Bildirim
Mac OsX86 ses kartı sorunu+driver
Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar:
Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü, 1 Mobil
Giriş
-
valla oncelikle via ac97 (alc 850) ses kartımın sorununu halledebilirsek bayagi bi kişiye cozum sunmus oluruz..
bendeki durum .. ses var ama cok cok derinden geliyor ve sadece sag hoparlorden..... -
slm..bende de ses sorunu var...ses onboard (alc882 ) tanımadı..creative sound blaster 5.1 i hiç tanımadı...ses sorununu çözen arkadaşlar ses kartı markalarını yazabilirler mi?quote:
Orijinalden alıntı: ender
valla oncelikle via ac97 (alc 850) ses kartımın sorununu halledebilirsek bayagi bi kişiye cozum sunmus oluruz..
bendeki durum .. ses var ama cok cok derinden geliyor ve sadece sag hoparlorden..... -
ses sorunu genelde var galiba bendede via vinyl (vt1617a)ses sorunu var ses etk kanaldan boguk olarak geliyor varmı acaba çözümquote:
Orijinalden alıntı: Harlequinn
slm..bende de ses sorunu var...ses onboard (alc882 ) tanımadı..creative sound blaster 5.1 i hiç tanımadı...ses sorununu çözen arkadaşlar ses kartı markalarını yazabilirler mi?
Alıntıları Göster
saygılar -
ben çalışan bir ses kartı yazacağım buraya böylece yeni anakart almak isteyenlere yardımcı olurum.quote:
Orijinalden alıntı: dhan000
ses sorunu genelde var galiba bendede via vinyl (vt1617a)ses sorunu var ses etk kanaldan boguk olarak geliyor varmı acaba çözüm
saygılar
Alıntıları Göster
msi k8n neo2 platinum nfroce 3 ultra anakarta sahibim,üstündeki ses chipi realtek alc850(7.1 ch h/v audio)
mac osx ses kartını direk tanıdı, sorunsuz bir şekilde çalışmakta, ses kalitesin windowsdakinden hiç farkı yok,herkese önerebilirim.
ender senin ses kartı benimkiyle aynı,niye sende bozuk çalışıyor anlamadım.peki windowsda normal mi çalışıyor?
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Magnat_HiFi -- 22 Mayıs 2006; 14:39:37 >
-
quote:
slm..bende de ses sorunu var...ses onboard (alc882 ) tanımadı..creative sound blaster 5.1 i hiç tanımadı...ses sorununu çözen arkadaşlar ses kartı markalarını yazabilirler mi?
Alıntıları Gösterquote:
Orjinalden alıntı: Paraselsus
Ses Sorunu olan arkadaşlar resmini eklediğim CMI8738 chipli ses kartını kullanabilirler
Ses girişi çalışmıyor Ses çıkışı Çalışıyor . ikinci el bilgisayar parçası satan yerlerden 5-10 YTL. civarında bir fiyata bulabilrsiniz.
Driver onboard CMI8738 akartlarda da denendi ve çalışıyor.
Iste Buda driver.
http://www. hemen paylas .com/download/731841/CMI8738.zip.html
dosyayı indir masaüstüne aç ve daha sonra terminali açıp aşağıdaki komutları gir.
cd Desktop/CMI8738
sudo ./install.sh
terminalden çık
makinayı yeniden başlat
Not: USB Haporlör de kullanabilirsiniz bir kaç tanesini deneme fırsatım oldu driver istemeden sorunsuz çalışıyor.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi turanX -- 25 Mayıs 2006; 0:23:27 >
-
selam efet ayni ses(Realtek ALC850 AC'97 Audio Codec ) kartı... yanlız benim anakartim gigabye ga-8vt880p modeli(http://tw2005.giga-byte.com/MotherBoard/Products/Products_Spec_GA-8VT880P%20Combo%20(Rev%202.x).htm) ve bunda soyle bir durum var arkada mic,audıo out ve audıo in girişi olmak uzere 3 cıkısı var ve windows ortamında sen nereye ne takarsan otomatik olarak algılayip o cıkısı ona gore degistiriyor. sanırım bu olayın olusturdugu bir durum... ve windowsta mesela .. ilk uca hoparloru takarsan ses cok net ve problemsiz ama hoparloru orta girise baglarsan mac daki gibi cok derinde bir ses geliyor. ve mac da sadece bu giristen ses aliyorum ... aslında buralarda bir sorun var ....quote:
Orijinalden alıntı: Magnat_HiFi
ben çalışan bir ses kartı yazacağım buraya böylece yeni anakart almak isteyenlere yardımcı olurum.
msi k8n neo2 platinum nfroce 3 ultra anakarta sahibim,üstündeki ses chipi realtek alc850(7.1 ch h/v audio)
mac osx ses kartını direk tanıdı, sorunsuz bir şekilde çalışmakta, ses kalitesin windowsdakinden hiç farkı yok,herkese önerebilirim.
ender senin ses kartı benimkiyle aynı,niye sende bozuk çalışıyor anlamadım.peki windowsda normal mi çalışıyor?
