arkadaşlar merhaba, oto yıkamacıların fahiş fiyat artırımı sonrası aracımı kendim yıkamaya başladım. benzinliklerdeki köpüklerin sıkıntılı olduğunu söyleyen çok fazla yorum gördüm. bu yüzden köpüğümü kendim yapıp gideceğim. aracınızı güzel parlatan, memnun kaldığınız şampuanları yazabilir misiniz? |
kullandığınız en iyi oto şampuan? (parlatma odaklı)
-
-
detail forum'a bir göz atın yeni başlıyorsanız bir çok sorunuza yanıt bulursunuz.
-
Köpük olarak saç kremi ve şampuan karışımı. Yıkamada suya biraz sirke koyabilirsiniz. Internette görmüştüm bunu ben böyle yapıyorum
< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı > -
3d wash n wax
-
Şampuandan parlaklık beklemek çok doğru değil. Cilalı şampuanlar çok tercih edilmiyor.
Aracınızda koruma/seramik varsa, köpük için kaliteli bir PH Nötr bir şampuan ve sonrasında parlaklık ve koruma için hızlı cila ürünlerinden alabilirsiniz.
-
İnternette gördüğünüz her şeyi uyguluyor musunuz? Saç kremi saç içindir. Oto şampuanı araç içindir.
-
Teşekkür ederim bilmiyordum
< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı > -
Hocam benzer bir şeyi okumuştum, hatta bu yüzden şampuan olarak dalin kullanıp sonra hızlı cila uyguluyorlarmış.
-
mequiars ultimate cilalı şampuan kullanıyorum yıllardır. aracımın rengi hep canlı.
-
Dümdüz Arap sabunu.
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > -
-
Meguiars Ultimate
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Bebe şampuanları PH Nötr olduğu için (Markası önemli değil) araç şampuan olarak kullanıldığı zaman, boyaya özellikle seramik kaplamaya zarar vermediği için tercih ediliyor. Ben yeni aldığım aracımı Bebe şampuanı ile yıkadıktan sonra, hızlı cila kullanıyorum özellikle yerli firmaların (SMX Bulut Kimya, Newmix, Altınoran vs) hızlı cilaları hem fiyat olarak çok uygunlar hem de gayet güzel aracı parlatıp koruyorlar, tavsiye ederim.
-
Fiat performans ürünü Sonax Turuncu cilali şampuan gayet iyidir. Sürekli kullanımda belirli bir parlaklık verir. Yıkama sonrası Sonax BSD uygularsınız uzun süre temiz kalır ve bir sonraki yıkamada faydasını görürsünüz.
-
Bu detaylı yorumunuz için teşekkür ederim hocam.
Ayrıca araçlarınız cidden çok iyi duruyor. Bundan fazlası yapılamazdı herhalde.
-
Ben de artık oto yıkamacılara araba vermeyeceğim. Yüksek tazyikli suyla arabanın boyasını verniğini söküyorlar. Seramik kaplaması olan araba için en kaliteli oto şampuan ve yıkama bezi nedir?
-
Yıkama bezi herhangi bir mikrofiber bez olabilir. Camlar için güderli oto bezlerinden alabilirsiniz.
En kaliteli oto bakım ve temizleme ürünleri de genel olarak meguiars markasıdır .
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Merhaba;quote:
Orijinalden alıntı: Guest-CC005D310Ben de artık oto yıkamacılara araba vermeyeceğim. Yüksek tazyikli suyla arabanın boyasını verniğini söküyorlar. Seramik kaplaması olan araba için en kaliteli oto şampuan ve yıkama bezi nedir?
Şu an için Türkiye’de Gyeon ve CarPro markalı ürünler en üst sırada geliyor. Bunun haricinde Autofinesse, Valet Pro ve Autoglym şampuan olarak bir tık alt kalite olsa da piyasadaki en iyi ürünler arasındadır. İnsan Swisswax’ın özel ve değerli olan koleksiyon ürünlerine ulaşmak istiyor ama maalesef şu an için ülkemize getirilmediğinden mütevellit ulaşabilmek mümkün değil
Kurulama bezi olarak her aracımın bezi ayrıdır, en hassas nokta kurulama noktası olduğu için çok dikkat etmek gerekir. Kaporta için bir aracımda 3 yıldır AutoFinesse Aqua Deluxe XL kullanıyorum ve aşırı derecede tavsiye ederim.
Klin Korea Drying Duo 70X90 ölçülerinde kurulama havluları da listenin ikinci sırasında özellikle 1200GSM yoğunluğu ile kolay kullanım sağlıyor, fakat deformasyona karşı AutoFinesse kadar dayanıklı değil.
6 ay önce Nasiol marka kurulama havlusu almıştım ondan da çok memnun kaldım araç üzerinde tüylenme yapmayan ender yerli üretim kurulama havlularından biridir.
Gyeon’u sadece bez konusunda hiç sevmiyorum, Gyeon Silk Dryer ilk yıkamada tiftiklenmeye başlayan lanet bir kurulama havlusu asla tavsiye etmem.
Cam Bezi olarak Work Stuff Waffle Tower’ı çok öneririm, bezin bir yüzeyi su emiciliğine sahipken diğer taraf lekesiz parlatma yapmaya yarıyor. Şimdiye kadar kullandığım en başarılı cam bezi olmasına karşın tek sorun sayılabilecek eksisi 35X35 ölçülerinde küçük bir bez olması.
Eldiven sormamışınız ama eğer tavsiye isterseniz o konuda da Gyeon Smoothie çok başarılı kesinlikle tavsiye ederim.
< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
-
Cam silmek için CarPro Clarfy iyi midir?
-
Çok dikkat edilmesi gereken bir ürün, acemiysen camda iz bırakır youtube’da videoları var izlemeni tavsiye ederim.quote:
Orijinalden alıntı: Guest-CC005D310Cam silmek için CarPro Clarfy iyi midir?
Bunun yerine autofinesse crystal tavsiye ederim
< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
Benzer içerikler
- istanbul boş radyo frekansı
- fiat linea 1.4 benzin lpg yorumları
- dacia duster 1.0 eco-g yorumları
- en az yakan d segmenti araçlar
- peugeot 3008 yorumlar
- ford fiesta sıfır
- silence s04
- citroen logosu
- byd han
- 2025 ötv muafiyet sınırı
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X