Şimdi Ara

LCD'de 100 Hz Panelin Önemi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
24
Cevap
0
Favori
3.536
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • 32 LCD TV almayı düşünüyorum fakat şu anda forumda tartıştığımız 50-60 Hz panel televizyonların hepsi birkaç ay içinde değersiz hale gelmeyecek mi?
    SAMSUNG 32M87BD veya PANASONIC 32LXD700F gibi 100 Hz panel televizyonlar bu süreçte normalin ötesinde bir kırılma noktası değil midir? 50-60 Hz televizyonlara para vermek milyarları sokağa atmak demek değil midir?

• değildir arkadaşım,

100 hz tv ler aksiyon sahnelerinde, spor görüntülerinde ve alt yazı gibi ayrıntılarda farkını hissettirecek bir teknoloji, dolayısıyla görüntü kalitesinde hassas kullanılcılar içindir. nasıl ki tüplü tv lerde 50 ve 100hz seçenekleri yıllardır devam ettiyse. Fiyat seviyeleri eşitlenmediği sürece LCD lerde de devam edcektir.
    seçenekleriniz de sony 32d3000 aşağıda saydıklarınızdan çok daha iyi, çünkü herşeyden önce 10 bit xvycc panel kullanıyor. Bilginiz olsun.

quote:

Orjinalden alıntı: siyahc

32 LCD TV almayı düşünüyorum fakat şu anda forumda tartıştığımız 50-60 Hz panel televizyonların hepsi birkaç ay içinde değersiz hale gelmeyecek mi?
    SAMSUNG 32M87BD veya PANASONIC 32LXD700F gibi 100 Hz panel televizyonlar bu süreçte normalin ötesinde bir kırılma noktası değil midir? 50-60 Hz televizyonlara para vermek milyarları sokağa atmak demek değil midir?

• LCD teknoloji düzenli bir ışık kaynağının kare oluşturulması için kullanaıldığı bir teknolojidir. Arada karanlık yoktur. 50-60Hz'lik görüntü oynatımında bu hareketlerde sample and hold etkisini getirir, zihnimiz ışık kaynağı sabit ve devamlı olduğundan bu 50-60 kareyi hareketli bir görüntü olarak değilde duran resimler olarak algılar.

100Hz'in getirdiği bir avantaj vardır gözleri az yorar çünkü görüntü 100 kere yenilenince gözlerimiz bunu artık resim yenilenme oalrak algılamaz. Ama özellikle hareketli görüntülerde sıkıntı yaratan sample and hold etkisini gidermez. Her ne kadar tepkime süresi hareketlerdeki kristaller bükülürken oluşan karışıklığı azaltsada sample&hold etkisi sebebiyle görüntüleri zihnimizin algılamasında gene de karışıklık olacaktır.

Bu etkiyi gidermek için LCD TV'ler araya sönme etkisi atmak zorundadırlar. Philips gibi firmalar bu etkiyi gidermek için arkadaki backligh tuplerini çok hızlı bir şekilde sıralı olarak yakıp söndürerek CRT TV'leri andıran bir yolla hareketlerde bu etkiyi azaltma yoluna gitmiştir. Yeni modellerde scanning led backlight denen özellik aynı fikrin dayanıklı LED teknolojisi ile kullanılmasına verilen addır.

Tarayan backlighti olmayan bazı markalar ve modeller 100Hzlik görüntüde hareketli karelerin arasına bir önceki karenin ve bir sonraki karenin arasındaki hareketi hesaplayarak yeni bir kare oluştururlar ve bu karenin daha karanlık versiyonunu iki kare arasında gösterirler. Bazı markalar ise artan frekansta varolan kareleri tekrar etmek yerine takip eden iki karenin arasında bir kare oluşturarak bi etkinin azaltılmasına giderler. Her markada bu teknolojinin varyasyonu, adı ve uygulaması farklıdır. Bu tarz bir görüntü oluşturmak işlem gücü gerektirdiğinden şu andaki LCD TV'lerde HD yayınları bu şekilde işlemek şu anki modellerde bildiğim kadarıyla mümkün değildir. Bu teknolojiler sayesinde sample&hold etkisi azaltılmış ve hareket karışıklığı etkisi indirgenmiş olur.

