Şimdi Ara

Mercedes Vito tourer base plus hususi otomobil kullanılırmı?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
26
Cevap
1
Favori
13.351
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Önümüzdeki günlerde 5 kişilik bir otomobil almak fikrimiz var 3 çocuk olunca arka koltuk dar geliyor kafamdan yeni vito 1.6 dizel otomobil ruhsatlı alma fikri oluşmaya başladı acaba binek rahatlığı sağlarmı yakıt beni üzer mi?

• 1.6 dizel vito'nun fiyatları ne alemde
  • 90.000 bandında sanırım araçlar bayiilere geldimi onuda bilmiyorum.
  • aslında passat variant ve skoda süperb combilerede baktım onlarda 90-100 bandında geziyor.
  • şu an uzun şasilileri bayilerde satışta.
    standart şasiyi bekliyorum.
    base 82, base plus 89 tl.
    yakıtı çok güzel,
    şehir içi 7,9, şehirler arası 5,6 lt.
    ben düşünüyorum.
    ama opsiyonel donanımları eklendiğinde kaça çıkar fiyat bilmiyorum
    çünkü opsiyon fiyatları belli değil.
    arkada 3 kişinin rahat oturacağı araçlar D segment MPV ler yada vit-transporter gibi araçlardır bence.
    merak ettiğim, 2,2 dizeller dahil hem ruhsatta otomobil geçmesi, ama buna rağmen MTV nin çok düşük olması. nasıl böyle birşeyler olabiliyor?
    ilerde devlet sokarmı bilmem
  • quote:

Orijinalden alıntı: derememo

şu an uzun şasilileri bayilerde satışta.
    yakıtı çok güzel,
    ben düşünüyorum.
    arkada 3 kişinin rahat oturacağı araçlar D segment MPV ler yada vit-transporter gibi araçlardır bence.
    merak ettiğim, 2,2 dizeller dahil hem ruhsatta otomobil geçmesi, ama buna rağmen MTV nin çok düşük olması. nasıl böyle birşeyler olabiliyor?

Önceden (8+1'den az olanlar hâla) ticari araç sayılıyordu.

Bu yasa geçen senelerde kabul edildi.
    8+1 olanlar otomobil ruhsatı alıyor - köprü kullanıyor ama ticari mtv'si - ötv'si ödüyor.
    ( Yani yasayı kendiler çıkardılar, 2-3 senede vazcaydık demezler heralde. )

Aslında iyi oldu ama başta 2. eller olmak üzere fiyatlar çok şişti.
    2. el vianolar 80 civarı iken şimdi 100 küsürlerde
    yeni kasa vito full bile 145.000

• bagajı büyük station vagon 1.6 dizel ne düşünülebilir ?
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: Haketmedim

quote:

Orijinalden alıntı: murattrm

90.000 bandında sanırım araçlar bayiilere geldimi onuda bilmiyorum.

Vito ticari araçlar içerisinde güzel bir yol tutuşa sahip olsa da bir otomobilin verdiği konfor ve viraj kabiliyetini vermeyecektir.

3 Çocuk olduğu için büyük bagajlı bir araç almak zorundasınız.

Benim size önerim yeni Türkiyeye gelecek olan Leon X-Perience modeli.

1.6 Dizel 110 hp ve araç 4 tekerlekten çekiş sistemine sahip ayrıca süspansiyonlar tamamen farklı yerden daha yüksek bozuk yol kullanımına uygun.

Fiyatı sitesinde 79 binlira Şubat ayı başı gibi gelecek dendi arzu ederseniz bu aracda bir inceleyin. Videosunu ekliyorum.

otomatik yoksa satmaz.

ayrıca genişliği vs bir mpv boyutunda değil.d sınıfı sw lar çok daha geniş.

• Aracı test etmenizi tavsiye ederim .İki gün önce bayide test ettim ellerinde olmadığını söylediler.Liste fiyatına göre 2000 tl zamlı olacak fiyatlar.Araç T5 e göre tavanı alçak ve dar.Direksiyon çok kucakta kalıyor.1.6 olanın çekişi beklediğimden düşük.Otomobil olarak geçiyor y6 aylık vergisi 355 tl sanırım.Bu vergi motor hacmine göre değişiklik göstermiyor.
  • 1.6 tdi dsg passat comfortline 2015
  • Bugün yeni almış birisiyle ayak üstü konuştum. 8+1 almış, otomobil ruhsatlı, 1. köprüden geçiyorum. Hız sınırları da binek araçla aynı dedi. 100 bin civarı bir fiyata almış. Araç güzel duruyor, şahsen 80-90 bin Sw yada Mpv alacağıma tercih ederdim. Kullanımı falan çok keyifli dedi aracın sahibi...
  • Bildiklerimi aktarayım yüzeysel olarak.

8+1 araçlar 31 ağustos 2013 ten sonra otomobil oldu.

Devlet ticari kullanım için 9+1 kullanmaya yöneltti turizmcileri.

Ben Vw Caravelle 2.0 biTDI 180 HP manuel kullanıyorum.Vito ile aynı sınıfta olduğu için minibüs kullanmanın artılarını eksilerini anlatayım.Ardından bol bol fotoğraf ekleyeyim.2011 de sıfır alındı.

