|
Bildirim
|
Geçen ay Beyazıt'ta Tramwaya bindim. Lise öğrencilerinin okul çıkış saatiydi. Boş yer vardı iki erkek öğrenci oturdu. 9 - 10. sınıfa gidiyolardı muhtemelen. 50 yaşlarında bir teyze bindi hemen kalkıp yer verdiler. Teyze dedi oturun oğlum siz okuldan çıktınız yoruldunuz dedi. Çocuklar baya ısrar etti ondan sonra teyze oturdu. Sonrasında oğlum siz yoruldunuz verin bari çantalarınızı ben tutayım dedi. Böyle aklımda kaldı yani. Hala iyi insanların olduğunu bilmek güzel.
|
yuhh çocuğu var ve metrobüse biniyo neden yapmış ki çocuk
|
Benim de anlamadığım bu yaşlılar. Arkadaş sabah, akşam farketmeksizin bu kadar yaşlı insan nereye gidiyor anlamıyorum.
|
Madem otobüs boş geçse ya karısının yanına.Bunu bile yapmazlar.Bu tür çomarlara laf filan söylemeyin.Değmez inanın değmez.Cevap verdikçe kendilerini bir halt sanıyorlar.Bırakın öyle debelensinler...
|
ya insanlar şaşırmış durumda ya ülkede neler dönüyor 1 yer muhabbeti için ne ahlakımız kalıyor ne saygımız sonunda birini tek yumrukta bayıltıp ayrılıcam oradan ama hadi hayırlısı.
|
ucuz yırtmışsın, oradaki heriflerden biri senin üzerine yürümeden inmişsin otobüsten. ben boş otobüste yer vermedim diye laf yemiştim yıllar önce. laf atan herife baya bağırmıştım. abuk subuk insanlar işte. olay da şu; ben cam kenarında oturuyorum, yanımda yaşlı diyebileceğim bi herif oturuyor. otobüse bi kadın bindi ve arkaya yürümeye başladı. ben de kadıncağız ayakta kalmasın diye yer vermek için kalktım, kalkınca bibaktım otobüsün arka tarafı boş. bunu görünce yer vermeye gerek olmadığını düşünüp geri oturdum. meğerse otobüse binen kadın yanımdaki herifin karısıymış. herif beni dürtüp kulaklığımı çıkarttırdı ve bunu bana söyledi ama öyle aptal bir üslupla söyledi ki, "teşekkür ederiz yer vermedin" gibi bi giriş yaptı. ben anlam veremedim tabi, otobüsün arkası boş zaten hani bu neyin tribi, birkaç soru sorduktan sonra kadının bunun karısı olduğunu anca öğrenebildim ve otobüs boş olduğu için ve karısı olduğunu bilmediğim için yer vermediğimi düzgünce söylediğim halde (normalde böyle küstah birine düzgün cevap vermemek gerek çünkü bu noktada düzgün cevap vermek kendimize saygısızlık oluyor) herif yine de kötü üslubunu bozmadı ve sonrası kaçınılmaz olarak sözlü kavga. çomar işte. bide bu herifte tam böyle beyaz türk tipi var. hani eğitimli falandır kesin. sorsan kendine: "biz bu ülkenin ileri görüşlü, düzgün insanlarıyız" der. düşün yani herif beni dürtüp: "pardon, şu kişi benim eşim, acaba siz arka koltuğa geçebilir misiniz" dese ben zaten geçerim çünkü ben kadına yer verip ayakta gitmeyi göze almıştım. buna rağmen laf yedim. (kadın da arka koltukta oturuyor bu arada)
|
Otobüs ve metrolarda hatta dolmuşlarda dahi sadece ayakta duramayacak kadar olan yaşlılara,bedensel özürlülere ve bebekli-3/5 yaş arası çocuklu kadınlara yer veririm.Onun dışında sapa sağlam kızlara,teyzelere ve dayılara hayatta bir kere bile olsun yer vermişliğim yoktur.Takarım kulaklığımı gözlerimi kapatırım yoluma bakarım.İstedikleri kadar söylensinler zerre umurumda olmaz bile.Zira yer versen de bu tiplere yararın dokunmaz.Bu tür insanlar egoistlerdir ve sadece kendi rahatlarını düşünürler.Bunlara insanlık yapıp yer verdiğinizde ''teşekkür'' dahi etmezler zira siz zaten onun oturması gereken koltuğa oturmuşsunuz gibi muamele ederler.
Kısacası aşırı yaşlı,bedensel özürlü ve bebekli/3-5 yaş arası çocuklu kadınlar dışında kimseye yer vermeyin... |
Ne alaka?
|
Arkadaşlar İstanbul dediğimiz yer dağ adamı ile dolu... Medeniyet nedir bilmezler. Cahillik ne kötü şeydir.... Allah hepsinin belasını versin.
|
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > |
|
|
|
|
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi 01001101 -- 8 Aralık 2019; 1:47:21 > < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı > |
|
|
< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı > |
|
|
< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı > |
< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı > |