MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin terör örgütü elebaşı Öcalan için 'Umut Hakkı' yani hapisten çıkartacak düzenlemeyi savundu. Bahçeli, Öcalan'ın bölücü terör örgütünü lağvettiğini de TBMM'de duyurmasını istedi. MHP'den kopup kurulan İYİ Parti'nin Genel Başkanı Müsavat Dervişoğlu, Bahçeli'ye sert tepki gösterdi. İYİ Parti Lideri Dervişoğlu, terör örgütü elebaşının TBMM'de konuşabileceğini söyleyen MHP Lideri Bahçeli'ye, "Sen istersen gidip İmralı’da grup toplantısı yapabilirsin, bu saatten sonra yakışır da. Ama binlerce şehidin katili bizlerin cesedini çiğnemeden bu Meclis'e giremez. Vallahi giremeyecektir, billahi giremeyecektir." dedi. Bahçeli'nin ilk Öcalan çıkışında urgan atıp tepki gösteren Dervişoğlu, bu sefer de şunları dile getirdi: "Hala akıl dışı tartışmaların içine çekilmek isteniyoruz. Aslında cevap vermek istemiyorum ama söylesem tesiri yok, sussam gönül razı değil… Yine çıktı Meclis kürsüsüne, sözünün arkasındaymış ve ısrarlıymış. Bebek katili, Meclis kürsüsünden konuşmalıymış. Sanki adam Aşağı Ayrancı'da oturuyor. Ömür boyu hapis cezasına çarptırılmış bir terör suçlusu, Meclis kürsüsünden nasıl konuşacak Sayın Devlet Bahçeli? Dilinin altında bir bakla vardı, çıkardı. Bütün amacının Sayın Recep Tayyip Erdoğan'ı yeniden aday ve Cumhurbaşkanı olmasını teminden ibaret olduğunu itiraf etti. Ben Bahçeli'yi tanırım, o bir şey söylediğinde öznelerle yüklemlerin yeri karışır. Öbür baklayı da ağzından çıkar bakalım. Sen Abdullah Öcalan denilen terörist başının gerçekte TBMM'ye gelip konuşmasını mı istiyorsun, yoksa serbest bırakılmasını mı istiyorsun? Yeni bir af planına kapı mı aralıyorsun? Yok Türkiye Büyük Millet Meclisi'yle İmralı’nın ne farkı varmış, İmralı Türk toprağı değil miymiş. İmralı Türk toprağı olduğu Türk düşmanı o müptezeli orada hapishaneye tıktık, ölene kadar da yatıracağız. Ne söylediğinin bilincinde misin? Buradan bir kere daha sesleniyorum: Sen istersen gidip İmralı’da grup toplantısı yapabilirsin, bu saatten sonra yakışır da. Ama binlerce şehidin katili bizlerin cesedini çiğnemeden bu Meclis'e giremez. Vallahi giremeyecektir, billahi giremeyecektir." < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi NeoNesil2024 -- 7 Kasım 2024; 19:15:45 > |
Müsavat Dervişoğlu'ndan Devlet Bahçeli'ye: 'İstersen gidip İmralı’da grup toplantısı yapabilirsin'
-
-
Bu adam iyi konuşuyor ama iyiparti fena yıkıldı toparlanması zor
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Hocam iyi konuşuyorda bir sıkıntısı var, mecliste ip attığı adamın anıtkabir töreninde elini öpüyor. Gündem olunca, spiker neden öptünüz diyince, Bahçeli çok saygın birisi. Bende çok emeği var tarzı bir cevap veriyor.
-
Türkeş filan olsa anlıcam bahçeliye hepsinin böyle sadakatla bağlanması garip. Meral son dakika ajanı çıktı. Ümit laf söylemiyor neden mhpye laf söylemiyorsunuz diye sorana “sanane benim siyasi stratejim bu” diyor. Vurulmaktan mı korkuyorlar acaba. Devlet beyi bu kadar kutsal yapan ne var adam her gün sövdüğü şahısla ittifak oldu buna bu ülkenin her yerinde dönek derler ama ülkücüler ve eski ülkücüler demiyor.
