Şimdi Ara

MASS EFFECT ANDROMEDA - ANA KONU (19. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
740
Cevap
10
Favori
37.400
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
2 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1718192021
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Pc bölümüne yazmıştım da,burada da soruyum,gezen keşfi nasıl ?Gezegenlerin keşif sırasında koridor şeklinde bir çevre ile mi keşif yaptırıyorlar,yoksa geniş bir alana mı yayılıyor ?Keşfedilen şeyler gerçekten merak uyandırıcı ve keşfetmeye değecek şeyler mi ?Oynayan arkadaşlardan biri rica etsem cevaplayabilir mi ?
  • Witcher citayi o kadar yukseltti ki Mass Effect'in şu hatalari komik geliyor artik. Yan karakter Yennefer'in detayina, seslendirmesine bak, bir de ME de ana karakterdeki ozensizlige bak. İllaki alinacak ME ama bunlari gorunce parami gasp ediyorlar hissi oluyor yine de.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yüz detayına bakın Mass Effect 1'den bile kötü sanki

• Ps3 oyunu gibi la

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Hocam Witcher la kıyaslanamaz bile zaten çeyreği etmez, görünen o ki hiçmi hiç özenmemişler maksat çıkarmak olsun diye yeni bi oyun yapmışlar bide deneyip görmek lazım tabi ama herşey ortada gibi.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Dark Saga

Hocam Witcher la kıyaslanamaz bile zaten çeyreği etmez, görünen o ki hiçmi hiç özenmemişler maksat çıkarmak olsun diye yeni bi oyun yapmışlar bide deneyip görmek lazım tabi ama herşey ortada gibi.

Öyle olduğunu pek sanmıyorum hocam kaç senedir geliştiriliyordu oyun. Kaç yıl boyunca bir gram bilgi vermediler fuarlarda, sakladılar, oynanış görüntüsü falan da vermediler.
  • quote:

Hocam Witcher la kıyaslanamaz bile zaten çeyreği etmez, görünen o ki hiçmi hiç özenmemişler maksat çıkarmak olsun diye yeni bi oyun yapmışlar bide deneyip görmek lazım tabi ama herşey ortada gibi.

İlk iki oyun gibi ozenli yapsalardi harika bir oyun daha oynamis olacaktik bu nesilde. Bioware cok bozdu :)

Dereyi gormeden pacayi sivamamak gerek gerci ama beklentim ciddi azaldi. Belki patch ile duzeltebilirler. Ki belki senaryo, konu gidisati cok iyi olmustur. Oradan kurtarir umarim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Dante -- 17 Mart 2017; 20:4:1 >
  • İçimden bir his efsane bu oyunda kestane olacak diyor umarım ben yanılırım.
  • quote:

Orijinalden alıntı: yaban arısı

quote:

Öyle olduğunu pek sanmıyorum hocam kaç senedir geliştiriliyordu oyun. Kaç yıl boyunca bir gram bilgi vermediler fuarlarda, sakladılar, oynanış görüntüsü falan da vermediler.

Hocam işte görünen köy misali şu ana kadar gelen bilgiler görüntüler pek iç açıcı değil neyse yakında detaylı incelemeler gelir bekleyip görelim.

• Bayıldım ben oyuna, 10 saatin tamamını kullandım. Bir noktadan sonra hikayede ilerlenmiyor, Nomad'ı da geliştirmeye izin vermediği için haritanın radyasyon seviyesi yüksek yerlerinde rahat rahat dolaşamadım. Ancak kısa ve öz bir şekilde bilindik fevkaladenin fevkinde bir Mass Effect olmuş. İlk üçlemeyi içerik olarak bayağı katlayacak seviyede gözüküyor. Kısacık deneyimim de dahi onlarca silah, zırh, mod çeşitleri ile karşılaştım.

Hikaye başlangıcı ve ana karakterlerin merak uyandırmıyor oluşu evet, şimdilik bir sorun ama gidişat nasıl olacak, neye bağlanacak bilmediğimiz için kafadan gömmek istemiyorum. Üstelik Bioware güzel hikayeler yazan bir firma, o yüzden bu konuda beklemek gerekiyor.

