Merhabalar, 2009 model citroen nemo araçta motorda ve kupada titreme var bir süredir. Araç 7 8 ay önce bakıma girdi alt takımdan bir çok şey değişti. Önemli olarak Triger seti ve motor takozu değişti. araç motor takozu yan sanayi takıldı. İlk 3 5 gün boyunca çok iyiydi sonradan eski haline döndü motorda ve kupada aşırı titreme rahatsız edecek derece oluşmaya başladı. O zamandan beri bu şekilde kullanıyoruz. Bugün hava yağmurlu iki gündür araç kullanılmıyordu. Kısa mesafe bir yere gidip geldim araçla ne motor titremesi hissettim ne de kupada rahatsız edecek bir titreme vardı. Bu araçtan sürerken keyif almazdım ilk kez bu kadar keyif verdi. Benim anlamaya çalıştığm şey Bir çok kişi yan sanayi motor kulağının randıman vermeyeceği eski haline gelip sorunların devam edeceğini söylüyor. Fakat eğer motor kulağında problem varsa bu titreşimin herzaman aynı derecede olması gerekmiyor mu? bazen titreşim ya tamamen gidiyor yada azalıyor. Motor takozu kulağı yağmurlu havada, hava sıcaklığından yada başka bir durumdan etkilenen birşey mi? Yada sorun motor kulağından değil de başka yerden olabilir mi? Aracın gidişinde çekişinde bir problem yok gaz tepkisi iyi rölantisi normal. < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi batiyakasi -- 2 Kasım 2021; 11:0:58 > |
Motorda ve Kupada Titreme Sorunu
-
-
HDi olduğunu varsayarak cevap veriyorum ;
Tahmin doğru motor kulağından yapıyor ve yan sanayi olduğu için yapıyor.
Yanlış hatırlamıyorsam HDi grubunda modeline göre değişiklik göstermekle birlikte 2-3 adet motor kulağı bulunuyor ve arızalı olan parçayı değiştirmeyip kullanmaya devam ederseniz sırayla diğerlerini de bozuyor.
Aracınızda kaç tane motor kulağı/takozu varsa orijinali ile tamamını değiştirmenizi tavsiye ederim.
-
Orijinal kulak kullanın, motorda aracı titretecek kadar bir sorun olsa 7 8 ayda çıkardı ortaya
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Evet doğru hocam ve diğer markalara göre nedense orjinaller aşırı pahalı
sadece üst motor kulağı 800 1000 tl civarında internette.
Orjinal yedek parçadan nasıl emin olabiliriz?
Nereden temin etmek gerekir? Tavsiyeniz varmı?
Bir de bazen motorun ve kupadaki titremenin tamamen kaybolması hakkında yorumunuz nedir?
-
hdi için motor kulağını votto diye bir marka aldım. 1 hafta sürmedi eskisinden beter hale geldi. söktürüp orjinali taktırdım 300 liradan kaçtım 1000 liraya mal olduç motor kulağında yan sanayi bir daha almam.
-
tüm kulakların eşzamanlı olarak değişmesi gerekiyordu yanlış hatırlamıyorsam. Ben de aynı hatayı bir önceki aracımda yaptım tek tek iş yaptım yan sanayi ile, kafadan marka ürün alıp takmak en iyisi, yoksa yine gidip marka ürün alıyorsun.
-
Motor takozlari onemli bir parca ve kesinlikle yan sanayi kullanilmamali. Pisman eder.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Aşağıda 2 üye benzer durumdan yakınıp sonrasında daha fazla masraf ettiklerini söylemişler
Yani yan sanayiye 300TL verdiniz memnun kalmadınız orijinale 1000TL verdiniz toplam 1300TL + 2 kez işçilikle ölüsü 1500TL harcadınız. Kaybedilen zamanı saymıyorum bile.
Orijinal yan sanayi ayrımını bir parçacıya ruhsatla birlikte gidip her ikisini de getirmesini rica edip aradaki farkları görebilirsiniz.
Tamamen kaybolması hakkında kesin bir yorumum olmamakla birlikte belirli bir motor devrindeyken motorun ürettiği titreşim frekansıyla alakalı olabilir diye düşünüyorum. Yani 1100 devirde titreşim yapmayan motor 1900 devirde zangır zangır titreyebilir bunun sebebi de motorun her devirde ayrı titreşim ve ses çıkarmasından dolayıdır.
-
Sebep yan sanayi motor kulağı.
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X