Şimdi Ara

kullandığınız en iyi oto şampuan? (parlatma odaklı)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
39
Cevap
2
Favori
1.167
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • arkadaşlar merhaba, oto yıkamacıların fahiş fiyat artırımı sonrası aracımı kendim yıkamaya başladım. benzinliklerdeki köpüklerin sıkıntılı olduğunu söyleyen çok fazla yorum gördüm. bu yüzden köpüğümü kendim yapıp gideceğim.

aracınızı güzel parlatan, memnun kaldığınız şampuanları yazabilir misiniz?

• detail forum'a bir göz atın yeni başlıyorsanız bir çok sorunuza yanıt bulursunuz.

• Köpük olarak saç kremi ve şampuan karışımı. Yıkamada suya biraz sirke koyabilirsiniz. Internette görmüştüm bunu ben böyle yapıyorum

< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • 3d wash n wax

• Şampuandan parlaklık beklemek çok doğru değil. Cilalı şampuanlar çok tercih edilmiyor.

Aracınızda koruma/seramik varsa, köpük için kaliteli bir PH Nötr bir şampuan ve sonrasında parlaklık ve koruma için hızlı cila ürünlerinden alabilirsiniz.

• yerdavader kullanıcısına yanıt

İnternette gördüğünüz her şeyi uyguluyor musunuz? Saç kremi saç içindir. Oto şampuanı araç içindir.

• EnderGelişenOsasunaAtağı kullanıcısına yanıt
    Teşekkür ederim bilmiyordum

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    En İyi Sprey Boya Markası ?
    9 yıl önce açıldı
    En İyi Oto Bakım Ürünleri ?
    5 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • GAJU kullanıcısına yanıt

Hocam benzer bir şeyi okumuştum, hatta bu yüzden şampuan olarak dalin kullanıp sonra hızlı cila uyguluyorlarmış.

• mequiars ultimate cilalı şampuan kullanıyorum yıllardır. aracımın rengi hep canlı.

• Dümdüz Arap sabunu.

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Merhaba;

Sorunuzun cevabı aslında çok değişken, ben kendimden örnek verecek olursam detaylı uğraşarak parlaklık yakalamak istiyorum o yüzden standart Valet Pro PH Nötr köpük şampuan ile ön yıkama yapıp aracı kirlerden arındırdıktan sonra çift kova yıkama yaparken seramik bazlı şampuan kullanıyorum. Bazı arkadaslarım uğraşmak istemediği için ön yıkama sonrasında çift kovaya girmeden direk seramik bazlı köpük uyguluyorlar ama parlatıcı etkisi çift kova şampuanları kadar yüksek olmuyor.

Ama yine de Foam Lance ile uygulanan köpük şampuanında parlaklık isterseniz CarPro markasının Hydro2Foam ürünü bence gayet başarılı ama öncesinde Valet Pro Citrus gibi bir ön yıkama şampuanı kullanıp kirleri sökmeniz lazım ki cilalı şampuanı uyguladığınızda iyi çalışabilsin.

Çift kova şampuanı olarak Gyeon Bathe+ şu zamana kadar kullandığım en iyi parlaklık veren şampuanlardan biridir, araç üzerinde zamanla gerçek bir seramik koruma katmanı oluşturuyor ve her yıkamada su iticiliği daha da artıyor. Üstelik bu şampuanda çok garip bir şekilde sadece parlaklık vermekle kalmıyor derin bir görüntüde oluşturuyor.

Bu parlaklık beni kesmez derseniz yıkama işleminden sonra aracı kurulamadan Gyeon Wet Coat hızlı cilasını kullanabilirsiniz, hidrofobik yapısı sayesinde araca sıktıktan saniyeler sonra su iticilik oluşuyor durulama işlemini yaptıktan sonra inanılmaz kolay bir şekilde arabayı kurutabiliyorsunuz.

Son dönemlerde hızlı cila olarak Autoglym Polar Seal kullanıyordum ama geçen ölçekte hata yapınca aracın camlarında kireç lekesi gibi lekeler bıraktı o yüzden Gyeon Wet Coat nacizane önerimdir.

