Selam arkadaşlar.Çok yakın bir abim araç alacak.Şu an da Dizel Megane kullanıyor 2006 model.Artık aracını değiştirmek istiyor.Önce Geely EC7 istedi ancak benzinli olması nedeniyle eledi.Şimdi Linea'ya bakmaya başladık. Full modeli 42 bin tl diyor sitesinde.1.6 Multijet (Dizel oluyor galiba) benim için iyi diyor.
Şimdi sormak istediğimiz şu: Bu araç ne zaman kasa değiştirecek? Konfor bakımından C segmentinin hakkını verir mi?
Teşekkürler
takip+ ben de bu forumda hızlanınca zaptedilmeyecek gibi oluyor vs diye duymuştum kullananlardan yorum bekleyelim.
Umarım kullanıcı yorumları alırız
Kardeş,linealar yeni makyaja girdi,büyük ihtimal yaza makyajlı kasalar çıkıcak,eğer illede linea diyosa beklesin derim. en azından eli yüzü düzgün bişey çıkar ortaya.
Araç ilk kalkışta yani 1500 d/d kadar sanki ölü toprağı serpilmiş gibi ağır. Gazı köklemene rağmen o bildiğini okuyor. Ama sonrasında gayet iyi hızlanıyor kesintisiz.Süspansiyonları bozuk yolda gayet iyi. bence linea iyi bi seçim.tabi o paralara 2.el daha güzel araçlar düşünülebilir
bana sorarsanız konfor kalite vb. konularda megane 2 den sonra hiçbir fark yaratamaz linea , hatta bazı yerlerde megane ı aratabilir bile
belki yakıt tüketimi biraz daha uygun olur 1.3 multijet falan alınırsa
Düşünülen araç 1.6 Multijet.Bu motor dizel değil mi? Yaz derken tahminen ne zaman çıkar makyajlı kasa?
quote:
Orijinalden alıntı: Jetta24
Düşünülen araç 1.6 Multijet.Bu motor dizel değil mi? Yaz derken tahminen ne zaman çıkar makyajlı kasa?
Hocam Nisan ya da en geç Mayıs ayı gibi çıkar heralde piyasaya. Linea düşünüyorsanız, bir kaç ay makyajlı Linea'yı beklemeniz yanlış tercih olmaz. Tavsiye :)
quote:
Orijinalden alıntı: Integrale
quote:
Hocam Nisan ya da en geç Mayıs ayı gibi çıkar heralde piyasaya. Linea düşünüyorsanız, bir kaç ay makyajlı Linea'yı beklemeniz yanlış tercih olmaz. Tavsiye :)
Fiyat olarak bir artış olmuycaksa beklenebilir.Zaten pek acelesi yok içine sineni almak istiyor
Daha 2 gun once bindim,arkadasim da var sirket araci..Yani kendisinden baska kullanan olmuyor vs vs..Arac 58.730 km de..1.3 Dizel...Kac model oldugunu bilmiyorum...Ancak arac Full donanimli...Motordan garip garip sesler geliyordu,cozemedigim bir ses,aracin icinde oyle ahim sahim tikirtilar yoktu acikcasi...Performansi cok dusuk bana gore ( megane 3 kullaniyorum 105 bg ) Ancak yakit olarak ortalama 5 litre civarindaydi..İyi bir deger sehir icin de..
quote:
Orijinalden alıntı: lagun1
Kardeş,linealar yeni makyaja girdi,büyük ihtimal yaza makyajlı kasalar çıkıcak,eğer illede linea diyosa beklesin derim. en azından eli yüzü düzgün bişey çıkar ortaya.
Makyajlı Linea daha beter durumda.Bu hali daha güzel.Çıkınca hak vereceksiniz bana :)
quote:
quote:
Orijinalden alıntı: Integrale
quote:
Fiyat olarak bir artış olmuycaksa beklenebilir.Zaten pek acelesi yok içine sineni almak istiyor
Olsa olsa 1000 Lira fark olur, hatta belki lansman kampanyasıyla o fark eksi yönde bile olabilir.. Eğer Linea'nın bu halini ciddi olarak değerlendiriyorsa, makyajlı hali kesin siner içine ;)
Linea'nın en çok eleştirilen kısmı olan içi tasarımın "eski" olması durumu makyajlı Linea'da tamamen ortadan kalkacak, Punto Evo'nun bu estetik ve teknolojik duran ön göğsünü aynen Linea'da da göreceğiz..
Şimdi konuştum beklerim daha da iyi olur dedi 16 Multijet motor dizel oluyor dimi?
Makyajlanıcak biraz beklemelisiniz.
piyasadaki en ucuz dizel arabalardandır. uzun fakat biraz dardır. 1.3 multijet az yakar fakat performans yönünden sıkıntısı vardır. 1.6 multijet 105 bg ile performansıda yakıtıda iyidir.(dizeldir bu arada) forumda b - c sınıfı olarak tartışılmasına rağmen kağıt üzerinde c sınıfıdır. malzeme kalitesi vasattır. bol miktarda sert plastik malzeme kullanılmıştır. bir kaç ay içinde yeni kasası gelecek büyük ihtimalle fiyat aynı kalacaktır.
yani kısacası c sınıfı araçlar içerisinde kötünün iyisidir.
