Şimdi Ara

Megane 2 hb ve virajlarda savurma

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
38
Cevap
0
Favori
12.264
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Arkadaşlar 4 aydır megane 2 hb 1.6 kullanıyorum Arabanın her şeyi güzel fakat şu virajlarda savurması yokmu.. Geçen gün çok komik bi hızdayken virajda savruldum ve allahtan arkam boştu ve büyük bir kaza olmadı Diğer megane2 hb kullanan arkadaşlarada sordum onlarda arabanın virajlarda savurmasından şikayetçi sizce bunun nedeni ne çözüm olarak viraja yavaş girmekten başka ne tavsiye edersiniz Araca takılacak bi kaç malzemeyle bu sorun çözülebilirmi?

• ben pek duymamıştım böyle bir sorun...

düzgün yapılan modifiyelerle daha iyi yol tutuş elde edilir...
    işin uzmanına danışmak gerekir...
  • Türkiyeye gelen meganeler avrupadakilerden biraz daha yüksek bu bir faktör.Fakat senin dediğin kadar da kötü olmaması lazım.Yada sen çok limitlerde kullanıyorsun.Modifiye edebilirsin anlayan birine danışarak.
  • Arkaların yaylarını değiştirirsen fark edilir bir iyileşme olur arkadan savurmada.
  • lastiklerin durumu nedir eski lastiklerin yol tutusu pek kaliteli olmuyo
  • 4 amortısor 4 yay alacaksın araba alcalıp sertlesecek sende rahat rahat doneceksın vırajları
  • iki şeye dikkat ettin mi lastiklerin durumu ve virajın içindeki asfaltın durumu eğer asfaltın üstündeki zift erimiş ise kesin arkasını bırakır eğer ikisi de değilse ya arabayı cidden sınırlarda kullanıosun ya da araba da bi sıkıntı var çünkü bn sedanıyla bile böle bi sorunla karşılaşmadım
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Walla ben virajlı yolları hep daha çok sevmişimdir ve hep ufak ufak olsada limitleri zorlamayı denerim. Kimi zaman (tabiki kuru zeminde) araba savrulmaz ama koltukların yan destekleri yetersiz olmadığından ben savrulurum koltukta, yani araç yüksek olasına rağmen gayet güzel yol tutuyor. Ama ıslak zemin dikkat diyorum. Aracın ağırlık merkezi olması gerektiğinden çok daha yukarda olduğu için virajın ve aracın durumuna göre önden yada arkadan daha kolay savuruyor.
  • Ben virajlarda limitleri çok zorlarım ama henüz savrulmadım.
  • Foruma yeni üye olup konu açmışsın ama başka cevap yazmamışsın.Cevap verenlere hiç bir şey söylemiyecenmi birader.
  • lastiklerin havaları da büyük fark oluşturur....
    sen bizi sallamasanda başka okuyan arkadaslar bilgilenir
  • 2004 yılından beri megane 2 hb authantıque 1.6 16v araca biniyorum. daha önce ki araçlarıma kıyasla(focus(2000),toyota (1995) megane 1(2000) renault 19 (2001) ) megane 2 hb.in yol tutuşu mükemmel. virajlarda savrulma gibi bir olayı ilk defa burada duyuyorum. Kaldı ki benim aracım authantıgue olduğundan lastik ölçüleri 195/65/15 yani dynamıgue modeline göre daha küçük ve dar. (dynamıgeu:205/55/16) bu durumda bile ben yol tutuşundan hiçbir sıkıntı duymadım. sizin büyük ihtimal lastiklerinizin ömrü bitmiştir.
  • kimseyi yargilamak istemem ama soruyu soran arkadasin ilk mesajiymis ve o kadar cevap yazilmis olmasina ragmen nerdeyse 4 gundur yorumlara hicbir sey dememis olmasi enteresan geldi bana. belki internet erisimi yoktur, tatildedir vs. neyse..

bende hic de o kadar bir savrulma olmuyor yonca yapraklarinda bile hizla girilince.
  • quote:

Orjinalden alıntı: ^Biotech^

kimseyi yargilamak istemem ama soruyu soran arkadasin ilk mesajiymis ve o kadar cevap yazilmis olmasina ragmen nerdeyse 4 gundur yorumlara hicbir sey dememis olmasi enteresan geldi bana. belki internet erisimi yoktur, tatildedir vs. neyse..

bende hic de o kadar bir savrulma olmuyor yonca yapraklarinda bile hizla girilince.