Hocam Ümit Özdağ, Bahçeli'yi Öcalan üzerinden 2 kere eleştirdi. En son Salı günü konuşmasınıda eleştirdi. Özdağ dedi ki: “Devlet Bahçeli’ye İmralı’da MHP ilçe başkanlığı açmasını öneriyorum. 1 oy, 1 oydur. Türk milliyetçilerinden alamayacağınız oyu bundan sonra Abdullah Öcalan’dan alırsınız.”
Diyeceksiniz hocam, bu sert bir eleştiri mi? Açıkcası bana sorarsanız değil. Bu arada demişsiniz: "Vurulmaktan mı korkuyorlar acaba. Devlet beyi bu kadar kutsal yapan ne?" Tam olarak öyle hocam, dayak yeriz ya da Sinan Ateş gibi suikaste kurban gideriz diye korkuyorlar. Hocam gündemi takip eden herkes bilir, Devlet Bahçeli'nin yönettiği MHP,'nin bayağı bir geniş mafya ağı var. Alaattin Çakıcı, Kürşat Yılmaz gibi isimler sürekli Bahçeli ile poz veriyor. Hocam bu Bahçeli'nin arkası çok sağlam. Sabahattin Önkibar diye bir gazeteci var. Zamanında Bahçeli'nin adamları tarafından dövüldü. O olaydan sonra Önkibar, Bahçeli hakkında çok sert konuşamıyor. Aynı Ümit Özdağ gibi yanlışlarını eleştirmek ile yetiniyor. Bahçeli hakkında çok üstünde durmuyor. Değerli izleyiciler, Bahçeli 76 yaşına geldiği için ne dediğini bilmiyor. O yüzden yaşına bağışlıyorum diyor.
Hani hocam bir söz vardır ya, gücümü milletten alıyorum diye. Bahçeli gücünü milletten değil, mafya babalarından alıyor. O yüzden kendisini her şeyi söylemeye müstahak görüyor ve beni kimse eleştiremez, bana kimse karışamaz. Ben ne söylersem, o doğrudur. Bana karışanın sonu iyi olmaz demeye getiriyor. Yıllardır Bahçeli, böyle siyaset yapan birisi.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kaan1840 -- 8 Kasım 2024; 8:50:2 >
-
Adi Musavat degil mi? Normal birinin adi Musavat olabilir mi? Meclisteki vekillerin isimlerine bir bakin, kacinin adi Mehmet, Ahmet, Veysel, Murat, Tolga, Metin falan? Ne kadar garip isim varsa mecliste, yani toplumun gercek kesimini yansitan insanlar degil, bana soyler misiniz Su isimlerin hangisi normal halk ismi? Siz işte bunları sokuyorsunuz meclise. Sonra da ühü ühüüüü.
- Mir Dengir
- Eyyüp
- Musavat
- İshak
- Ruken
- Heval
- Ensar
- Temür
- Vezir
- Müşerref
- Ümmü
- Ersagun
- Sera
- Rabia
- Sevan
- Rümeysa
- Ednan (Bu nedir ya?)
- Hüsmen
- İnan
- Gülüstan
- Radiye (Raziye olsa tamam da Radiye ne :))
- Veysal (Bakın Veysel değil, gariplik olacak ya illaki Veysal)
- Mühip
- Salihe (Bakın Saliha değil, mutlaka garip olmalı ya)
- Beritan
- George (Bu yabancı uyruklu olabilir hadi ona eyvallah diyelim)
- Kadem (Kadim olsaydı bari)
- Mervan
- Nevroz
- Mestan
- Güldüren
Ya bana bir tane normal bir halk ismi gösterin yukardan lütfen...