Alıntıları Göster
durum bundan ibaret...
quote:
Orjinalden alıntı: Magnat_HiFi
ben çalışan bir ses kartı yazacağım buraya böylece yeni anakart almak isteyenlere yardımcı olurum.
-
quote:
Orijinalden alıntı: turanXquote:
Ses Sorunu olan arkadaşlar resmini eklediğim CMI8738 chipli ses kartını kullanabilirler
Ses girişi çalışmıyor Ses çıkışı Çalışıyor . ikinci el bilgisayar parçası satan yerlerden 5-10 YTL. civarında bir fiyata bulabilrsiniz.
Iste Buda driver.
dosyayı indir masaüstüne aç ve daha sonra terminali açıp aşağıdaki komutları gir.
cd Desktop/CMI8738
sudo ./install.sh
terminalden çık
makinayı yeniden başlat
Not: USB Haporlör de kullanabilirsiniz bir kaç tanesini deneme fırsatım oldu driver istemeden sorunsuz çalışıyor.
Alıntıları Gösterquote:
Orjinalden alıntı: turanX
quote:
harika çalışıyor. ikinci el bilgisayar parçası satan yerlerden 5 YTL. civarında bir fiyata bulabilrsiniz.
Iste Buda driver.
cd Desktop/CMI8738
sudo ./install.sh
terminalden çık
makinayı yeniden başlat
Not: USB Haporlör de kullanabilirsiniz bir kaç denesini deneme fırsatım oldu driver istemeden sorunsuz çalışıyor.
eyvallah sağol
sence bu kart çalışır mı?http://www. gittigidiyor .com/php/urun.php?id=2057882
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Harlequinn -- 22 Mayıs 2006; 16:46:09 >
-
ender sen o özelliği kapatamıyor musun bi şekilde,biosdan falan. yüzde 90 ondan kaynaklanıyordur,çünkü bu ses kartını direk tanıyor sistem,hiç bi sorun çıkarmıyor.quote:
Orijinalden alıntı: Harlequinnquote:
quote:
harika çalışıyor. ikinci el bilgisayar parçası satan yerlerden 5 YTL. civarında bir fiyata bulabilrsiniz.
Iste Buda driver.
cd Desktop/CMI8738
sudo ./install.sh
terminalden çık
makinayı yeniden başlat
Not: USB Haporlör de kullanabilirsiniz bir kaç denesini deneme fırsatım oldu driver istemeden sorunsuz çalışıyor.
eyvallah sağol
Alıntıları Göster
-
quote:
Orijinalden alıntı: Harlequinnquote:
quote:
Iste Buda driver.
cd Desktop/CMI8738
sudo ./install.sh
terminalden çık
makinayı yeniden başlat
eyvallah sağol
Alıntıları Gösterquote:
kardeş çalışırmı ne demek bu kartın sesi tadından yenmez..
-
turanX ;quote:
kardeş çalışırmı ne demek bu kartın sesi tadından yenmez..
Alıntıları Göster
alacaz artık..başka care kalmadı..macosx için feda olsun 20 kağıt
ilgin için teşekkürler
-
Bi mesaj atmassam içimde kalcak bi mesaj da ben atim,hayırlı ugurlu olsun yeni topiklerquote:
turanX ;
ilgin için teşekkürler
Alıntıları Göster
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi SERIM -- 22 Mayıs 2006; 18:18:35 >
-
quote:
turanX ;
ilgin için teşekkürler
Alıntıları Gösterquote:
turanX ;
ilgin için teşekkürler
@Paraselsus; kardeş almadan önce şu ALC882 driverini dene...
kusura bakma senin ses kartının ALC882 olduğunu sonradan farkettim
http:// rapids hare.com/files/4893308/ALC882.zip.html
cd Desktop/ALC882
sudo ./install.sh
terminalden çık
makinayı yeniden başlat
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi turanX -- 26 Kasım 2006; 15:33:10 >
-
quote:
Orijinalden alıntı: dhan000
ses sorunu genelde var galiba bendede via vinyl (vt1617a)ses sorunu var ses etk kanaldan boguk olarak geliyor varmı acaba çözüm
saygılar
Alıntıları Gösterquote:
Orjinalden alıntı: dhan000
saygılar
bu sorun via chipsetli anakartlarda genelde oluşan bi sorun ilerde çözümü çıkabilir beklemek ve araştırmak lazım..
