Şimdi Ara

Mercedesten soğudum -Aracı aldım-(son edit ) (9. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
268
Cevap
1
Favori
23.185
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
73 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 7891011
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Parçaları her türlü oem bulursun burası amerika değil ki avrupanın dibindeyiz ,istenirse bulunur ,hatta mercedesin vereceği zincirin revizyon geçirmiş son halini alırsın böylece sorunu kökten bile çözebilir.
  • 17 bin masrafa itiraz ediyorsa Mercedese binmemeli diye yorumlar var buna katılmıyorum, fiyat dengesi vardır. 500 bin TL karşılığı araç alan bir kişi bunu normal görürken aynı arabayı 1 saat otoparka bırakmak için 100 TL ödemeye itiraz edebilir. Bu çok normal bir davranış.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Servis kullanıcı hatası adı altında yapıyor garantinin herhangi bir faydası yoksa eğer kaliteli özel servisler ile görüşün derim sonuçta garantili araç bi işe yaramıyor görüldüğü üzere

• Geçen ay 1.6 dizel 2011 model Fiat doblo'nun yolda kayışı koptu ve yetkili serviste 12bin TL'ye yaptırdık, ödenen tutar araç bedelinin neredeyse 1/4ü ama yapacak bişey yok. Komple egzantirik milleri, subaplar hepsi değişti araç daha 80bin km.de. bugüne kadar hiç değiştirmediğimiz için servisten bir hak talep edemedik, bilginize. (Servis 5 yıl yılda değişimini öneriyor)
    Sizin genleşme olayının etkisi de tüm senkronu bozduğu için zincir kopma gibi olmuş diye anlıyorum, geçmiş olsun.
  • quote:

Orijinalden alıntı: sünnetçi34

2.0 motor hocam
    Mercedes forumlarında 2.0 cgi - 1.6 cgi motorlarda bu sorun yok deniliyordu, sadece 1.8cgi için kronik deniliyordu, demekki 2.0 larda sorunlu olanları var.
  • quote:

Orijinalden alıntı: geberit

Bile bile lades diyorlar başka açıklaması yok ,en yakın arkadaşım bile dsg alma dedim gitti aldı bide gitmiş ekstra 2 yıl uzatmış garantiyi ,kendide biliyor ve korkuyor ama genede binecek ,dedim bari manuel alsaydın yok alıştım otomatik kullanacağım ,iyi dedim paran ok herhalde ,ekstra garantide bişery değil ki 1500 lira her bakımda para vericek 2 yıl gidecekse şimdi 4 yıl o parayı bayılmak zorunda dandik 2-3 filtre ve varilden koyulan yağ için ,serviste bunu biliyor ,bakın doğuşa ne passat ne golf manuel getiriyor neden adam almıyor hemde tuzağı kurmuş oluyor adama ,otomatiği satacak ve patlayınca servisten kıracaklar paraları ,patlamasa bile ekstra 2 yıl aldığı sözden dolayı gene karda.
    Bütün arabaların kendi içinde sorunları var, sorunsuzu yok.

Mercedes de kullandım BMW de kullandım, ilk aracım passattı, bunların hepsinde sorun vardı. Sorunsuzu yok.

Biri DSG den sorunlu, diğeri elektronik aksamdan turbodan sorunlu, diğeri motordan sorunlu,

Sorunsuz araba yok, Bentley alıpda yolda kalan çekici ile gidenler var.

Sorun olabilir, olmaz değil, benim için önemli olan o sorunu nasıl çözdükleri ama şuana kadar müşterinin yanında olan bi servisde görmedim. Hyunday bu konuda biraz iyi gibi ama her servisi mi öyledir yoksa benim şansıma gittiğim servis mi öyle bilmiyorum.

• serhat:_19 S kullanıcısına yanıt
    Kia sorunsuzluk konusunda Toyotayı geride bırakan bir marka. Bu size göre veya başkasına göre değil istatistik bir gerçek.

• döviz aşırı yüksek
    mercedes servisi de zaten parça ve işçilikte fahiş fiyat uyguluyor
  • Jackal78 kullanıcısına yanıt
    Hondadır o toyota değil.
  • quote:

Orijinalden alıntı: efe_yakub

Benim aracımda aynı sorun oldu ve daha 30.000 km ye bile gelmedi araç, full yetkili bakımlı. aracın ikinci sahibiyim.

