Şimdi Ara

Kredili Tesla alımında acaip bir durum..

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
3
Cevap
1
Favori
626
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Benim başıma gelmedi. İşyerimden bir arkadaşın başına geldi. Onun anlattıklarını aktarıyorum.

Tek motor yaklaşık 1780 e sipariş açılınca arkadaş hemen siparişi vermiş, 50K kaporayı yatırmış. Kredili seçeneği işaretlemiş (nisan sonu veya mayıs başı , kredi ön onayı da gelmiş).

28 mayısta aracın üretim aşamasına geldiğini, parayı tamamlamasını söylemişler. O da eldeki aracını zararına bayağı düşükten satıp 1350 falan neyse o kısmı yatırmış. Kredi evraklarını imzalamış.

Bakın araca atanan şasi no belli ama daha üretime girmiş bir araç yok. araba daha fiziken yok. Tüm parası ödenmiş kredisi imzalanmış ama ruhsat olmadığı için kredisi ödenmemiş bir araba.

Banka krediyi o günden yani 28 Mayıstan başlatmış ve 28 Haziranda ilk taksit ödemesi var. Eğer 28 hazirana kadar araba gelmez veya ruhsatı çıkmazsa (ki arada 9 gün bayram tatili var yetişmesi mümkün değil bence) , arkadaştan bu krediye ceza kesip yeni kredi başvurusu isteyeceklermiş (ceza en az 20 bin TL olur sanırım: 390 bin TL nin %4 küsurdan bir aylık faizi )

Eğer araba diyelim ki geldi gümrükten geçti diyelim 27 Haziranda ruhsat çıktı. Arkadaş 28 Haziranda kredinin ilk taksidini ödemek zorunda kalacak.

Bankanın yaptığı az uyanıklık değil. Banka diyor ki biz sana krediyi tahsis ettik ama sen çekmedin . Faizini ödemen lazım .

Tesla nın garanticiliği mi bankanın uyanıklığı mı burada kesin sorun anlamadım. Normalde o kredi ön onayda kalır ruhsat çıkınca evrakları imzalanır (ben kredili aldığımda böyle olurdu)

Not: Kimseyi kötüleme amacım yok, bana anlatılandan anladığım bu.

• bu ülke için iyi cesaret işler...

ben eski kafa olmalıyız kararına yaş kemal'e erince geldim...

hayatta işim olmaz böyle çetrefile bağlayacak işlerle...

hele bu ülke'de...

gidip bakıp canlı ise alacaksın...

yarın sabah ne ile karşılayacağımızı bilmiyoruz...

Tesla garanticiliği değil, organizasyon ve operasyon beceriksizliği diyeceksiniz ve kendinizi bu şekilde teselli edeceksiniz...

mal canlı olsaydı banka dosyasını açıp kredisini işletecekti...

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.