Şimdi Ara

Müsli diyet için iyi mi?

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
15
Cevap
1
Favori
22.071
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Beyler müsliyi geçen hafta keşfettim tadı da bence çok güzel. Lif oranı fazla ve yağ oranı az diye diyet besin olarak görülüyor sanırım. Ben kilo vermeye çalışan biri olarak kalorisine ve karbonhidrat oranına bakınca diyetlik bir şey değilmiş gibi geldi bana. Sizce her gün tüketmek için fazla kalorili mi?

• Yapay Zekanın Yanıtı

Müsli: Diyet İçin İyi Bir Seçenek Mi?

Müsli, genellikle yulaf, kuruyemiş, kuru meyve ve tohumların bir karışımından oluşan popüler bir kahvaltı veya atıştırmalıktır. Besin değeri yüksek olması nedeniyle diyet yapanların ilgisini çekmektedir.

Müslinin Besin Değeri

Müsli, lif, protein, vitaminler ve mineraller açısından zengindir. Lif, tokluk hissini artırır ve sindirimi düzenler. Protein, kas oluşumunda ve onarımında rol oynar. Müsli ayrıca antioksidanlar ve esansiyel yağ asitleri içerir.

Müsli ve Kilo Alımı

Müsli, yüksek kalorili olabileceğinden aşırı tüketildiğinde kilo alımına neden olabilir. Ancak, porsiyon kontrolü ve sağlıklı malzemelerin seçimi ile müsli sağlıklı bir diyetin parçası haline gelebilir.

Diyette Müsli Tüketimi

Diyet yaparken müsliyi şu şekilde tüketmeyi düşünebilirsin:

• Porsiyonları Kontrol Et: Müsli, kaloriler açısından yoğun olabilir, bu nedenle porsiyonlarını küçük tut.
    • Sağlıklı Malzemeleri Seç: Şekerli veya işlenmiş malzemeler içeren müslilerden kaçın. Bunun yerine, yulaf, tam tahıllar, kuruyemişler ve tohumlar gibi sağlıklı malzemeler içeren müslileri tercih et.
    • Tatlandırıcı Kullan: Şeker eklemeden müslinin tadını çıkarmak için meyve, fındık ezmesi veya bal gibi doğal tatlandırıcılar kullan.

Kelli's Fitness Club Müsli

Kelli's Fitness Club Müsli, kilo aldırmayan bir seçenek midir? Bu soruya evet veya hayır diye kesin bir cevap vermek mümkün değildir. Müslinin kilo alımına neden olup olmayacağı, tüketilen porsiyon büyüklüğüne, kullanılan malzemelerin türüne ve genel diyetine bağlıdır.

Sağlıklı bir diyetin parçası olarak porsiyon kontrolü ve akıllıca malzeme seçimi ile müsli kilo almadan tüketilebilir. Ancak, kilo verme hedeflerin varsa, müsli tüketimini sınırlaman ve diğer sağlıklı besin seçeneklerine öncelik vermen gerekebilir.

Yapay Zekanın Yanıtını Genişlet
  • Bimde funny fitness club - çilek dilimli diye bir gevrek var. 100 gramda 81.5gr karb (17.4gr lif), 8.8gr protein, 1.25gr yağ içeriyor. Günlük belli oranda lif tüketmeye çalıştığımdan bu ürün mucize gibi.

Kilo yapıp yapmayacağı günlük aldığın ve yakabildiğin karbonhidrat miktarına bakar. Eğer günlük ihtiyacını doldurduysan sebze de yesen kilo yapabilir.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Executor06 -- 17 Eylül 2013; 19:55:48 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Executor06

Bimde funny fitness club - çilek dilimli diye bir gevrek var. 100 gramda 81.5gr karb (17.4gr lif), 8.8gr protein, 1.25gr yağ içeriyor. Günlük belli oranda lif tüketmeye çalıştığımdan bu ürün mucize gibi.

Kilo yapıp yapmayacağı günlük aldığın ve yakabildiğin karbonhidrat miktarına bakar. Eğer günlük ihtiyacını doldurduysan sebze de yesen kilo yapabilir.