Halihazırda garajımda bu şekilde yıkadığım eski model araçlarımın fotoğraflarını eklersem daha net fikir verir kanaatindeyim. Fotoğraflarda ki araçlardan sadece Porsche Cayenne aracımda seramik kaplama var, diğer araçlarda en ufak bir boya koruma ürünü olmayıp sadece yukarıda yazdığım şekilde yıkayarak bu parlaklığı elde etmekteyim;

• Meguiars Ultimate

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • facepunchS F kullanıcısına yanıt

Bebe şampuanları PH Nötr olduğu için (Markası önemli değil) araç şampuan olarak kullanıldığı zaman, boyaya özellikle seramik kaplamaya zarar vermediği için tercih ediliyor. Ben yeni aldığım aracımı Bebe şampuanı ile yıkadıktan sonra, hızlı cila kullanıyorum özellikle yerli firmaların (SMX Bulut Kimya, Newmix, Altınoran vs) hızlı cilaları hem fiyat olarak çok uygunlar hem de gayet güzel aracı parlatıp koruyorlar, tavsiye ederim.

• Fiat performans ürünü Sonax Turuncu cilali şampuan gayet iyidir. Sürekli kullanımda belirli bir parlaklık verir. Yıkama sonrası Sonax BSD uygularsınız uzun süre temiz kalır ve bir sonraki yıkamada faydasını görürsünüz.

• Podgoritsa kullanıcısına yanıt

Bu detaylı yorumunuz için teşekkür ederim hocam.

Ayrıca araçlarınız cidden çok iyi duruyor. Bundan fazlası yapılamazdı herhalde.

• Ben de artık oto yıkamacılara araba vermeyeceğim. Yüksek tazyikli suyla arabanın boyasını verniğini söküyorlar. Seramik kaplaması olan araba için en kaliteli oto şampuan ve yıkama bezi nedir?

• Yıkama bezi herhangi bir mikrofiber bez olabilir. Camlar için güderli oto bezlerinden alabilirsiniz.

En kaliteli oto bakım ve temizleme ürünleri de genel olarak meguiars markasıdır .

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Guest-CC005D310

Ben de artık oto yıkamacılara araba vermeyeceğim. Yüksek tazyikli suyla arabanın boyasını verniğini söküyorlar. Seramik kaplaması olan araba için en kaliteli oto şampuan ve yıkama bezi nedir?

Merhaba;

Şu an için Türkiye’de Gyeon ve CarPro markalı ürünler en üst sırada geliyor. Bunun haricinde Autofinesse, Valet Pro ve Autoglym şampuan olarak bir tık alt kalite olsa da piyasadaki en iyi ürünler arasındadır. İnsan Swisswax’ın özel ve değerli olan koleksiyon ürünlerine ulaşmak istiyor ama maalesef şu an için ülkemize getirilmediğinden mütevellit ulaşabilmek mümkün değil

Kurulama bezi olarak her aracımın bezi ayrıdır, en hassas nokta kurulama noktası olduğu için çok dikkat etmek gerekir. Kaporta için bir aracımda 3 yıldır AutoFinesse Aqua Deluxe XL kullanıyorum ve aşırı derecede tavsiye ederim.

Klin Korea Drying Duo 70X90 ölçülerinde kurulama havluları da listenin ikinci sırasında özellikle 1200GSM yoğunluğu ile kolay kullanım sağlıyor, fakat deformasyona karşı AutoFinesse kadar dayanıklı değil.

6 ay önce Nasiol marka kurulama havlusu almıştım ondan da çok memnun kaldım araç üzerinde tüylenme yapmayan ender yerli üretim kurulama havlularından biridir.

Gyeon’u sadece bez konusunda hiç sevmiyorum, Gyeon Silk Dryer ilk yıkamada tiftiklenmeye başlayan lanet bir kurulama havlusu asla tavsiye etmem.

Cam Bezi olarak Work Stuff Waffle Tower’ı çok öneririm, bezin bir yüzeyi su emiciliğine sahipken diğer taraf lekesiz parlatma yapmaya yarıyor. Şimdiye kadar kullandığım en başarılı cam bezi olmasına karşın tek sorun sayılabilecek eksisi 35X35 ölçülerinde küçük bir bez olması.

Eldiven sormamışınız ama eğer tavsiye isterseniz o konuda da Gyeon Smoothie çok başarılı kesinlikle tavsiye ederim.

• Podgoritsa kullanıcısına yanıt

Cam silmek için CarPro Clarfy iyi midir?

• quote:

Orijinalden alıntı: Guest-CC005D310

Cam silmek için CarPro Clarfy iyi midir?

Çok dikkat edilmesi gereken bir ürün, acemiysen camda iz bırakır youtube’da videoları var izlemeni tavsiye ederim.

Bunun yerine autofinesse crystal tavsiye ederim

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.