Şimdi Ara

LG 'den input lag konusunda ümitliyiz..

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
20
Cevap
0
Favori
829
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
    Evimde Lg 55la860v model televizyon kullanmaktayım. Çok değil bundan 2 ay kadar önce de bir PS3 edindim.

Tabi bir sürü hevesle şimdiden 10 tane de orjinal oyun edindim. Fakat gelin görün ki input lag denen olayın farkına varmakta gecikmedim. Artık input lag'ı hepimiz
    biliyoruz. Yine de bilmeyen arkadaşlar için (ukalalık algılamayın) oyundaki karakterimize verdiğimiz komutun televizyonumuza geç yansıması.

Yeni LED tv lerin HD TV lerin kesinlikle en büyük problemlerinden birisi.. Televizyondaki girişi PC moduna aldım, en son 44 ms lag ölçtüm. Bir saniyenin binde kırk dördü etmesine rağmen vurdulu kırdılı oyunlarda çok belli olmaya ve beni iyice sıkmaya başladı..

Biraz önce LG USA supporttan, kimliğimi çaktırmadan bu konuda bir kayıt oluşturmalarını istedim. Tabi onlara bu sorunu Sony 'nin nasıl çok daha iyi ele aldığını ve artık müşterilerinin başka markalara yöneldiğini söyledim. Dolayısıyla onlardan bu sorunu ele alacak bir firmware çıkarmalarını rica ettim. Ya da bir sonraki firmwarede bu sorunu da ele almalarını..

Yani başlıkta dediğim gibi, LG'den ümitliyiz, aşağıda yaptığım konuşmanın kaydı bulunmaktadır. İnşallah dikkate alırlar ve benim gibi LG kullanan arkadaşlar için bir umut ışığı olur.. 140 ekran Tv varken gidip daha küçük bir LCD ekran almak istemiyorum.. Bu konuda farklı çözümleri olan arkadaşlar da varsa buyrun tartışalım, nasıl bu sorunun ötesine gidebiliriz?

Time of chat: 5/27/2014 1:33:37 PM
    Length of chat: 01:28:06
    Your name: I.Y.
    Chatted with: Victor