Karakterlerin modelleri cidden kötü, dünden beri fazlasıyla gömüldü üzerine ek bir şey yazmaya gerek yok.

Bu göze batan görsel detayların dışında beni rahatsız eden pek bir şey olmadı. İlk üç oyuna göre bir eksiklik hissetmedim, hatta yoğun bir şekilde Mass Effect 1 tadı aldım diyebilirim. Gerçi bazı konularda Dragon Age Inquisition'dan da esintiler yok değil. Mesela harita yapısı, craft sistemindeki blueprint tercihleri benziyor. Ancak bu craft konusunda işi biraz kalabalık bir hale sokmuşlar. Dört farklı para birimi var oyunda; biri Kredi, diğer üç tanesi farklı sistemlere ait Resource Data (RD) denilen birimler, Kredi ile satıcılardan birçok şey alınabilir, ancak RD birimleri için üç ayrı sisteme özel farklı geliştirmeler mevcut. Her sisteme has zırh, silah, aug takviye blueprint'leri yer alıyor. Şu an için blueprint'leri nasıl elde ettiğimizi anlamadım ama onları da research kısmından RD kullanıp açıyoruz, açtıktan sonra development kısmına girip bunları kullanılabilir hale getirmek için ayrıca gerekli kaynakları bulup tamamlıyorsunuz. Hani çok karışık değil ama çok sayıda farklı sayfanın içinde dolanıp duruyorsunuz, biraz daha yalın bir halde olabilirdi.

Eski oyunlarda yoktu sanırım, Strike Team diye bir sistem getirmişler. Buradaki görevlere hem yapay zekadan oluşan bir ekibi gönderebiliyorsunuz hem de multiplayer olarak siz girebiliyorsunuz. Bunlardan ek kaynaklar, xp, ödüller elde ediliyor.

İlk geldiğimiz gezegen daha çizgisel bir yapıdaydı ama ikinci gezegen Eos bayağı büyük bir alana sahip. İki turuncu yuvarlak arasındaki mesafe ortalama 110km hızla giden araçla 4dk'da alınıyor. Öyle yürüyerek kat edilecek bir durum pek yok, ciddi bir alan mevcut hani en azından Eos için bunu söyleyebilirim. İnebildiğimiz gezegenler bunun yarısı kadar büyük olsa yine hatırı sayılır bir büyüklük söz konusu. Ancak burada şöyle bir sıkıntı var, Eos'da dolaştığım kadarı ile öyle dolu dolu bir harita ile karşılaştığımı söyleyemem. Bu şekilde olacağına daha küçük daha dolu harita yapısını tercih ederim.

MASS EFFECT ANDROMEDA - ANA KONU

Karakter modelleri kötü olsa da ama oyunun genel görsel kalitesi kötü değil. Özellikle aydınlatma çok başarılı, açık ya da kapalı mekan fark etmeksizin her yerde doğal duruyor.

PC'de oynadım bu arada, 1080p-ultra ayarlar

• melkor23 kullanıcısına yanıt
    Hocam görüntülerde Anti Aliasing çok vasat gibi görünüyor.Ayarı açık mıydı ? Eğer açıksa oynarken de aynı mı görünüyordu yoksa screenshot'lardan mı öyle geldi bana ? Bir de yan görevler nasıldı genel olarak ?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi psycho90 -- 18 Mart 2017; 0:21:25 >
  • Çıkar çıkmaz almayı düşündüğüm bir oyundu fakat gördüklerimden sonra hem hataların giderilmesi hemde fiyatının ucuzlaması için beklemeye karar verdim. Oyunun koyu bir fanı olsaydım sadece hikayesi için bile beklemeden alırdım orası ayrı. Anlamadığım insan animasyonlara ve yüz modellemelerine biraz olsun özenir. Düşük bütçeli yapımlarda bile artık böyle modellemeler görmek zor. Süper ötesi olsun demiyorum da bu nedir arkadaş.

