Şimdi Ara

Nankörlüğü kıymet bilmemezliği ve ihaneti OTO SANAYİ'de gördüm

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
43
Cevap
1
Favori
2.835
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Nankörlüğü kıymet bilmemezliği ve ihaneti OTO SANAYİ'de gördüm

Sanayi esnafının kötü niyetliliği ve Sanayide ucuz kaliteli hızlı iş nasıl yaptırılır?

Lütfen arkadaşlar içimi dökmek istiyorum.
    Sanayi esnafından nefret ediyorum.
    Hiçbiri ucuz yapmak istemiyor...
    Hızlı çıkarmak istemiyor.

Şöyle düşünün...
    Öyle ustalar var ki bir parça boyamaya 300 tl istiyor...El insaf...
    Komple boyamak için 2500 tl utanmadan isteyen kişiler var.
    Şanzıman indirmek için 300 isteyenler var.

Paranla iş yaptıramıyorsun...

Bir usta düşük fiyatlı malzeme ile iyi bir işçilikle boyarsa parça başı maliyeti 15 tl yi geçmez...Şuan sanayide araştırın bakın...150tl den aşağı kimse boyamıyor...100 tl ye bile boyayan çok az... 50 tl işçiliği beğenmemeleri beni çıldırtıyor.

Komple boyatmak istediğin zaman 2500 tl utanmadan istiyorlar..
    2500 tl az para mı?
    istese ustaya maliyeti 150 tl yi geçmez komple boyada...ama hepsi yalan söylüyor.
    Cebinize koyun 650 tl....iş yaptıramamak beni çıldırtıyor...

---------------------------------------------------------

Mesela ustaya bir parçayı sen al ben parasını ödeyeyim diyin bakalım...

Usta parçayı 100 tl ye almışsa 250 tl ye aldım diyip sizi kandıracaktır.

Bura oto yardım bölümü...Ben durumu burada anlatmak istedim.

Ben nankörlüğü kıymet bilmemezliği ve ihaneti oto sanayide gördüm.

Size tek sorum hal böyleyken?

Bu lanet olasıca oto sanayide...Nasıl ucuz kaliteli hızlı iş yaptırılır?

Bir bilen varsa bir şey söylesin onlar da o hatalara düşmesin.

Paramla iş yaptıramıyorum sanayide...

• malesef haklısnız bu tarz ustalar çoğunlukta, ama illaki dürüst adamlarda var fakat bulana kadar zaten beziyorsunuz.bilmiyorum büyüklerimiz hep eskiden böyle şerefsizlik yoktu gerçek ustalar vardı derler ama.özellikle parça konusunda çok pis işler dönüyor.yedek parçada çalışmıştım bir ara ustalar gönderrir çıraklarını parçayı kendi hesabına yazdırır, adama bazen %100 karla satar, hatta bazı ustalar aylık para isterdi bizden yoksa sizden aldırmam parçayı diye yahu bu nasıl şerefsizliktir çözemedim, en mantıklısı vaktiniz varsa parçamı lazım oldu gidip tek tek parçacıları kendiniz dolaşıp pazarlığınızı yapıp almak.şöyle bir konuda var sanayinin o ortamı gerçekten başkalaştırıyor insanları ; o stres kötü çalışma koşulları dönen çakallıklar düşük kazanç bir süre sonra farklılaştırıyor insanı.şöyle bir söz var''kadının o...su ker...ye, adamım o....su sanayiye düşer'' bazen düşündürür beni fakat dürüst abilerim ustalarımda vardır canım sıkılır giderim yanlarına sohbetimizi eder çayımızı içer bi taraftan çalışırız işi yoğunsa akşama kadar yardım ederim hepsinin dükkanında tulumum vardır.lafın kısası stresli iş ve kazancı düşük insanı çakallaşıyor normaldir boşverin...