şeker oranı yüksek gibi
  • IIFYM yani kalori bazlı beslenmede kalori açığı verdikten sonra şeker tüketip tüketmemen önemli değil. Yapman gereken sadece günlük alman gereken yağ-karb-protein ve lif oranını yakalamak.
    Şurda ingilizce olarak açıklıyo, "iyi karb-kötü karb yoktur, makrolarını(günlük tüketmen gereken miktar) aşmıyorsa kilo yapmaz" şeklinde.
    http://www.youtube.com/watch?v=0-tmvcTyAHc

Matt ogus da şekerin iifym de önemi olmadığını, sadece diyabet-kanser vs bozukluklara yol açabileceğini söylüyo. Yani kilo yapıp yapmamasını dert ediyorsak, sorun yok. Her gram karbonhidratı şekerden alabiliriz demiyorum elbette. Ama böyle günde 100gram tüketeceğin bir üründe 15-20 gr şekerden zarar gelmez.

Ben 2 haftadır bu beslenme şeklini sürdürüyorum, şuan çok düşük kalori gitmesem pek çok tatlı sığdırabilirim günlük aldığım kaloriye. Zaten günde 1-2 dondurma yediğim zamanlar da oluyor. Ve yağ yakımını engeller bir durum yok. İnsanlar vücudu çok farklı çalışıyor zannediyor ama gerçek çok daha farklı. Kalori açığı veriyorsan vücut illa ki onu yağdan karşılayacaktır.
    Diğer konularda da yazdığım gibi, "şu besin kilo yapar, şu yapmaz" diye bir fikir barındırmıyorum artık. Günlük ihtiyacını aşarsan her lokma kilo yapabilir. Hatırlarsan birkaç ay önce sana haşlanmış havucun glisemik indeksi yüksek diye bir uyarıda bulunmuştum. Artık o fikirde değilim, makroyu aşmıyorsa glisemik indeksin bir önemi yok
    Katılırsın veya katılmazsın, ona birşey demem. Sürekli şeker tüketmenin zararları olacağını ben de kabul ederim ama bu kalori olayına göre beslenen aşağı yukarı herkes sonuç alıyor. Benim gibi endoda bile işe yarıyorsa daha ne olsun

• quote:

IIFYM yani kalori bazlı beslenmede kalori açığı verdikten sonra şeker tüketip tüketmemen önemli değil. Yapman gereken sadece günlük alman gereken yağ-karb-protein ve lif oranını yakalamak.
    Şurda ingilizce olarak açıklıyo, "iyi karb-kötü karb yoktur, makrolarını(günlük tüketmen gereken miktar) aşmıyorsa kilo yapmaz" şeklinde.
    http://www.youtube.com/watch?v=0-tmvcTyAHc

Matt ogus da şekerin iifym de önemi olmadığını, sadece diyabet-kanser vs bozukluklara yol açabileceğini söylüyo. Yani kilo yapıp yapmamasını dert ediyorsak, sorun yok. Her gram karbonhidratı şekerden alabiliriz demiyorum elbette. Ama böyle günde 100gram tüketeceğin bir üründe 15-20 gr şekerden zarar gelmez.

Ben 2 haftadır bu beslenme şeklini sürdürüyorum, şuan çok düşük kalori gitmesem pek çok tatlı sığdırabilirim günlük aldığım kaloriye. Zaten günde 1-2 dondurma yediğim zamanlar da oluyor. Ve yağ yakımını engeller bir durum yok. İnsanlar vücudu çok farklı çalışıyor zannediyor ama gerçek çok daha farklı. Kalori açığı veriyorsan vücut illa ki onu yağdan karşılayacaktır.
    Diğer konularda da yazdığım gibi, "şu besin kilo yapar, şu yapmaz" diye bir fikir barındırmıyorum artık. Günlük ihtiyacını aşarsan her lokma kilo yapabilir. Hatırlarsan birkaç ay önce sana haşlanmış havucun glisemik indeksi yüksek diye bir uyarıda bulunmuştum. Artık o fikirde değilim, makroyu aşmıyorsa glisemik indeksin bir önemi yok
    Katılırsın veya katılmazsın, ona birşey demem. Sürekli şeker tüketmenin zararları olacağını ben de kabul ederim ama bu kalori olayına göre beslenen aşağı yukarı herkes sonuç alıyor. Benim gibi endoda bile işe yarıyorsa daha ne olsun

gerçek şekerden bahsediliyor sanırım
    icerisinde ne idügü belirsiz glikoz surubu misir nişastası vb kimyasal madde

şimdi moda (senin icin demiyorum )kalori kılıfına sokup şeker tüketimini meşrulaştırmak mı ?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-005109EE3 -- 17 Eylül 2013; 21:28:25 >