Sadece 100Hz LCD'lerde ki hareket karışıklığı için maalesef tam bir çözüm değildir. Bunun için backlight tarama, sönme etkili kare/ hareket düzeltici ara kare gibi teknolojiler kullanılmalıdır.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Daneel -- 30 Eylül 2007; 15:25:52 >

• lcd tvlerin özelliklerinde hz oranları yazmıyor. 100 hz veya 50 hz olduğunu nasıl anlarız?
  • selam Daneel,

Philips in hangi modelinde led backlight kullanılıyor. ? Benim bildiğim yok da onun için soruyorum.

quote:

Orjinalden alıntı: Daneel

Bu etkiyi gidermek için LCD TV'ler araya sönme etkisi atmak zorundadırlar. Philips gibi firmalar bu etkiyi gidermek için arkadaki backligh tuplerini çok hızlı bir şekilde sıralı olarak yakıp söndürerek CRT TV'leri andıran bir yolla hareketlerde bu etkiyi azaltma yoluna gitmiştir. Yeni modellerde scanning led backlight denen özellik aynı fikrin dayanıklı LED teknolojisi ile kullanılmasına verilen addır.

• quote:

Orjinalden alıntı: hkas

lcd tvlerin özelliklerinde hz oranları yazmıyor. 100 hz veya 50 hz olduğunu nasıl anlarız?

100 Hz önemli bir ayrıcalıktır. Gerek plasma ve gerekse LCD'lerde bu özelliğin olması önemli bir maliyet artışı gerektirir. Bu nedenle 100 Hz özelliği olan LCD'lerde, 100 Hz sözü özelliklerinin en tepesine yazılır. 100 Hz özelliği varsa da ilk satırlardan hemen fark edersiniz.
  • Pardon konuyla ne kadar ilgili ama samsungun bu modelinde 100hz varmı. Bende 100hz tv alacağım ama tercihim full hd olmasından yana ve philips 9632- 9732 yada sony 3000 serisini bekliyorum. Ps3 te 100hz farkını yaşarım herhalde.
    Saygılar
    quote:

32 LCD TV almayı düşünüyorum fakat şu anda forumda tartıştığımız 50-60 Hz panel televizyonların hepsi birkaç ay içinde değersiz hale gelmeyecek mi?
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    LCD'de kontrast oranı farkı
    18 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orjinalden alıntı: mustahsil

Pardon konuyla ne kadar ilgili ama samsungun bu modelinde 100hz varmı. Bende 100hz tv alacağım ama tercihim full hd olmasından yana ve philips 9632- 9732 yada sony 3000 serisini bekliyorum. Ps3 te 100hz farkını yaşarım herhalde.
    Saygılar
    quote:

Samsung'un bu modelinin de 100 Hz olanı var ama kodu Samsung LE32M86BD'dir(yada 87).
    http://www.lcd-compare.com/televiseur-SAMLE32M86BD-SAMSUNG-LE32M86BD.htm
    http://www.zettavolt.co.uk/HDTV/LE32M87BD.html
    Detaylı özellikleri için bakmanızı öneririm. Features bölümünü de tıklayın ve inceleyiniz.
    http://www.samsung.com/uk/products/television/tftlcd/le32m87bdxxeu.asp?page=Specifications
    İstanbul Bilişim'de satılan 32M87 100Hz. ve 2.500 YTL civarında.
    http://www.istanbulbilisim.com.tr/SAMSUNG_LE-32M87BD-LCD-TV,3158.html

• Bu arada bir ekleme yapayım. Samsung'un M86 ve M87 modelinin sadece 32" olanında 100 Hz özelliğinin olduğunu belirteyim. Daha geniş ekran 100 Hz. Samsung arayanların 40F86BD yada 46F86BD modeline bakmalarını öneririm. Henüz Türkiye'ye gelmedi sanırım.
    http://www.samsung.com/uk/products/television/tftlcd/le40f86bdxxeu.asp?page=Specifications
  • Açıklamaların için teşekkürler. Bir süre daha bekleyip 100hz modellerin tamamı çıktıktan sonra karar vermek lazım galiba. Ama ps3 aldım ve iki ay oldu sabrım tükeniyor.
    Saygılar
    quote:

Orjinalden alıntı: sserin

Bu arada bir ekleme yapayım. Samsung'un M86 ve M87 modelinin sadece 32" olanında 100 Hz özelliğinin olduğunu belirteyim. Daha geniş ekran 100 Hz. Samsung arayanların 40F86BD yada 46F86BD modeline bakmalarını öneririm. Henüz Türkiye'ye gelmedi sanırım.
    http://www.samsung.com/uk/products/television/tftlcd/le40f86bdxxeu.asp?page=Specifications

• Bence beklemeyin. Samsung 32M87BD ihtiyaçlarınızı fazlasıyla karşılar. Çünkü siz 32" arıyordunuz? Yoksa yanılıyor muyum?
  • 100 hz demek görüntünün saniyede 100 kere yenilenmesi demektir.buda tabiki daha güzel ve daha net görüntü demektir
  • bi kaç ay önce bi dergide 120 hz lcdlerin tanıtımları vardı.dolayısıyla bu böyle sürer gider.
  • quote:

Orjinalden alıntı: bigmaster077

selam Daneel,

Philips in hangi modelinde led backlight kullanılıyor. ? Benim bildiğim yok da onun için soruyorum.

quote:

Yeni modeller derken yeni LCD'ler demek istemiştim Philips'e özel bir durum değildi. Misal Samsung F81'lerde bu teknoloji var. Philips'te 2007 ortasında artık arge olarak sadece led backlightinge yoğunlaşacağını açıkladı.