• quote:

Orijinalden alıntı: üsttenegzantrik

malesef haklısnız bu tarz ustalar çoğunlukta, ama illaki dürüst adamlarda var fakat bulana kadar zaten beziyorsunuz.bilmiyorum büyüklerimiz hep eskiden böyle şerefsizlik yoktu gerçek ustalar vardı derler ama.özellikle parça konusunda çok pis işler dönüyor.yedek parçada çalışmıştım bir ara ustalar gönderrir çıraklarını parçayı kendi hesabına yazdırır, adama bazen %100 karla satar, hatta bazı ustalar aylık para isterdi bizden yoksa sizden aldırmam parçayı diye yahu bu nasıl şerefsizliktir çözemedim, en mantıklısı vaktiniz varsa parçamı lazım oldu gidip tek tek parçacıları kendiniz dolaşıp pazarlığınızı yapıp almak.şöyle bir konuda var sanayinin o ortamı gerçekten başkalaştırıyor insanları ; o stres kötü çalışma koşulları dönen çakallıklar düşük kazanç bir süre sonra farklılaştırıyor insanı.şöyle bir söz var''kadının o...su ker...ye, adamım o....su sanayiye düşer'' bazen düşündürür beni fakat dürüst abilerim ustalarımda vardır canım sıkılır giderim yanlarına sohbetimizi eder çayımızı içer bi taraftan çalışırız işi yoğunsa akşama kadar yardım ederim hepsinin dükkanında tulumum vardır.lafın kısası stresli iş ve kazancı düşük insanı çakallaşıyor normaldir boşverin...
    o kişiler sürünmeye muhtaçtır,tüm hayatları boyu geçim sıkıntısı çeker,benim etrafımdakiler böyle

• quote:

Orijinalden alıntı: kilitlimaşa

o kişiler sürünmeye muhtaçtır,tüm hayatları boyu geçim sıkıntısı çeker,benim etrafımdakiler böyle

Alıntıları Göster
    Komple boyatmak istediğin zaman 2500 tl utanmadan istiyorlar.!!!!

Hangi sanayii bu.? Ben daha 15 gün evvel arkadaşın aracını komple boyattım 1300 tl'ye şimdi görenler parmağını ısırıyor.
  • quote:

Orijinalden alıntı: novinovi

Hangi sanayii bu.? Ben daha 15 gün evvel arkadaşın aracını komple boyattım 1300 tl'ye şimdi görenler parmağını ısırıyor.

Alıntıları Göster
    Başıktan turboline olduğunu tahmin etmiştim Naber kardeşim, bak uğraşmıyorum artık seninle

• quote:

Orijinalden alıntı: Baba Naber

Başıktan turboline olduğunu tahmin etmiştim Naber kardeşim, bak uğraşmıyorum artık seninle

Alıntıları Göster
    Gitmeyin sanayide esnaf yok artık yetkili servisler daha ucuz hakikaten
  • quote:

Araç nedir hocam??

İyi fiyat gerçekten tanıdık sanırım
  • quote:

Orijinalden alıntı: Thomassee

quote:

Araç nedir hocam??

Alıntıları Göster
    Maalesef doğru. Triger kayışı değişimi için 300 lira isteyen ustalar gördüm. Lakin triger değiştirecek ustayla pazarlık yapmaya korkarım.

• quote:

Orijinalden alıntı: Thomassee

quote:

Araç nedir hocam??

KİA CERATO , tanıdık falan değil,sanayide oto elektirikçim var,ona sordım kimş tavsiye edersin diye oda beni o arkadaşa yönlendirdi 1500,dedi pazarlıkla 1300'e anlaştık ve boyadı süperde yaptı adam. Yer İzmir.

• quote:

Orijinalden alıntı: mynameisturboline

Nankörlüğü kıymet bilmemezliği ve ihaneti OTO SANAYİ'de gördüm

Sanayi esnafının kötü niyetliliği ve Sanayide ucuz kaliteli hızlı iş nasıl yaptırılır?

Lütfen arkadaşlar içimi dökmek istiyorum.
    Sanayi esnafından nefret ediyorum.
    Hiçbiri ucuz yapmak istemiyor...
    Hızlı çıkarmak istemiyor.

Şöyle düşünün...
    Öyle ustalar var ki bir parça boyamaya 300 tl istiyor...El insaf...
    Komple boyamak için 2500 tl utanmadan isteyen kişiler var.
    Şanzıman indirmek için 300 isteyenler var.

Paranla iş yaptıramıyorsun...

Bir usta düşük fiyatlı malzeme ile iyi bir işçilikle boyarsa parça başı maliyeti 15 tl yi geçmez...Şuan sanayide araştırın bakın...150tl den aşağı kimse boyamıyor...100 tl ye bile boyayan çok az... 50 tl işçiliği beğenmemeleri beni çıldırtıyor.