• Marketten aldığımız her ambalajlı üründe onlarca katkı var. İnsanlar onlarca yıl sigara, alkole boğulmuş şekilde yaşıyor. Biz onlar gibi yapmıyoruz ama en azından canımızın çektiği birkaç şeyi yiyebiliyorsak ve bu da sporumuza engel olmuyorsa bence bunda hiçbir sorun yok. Denemesi bedava, günde 2 kornet yediğim zamanlar oldu ve dediğim gibi bu diyet işe yarıyor. Tabi herşeyi abur cuburdan karşılamaya kalkarsan yağ-karb-protein-lif oranını tutturamazsın. Sadece günde bi kaç ufak dondurma vs yiyebilmek veya bu şekildeki müslilerin içindeki şekere aldırış etmemek benim kastım.
  • quote:

Marketten aldığımız her ambalajlı üründe onlarca katkı var. İnsanlar onlarca yıl sigara, alkole boğulmuş şekilde yaşıyor. Biz onlar gibi yapmıyoruz ama en azından canımızın çektiği birkaç şeyi yiyebiliyorsak ve bu da sporumuza engel olmuyorsa bence bunda hiçbir sorun yok. Denemesi bedava, günde 2 kornet yediğim zamanlar oldu ve dediğim gibi bu diyet işe yarıyor. Tabi herşeyi abur cuburdan karşılamaya kalkarsan yağ-karb-protein-lif oranını tutturamazsın. Sadece günde bi kaç ufak dondurma vs yiyebilmek veya bu şekildeki müslilerin içindeki şekere aldırış etmemek benim kastım.

başlıgı acan arkadaş icin dogru bir yorum olmadı o zaman
    diyet icin müsli tüketecek her gün
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Aradığı lif oranı fazla ve yağ oranı az bir ürünse bundan iyisini türkiye sınırları içerisinde bulamaz, özel olarak lifi artırılmış ve diyet olarak da yağı azaltılmış bir ürün
  • quote:

Aradığı lif oranı fazla ve yağ oranı az bir ürünse bundan iyisini türkiye sınırları içerisinde bulamaz, özel olarak lifi artırılmış ve diyet olarak da yağı azaltılmış bir ürün

bir aylık deneme sonunda etkileri görmek üzere o zaman
  • Dediğim gibi, isteyen denesin keyfine uyanı, kendine yarayanı seçsin. Eski diyet yöntemim çok yıpratıcı oluyodu. Bu şekilde esnek bir beslenmeye geçmemle büyük rahatlık yaşadım. Kendime eziyetmiş öncesi.
  • quote:

Orijinalden alıntı: depresif_adam

quote:

Aradığı lif oranı fazla ve yağ oranı az bir ürünse bundan iyisini türkiye sınırları içerisinde bulamaz, özel olarak lifi artırılmış ve diyet olarak da yağı azaltılmış bir ürün

DEğil 1 ay, 1 yıldan fazla olmuş. Geri dönüş yapılmamış. Nedir durum ? yok mu yorum. Ürün çok güzel. Ben sabahları spordan önce tüketiyorum. Akşam da canım çekiyor bazen. Yağsız sütle süper oluyor.

• quote:

Orijinalden alıntı: hurricane07

quote:

quote:

DEğil 1 ay, 1 yıldan fazla olmuş. Geri dönüş yapılmamış. Nedir durum ? yok mu yorum. Ürün çok güzel. Ben sabahları spordan önce tüketiyorum. Akşam da canım çekiyor bazen. Yağsız sütle süper oluyor.

1-2 ay sürekli yedim gözle görülür bir değişim olmadı bence
    su an tüketmiyorum zaten
    onun yerine kepekli yada cavdarlı ekmek

• quote:

quote:

quote:

quote:

su an tüketmiyorum zaten

Müsli diyeti nasıl oluyor başkan her öğün onumu yiyorsun sadece yoksa 1 öğünmü ?

• quote:

Orijinalden alıntı: StoryBro

quote:

quote:

quote:

quote:

su an tüketmiyorum zaten

Müsli diyeti nasıl oluyor başkan her öğün onumu yiyorsun sadece yoksa 1 öğünmü ?

diyet yapmıyordum ki ben
    ayrıca müslide yemiyordum

sabah kahvaltısında 3 yumurta lor peyniri birfincan eti lifalifle omlet yapıp yiyordum
    olay bu

• Üç yumurta lor peyniri

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.