1:33 PM Victor: Hello I.Y.. Welcome to LG Electronics U.S.A. Support only. How may I provide you with excellent service today?
    1:34 PM I.Y.: Can i put my complain about a LED TV bought from LG?
    1:34 PM I.Y.: Or am i in wrong place?
    1:35 PM Victor: I can take up your information and submit it as voice of customer
    1:35 PM I.Y.: My problem is that i have a serious input lag problem with my Lg la8600
    1:36 PM I.Y.: and i would like to ask you publish a firmware update containing the input lag issue.
    1:36 PM Victor: I am sorry to hear about this.
    1:37 PM Victor: it lags when you change the input?
    1:37 PM I.Y.: I have around 45 ms of input lag.. if it would be 20ms it would be better
    1:37 PM I.Y.: i'm playing games with my ps3
    1:37 PM I.Y.: my commands goes to screen a little late..
    1:38 PM I.Y.: Tv makes a lot of video process i guess
    1:38 PM I.Y.: it causes lag problems
    1:39 PM Victor: It only occurs with the PS3?
    1:39 PM I.Y.: no
    1:39 PM I.Y.: it occurs with my laptop too
    1:39 PM I.Y.: when i move the mouse on the screen
    1:40 PM I.Y.: it follows me on the screen from behind
    1:40 PM I.Y.: i'm sure you know what i'm saying..
    1:41 PM Victor: How are you making the connections to the TV?
    1:41 PM I.Y.: HDMI connection
    1:41 PM I.Y.: i have labeled input as PC which reduces input lag firmly
    1:42 PM Victor: The computer is connected to the TV with HDMI as well?
    1:42 PM I.Y.: yes
    1:43 PM Victor: What resolution are you using on the laptop?
    1:43 PM I.Y.: 1080p
    1:43 PM I.Y.: 60 hz
    1:44 PM Victor: Try changing the resolution to 1024x768 and see if it makes a difference.
    1:45 PM I.Y.: i tried
    1:45 PM I.Y.: playstation 3 is my more important problem
    1:45 PM I.Y.: on the pc it doesn't matter but in games it matters
    1:46 PM I.Y.: i always use Lg products but i need you to solve my problem so i can keep it up
    1:46 PM Victor: Okay, you tested it with another resolution on the PS3 as well?
    1:46 PM I.Y.: of course..
    1:46 PM I.Y.: i tested them
    1:47 PM I.Y.: with 1080p its input lag is 45 ms
    1:47 PM I.Y.: but in Sony tv's its decreased to 10 ms
    1:47 PM I.Y.: it has to do something with firmware i believe so
    1:47 PM I.Y.: because Lg's hardware is pretty good
    1:48 PM Victor: Okay, I can submit your information to the design department as voice of customer. Unfortunately this does not have a response back.
    1:48 PM I.Y.: i'll keep following it
    1:48 PM I.Y.: no problem really.. and i belive you too
    1:49 PM I.Y.: believe*
    1:49 PM I.Y.: LG can do better than Sony
    1:49 PM Victor: Please provide me your phone number.
    1:49 PM I.Y.: please make the next firmware cover Input lag issue
    1:49 PM Victor: To have it on record.
    1:49 PM I.Y.: i'm now residing in Turkey, but the tv is bought from Usa
    1:50 PM I.Y.: is that a problem?
    1:50 PM Victor: Do you have an US number by any chance?
    1:51 PM I.Y.: i'm sorry, if you can't call back. Then you or they maybe send me an e-mail?
    1:51 PM I.Y.: Because i have got one
    1:51 PM Victor: Okay, please provide me the phone number from your place.
    1:51 PM I.Y.: +9053x02978x3
    1:51 PM I.Y.: it's my cell phone
    1:52 PM I.Y.: and it is vodafone.
    1:52 PM Victor: Thank you.
    1:53 PM I.Y.: You know if Lg can solve this problem, it will make more than a few more million customers..
    1:53 PM I.Y.: People moving to other brands because of the low input lag
    1:53 PM Victor: I understand.
    1:53 PM Victor: I am sorry for the inconvenience this must have caused.
    1:53 PM Victor: Do you have any other inquiries that you would like to discuss?
    1:54 PM I.Y.: Yes one more
    1:54 PM I.Y.: is production of my TV is stopped?
    1:54 PM Victor: No, it is still being manufactured. You have an 55la8600 right?
    1:55 PM I.Y.: yes
    1:55 PM Victor: Okay
    1:55 PM I.Y.: cool. You recorded my complaint?
    1:55 PM Victor: Yes
    1:56 PM I.Y.: yes Victor, if it is your real name..
    1:56 PM I.Y.: If Lg solves my problem, i 'll call them personally to give you a rise
    1:56 PM I.Y.: i promise about that
    1:56 PM Victor: Thank you :)
    1:56 PM Victor: Is there anything else I can assist you with today?
    1:56 PM I.Y.: Your welcome..
    1:57 PM I.Y.: No thank you for your effort..
    1:57 PM I.Y.: Ten out of ten for you today
    1:57 PM I.Y.: Take care
    1:58 PM Victor: Have a Nice Day. It has been a pleasure chatting with you today. Should you ever have any further questions or concerns at all, please do not hesitate to contact us again. Thank you so very much for your kindness and patience, please enjoy the rest of your day.

• bu sorunun yazılım ile düzelmeyeceğine eminim bu sorun ancak cihazda güçlü işlemci kullanılması ile çözüleceği kanaatindeyim.
  • Bence eğer bu video işleme olayını biraz indirgeyebilirlerse sorun kendiliğinden çözülür. Lcd tvlerin ya da plazma tv lerin daha güçlü işlemcileri olmamasına rağmen neredeyse hiç lag görünmüyor. Eski , tüplü tvlerde dahi lagdan eser yok neredeyse. Çünkü görüntüyü işlemiyorlar olduğu gibi yansıtıyorlar.