Komple boyatmak istediğin zaman 2500 tl utanmadan istiyorlar..
    2500 tl az para mı?
    istese ustaya maliyeti 150 tl yi geçmez komple boyada...ama hepsi yalan söylüyor.
    Cebinize koyun 650 tl....iş yaptıramamak beni çıldırtıyor...

---------------------------------------------------------

Mesela ustaya bir parçayı sen al ben parasını ödeyeyim diyin bakalım...

Usta parçayı 100 tl ye almışsa 250 tl ye aldım diyip sizi kandıracaktır.

Bura oto yardım bölümü...Ben durumu burada anlatmak istedim.

Ben nankörlüğü kıymet bilmemezliği ve ihaneti oto sanayide gördüm.

Size tek sorum hal böyleyken?

Bu lanet olasıca oto sanayide...Nasıl ucuz kaliteli hızlı iş yaptırılır?

Bir bilen varsa bir şey söylesin onlar da o hatalara düşmesin.

Paramla iş yaptıramıyorum sanayide...

Buna benzer bi konu acıp konustuk.Malesef esnafımız iyi bir tablo çizmiyor.

• quote:

Orijinalden alıntı: wehrmacht

Gitmeyin sanayide esnaf yok artık yetkili servisler daha ucuz hakikaten

Alıntıları Göster
    Sanayide çalışan çocukluk arkadaşlarım var.

Arasıra bazı ortamlarda buluşunca yaptıklarını anlatıyorlar, ben insandan nefret ediyorum.

Hurdaya ayrılan araçların parçalarını sıfır diye takmak, arabanın deposundan "parça yıkama" bahanesiyle mazot çekmek, haftalık 100 TL verdiği elemanın 1 saatte indirdiği şanzıman için 500 TL işçilik isteyen...

Konuyla alakasız ama sanayide araç yaptırmaya kalkıyorsanız, bir gününüzü bu iş için ayırın ve aracınızın başında durun.

• quote:

Orijinalden alıntı: BmCpRo827

Arasıra bazı ortamlarda buluşunca yaptıklarını anlatıyorlar, ben insandan nefret ediyorum.

Hurdaya ayrılan araçların parçalarını sıfır diye takmak, arabanın deposundan "parça yıkama" bahanesiyle mazot çekmek, haftalık 100 TL verdiği elemanın 1 saatte indirdiği şanzıman için 500 TL işçilik isteyen...

Konuyla alakasız ama sanayide araç yaptırmaya kalkıyorsanız, bir gününüzü bu iş için ayırın ve aracınızın başında durun.

Alıntıları Göster
    Komple araç boya fiyatı 1000-1500TL arası değişir..

Araçta bir parça boya ise, babanın oğlu ise 100 TL yoksa 150 TL civarıdır..

Boyacılar bu fiyattan aşağı açmaz ağzını.. Aynı şekilde parça düzeltileceksede 100-150 TL arası bir para kaportacı alır..

Boyanacak- düzeltilecek parça sayısı arttıkça fiyatı aşağı çekerler fakat bir parça söz konusu ise dediğim fiyatlar konuşulur..

Uzun lafın kısası bir parça için, düzeltme+boyama için 200-300TL arası fiyat çekilir..

Adamlarda ona göre boya hazırlatıyor, aracı içeri alıyor, emek harcıyor.. Bunları unutmamak lazım..

Kesinlikle onları savunmuyorum fakat bunlar güzel işçilik isteyen önemli hususlar.. Hakkıyla yapana bu meblalar çok değil..

Benim ustamın çalıştığı boyacı bir gece iş çıkışı bizim ustanın dükkanında ince ince demlenirken sormuştum, belli bir gr. altı boya hazırlatıldığında tam olarak tutturulamıyor demişti..

Ne kadar doğrudur bilmem ama bana doğru geldi.. Adam o sebeple tek parça boyama pahalıya geliyor, 2-3 veya daha fazla parça oldukça fiyat azalıyor demişti..

• quote:

Orijinalden alıntı: WaRToX

Komple araç boya fiyatı 1000-1500TL arası değişir..

Araçta bir parça boya ise, babanın oğlu ise 100 TL yoksa 150 TL civarıdır..