-
turanx; teşekkürlerquote:
Orjinalden alıntı: dhan000
saygılar
bu sorun via chipsetli anakartlarda genelde oluşan bi sorun ilerde çözümü çıkabilir beklemek ve araştırmak lazım..
Alıntıları Göster
dediklerini aynen yaptım..önce buraya baktım olmadı sandım ....
sonra buraya bakınca heyooo dedim ....
ses pek kaliteli değil..tabi kulaklarım soundblaster live 5.1 e de alışmış ondan olabilir..ama saat gibi çalışıyor..bu arada kadıköy den 9 ytl ye CMI8738 aldım 2.el yarın deneyeceğim..sonucu yazarım..
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Harlequinn -- 22 Mayıs 2006; 21:30:40 >
-
abi malesef biosta oyle bir sey yok... napcaz bilemiyorumquote:
Orijinalden alıntı: Magnat_HiFi
ender sen o özelliği kapatamıyor musun bi şekilde,biosdan falan. yüzde 90 ondan kaynaklanıyordur,çünkü bu ses kartını direk tanıyor sistem,hiç bi sorun çıkarmıyor.
Alıntıları Göster
quote:
ender sen o özelliği kapatamıyor musun bi şekilde,biosdan falan. yüzde 90 ondan kaynaklanıyordur,çünkü bu ses kartını direk tanıyor sistem,hiç bi sorun çıkarmıyor.
-
@TuranXquote:
Orijinalden alıntı: ender
abi malesef biosta oyle bir sey yok... napcaz bilemiyorum
quote:
Alıntıları Göster
dostum bendeki ses karti Realtek ALC655 Audio AC'97 yukarida verdigin 882 yi denesem sence olurmu dersin-?
-
quote:
Orijinalden alıntı: escaLdess
@TuranX
dostum bendeki ses karti Realtek ALC655 Audio AC'97 yukarida verdigin 882 yi denesem sence olurmu dersin-?
Alıntıları Gösterquote:
Orjinalden alıntı: escaLdess
@TuranX
escaLdess; kardeş deneme olmaz o sadece ALC882 için 655'e bi bakarım, yalnız senin sistem intel mi amd mi ve anakartın chipseti nedir onu yazman gerekiyo...
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi turanX -- 23 Mayıs 2006; 16:08:18 >
-
dostum chip yaziyo postta ama yinede ben direk ana kartin linkini veriyim sanirim en sagliklisi.quote:
@TuranX
escaLdess; kardeş deneme olmaz o sadece ALC882 için 655'e bi bakarım, yalnız senin sistem intel mi amd mi ve anakartın chipseti nedir onu yazman gerekiyo...
Alıntıları Göster
islemcim intel. (p4)
Anakart! için buraya tiklayabilirsin
-
quote:
Orijinalden alıntı: escaLdess
dostum chip yaziyo postta ama yinede ben direk ana kartin linkini veriyim sanirim en sagliklisi.
islemcim intel. (p4)
Alıntıları Gösterquote:
dostum chip yaziyo postta ama yinede ben direk ana kartin linkini veriyim sanirim en sagliklisi.
islemcim intel. (p4)
escaLdess; kardeş ses sorunu için bu yöntemi bi denermisin seninkinin bir benzeri gigabyte anakartta sorun çözülmüştü.
http://www. hemen paylas .com/download/725100/sesyeni.zip.html
linkteki dosyayı indirip masaüstüne açın ve komutları terminalden girin.
cd Desktop/sesyeni
sudo ./install.sh
terminalden çık
makinayı yeniden başlat
bunlardan sonra olmazsa birde extensiontan sadece AppleHDA.kext' silerek dene silmeden önce yedeğini al...
edit: Arkadaşlar bu driver, DVD lerin farklı veya patchlerinin iyi olmamasından kaynaklanan sorunu düzelten bi yöntem ilk yüklediğinde sistemden ses alamayan bazı arkadaşlarımız bunu yükleyerek ses sorununu halletti ilk yüklemede ses alamayan arkadaşlar önce bu driveri yükleyebilirler...
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi turanX -- 24 Mayıs 2006; 14:18:49 >
Benzer içerikler
- mac office crack nasıl yapılır
- macbook harici disk görmüyor
- idm for mac
- mac exe dosyası açma
- macos 15.2
- jpg formatı nedir
- parolalar iphone
- klavyede olmayan semboller
- bilgisayara şifre nasıl koyulur windows 11
Ip işlemleri
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X