• sevgili Daneel,
    yazınızda mevcut led backlight olmayan lcd panellerinde arka aydınlatmanın seviyesinin kontrol edilemediğini söylüyorsunuz . tam anlayamadım kusura bakmayın.

quote:

quote:

selam Daneel,

quote:

Yeni modeller derken yeni LCD'ler demek istemiştim Philips'e özel bir durum değildi. Misal Samsung F81'lerde bu teknoloji var. Philips'te 2007 ortasında artık arge olarak sadece led backlightinge yoğunlaşacağını açıkladı.

• quote:

sevgili Daneel,
    yazınızda mevcut led backlight olmayan lcd panellerinde arka aydınlatmanın seviyesinin kontrol edilemediğini söylüyorsunuz . tam anlayamadım kusura bakmayın.

quote:

quote:

selam Daneel,

quote:

Yok onu demiyorum şu anda geniş kapsamlı kullanılan CCFL backlightlarda da scanning kullanılabiliyor, Philips yapıyor mesela. Philips'in uygulaması biraz backlight sorunları getirmiş ama okuduğum kadarıyla. LED daha dayanıklı bir ışık kaynağı olduğundan ( ve renklerde daha doğal performans verdiğinden ) o tarafa bir yönelim var zannederim.

• teşekkür ederim,
    ben de bu şekilde biliyorum , bu nedenle 100 hz LCD lerde bahsettiğiniz sorunlar CCFL kullanan modellerden biri olan Sony D3000 serisinde sorun teşkil etmeyecektir.
    Bu arada benim okuduğum Amerika AV forum da Samsung 'un led backlihgt modellerinin beklenilen görüntü kalitesini sağlayamadığını okuyorum. Hatta bazı Sammy fanatiklerinin aynı serisinin led backlight olmayan modellerini tavsiye ettiğini okuyorum. Bu konuda sayfalar dolusu upuzun yazılar var. Öyle sanıyorum led backlihgt teknolojisinin gelişmesini biraz beklemek gerekiyor.

quote:

quote:

sevgili Daneel,
    yazınızda mevcut led backlight olmayan lcd panellerinde arka aydınlatmanın seviyesinin kontrol edilemediğini mi söylüyorsunuz . tam anlayamadım kusura bakmayın.

quote:

quote:

selam Daneel,

quote:

Yok onu demiyorum şu anda geniş kapsamlı kullanılan CCFL backlightlarda da scanning kullanılabiliyor, Philips yapıyor mesela. Philips'in uygulaması biraz backlight sorunları getirmiş ama okuduğum kadarıyla. LED daha dayanıklı bir ışık kaynağı olduğundan ( ve renklerde daha doğal performans verdiğinden ) o tarafa bir yönelim var zannederim.

• Aynı forumları bende takip ediyorum şu anda genel kanı led backlight teknolojisinin aradaki fiyat farkı nazarında bir iyileştirme getirmediği. Ama kısa zamanda led backlight kullanımı ve adetlerin artması ile aradaki fiyat farkı 1000$'lardan daha makul seviyelere inecektir. Yalnız Sony D3000'de scanning CCFL backlight olup olmadığını bilmiyorum. Benim bildiğim şu anda sadece motionflow adı verilen hareketlerde araya kare yaratma teknolojisini kullanıyorlar.
  • 100 hz olayının üzerinde ben de çok duruyorum. özellikle mağazalarda 100 hz olan ve 50/60 hz olan 2 tv'yi yanyana izlediğimde (crt) çok dikkatli bakmama rağmen hiç bir fark göremiyorum. Ya benim gözlerimde sorun var ya da aradaki 40/50 hz lik yenilemeyi aslında insan gözü algılayamıyor, boşuna para harcatacak teknoloji satılmaya çalışılıyor.
  • Crt deki ile buradaki biraz farklı.
    CRT deki farkı göremiyorsan bence gerçekten bir göz doktoruna başvurmalısın. Özellikle yatay uzun ince bilgisayar grafiklerine odaklan farkı göreceksin.
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.