Boyacılar bu fiyattan aşağı açmaz ağzını.. Aynı şekilde parça düzeltileceksede 100-150 TL arası bir para kaportacı alır..

Boyanacak- düzeltilecek parça sayısı arttıkça fiyatı aşağı çekerler fakat bir parça söz konusu ise dediğim fiyatlar konuşulur..

Uzun lafın kısası bir parça için, düzeltme+boyama için 200-300TL arası fiyat çekilir..

Adamlarda ona göre boya hazırlatıyor, aracı içeri alıyor, emek harcıyor.. Bunları unutmamak lazım..

Kesinlikle onları savunmuyorum fakat bunlar güzel işçilik isteyen önemli hususlar.. Hakkıyla yapana bu meblalar çok değil..

Benim ustamın çalıştığı boyacı bir gece iş çıkışı bizim ustanın dükkanında ince ince demlenirken sormuştum, belli bir gr. altı boya hazırlatıldığında tam olarak tutturulamıyor demişti..

Ne kadar doğrudur bilmem ama bana doğru geldi.. Adam o sebeple tek parça boyama pahalıya geliyor, 2-3 veya daha fazla parça oldukça fiyat azalıyor demişti..

Alıntıları Göster
    adam eski sevgilisiyle oto sanayide karşılaşmış sandım.

çok kasma be başgan.

• quote:

Orijinalden alıntı: BmCpRo827

Alıntıları Göster
    İstanbul: Avrupa fiyatlar, bohem işçilik :)

Servisler gerçekten de daha ucuz. Arabanın tavanı sarkıyordu, koca kalıplı kartonu kaybettiler, söylemek de yok, tavana dümdüz sünger yapştırmışlar... Kirişler olduğu gibi görünüyor, kapılarla arasında iki parmak boşluk var... gecekondu gibi. Buna bir de 500 lira istiyor. VW yetkili servisinde Polo'ya yeni tavan taktırmışlardı, orjinal parçalarla o da 650 liraydı.

Eskiden bir tarafını yapar diğer tarafını bozarlardı, alışmıştık. Şimdi bir tarafını yapıp üç tarafını bozuyorlar. Gerçekten de çok pahalı bizim ustalar.

• quote:

Orijinalden alıntı: CrackerTurk

Maalesef doğru. Triger kayışı değişimi için 300 lira isteyen ustalar gördüm. Lakin triger değiştirecek ustayla pazarlık yapmaya korkarım.

triger değişimi zahmetli iştir hocam
    o yüzden genelde baskı balata değiştirirken değiştirelim bi daha ugraşma derdi benim ustam.
    benden habersiz değiştirdigi bile oldu
    hatta bir gün araba arıza yaptı götürdüm bana hiç sormadan trigeri yağı suyu vs değiştirmişti tanıdıgımdı iyi niyetinden yaptı iyide yaptı.
    tamamen ustanıza baglı.
    en iyisi bilindik ustan olacak işini orda yaptırcaksın
  • quote:

Orijinalden alıntı: jjuuddaass

quote:

Orijinalden alıntı: CrackerTurk

triger değişimi zahmetli iştir hocam
    o yüzden genelde baskı balata değiştirirken değiştirelim bi daha ugraşma derdi benim ustam.
    benden habersiz değiştirdigi bile oldu
    hatta bir gün araba arıza yaptı götürdüm bana hiç sormadan trigeri yağı suyu vs değiştirmişti tanıdıgımdı iyi niyetinden yaptı iyide yaptı.
    tamamen ustanıza baglı.
    en iyisi bilindik ustan olacak işini orda yaptırcaksın

Bazı şeyleri çok kolay sanıyorlar klavye başından. Triger değişimi zor olmakla beraber bir diş attırsan motorun performansı bile azalıyor takmayı yanlış yaparsan yani. Baskı balata değişimi için sabah götürüp akşam 6'da aracı aldığımı bilirim. Bazı araçların parça değişimleri için çok para ve zaman harcanıyor. Bazen tüm motor korumalarını sökmeleri gerekebiliyor. Bence gayet de paralarını hak ediyorlar. Beğenmeyen arkadaşlar 5 kat para verip yetkili serviste yaptırabilir hata bulamazlar. Ama fiyatı 5 katı

• BmCpRo827 kullanıcısına yanıt
    Hocam işi ras gidiyor mu o adamın gerçekten merak ettim.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Automobilista

Hocam işi ras gidiyor mu o adamın gerçekten merak ettim.
    konuya atılan yorumları okumadan direk cevap yazıyorum,

dershaneye gittiğim dönemlerde sanayide yedek parça dükkanları olan bi çocukla tanışmıştım, arabalara olan merakım vs derken aradan 9 sene geçti, 9 senede arkadaşlığımız dostluğa dönüştü, sanayide yanına gide gele şu bu derken ister istemez ortamımda oldu.