Sony almayı düşünüyordum aslında w905 serisinden hatta, ama pasif gözlükler ve 3d konusunda Lg beni ikna etti. Oyun olarak kötü fakat dediğim gibi video işleme süreçlerini azaltacak yeni bir görüntü modu gelirse bu sorun ortadan kalkabilir. Zaten Game mode'un da amacı bu.
  • Eski tvlerde sorun olmayıpta 2010 yılından sonra çıkan neredeyse tüm ledlcd tvlerde bu geçikme probleminin olması beni çok şaşırtıyor. Arkadaşımda 2007 model toshiba fullhd lcd 42 tv var , inanın dinamik modda bile en ufak gecikme yok. O eski anakartlarla o eski işlemcilerle bu kadar hızlı tepki vermesi çok garibime geliyor.
    Aynı şekilde başka birisinde denediğim sony 46 inç lcd tv dede hiçbir gecikme yok , o tvlerde oyun modu olmamasına rağmen tüm modlarda jet gibi tepki veriyorlar.

Teknoloji ilerliyormu yoksa geriliyormu anlamak mümkün değil.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • sessizmod kullanıcısına yanıt
    ps3 ten çıkan hdmi kabloyu tv deki dvi/hdmi yazan çıkışa tak. çünkü diğer hdmi çıkışlar görüntüyü işliyor. hala düzelmediyse tv deki oyun modunu aç. gözle görülür lag olmaması lazım.
  • lg de lag olması normaldir ve güncellemeyle asla çözülmez. oyun moduna almaktan başka çare yok.
  • Çözümü iyiymiş victorun. 1024*768 çözünürlük..

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: ps3xbox360

ps3 ten çıkan hdmi kabloyu tv deki dvi/hdmi yazan çıkışa tak. çünkü diğer hdmi çıkışlar görüntüyü işliyor. hala düzelmediyse tv deki oyun modunu aç. gözle görülür lag olmaması lazım.

bunu denememiştim. bir de öyle deneyeyim, 44ms aslında alışılabilen bir gecikme ama işte milisaniyenin farkettiği oyunlarda sorun çıkarıyor. Ama mesela Pes 2013'de hiçbir şekilde sorun yaşamadım, onlineda dahi sorun yaşamıyorum, yalnız mesela Dirt Showdown'da tam çarpacağım bir araba o milisaniyede kaçıp gidebiliyor, bu da çıldırtıyor insanı. Güncelleme, görüntü işleme sürecini etkileyebilir, yeni bir mod getirirler, ya da yeni bir input label getirirler, kaldı ki ben PC moduna aldığımda bile görüntü bozulmuyor gayet tatmin edici grafikler var. Ekran zaten dev gibi. 20 ms fazladan gecikme var işte, toplamda 20 olsa onu fark bile edebileceğimi sanmıyorum, ki 20 ms ye kadar farkedilmiyor diye duydum..

• Bu da türkçe chat yaptığımda olan :)
    Nereden bulup alıyorlar bu elemanları hiç anlamıyorum, hiçbirşey konusunda bilgileri yok

LG Destek: Merhaba, İlhan Yondemir. Size nasıl yardımcı olabilirim?
    İlhan Yondemir: iyi günler
    İlhan Yondemir: Medimarkt şubesinden LG türkiye garantili bir LED TV aldım
    İlhan Yondemir: 55la860v modeli bu
    İlhan Yondemir: input lag sorunum var
    İlhan Yondemir: ps3 oyunlarında gecikme yaşıyorum, bunun için çıkacak bir firmware var mı ?
    Notice: LG Destek Oturumdan Çıkış.
  • quote:

Orijinalden alıntı: sessizmod

quote:

Orijinalden alıntı: ps3xbox360

bunu denememiştim. bir de öyle deneyeyim, 44ms aslında alışılabilen bir gecikme ama işte milisaniyenin farkettiği oyunlarda sorun çıkarıyor. Ama mesela Pes 2013'de hiçbir şekilde sorun yaşamadım, onlineda dahi sorun yaşamıyorum, yalnız mesela Dirt Showdown'da tam çarpacağım bir araba o milisaniyede kaçıp gidebiliyor, bu da çıldırtıyor insanı. Güncelleme, görüntü işleme sürecini etkileyebilir, yeni bir mod getirirler, ya da yeni bir input label getirirler, kaldı ki ben PC moduna aldığımda bile görüntü bozulmuyor gayet tatmin edici grafikler var. Ekran zaten dev gibi. 20 ms fazladan gecikme var işte, toplamda 20 olsa onu fark bile edebileceğimi sanmıyorum, ki 20 ms ye kadar farkedilmiyor diye duydum..