- Caravelle için 355 TL MTV ödüyorum.Hız limitleri otomobillerle aynı.Köprülerden geçer.
    - Caravelle'in yıllık bakım maliyeti 557 TL
    - Performans olarak C ve D sınıfı 1.6 dizellerin genelinden daha performanslıdır.Bu söylediğim 2.0 biTDI 180 HP için geçerli.
    - Yakıt olarak şehiriçi 8.5-9.5 şehirlerarası 6-7 yakar.
    - İç mekan muazzam genişlikte.
    - Yükseklikten dolayı yola tam hakimsiniz.Tek gidiş geliş olan yollarda gece sollama yapmak çok kolay çünkü önünüzdeki aracın önündeki aracı görebiliyorsunuz.
    - Yalıtım olarak başarılı.
    - Alt yüksekliği 20 cm kadar var,bu yüzden yaylaya gidiş gibi aktiviteler için de biçilmiş kaftan.
    - Yalıtım olarak gayet iyi.
    - Geceleyin iç mekan lambalarını açarsanız odaya dönüşüyor resmen iç aydınlatma çok güçlü.
    - Katlanır aynaları var.

Eksilerinden yazayım

- Minibüslerin trim sesi yapma ihtimali çok yüksek.Caravelle yapıyor.Ama önüne geçmek mümkün ufak tefek lastiklerin değişikliği ile yağlamalar ile.
    - Caravelle'in manevra kabiliyeti bana göre kötü.Otomobil Dünyam'ın test videosunda Vito'nun manevra kabiliyetinin çok iyi olduğundan bahsediliyordu.
    - Yanal rüzgarlardan etkilenebiliyor rüzgarın şiddetine göre.
    - Park yeri bulmak sıkıntı.
    - 235 / 55 R17 lastik kullanıyorum.Fabrikasyon bu şekilde zaten ama Caravelle lastiği çabuk eskitiyor sanırım.İlk lastiğimi 23 bin kilometrede 3 yıl sonunda değiştirdim.4 lastiğe 1760 TL verdim.Çok pahalı.
    - Dash board '' daş gibi ''.Komple sert plastikten oluşuyor.

Geleyim resimlere.

Vitonun ağırlığını ve bir minibüsün aerodinamisini düşününce 1.6 dizel motorun Vitoya yarayacağına inanmıyorum.Çok yakar.

Vito alacaksanız 2.2 CDI motor ile alın.

Genel olarak bu tarz minibüslerle ve Caravelle ile ilgili sorularınız olursa yanıtlarım.

• 5 kişi + full bagaj + aracın ağırlığı + rüzgar direnci = 1.600cc motor.
    İnsan sürmeden bu arabanın gitmiyeceğini anlar zaten.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Ali Dogukan kullanıcısına yanıt
    Maşallah Allah kaza bela göstermesin.

Bizim de 2006 Model 2.5tdı 174hp Caravelle aracımız vardı.Aile aracı olarak kullanıyorduk,sizin aracı görünce duygulandım çok.

Bu araçları kullanmanın zevki gerçekten bambaşka,yüksek oturuş pozisyonu,araç sollama rahatlığı,viraja sanki minibüs değilde otomobilmiş gibi girmesi,heleki o ilk 3 viteste insanı koltuğa yapıştırması yokmu ahh ahh.

• quote:

Orijinalden alıntı: cenktun34

Maşallah Allah kaza bela göstermesin.

Bizim de 2006 Model 2.5tdı 174hp Caravelle aracımız vardı.Aile aracı olarak kullanıyorduk,sizin aracı görünce duygulandım çok.

Bu araçları kullanmanın zevki gerçekten bambaşka,yüksek oturuş pozisyonu,araç sollama rahatlığı,viraja sanki minibüs değilde otomobilmiş gibi girmesi,heleki o ilk 3 viteste insanı koltuğa yapıştırması yokmu ahh ahh.

Teşekkür ederim iyi dilekleriniz için.

Caravelle gerçekten diğer araçlardan ayrılıyor.Sürüş pozisyonu yola hakimiyet çok iyi.Geniş ve de altı yüksek olunca bazı ailelerin vazgeçilmezi oluyor.Caravelle'i seviyorum.

• ali bey ticariler gibi her yıl mı giriyorlar araç muayenesine?
  • quote:

Orijinalden alıntı: yenidoğan

ali bey ticariler gibi her yıl mı giriyorlar araç muayenesine?

Hayır hocam,muayene 2 yılda bir şeklinde.Aynı zamanda tüm köprülerden geçer,hız limitleri otomobillerle aynıdır.
  • quote:

Orijinalden alıntı: derememo

şu an uzun şasilileri bayilerde satışta.
    yakıtı çok güzel,
    ben düşünüyorum.

onu bunu bilmem 8+1 vito 2011 otomobil yazdigindan dolayi 2860 tl yillik bandrolu cikiyor herkez 700tl dyordu aldik gorduk oyle degil alakasi yok- bunu duzelten bir yer varmi bazilari 700 oduyormus. cok konforlu harika bir arac ama 3 bin tl yakin vergi cook

• quote:

Orijinalden alıntı: HUFUCU

Aracı test etmenizi tavsiye ederim .İki gün önce bayide test ettim ellerinde olmadığını söylediler.Liste fiyatına göre 2000 tl zamlı olacak fiyatlar.Araç T5 e göre tavanı alçak ve dar.Direksiyon çok kucakta kalıyor.1.6 olanın çekişi beklediğimden düşük.Otomobil olarak geçiyor y6 aylık vergisi 355 tl sanırım.Bu vergi motor hacmine göre değişiklik göstermiyor.

motor hacmine gore degisiklik gostermiyorsa 2011 otomobil ruhsatli vitonun vergisi 2860 tl olarak cikti peki neden bu sekilde?
  • valla bend 2012 civarı viano düşünüyorum...

vianolar ne diye geçiyor,vergisi nasıl köprüden geçebiliyormu bilen varmı aydınlatabilirmi...
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.