrex kaliteli resim çekmek nasıl oluyor bilmiyorum.Deneme yanılma yöntemleriyle çekiyorum.Yalnız anlamadığım bir şey var fotoğraf çektikten sonra makinede iyi çekilmişse yeşil gösterge beliriyor.Bende oley çekiyorum.Ama fotoğrafların iyi çekilmediği yazılıyor.Siz bu konuda ne düşünüyorsunuz.Saygılar.

• quote:

Orjinalden alıntı: müdür1

arkadaşlar bilgisayara attığımız fotoğrafların yer kaplamaması için önerisi olan var mı?Saygılar.

cd-writer varsa cd ye çek, pc çökse bile elinde yedeğin olmuş olur
  • quote:

Orjinalden alıntı: Z3U5

kodak c875 den bir makro

http://img116.imageshack.us/img116/9532/1000123gp3.jpg

bu pil şarj edilebiliyormu ?

ayrıca yegodam a da tşkler kodak hakkında fazla bilgimiz yoktu. aynı özellikte makinalar çok pahalı iken kodakla tanıştırdı :)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mstfagvn -- 6 Nisan 2007; 11:20:44 >
  • ben kodak c 743 almaya karar vermiştim ama forumdaki fotoğrafları görünce bu karraımdan vazgeccem gibi Samsung 500 modeli hep daha ucuz hepde dahamı net çekiyor diyesim geldi bile varsa lütfen yardımcı olsun
  • quote:

Orjinalden alıntı: baki69

ben kodak c 743 almaya karar vermiştim ama forumdaki fotoğrafları görünce bu karraımdan vazgeccem gibi Samsung 500 modeli hep daha ucuz hepde dahamı net çekiyor diyesim geldi bile varsa lütfen yardımcı olsun

buradaki çoğu herkes makinasını yeni aldığını belirtiyor zaten bunların çoğu deneme çekimi
    burdanda bakabilirsin
    http://www.flickr.com/cameras/kodak/c743_zoom/
  • Teşekkürler yegoadam.Yukarıda çok yararlı bilgiler vermişsin.Z 712 S almaya karar verdim ama şu an fiyatını bilmiyorum.Makina yeni çıkıyor diye herhalde.
  • 
Sayfa: önceki 1920212223
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.