Şimdi Ara

Memur Maaşları da Arttırılmamalıdır (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
53
Cevap
1
Favori
1.636
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
13 oy şu anda #11
Öne Çıkar
Popüler Konular listesinde
82. Sırada  bugün en iyi #29
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
Giriş
    hayır ben ev alırken internetten randevu yoktu. tam tersine, sabah herkese elden sıra dağıtıyolardı. zaten çok çok az kişiye sıra veriyolardı.

internetten randevuda değişen hiçbir şey olmaz ki. adam zaten resmiyette dağıttığı sıraya iplemiyo. adam orda paralel devlet düzeni kurmuş. bu sadece tapu dairesinde değil. nüfus dairesinde de benzer durum var.

nüfus dairesinde mesela internetten sıra/randevu alma olayı var. değişen hiçbir şey yok. git abi oraya gör kendi gözlerinle. ben nüfus cüzdanımı düşürdüğümde aynısını orda da yaşadım.
  • 01001101 kullanıcısına yanıt

ben de çok gittim hatta en son eylül başı tapudaydım. hiç böyle bir şeyle karşılaşmadım. sizin oralarda bir dolaplar var anlaşılan.

hatta kapıda kocaman yazar "webtapu'da sıra almadan gelmeyin memurlara ısrarda bulunmayın" diye.

hemen cimer'e bir şikayet açmanızı öneririm.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Flying Dutchman -- 25 Aralık 2024; 16:25:39 >
  • Flying Dutchman kullanıcısına yanıt
    bizde sorun şu: sabah 06'da girip sıraya giriyosun, 08'e kadar kuyrukta birikiyo 15-20 kişi tamam mı. hepsi de gariban tipli böyle, konuşmalarından anlaşılıyo ki bunlar düz alıcı-satıcı. hiçbirinin emlakçı-müteahhit olmadıkları besbelli.

08'de elden sıra dağıtıyo, daha 10-15 kişiye sıra dağıttıktan sonra diyo ki "yaa size sıra geleceği kesin değil haa, bekleyecekseniz ona göre bekleyin"

ulan anladık ufak ilçe de, yani bir günde bu kdar az satışın yapılması imkansız.

sonra beklerken anlıyosun. sen 11 kişilk sıra için akşam 16'ya kadar beklerken, gün boyunca önünden emlakçılar-müteahhitler vzır vızır geçiyolar.

1 kişiye sıra geliyo, memurun oraya geçiyo. sonra o memur sıra tuşuna tekrar basmıyo, gidiyo 5-6 tane emlakçının işini görüyo, sonra sıra tuşuna basıyo.

internetten randevu sistemi bu düzende hiçbir şeyi değiştirmez. adam diyecek ki: "sıra yetişmedi yarın gel"

sonuçta işin yapılıyo mu? evet. ama sen orda fitil oluyosun, karşında emlakçı-müteahhit kendi evine girir gibi rahat şekilde girip işini görüp çıkıyo zerre sıra beklemeden.

• 01001101 kullanıcısına yanıt

o yüzden cimere yazın diyorum. bir olaylar dönüyor orada. biz adana'da alırız netten randevuyu, gün ve saat verirler o saatte gideriz nerdeyse gram beklemeden işimizi halleder çıkarız.

• 9090XWB kullanıcısına yanıt

Memurlar ne iş yapıyor ki bu devirde?

Asker, polis, doktor, sağlıkçı, öğretmen vs. bunlar ne iş yapıyor sence?

• Öğretmenler 4 gün çalışıyor diye şikayette bulunan bir yorum gördüm. Ne desem bilemedim. Öğretmenin tek işinin ders anlatmak olduğunu sanıyor olmalı.
  • 22 işçiye yetiyorsa memura da zamma gerek yok
  • yeterince büyük bir alanı (köy, kasaba, ilçe...) boşaltacaksın. Duvar örüp etrafına mayın döşeyeceksin. IMF ağzıyla konuşanları koyacaksın. Orada yaşayan "beni öldürecekler" diye polis bile çağırsa polis hemen para isteyecek. Para yok mu diyor? Para yoksa polis de yok deyip telefonu yüzüne kapatacak.

Konuyu açan için mesela. Orada doktor dahil asgari ücretle memur çalıştıracaksın. Asgari ücretle kim gelir çalışırsa artık. Gelen yok mu? Şartları esneteceksin. Tıp fakültesi dördüncü sınıftan terk olur...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi denn.zent -- 25 Aralık 2024; 18:31:46 >
  • Bugün eğitiminden tutun sağlığına kadar tüm devlet kurumlarını bir gün de kapatın eksikliklerinden çok artılarını hissedersiniz. Ülkeye faydaları koca bir 0
  • Stoa kullanıcısına yanıt

Bir akasya durağı fanı olarak güzel tespit . Bu eğitim verdim tazminat alacağım olayı gerçekmi peki hocam eskiden askeri okuldan veya askeriyeden erken ayrılınca tazminat ödeniyordu da özelde de olduğunu bilmiyordum.

• ByGÖKTÜRK kullanıcısına yanıt

Evet malesef doğru. Memur forumunda bir bankada işe alımla ilgili araştırma yaparken işe girmeyle değil tazminatsız nasıl çıkarım diye 10 katı fazla konu açıldığını gördüm. Evine icralar gelen, başka bankaya geçip 4 ay bu borcu ödemeye çalışan, memur atanıp bu borçla uğraşan onlarca insan var. Sözleşmeyi de eğitimin son günü imzalatıyorlar orada goygoya gelip okunmuyor. Daha işe başvururken bu tazminat mevzusunu bilmiyorsan zaten 4 tane mülakattan geçtiğin bir işe alım süreci var sana o güne kadar kimsenin bu tazminattan bahsettiği yok, aylar süren zaman yatırımını çöpe mi atacaksın? herkes imzalıyor.

Önceden saha görevlisi diye bir pozisyon vardı bankalarda o ismi kaldırdılar gişe memurluğu ismini de kaldırdılar. İkisine ortak isim verip öyle başvuru topluyorlar. Çünkü kimse sahada çalışmak istemiyordu. Gişede sıcak ofisde çalışacağını sanan kurban 4 mülakat geçtikten sonra saha mı operasyon mu diye soruyorlar şu an operasyonda eleman ihtiyacımız yok sahayı kabul edersen gel diyorlar bakkal kasap gezdiriyorlar.

22k maaş veriyorlar. Toplumda en az 50k kazandıklarına dair bir algı oluşmuş. Onu kamudakiler ve müfettişlik sınavını geçip müfettiş olanlar alır. Gişedeki normal bankacının aldığı para bu.

Saçma hedefler verip kovabiliyorlar. Bu ay 1000 kişiye kart satacaksın diyor. Ben o kadar insanı tanımıyorum bile. Hedef altında kalman gerekçe gösterilerek istediği gibi seni kovabiliyor.

Son 10 senedir hiç yaşlı bankacı gördünüz mü? Zor. Sık sık mobbingden hedef baskısından istifa edip gidiyorlar yerlerine yeni gençler alınıyor. A101 ve bimle aynı taktik. Orda da her gittiğinde farklı kasiyer görürsün berbat bir iş olduğu için sürekli istifa ediyorlar.

• 9090XWB kullanıcısına yanıt

Söylediklerinizin bir kısmına katılmakla birlikte akademisyenliği 5 gün işe gidip derse girmek olarak görmeniz ne olduğunu bilmediğiniz işler hakkında fikir sahibi olduğunuzu gösteriyor. Akademisyenlik derse girmek değildir. Ders akademinin angarya işidir.

• 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.