Şimdi Ara

Küçükken dayak yiyen var mı?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
28
Cevap
0
Favori
1.039
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Böyle anneniz ya da babanızdan dayak yiyor muydunuz?

Babam bayağı döverdi. Anneminde soba kullandığımız dönemlerde maşayla dövdüğünü hatırlıyorum. Hatta havale derecesinde nefes alamamıştım, o aklıma bayağı bir kazınmış. Havale geçirmişte olabilirim, emin değilim.

Bu sizce suç mudur? Fiziksel istismar mı sayılıyor? Bunun bugün bizde etkisi var mıdır?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Göz- -- 28 Temmuz 2020; 3:47:17 >

• dayak yemeyen mi var. türk ailesi gelenekten beslenir. keşke kitap okusalar televizyon yerine. ailenle uğraşma imkan varsa uzak dur. üzülürsün hatırladıkça. çünkü onlar cahiller emin ol. insan yetiştirmek çok önemli çocuk dövmek en kolayı zaten. millet dayağı cennetten çıkma sanıyor. sen düşün artık. şiddet tabiki de.

• dayak yemeyen mi var. türk ailesi gelenekten beslenir. keşke kitap okusalar televizyon yerine. ailenle uğraşma imkan varsa uzak dur. üzülürsün hatırladıkça. çünkü onlar cahiller emin ol. insan yetiştirmek çok önemli çocuk dövmek en kolayı zaten. millet dayağı cennetten çıkma sanıyor. sen düşün artık. şiddet tabiki de.

• Almanya'da böyle durumlarda çocuğunu elinden alıyorlar en iyisini yapıyorlar. Çocuk bu dünyada her yer de her şekilde özgür yaşamayı hak eden sevimli varlıklar.

• quote:

Orijinalden alıntı: Sürüntü köpek

Almanya'da böyle durumlarda çocuğunu elinden alıyorlar en iyisini yapıyorlar. Çocuk bu dünyada her yer de her şekilde özgür yaşamayı hak eden sevimli varlıklar.

Bizim ülkede insan haklarına dair bir şey görmedim ki ben.

Kişi birey olduğunu bile hissedemiyor.

• novaman N kullanıcısına yanıt

Bırak kitap okumayı, kitaplardan 2 paragraf çıtlatsan başım ağrıyor ayağı yapan insanlardan başka bir şey yok.

• küçükken dayak yememeye bakacaksın. büyüyünce ya sayko olursun ya pısırık bi bebe olursun ya da başka bişey olursun. alt benliğinde bir sorun mutlaka çıkar hayatını etkiler.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: sioux

küçükken dayak yememeye bakacaksın. büyüyünce ya sayko olursun ya pısırık bi bebe olursun ya da başka bişey olursun. alt benliğinde bir sorun mutlaka çıkar hayatını etkiler.

İyide bahsettiğimiz şey bir çocukluk dönemidir. Bu yüzden çocuklara fiziksel istismar ya da cinsel istismar diye kavram var. Çocuk kendini savunamadığı için "istismar" oluyor.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • ilkokul hocam çok döverdi,psikolojimi çok bozdu 12 yaşındayken başka bi şehire gitmişti bulsaydım onun ...

• Anne ve babadan 1 kere bile dayak yemedim.
    En azından hatırlayabildiğim yaştan sonra.
    Bu yaşıma kadar 1 kere gençken 3-5 gençden dayak yedim 1 kerede öğretmenden 1tokat yedim o kadar. Askerde de yemedim.

• Anne baba her ne kadar egitmeye calissa da devreye babaanne anneanne ve dedeler giriyor. Torunu simartiyorlar ve dolayisiyla cocuk anneye ve babayi dinlememeye basliyor. Akabinde dayak geliyor.

• Babam sigara icerken yakaladiydı valla eşşek döver gibi dövmüştü

• Hemde ne dayak dayak manyagi olduydum ben her gun bi vukuat :) anlatsam sayfa yetmicek

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Soru yanlis.

• Takayashi kullanıcısına yanıt
    Çocuğu sepetlemeye meyilli iseniz ya çocuk yapmayacak ya da etrafı çocuğun büyümesine destek olmak üzere bilgi vermelisiniz.
    Ebeveyn anne ve babalarının sizleri yetiştirdiği devirde değiliz o nedenle günümüz koşullarına göre büyütmeyi okuyarak izleyerek öğrenmelisiniz.

• Her gece smackdown vardı bizim evde babam undertaker gibi dalardı, annemde 216 hareketi ile etkisiz hale getirirdi.Hey gidi günler.

• Dayaktan geçmiş bir neslimiz var malesef.
    Şimdiki çocuklar çok şanslı, anababalar en azından tv izlerken çocuk terbiyesi ile ilgili güzel şeyler izliyor da, çocuğa dayak atmıyor

• Psikolojin normal mi şuan

• Dayak dediğin bir iki tokat ya da 37 numara terlik darbesiydi yani, babamdan öyle evire çevire bir defa dayak yedim, o da sonuna kadar haklıydı yani! okul açılalı henüz 2 ay olmuş, ben 19,5 gün devamsızlıkla sınıfta kalmanın eşiğine gelmişim ve babam bunu öğrenmiş... bence gayet haklı bir sebep, benim çocuğum yapsa evden bile kovarım iti!

İnsanoğlunun doğasında vardır bu; canını acıtan şeyi unutmazsın, o mutlaka yer edinir sende! İlk diz yaralarını unutmazsın, üstüne dökülen ilk kaynar suyu unutmazsın, büyüğünden yediğin ilk tokatı unutmazsın! Şimdiki çocukların bu kadar arsız ve şımarık olmalarının sebebi bu, canları yanmıyor, sürekli onları koruyan kollayan birileri var! Bunlardan biri de benim öz yeğenim! Annesi çok şımarttı bunu, te küçüklüğünden bu yana çok korudu, şimdi 10 yaşına geldi tepelerine çıktı laf geçiremiyorlar, arsız serserinin teki oldu çıktı aq!

Bir gün annesine durduk yere tokat atmaya başladı bu, durdum bekliyorum anası birşey yapsın da bıraksın şu saçmalığı diye! Yok abi, "oğlum dur oğlum ayıp" tekme tokat giriyor anasına bu! En son dayanamadım, sağlam bi Osmanlı solunu patlattım yıkıldı yere! Hele bi kalk ayağa, hele bi davran ağzına sıçarım senin it dedim, kaldı yerde öyle! O gün bugündür bebe mum olmuş, psikolojisi bozulmuş psikolojisini s.ktiğim! Nedir lan bu, kimsin la sen anana vuruyorsun puşt! Aha bu övündükleri bel bağladıkları Z kuşağı işte bu da!

• askerde yemekhane girişinde top oynadım diye nöbetçi çavuş tokat atmıştı

• Hiç unutmuyorum bi keresinde annem oklaviyi bi aldi bi yapistirdi
    O gunden beri neye ugradigimi sasirdim

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.