Megane'dan linea'ya geçicekse hiç geçmesin megane'ı satmasaydım der. Gerek malzeme kalitesi gerek verdiği güven olsun gerek tip olsun. Megane satmasın derim. Yerinde olsam linea değilde opel astraya bakardım.
quote:
Orijinalden alıntı: yenerz
piyasadaki en ucuz dizel arabalardandır. uzun fakat biraz dardır. 1.3 multijet az yakar fakat performans yönünden sıkıntısı vardır. 1.6 multijet 105 bg ile performansıda yakıtıda iyidir.(dizeldir bu arada) forumda b - c sınıfı olarak tartışılmasına rağmen kağıt üzerinde c sınıfıdır. malzeme kalitesi vasattır. bol miktarda sert plastik malzeme kullanılmıştır. bir kaç ay içinde yeni kasası gelecek büyük ihtimalle fiyat aynı kalacaktır.
yani kısacası c sınıfı araçlar içerisinde kötünün iyisidir.
Detaylı bilginiz için çok teşekkür ederim 1.6 Multijet kulağa hoş geliyor Performansa önem verır,ancak yakıt ekonomiside arar
quote:
Orijinalden alıntı: Rallyman61
Megane'dan linea'ya geçicekse hiç geçmesin megane'ı satmasaydım der. Gerek malzeme kalitesi gerek verdiği güven olsun gerek tip olsun. Megane satmasın derim. Yerinde olsam linea değilde opel astraya bakardım.
Hocam megane artık miladını doldurdu.Konfor açısından çokta vasat değildir diye düşünüyoruz.2 Tane çocugu oldugu için aile arabası niyetine değiştiriyor.Jetta baktı geely baktı ama benzınlı olmalarından dolayı eledı.Ozellıkle Jetta lıneaya gore cok bos kalıyor o fıyata
quote:
Araç ilk kalkışta yani 1500 d/d kadar sanki ölü toprağı serpilmiş gibi ağır. Gazı köklemene rağmen o bildiğini okuyor. Ama sonrasında gayet iyi hızlanıyor kesintisiz.Süspansiyonları bozuk yolda gayet iyi. bence linea iyi bi seçim.tabi o paralara 2.el daha güzel araçlar düşünülebilir
Senin dediğin 1.3 multijet olan motordur.
Ben linea 1.6 multijet sahibiyim. Aracı 33bin tlye almıştım sıfır olarak. Yaklaşık 13-14 aydır kullanıyorum hiçbir sıkıntım olmadı şimdiye kadar, performansına kötü diyenler 2000cc araç kullanıyor olmalı.
Aracım 15000kmde bakımı 330 yada 350tl tuttu tam hatırlamıyorum ama tanıdık vasıtasıyla (normalde 400-450). Yakıt konusuna gelirsek normal kullanımda fabrika verisini tutturabilirsiniz. Kötü yanları ise sınıfının en uzun(yanılmıyorsam) ve en dar aracı olması birde plastik kalitesi vasat.
2011 Emotion Plus 1.6 MJ Linea kullanıcısıyım. Aracım 19.000'de parasının hakkını verdiğini düşünüyorum.
Memnun kalacağınızı düşünüyorum. Megane'la neredeyse aynı standartta araçtır Linea.
Ama bu foruma sorarak hata yaptığını düşünüyorum. Zira bırak Linea'yı Fiat'ın yeni arabalarına binmeden yorum yapan çok oluyor.
Ufak olarak özet geçmek gerekirse...
Konfor olarak ;
*Çok iyi değil ama çokta kötü diyemeyiz. Orta halli bir araçtır konfor bakımından. Türkiye'de bu kadar bozuk yolda beni rahatsız etmedi.
Donanım olarak ;
*Emotion Plus'tan bahsediyorum. (sizinde seçeneğiniz bu yönde olur zaten 42.000 tl) Bir çok araçtan daha çok standart donanımı var. ESP,ASR,6 Airbag,YokuşKalkışDesteği,Hız Sabitleyici,Otomatik Kararan İç Dikiz Aynası,Far Sensörü,Yağmur Sensörü Bunlardan ayrı olarak BlueMe sisteminden bahsetmek isterim. Başlı başına bir donanım. Aracı aldığınızdan itibaren yardımı dokunacak en önemli sistemdir. Fiat'ın önemli başarılarından.
Motor-Yakıt olarak ;
*1.6 MJ 105 HP 290 NM tam bir mühendislik harikası motor. Performans olarak , yakıt olarak gerçekten çok başarılı. İstanbul trafiğinde orta bir kullanımda 100 km'de/6.2-6.5 lt ortalama yakıt istatistiğini yakaladım. Uzun yol yapmadım henüz.
Benim yorumum bu kadar. Ama araçla ilgili ne sormak istersen söylerim.
Kolay gelsin.
quote:
Orijinalden alıntı: İbrahimKıraslan
quote:
Makyajlı Linea daha beter durumda.Bu hali daha güzel.Çıkınca hak vereceksiniz bana :)
Size katılıyorum. Makyajlı kasanın önü yine düzgün olsa da arka tasarımı akülü araba gibi. Şu ankinin arkası daha güzel bence.