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sensaura -- 7 Kasım 2024; 21:25:48 >
-
Harbiden isim olarak bile halkı temsil edememeyi başarmışlar. Rastgele adam çevirip meclise soksan en azından ismi halka benzer. İsimlerinin kürtçe olması da fark etmez kürtler arasında arasan da bulamazsın bu isimleri.
x (formerly twitter)Erkan Trükten 🇹🇷 (@ErkanTrukten) on Xhttps://x.com/ErkanTrukten/status/1854507155979673924
Nerdeeen nereye.
Forum azılı trollerini tekrar piste davet ediyoruz
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
-
buzata demciler oy vermedimi.
-
Oha..
Siyasette daha ne saçmalıklar ile karşılacağız; Halk ismi de nedir yahu?
Veysel, Tolga, Metin halk ismiymiş
Eyüp, İshak, Rabia, Adnan halk ismi değil mi?
Bir iddiada bulunabilmek için bilimsel kanıtın olması gerekir; Kendi dar çevresinde olmayan isimleri halk ismi değil diye yazmış.
Listeye bakınca iki şey öne çıkıyor; Kürtlerin yoğun yaşadığı bölge isimleri, orta düzeyde yaygın olan isimler.
Bir de azınlık isimleri var; Örneğin Sevan gibi. Bunların hepsi halk ismidir.
Halk ismi olmadığını iddia edebilmen için yeni ve zorlama isimler olması gerekir. Mecliste azınlıkta olan adlar üzerinden algı çalışması yapmak saçmalıktır. Klasik komplo teorisi zırvalıkları...
Adam Tolga ismini halk ismi olarak görüyor, örneğin Heval'i görmüyor. Kör galiba ki göremiyor. Hüsmen ezeli bir halk ismidir, kullanımı azaldığından kadim bir isim olmadığını sanıyor. İnan, Gülistan kadim halk ismidir.
Bir de nüfus dairesinde yanlışlıkla yazılan harf değişikliği olan ama filiyatla doğrusu kullanılan isimler var
Yaygın örnekler
Resmi adı Veysal, fiili adı Veysel
Resmi adı Enez, fiili adı Enes
Resmi adı Ednan, fiili adı Adnan
gibi
-
Adnan Halk ismi de Ednan baska amaclara hizmet ediyor :) laf ebeligi yapma, bizi kandiramazsin! Orda yazili isimlerden bir aile goster ki dogan cocuguna bu isimleri koyuyor olsun! Hepsi proje isim, proje insan!
Hüsmen diye isim olmaz! Hüseyin diye isim olur! Kim bilir nerdeki tarikatın şeyhin adamı bunlar!
Çocuğuna Musavat adını koyan, Radiye diyen, Mühip diye çağıran bir tane normal aile gösterir misin? Varsa ya tarikatçıdır ya da dış güçlerdir :D
-
İyi, güzel konuşuyorsun da sonra adamın elini sıkıp tokalaşmak samimiyetsizlik kokusu yayıyor.
Hocam yaptığın yorumların yüzde %90 konuyu saptırmaya yönelik oluyor nedense. Buda bu ayın en alakasız ve en saçma yorumlarından biri.
-
"Normal" aile derken? Çocuğuna atlas, isis falan diye isim verenleri de normallerinin mi sayıyoruz? Yoksa normal aile senin onayladığın ortodoks sekülerlikteki aile mi oluyor sadece? Bu işin bir standardize testi falan olmalı toefl gibi.
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > -
Bu arada Veysel aslında "Uveys" isminin bozulmuş halidir, Uveys el- Karani'den gelir. Düşündüğün kadar seküler değil...
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > -
bu arkadaş İnceyle kafayı bozmuş hocam, bunun "Muharrem İncesiz" tek mesajını bulamazsın... İnce fanboyların %90'ı böyle zaten
İyi Parti'ye sürekli dil uzatır "Muharrem'e destek vermediler" diye. Müsavat halk ismi miymiş, Muharrem halk ismi mi de Müsavat ismine dil uzatıyor vatandaş?