• psycho90 kullanıcısına yanıt
    Oynarken AA sorunu gözüme çarpmadı, oldukça temiz ve net bir görüntü var.
  • Bf1 de çok çekici gelmemişti sıf türkçe diye almıştım bunda yapmamışlar o yüzden pass geçiyorum , diyalogları anlamaya çalışacağım bi oyun oynuyorum zaten şu an 2. Çok ağır olur

• Grafikler kötü değil bence sadece animasyonlar biraz vasat, son detay seviyesinde aldığım ekran görüntüleri:

MASS EFFECT ANDROMEDA - ANA KONUMASS EFFECT ANDROMEDA - ANA KONUMASS EFFECT ANDROMEDA - ANA KONUMASS EFFECT ANDROMEDA - ANA KONUMASS EFFECT ANDROMEDA - ANA KONU

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Source -- 18 Mart 2017; 9:51:8 >

• Mass Effect'in tasarımcısı IRKÇI çıktı!

BioWare'in başı bu çalışan yüzünden çok ağrıyacak

Mass Effect: Andromeda geçtiğimiz gün 10 saatlik deneme sürecine başladı ve özellikle karakter animasyonları, yüz tipleri, en çok da ten renkleri açısından fazlasıyla eleştirildi. Neredeyse beyaz tenli bir karakter kurmanın çok zor olduğu, her karakterin solaryumdan çıkmış gibi göründüğü Andromeda'da işlerin neden böyle olduğunu oyunun tasarımcısı Manveer Heir'ın Twitter hesabına bakınca anladık.

Modern dünyada güçsüzün yanında durmak, onlara fikirleri ve faaliyetleri ile destek olmak güzel bir şeydir. Bunda herhangi bir problem yok. Ancak artık zaman değişti ve güçsüz-güçlü algısı, sınıf çatışmaları hatta cinsiyet kaygısı bile çok uç şekillerde insanlara kaktırılmaya, gözlerine sokulmaya başladı. BioWare de son zamanlarda bu konuda fazlasıyla eleştirilen firmalardan birisi. Firmadan çıkan son oyunlarda sosyal kimlik tartışmalarının büyük oranda yer aldığını ve bunun da artık rahatsız edici bir hale geldiğini anlıyoruz. Hatta bunlara dikkat ederken yüz modellerini ve animasyonlarını çok önemsiz yapmış olduklarını da rahatlıkla görebiliyoruz. Ancak açık açık ırkçı olduğunu belli eden bir tasarımcı ile çalışmaları oyun dünyası için bardağı taşıran son damla oldu.

Manveer Heir, Mass Effect 3 ve Andromeda'da çalışan tasarımcılardan birisi. Kendisi oyundaki karakter ve mekan tasarımları konusunda sözü geçen çalışanların başında geliyor. Twitter hesabında yayınladığı mesajlarla sürekli, her fırsatta beyaz tenli insanlara 'giydiren' Heir'in bulunduğu projelere bu ırkçılığı yansıtıyor olması oyun dünyası tarafından hiç hoş karşılanmadı.

BioWare bu saatten sonra bu yanlışı nasıl düzeltir bilmiyoruz ancak Manveer Heir'in iş hayatında profesyonellik açısından bazı dersler alması gerektiği gözle görülür bir gerçek.

Şahsın Twitter adresi:https://twitter.com/manveerheir

Kaynak:http://www.merlininkazani.com/Mass_Effectin_tasarimcisi_IRKCI_cikti-oyun_haber-93460p1.html

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Source -- 18 Mart 2017; 9:53:45 >

• şu andromeda yerine 1' oyunun remasterini yapsalar daha iyi olur artı olarak birde türkçe yama
  • Source kullanıcısına yanıt
    ciddimi bu dedim birde multi oyuna baktım

• Oyuna 4 adet güncelleme gelmiş, son sürüm 1.04.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Source -- 19 Mart 2017; 0:22:43 >
  • 
Sayfa: önceki 1718192021
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.