Araçta yapılacak bir şey varsa ben ona götürürüm ustaya beraber gideriz. Benim işimi benden daha çok takip eder, işin eğrisi doğrusu ne ise o yapılır. Örneğin Klips kopmuş yerine akıllı vida atalım vs olayı kesinlikle olmaz. O araca ne yapılması gerekiyorsa o yapılır.

Elektrikçim mesela, aracı aldığımda marş motorunda arıza vardı, yetkili servis değişim için 1.500TL istedi.. Kendi ustama götürdüm 1 gününü benim işim için ayırdı benden 60TL ücret aldı. O gün bu gündür marş ile ilgili en ufak bir sorunum yok.

• quote:

Orijinalden alıntı: !!!Chinogolog!!!

konuya atılan yorumları okumadan direk cevap yazıyorum,

dershaneye gittiğim dönemlerde sanayide yedek parça dükkanları olan bi çocukla tanışmıştım, arabalara olan merakım vs derken aradan 9 sene geçti, 9 senede arkadaşlığımız dostluğa dönüştü, sanayide yanına gide gele şu bu derken ister istemez ortamımda oldu.

Araçta yapılacak bir şey varsa ben ona götürürüm ustaya beraber gideriz. Benim işimi benden daha çok takip eder, işin eğrisi doğrusu ne ise o yapılır. Örneğin Klips kopmuş yerine akıllı vida atalım vs olayı kesinlikle olmaz. O araca ne yapılması gerekiyorsa o yapılır.

Elektrikçim mesela, aracı aldığımda marş motorunda arıza vardı, yetkili servis değişim için 1.500TL istedi.. Kendi ustama götürdüm 1 gününü benim işim için ayırdı benden 60TL ücret aldı. O gün bu gündür marş ile ilgili en ufak bir sorunum yok.

Alıntıları Göster
    Tanıdığın olacak yoksa olmuyor hocam dediğiniz gibi 2 tane amcam kamyon tamircisi biri servisten çok iş yapar bir selamı yeter.

• quote:

Orijinalden alıntı: üsttenegzantrik

malesef haklısnız bu tarz ustalar çoğunlukta, ama illaki dürüst adamlarda var fakat bulana kadar zaten beziyorsunuz.bilmiyorum büyüklerimiz hep eskiden böyle şerefsizlik yoktu gerçek ustalar vardı derler ama.özellikle parça konusunda çok pis işler dönüyor.yedek parçada çalışmıştım bir ara ustalar gönderrir çıraklarını parçayı kendi hesabına yazdırır, adama bazen %100 karla satar, hatta bazı ustalar aylık para isterdi bizden yoksa sizden aldırmam parçayı diye yahu bu nasıl şerefsizliktir çözemedim, en mantıklısı vaktiniz varsa parçamı lazım oldu gidip tek tek parçacıları kendiniz dolaşıp pazarlığınızı yapıp almak.şöyle bir konuda var sanayinin o ortamı gerçekten başkalaştırıyor insanları ; o stres kötü çalışma koşulları dönen çakallıklar düşük kazanç bir süre sonra farklılaştırıyor insanı.şöyle bir söz var''kadının o...su ker...ye, adamım o....su sanayiye düşer'' bazen düşündürür beni fakat dürüst abilerim ustalarımda vardır canım sıkılır giderim yanlarına sohbetimizi eder çayımızı içer bi taraftan çalışırız işi yoğunsa akşama kadar yardım ederim hepsinin dükkanında tulumum vardır.lafın kısası stresli iş ve kazancı düşük insanı çakallaşıyor normaldir boşverin...

kadının o...su ker...ye, adamım o....su sanayiye düşer''

hahahah kanepeden düşecektim yavv

• 
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.