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi NeoNesil2024 -- 13 Kasım 2024; 18:28:24 > -
Halka kimleri meclise soktuğunu göstermek benim vatandaş olarak görevim. Ben meclise soktuklarının ismini yazarım gerisini halk karar verir. Haberimiz yok sanmayın meclise girenlerden.
-
İsim muhabbetini saçma bulanlar olmuş ama bence bu coğrafyada hiçbir şey tesadüf değil...
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
En Beğenilen Yanıtlar
Tüm Yanıtları Genişlet
Adnan Halk ismi de Ednan baska amaclara hizmet ediyor :) laf ebeligi yapma, bizi kandiramazsin! Orda yazili isimlerden bir aile goster ki dogan cocuguna bu isimleri koyuyor olsun! Hepsi proje isim, proje insan! Hüsmen diye isim olmaz! Hüseyin diye isim olur! Kim bilir nerdeki tarikatın şeyhin adamı bunlar! Çocuğuna Musavat adını koyan, Radiye diyen, Mühip diye çağıran bir tane normal aile gösterir misin? Varsa ya tarikatçıdır ya da dış güçlerdir :D |
Hocam iyi konuşuyorda bir sıkıntısı var, mecliste ip attığı adamın anıtkabir töreninde elini öpüyor. Gündem olunca, spiker neden öptünüz diyince, Bahçeli çok saygın birisi. Bende çok emeği var tarzı bir cevap veriyor. |
Hocam Ümit Özdağ, Bahçeli'yi Öcalan üzerinden 2 kere eleştirdi. En son Salı günü konuşmasınıda eleştirdi. Özdağ dedi ki: “Devlet Bahçeli’ye İmralı’da MHP ilçe başkanlığı açmasını öneriyorum. 1 oy, 1 oydur. Türk milliyetçilerinden alamayacağınız oyu bundan sonra Abdullah Öcalan’dan alırsınız.” Diyeceksiniz hocam, bu sert bir eleştiri mi? Açıkcası bana sorarsanız değil. Bu arada demişsiniz: "Vurulmaktan mı korkuyorlar acaba. Devlet beyi bu kadar kutsal yapan ne?" Tam olarak öyle hocam, dayak yeriz ya da Sinan Ateş gibi suikaste kurban gideriz diye korkuyorlar. Hocam gündemi takip eden herkes bilir, Devlet Bahçeli'nin yönettiği MHP,'nin bayağı bir geniş mafya ağı var. Alaattin Çakıcı, Kürşat Yılmaz gibi isimler sürekli Bahçeli ile poz veriyor. Hocam bu Bahçeli'nin arkası çok sağlam. Sabahattin Önkibar diye bir gazeteci var. Zamanında Bahçeli'nin adamları tarafından dövüldü. O olaydan sonra Önkibar, Bahçeli hakkında çok sert konuşamıyor. Aynı Ümit Özdağ gibi yanlışlarını eleştirmek ile yetiniyor. Bahçeli hakkında çok üstünde durmuyor. Değerli izleyiciler, Bahçeli 76 yaşına geldiği için ne dediğini bilmiyor. O yüzden yaşına bağışlıyorum diyor. Hani hocam bir söz vardır ya, gücümü milletten alıyorum diye. Bahçeli gücünü milletten değil, mafya babalarından alıyor. O yüzden kendisini her şeyi söylemeye müstahak görüyor ve beni kimse eleştiremez, bana kimse karışamaz. Ben ne söylersem, o doğrudur. Bana karışanın sonu iyi olmaz demeye getiriyor. Yıllardır Bahçeli, böyle siyaset yapan birisi. |
Benzer içerikler
- sezen aksu pkk
- 25 yaşında hakim olunur mu
- savunma sanayi mühendis maaşları
- reisten sonra kim gelecek
- en milliyetçi şehirler
- ısı pompası mı doğalgaz mı
- yurtdışından telefon getirmek
- togg 800 bin kredi
- trendyol kime satıldı
- dijital slip bulunmamaktadır ne demek
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X