< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi murat8550 -- 25 Ağustos 2021; 11:6:26 > |
Lastik değişimi.
-
-
Patinaja düşen lastik yol tutmuyor demektir, arkaya alınsada değişen birşey olmaz lastikler için yine yol tutmaz. Hatta daha fenası arkadan kaymalara yol açabilir. Bana sorarsanız 2 tane yeni lastik alın kafa rahat olsun.
-
4 lastik takım değiştir geç, markası yazmıyor ama muhtemelen ucuz lastik 3 senede ömrü dolduğuna göre, bu sefer kaliteli bir lastik al 5 sene kullan. Lastik ve frende masraftan kaçmamak lazım. -
Marka hankook... Sıfır araca takılı lastik. 3.yıl -
quote:
Orijinalden alıntı: murat8550
Marka hankook... Sıfır araca takılı lastik. 3.yılConti premiumcontant6 al geç, 5 sene düşünmeden, patinaja düşmeden, virajda arkayı bırakmadan bas gez.
-
O lastik için fazla aşınıyor falan yazmışlardı bazı sitelerde yorum olarak doğru mu hocam siz kullanıyorsunuz galiba
-
quote:
Orijinalden alıntı: facepunchSO lastik için fazla aşınıyor falan yazmışlardı bazı sitelerde yorum olarak doğru mu hocam siz kullanıyorsunuz galiba
5'i kullanıyorum 2-3 sene geçti belirgin bir aşınma veya sertleşme/çatlama yok.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi AtesHırsızı -- 25 Ağustos 2021; 11:56:34 > -
Bu aşınma olayı biraz da kullanıma bağlı sanırım anladığım kadarıyla. Sürekli ani fren ani kalkış yapan adamın lastikleri tabii ki çabuk biter diye düşünüyorum. Doğru muyum hocam
-
Ben kullanıyorum öyle bir şey yok. Zaten almadan önce incelediğim hiçbir testte çabuk aşındığına dair bilgi yoktu. Hatta kilometre ömrü açısından üst sıralarda gösterilen bir lastik bu.quote:
Orijinalden alıntı: facepunchSO lastik için fazla aşınıyor falan yazmışlardı bazı sitelerde yorum olarak doğru mu hocam siz kullanıyorsunuz galiba
Evvelinde 90bin km ContiPremiumContact 2 kullandım. Bu kadar uzun süre güvenli sürüş sağlayabilecek başka lastik yoktur. PremiumContact 6 nın da pişman etmeyeceğini düşünüyorum. Performans manasında zaten daha iyi. Ömür konusunu ilerde göreceğiz.
Bütçe konusunda sıkıntı yaşamadığım sürece Continentalden başka kullanmam. -
Premiumcontact'lar continentalin çıkardığı en kötü lastiklerdir sanırım. 6'lar ise oldukça başarılı lastiktir. Ancak sert kullanımda 1 sene içinde özelliğini yitiriyor. Normal bir kullanıcı ilk sene ile 3. sene arasında fark görmeyebilir. Çatlamamış ya da aşınmamış olması ya da diş kalınlığının iyi durumda olması lastiğin özelliğini kaybetmediğini göstermez.
-
Lastik özelliğini de kaybetmiyor, hala ilk gün aldığımda yaptığım gibi uzun yolda 110-120 ile hafif viraj kasıyorum
-
Tabi onlara ek yol şartları da önemli, adam her haftasonu köyde toprak-taş dolu yola sokuyor sonra diyor "2 senede eridi"
-
ilk ve 3. resimdeki lastik haşat olmuş. Onunla yola falan çıkmayın . çoluğunuza çocuğunuza yazık
-
Yok genelde sakin kullanıyorum. Ama Muğla Akyaka Datça Kaş gibi yerlere çok gittim. Biraz mıcırlı yollarda kullandım. Arabanın km 26bin -
Yeni 1 ay önce 3.yıl bakımında idare eder dediler yoksa değiştirirdim bende lastikleri. Evet 1ve3 ön lastik.
Peki aralarda hiçbişey yok onları kullanıp önleri değiştirsem sıkıntı olur mu? -
Lastiklerinizin basıncı doğru mu? -
Serviste özellikle söyledim basınçları ayarladık dediler.... Ben genelde 33 bastırıyodum ama sanki 34 bastılar gibi geliyor -
Her aracın lastik basınçları farklıdır, arabanız nedir?quote:
Orijinalden alıntı: murat8550
Serviste özellikle söyledim basınçları ayarladık dediler.... Ben genelde 33 bastırıyodum ama sanki 34 bastılar gibi geliyor -
Golf 7.5... Yani servis doğru olan basıncı ayarlanmıştır mutlaka -
Az basınç lastiği daha çok yıpratır. Arabanın önerilen değerine depo kapağı, kapı içi gibi yerlerden bakıp bir benzinlikte kendin ayarlayabilirsin. Bazı araçlarda 40 psi bile gerekebiliyor. Ama genelde 1 fazlası basılır yazanın 33 öneriliyorsa 34 basmaları normal. Ben corsa d araca önlere 36 +1 arkaya 34 +1 basıyorum.
Benzer içerikler
- fren pedalı aşağıda tutuyor
- altın bozdurup araba almak mantıklı mı
- ford courier triger seti zincir mi kayış mı
- seyir halinde aracın stop etmesi
- opel vectra uzay kasa tutulan modeli
- passat 2022 fiyat listesi
- q4 e tron menzil
- dfsk e5 fiyat
- togg şarj süresi
- mg türkiye fabrika
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X