Şimdi Ara

Minik bir içten yanmalı motor yapmak istiyorum

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
4 Misafir - 4 Masaüstü
5 sn
10
Cevap
1
Favori
4.243
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

Maliyeti çok fazla olmayacak biçimde bir minik araba motoru yapmak istiyorum. Beni aydınlatır mısınız nelere ihtiyacım var nerelerden temin edebilirim ?

• Motorun en masraflı kısmı ar-ge dir. Bir çok zengin araba markası bile motor yapmakla uğraşmaz hazır alır.
    Yani o iş o kadar kolay olmuyor.
    Dıştan yanmalı minyatür motorlar vardı alipresste falan.
    "Stirling engine" diye aratabilirsin
  • Minyatur motor yapanlar var youtube da izleyebilirsin. Ama bence yegâne ihtiyaç yuksek hasasiyetli bilgisayar destekli metal isleme makinasi ve CAD bilgisi biraz da mekanik heves.

Minyatur mu araba icin mi motor ?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Rc araçlar ile uğraşmak bence daha mantıklı.

• Hocam şu yerli otomobili yapacak babayiğit sen misin yoksa ?
  • distan yanmali yapin. oglumun metal teknesini buharli ve uzaktan kumandali yapinca bayildi

• Yahu kardeşim kısıtlı ve yüzeysel internet bilginizle neden caka satıp insanları yanlış yönlendiriyorsunuz? Alıntı yapmıyorum zaten kendileri anladılar.

Konuya gelecek olursak benim de ilgili olduğum bir alan tüm motor çeşitleri elektrik, yanmalı. İçten yanmalı motor yapmak da diğerleri kadar nispeten basit zira sadece demo amaçlı yakıt hava karışımının yanmasıyla piston hareketinin dairesel harekete çevirmekten ibaret.
    Bunu herhangi bir basit içten yanmalı motor yapısını inceleyerek motorun rijit ve hareketli parçalarını bir şekilde temin edip ya da çizimlerini kendiniz yapıp kestirerek elde edip kabaca bir motor elde edersiniz, işin zor kısmı o motordan performans elde etmekte bunun için de nispeten ar-ge gerekli istediğiniz performansa göre.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Birilerinin yüzeysel konuştuğu kesin. Onu al onu kes diyerek ortaya mesnetsiz bir şeyler atmak kolay. Ciddiye alsak mesleğimize hakaret sayacağız.

Arkadaşların dediği gibi stirling motoru kitleri nispeten ucuz fiyatlara bulunuyor. Minyatür motorların yapıldığını youtube'da görüyoruz. Güzel göründükleri kesin. Zor olduğunu bilerek yine de bu yola gireceğim dersen kolay gelsin derim. Donanımhaber bu tarz işler için iyi bir kaynak değil.
  • Yapıp bize vergi kitleyecen değil mi? Yemezler.
  • Eğer maksat hobi ise. Mini bir torna tezgahı ve biraz el aleti bu işi görür. Az çok anlayan biri olarak bir torna ve bir kaç el aleti ile çalışan tek silindirli iki zamanlı bir benzinli motor yapabilirim. Bunu bahsettiğim aletlerle 200 yıl önce yaptılarsa sende yapabilirsin. Ama performans ve yakıt konusunda biraz çalışmak gerekir.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi yeniuye -- 20 Ağustos 2017; 0:17:55 >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.