Mercedes, servis olarakda çok kötü, mesela ben aracı aldım bakımına iki üç ay vardı, alır almaz beklemeden servise gittim bakım yapıldı, servise aracı kontrol edin değişmesi iyi olur dediğiniz parçalar varsa ekstra bakım varsa belirtin dedim.

Aldığım cvb aynen şu, araç sorun çıkarmadan biz müdahele etmiyoruz, senin değiştir dediğin parça varsa senin onayınla değiştiririz.

Ben usta değilim neyin değişmesi gerektiğini bilmem, sen yetkili servissin bakıcaksın bana şu parça değişim zamanı daha gelmemiş ama değiştirsek yada şunu yapsak iyi olur diyeceksin, araba bozulmasını beklemek ne demek ???

Zincir değişimi için bir zaman yok, zaten serviste şu km de zinciri değişir denmiyor, dense bile zaten şuankki masrafla aynı masraf çıkacak.

Bu zincir sorunu BMW lerdede var, ondada durum aynı, ne zaman bozulur o zaman değişir.

Alıntıları Göster
    resmen müşteriyi silkeleme üzerine ulan nedemek ariza yaparsa değişirim neyse msj attım

• Zenginin derdi de bir başka oluyor ya
  • aslan besleyen yemini düşünmez

senin durumun tam olarak bu

Mercedesten soğudum -Aracı aldım-(son edit )
  • Ağlaaaaaaaa

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Jackal78 kullanıcısına yanıt
    Yok artık...
    Toyota toplam marka sıralamasında her zaman en güvenilir alır. Toyota ve Lexus. Belki Kia model bazlı tek tek modelde geçer ama hacmen Toyota'nin üretim hacmine gore güvenilirlik oranına yaklaşamaz.

Mercedes E kasa da genelde bu listelerde yerini alır.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi KingOfAnarchy -- 6 Nisan 2020; 17:22:4 >

• quote:

Orijinalden alıntı: lawbreaker

ben de uygun bir jaguar düşünüyordum ama bu durumdan korktuğum için var geçtim, bunları almak kolay da yürütmek zor maalesf
    şu an ne kullanıyorsu
  • Konunun linkini Mercedes Benz Türkiye’ye atmıştım . Az önce aradılar ve inceleme yapıp döneceklerini belirttiler .Her şeyi bedava yapsınlar demiyorum , 90.000 km bakımı ve zincir setinin değişim ücreti ne kadarsa ödemeye hazırım . Bakalım nasıl sonuçlanacak.

• efe_yakub E kullanıcısına yanıt
    Benim aklıma kullandıkları motor yağı ile zincirin kalitesizliği geliyor.

• quote:

Orijinalden alıntı: sünnetçi34

Benim aklıma kullandıkları motor yağı ile zincirin kalitesizliği geliyor.
    geçmiş olsun bu zamana kadar mercedes bmw toyota ford wv reno nıssan fiat peugeot ve mini araçların sahibi olduk en az bir seneden az olmamak kaydı ile.

en fazla arıza çıkaranlar mercedes ve bmw idi gariptir.

şu anda c 200d kullanmaktayız reno bloklu.

şanzımanından ayrı sesler ve sorunları var.

yeni 1 serisi bmw sattım aracın trim sesleri ile başlayan motor bölümüne inen kronik sorunları vardı..

1992 model w 124 E kasa mercedesimizi çok arıyorum şimdilerde..

hiç bir marka ve model artık kalite algısından uzak bozulmaya meyilli günübirlik bir kalite anlayışı

ile parça üretiyorlar benzinli bir aracın o km lerde zinciri deforme oluyorsa bu üretim hatası.

hakkınızı arayın gerekli yollardan.

• Hocam verdigin liste guvenilirlik listesi.
    Ayni sirketin (j.d.power) 2019 da 1-3 yas arasi otomobil sahipleri ile yapmis oldugu bir arastirma var.
    Mobildeyim su an, bulunca atarim buraya. Hatta video olarak youtube da da bulunabilir.
    1-kia
    2-hyundai
    3-Toyota
    En az sikayet alan marka siralamasinin ilk 3 ü bi sekilde.

• Mercedese biniyorsanız bu masrafları göze almanız lazımdı

• 
Sayfa: önceki 7891011
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.