Son kez savrulmuş olmasında,gerisi mühim değil.
  • quote:

Orjinalden alıntı: fottili

Foruma yeni üye olup konu açmışsın ama başka cevap yazmamışsın.Cevap verenlere hiç bir şey söylemiyecenmi birader.

Allahtan sen çok eski bi üyesin. Belki adamın imkanı yok. Evinde interneti yok. Hesap mı vericek sana foruma yazı yazmadığı için. işine baksın herkes. konu ile ilgili bi cevabın yoksa boşu boşuna kirletme konuyu.
  • quote:

Orjinalden alıntı: perspective

quote:

Orjinalden alıntı: fottili

Foruma yeni üye olup konu açmışsın ama başka cevap yazmamışsın.Cevap verenlere hiç bir şey söylemiyecenmi birader.

Allahtan sen çok eski bi üyesin. Belki adamın imkanı yok. Evinde interneti yok. Hesap mı vericek sana foruma yazı yazmadığı için. işine baksın herkes. konu ile ilgili bi cevabın yoksa boşu boşuna kirletme konuyu.

Ayrıca birader değil bilader

Herkesin imkanı olmayabilir saygı duyun biraz. perspective kardeş böyleleri hiç eksik olmaz rahat ol boşver.

• Birader doğrusudur.

Ayrıca; arkadaş çok sert çıkmış ama haklı da. Tamam imkanı olmayabilir de ne malum arabayı kötülemek için böyle birşey yapmadığı? Nasıl savurmuş, nerde savurmuş, kaç km hızla gidiyormuş, yol ıslak mıymış, lastikler yeni miymiş? Gibi gibi... Bir sürü soru var ancak; cevaplayacak kimse yok!

Ben şüphelenmedim desem yalan olur, komik bir hızla araç kendini bırakmışsa; şoförlüğünü sorgulaması gerekir arkadaşın. Ya da adam akıllı o anki durumu anlatsın ki biz de ona göre deneyimlerimize göre doğru veya yanlış bir yorum yapabilelim.

Hayırlı sabahlar...
  • ben de megane'ların yol tutuşunu beğenmiyorum. bir keresinde renault forumuna yazmıştım da yazdığıma pişman olmuştum.
  • Sevdigim bir abimde var megane II

Yol tutuş konusunda o da sıkıntılı idi, bunun dısında guezel araba diyor...
  • Arkadaşlare arabayı zorlarsan ya araba senden kopar ya sen bir yerde tecrübeli olmadığın için( başına sürekli aynı olay gelmediği için) sorun yaşarsın.

Bende renault kullanıcısı olarak aracın sınırlarını tahmin eerim. Aracın sınırlarını bileceksin nerede yoldan kopar nerede arkayı bırakabilir TAHMİN EDECEKSİN. Tahmin edecemiyorsan virajlara vavaş gireceksin, eğer hızlı gireceksen, kendi hayatını riske attığın yetmiyormuş gibi başkalarının hayatınıda riske atmamaniçin kendine özel hız yapılan pist bulacaksın , trafiğe kapalı.

Hız yol düzse 250 de yapılabilir ama viraj varsa her araç, yapısına göre sıkıntı yaşar. O yüzden hız sınırlarına uyalım aracı iyi tanıyalım.

Konuda face gibi duruyor ama neyse, meganın lastik ebatı ve yapılan testler hiçte diğer rakiplerinden aşağı kalır yanının olmadığını gösteriyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi oguz1 -- 5 Eylül 2008; 13:07:43 >
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.