Eğer tv 30 ms nin üzerinde tepki süresine sahipse genel olarak her oyunda gecikme hissediliyor. Ama özellikle fps oyunlarında 20 ms yi geçmemesi gerekiyor.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >

• quote:

Orijinalden alıntı: sessizmod

Bu da türkçe chat yaptığımda olan :)
    Nereden bulup alıyorlar bu elemanları hiç anlamıyorum, hiçbirşey konusunda bilgileri yok

LG Destek: Merhaba, İlhan Yondemir. Size nasıl yardımcı olabilirim?
    İlhan Yondemir: iyi günler
    İlhan Yondemir: Medimarkt şubesinden LG türkiye garantili bir LED TV aldım
    İlhan Yondemir: 55la860v modeli bu
    İlhan Yondemir: input lag sorunum var
    İlhan Yondemir: ps3 oyunlarında gecikme yaşıyorum, bunun için çıkacak bir firmware var mı ?
    Notice: LG Destek Oturumdan Çıkış.

Soruyu görünce ardına bakmadan kaçmış. Helal olsun Victora en azından çözünürlük falan sormuş ilgilenmiş.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi hidden -- 28 Mayıs 2014; 19:23:05 >
    < Bu ileti m.bolumsonucanavari.com kullanılarak atıldı >
  • hidden kullanıcısına yanıt
    hahhaa
    bu sorunu cozse cozse victor cozer bence...

victory shall be mine!
  • Bugün Lg destekten telefonla arandım. Güncelleme ile çözüleceğini sanmıyorum dedi, girişten oyun seçin resim ayarlarından da oyun moduna alın dedi. Panelden kaynaklanıyor donanımsal falan dedi. Bir de mail aldım Lg den yine, yazılımda çalışan birime talebiniz iletildi dediler. Flatpanels diye bir site vardı orada optimum ayarlarla oyun oynarken 30 ms yi yakaladıklarını söylemişti, ben birkaç şey daha deneyeyim en iyisi.

Victorla da 1 hafta sonra tekrar görüşeceğim.

Edit: Daha önce hiç denemediğim birkaç şeyi denemem akabinde input lag ı "0 ms" olarak tayin etmiş bulunuyorum!

Bunun en son birkaç hafta indirdiğim güncelleme ile de alakası olabilir, kronometre açıkken çektiğim fotoğrafı ekte sunuyorum, benim için küçük insanlık için büyük bir adım demek istiyorum, ağlamak istiyorum sayın seyirciler

Aynı ayarlarla Ps3 de denemeler yapacağım. Biliyorum çözünürlük biraz tuhaf ama önemli olan sonuca ulaşmak üzere olduğumuz. Belki de ulaşmış olduğumuz..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sessizmod -- 28 Mayıs 2014; 21:29:35 >

• Çözdüğünüze sevindim. Detayları paylaşırsanız başka arkadaşlarda faydalanırlar.

Bu arada LG servisleri ile bende tanışma şerefine eriştim. Aldığım televizyonu kurduramadım bir türlü. Adamlar gelmediler. Çocuklara sürpriz yapacaktım mahvoldu. 3d film falan bulmuştum hevesimizi kursağımızda bıraktılar. Kutuda duruyor televizyon. Çok işleri varmış gelecekleri zaman arayacaklarmış yarın da gelmezlerse servisi arayıp ağzıma geleni sayıp televizyonu aldığım yere iade edeceğim. (Daha önce aldığım Vestel tv'yi 3 günde servis gelmeyip kurmadığı için iade etmiştim)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi hidden -- 29 Mayıs 2014; 22:41:46 >
  • lg normal mod 150 ms oyun modu 50-60 ms düşük olması imkansız yanlış yapıyorsunuz.
  • quote:

Orijinalden alıntı: 666azazel

lg normal mod 150 ms oyun modu 50-60 ms düşük olması imkansız yanlış yapıyorsunuz.

