bazıları 8 aırbag falan diyor 2 tanesi önde, 2 si koltuk yanında ,2 si arka üst köşelerde 2 si nerde acaba?
Megane-2.de 6 hava yastığı mevcut. Sayacak olursak
1. Sürücü ve yolcu hava yastıkları (Direksiyon göbeği ve torpido üstünde) (2) 2. Sürücü ve yolcu yan hava yastıkları (Ön koltuk yanlarında) (2) 3. Tavan hava yastıkları (Sağ ve sol kapı üstünde) (2) Bu hava yastığı çok karıştırılıyor. Bu 4 değil 2 tane ancak açıldığında boylu boyunca açıldığında ve araçlarda bu airbaglaren çıkış yeri birden fazla gösterildiği için bazı arkadaşlar bunu 4 ve hatta 6 kabul edip 10 hava yastığı söylüyorlar.
Bazı araçlarda 7.hava yastığı vardır bu da diz hava yastığıdır.
arkadaşlar meganların hepsi standart yani 6+2 havayastığı var yani öndeki havayastıkları çift kademeli kazanın durumuna göre çok şiddetliyse önce birinci sonra ikinci açılır 8 tane yani toplam olarak.
bildigim kadariyla on airbaglerin cift kademe acildigi dogrudur ancak bu diger iki airbag olarak gecmez, yani;
on airbagler(2 adet 2 ser kademeli)(ama iki adet airbag sayiliyor) yan airbagler(2 adet) perde airbagler(iki adet) geriye kalan 2 airbag ise, tum megane rs lerde ve sanirim makyajdan sonraki tum megane lerde on koltuklarin oturma kisimlari icinde, kaza aninda surucunun kaymasini engelleyecek sekilde yerlestirilmis iki adet airbag. megane rs in kullanim kitapciginda okumustum, koltugun oturma kisminin disa bakan kisminda, plastik uzerinde, yan airbaglerden bagimsiz olarak bir airbag ibaresi daha var, yani koltugun oturma kisminin icinde airbag bulunuyor, tesadufen yeni megane larda(makyajlilarda) da gordum, sasirdim, koymalarina sevindim. ama mesela benim de sahibi oldugum 2003 model megane2 hb de o ibare yok, on, yan ve perde havayastiklari olmak uzere 6 havayastigi mevcut. umarim aciklayici olabilmisimdir.
saygilarimla
4 tane malum yerler de 2 tane de arka perde hava yastıkları ama perde hava yastıkları ön perde hava yastıklarının da görevini yapıyor jetta da ise sırf aynı yerleri kaplamasına karşı 10 havayastığı var buyrun burdan yakın
megane da 6 airbag var...avrupa modellerinde arka koltuk yan airbag de alınabiliryor bildiğim kadarıyla 8 airbag oluyor...broşurlerdeki resimlerde avrupa modeller oluyor 2 sayfalık yeşil megane broşüründe gösteriyor arka yan airgableri