Telefonda Lg'den konuştuğum teknik servisin bana söylediği, hem HDMI üzerinden bağladığınız girişi PC değil "Oyun" olarak işaretleyin, hem de resim modunda Oyun seçin. Ben ikisinden birini yapıyordum ama ikisinide hiç aynı anda yapmamıştım. Bunu denedim ve ne ps3 oynarken ne de kronometre açıkken çektiğim fotolarda hiçbir input lag gerçekleşmedi. Ben birkaç haftadır yoğun olarak bu konuda kafa yoruyorum. Belki yıllardır yazmıyorum forumda ama yıllardır takip ediyorum, ta ki birşeyi gerçekten bildiğimi düşünene kadar hiçbirşey de yazmadım. Ama bu inşallah büyük bir adım olacak lag konusunda.. Belki detaylı bir video çektiğimde bir çok arkadaşın tam olarak işine yarayacak..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sessizmod -- 30 Mayıs 2014; 13:48:33 >

• quote:

Orijinalden alıntı: hidden

Çözdüğünüze sevindim. Detayları paylaşırsanız başka arkadaşlarda faydalanırlar.

Bu arada LG servisleri ile bende tanışma şerefine eriştim. Aldığım televizyonu kurduramadım bir türlü. Adamlar gelmediler. Çocuklara sürpriz yapacaktım mahvoldu. 3d film falan bulmuştum hevesimizi kursağımızda bıraktılar. Kutuda duruyor televizyon. Çok işleri varmış gelecekleri zaman arayacaklarmış yarın da gelmezlerse servisi arayıp ağzıma geleni sayıp televizyonu aldığım yere iade edeceğim. (Daha önce aldığım Vestel tv'yi 3 günde servis gelmeyip kurmadığı için iade etmiştim)

Detayları paylaşacağım, bütün ince ayarları denedim, hepsinde input lag ne kadar farkediyor ne kadar farketmiyor baktım, hatta ayarları tek tek açıp kapatıp test yaptım. Bu sayede video işleme sürecini tamamen ya da kısmen iptal ettiğimi düşünüyorum, kaldı ki görüntü de benim gözlerime gayet iyi geliyor.

Yaşadığınız olaya üzüldüm, bu hep gerçekleşebiliyor, biraz tembellik olabilir onlarınki, bazen biraz tatlı bir baskı yapmak gerekir, gelmeniz çok önemli, önemli programlar yaptım gibi.. Samsun'dan aldım ben, çağırdığım akşamın öteki günü eleman hemen geldi, duvara monte yaptık ama sonra usb takarken falan çekmek gerekiyor ekranı, korktum düşer falan diye, ben de bir stand aldım istikbalden, tekrar çağırdım bu kez ayaklığını takın diye yine geldiler, benim uğraşıp takamadığım standı takmaları 10 saniye falan tuttu diyebilirim, ücret de talep etmediler.

Biraz aceleye getirebilirsiniz, gelirler bence.

Hangi modeli aldınız ?

• sessizmod kullanıcısına yanıt
    işte oyun moduna almak gerekiyor. ama sıfır değil 40-60 ms civarı lg de tvnni boyutuna göre değişir.

sony ler 30 ms civarı şuanki piyasada en hızlı tvler oyun için diğerleri 40-60 ms arası.
  • Hocam ben 0 ms gordum diyorum ve arkasindayim.. Oyunlarla da denedim hicbir sorun lag yok. Detayli video inceleme yapacagim, yazdiklarinizin tumunu de gerek burada gerek yabanci forumlarda okudum. Biliyorum yani ama gordugum seyi soyluyorum kronometre 0 ms diyor

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • kronometrenin durduğunu düşünen arkadaşlar varsa bu resme de gözatabilir. bazen bu şekilde bazen de gecikmeler yaşayabiliyorum, daha kesin sonuçlar için çalışıyorum..
    Bu resimde alt taraftaki milisaniye net olarak 676 iken üstteki yine ama biraz daha silik şekilde yine 676, tam değişirken.
    Ve diğer bir test sitesinden çektiğim, son rakamlar çok net olmamakla 689. Gayet de akarken çekilmiş bir fotoğraf.. Net..
    Yani televizyonun video işleme sürecini yok ediyoruz.. Bunu ileriye götürmek için denemelere devam ediyorum..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sessizmod -- 30 Mayıs 2014; 21:44:54 >

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.