Şimdi Ara

Nasıl araba alacağız? (14. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
335
Cevap
8
Favori
32.162
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
347 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1213141516
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Meyve alanlar tamamen asagilik kompleksinden aliyorlar. Icerigi neredeyse tamamen seker olan birseyi neden alirsin, tamamen hava atmak icin.

Hele bu insaatta calisanlar falan ananas aliyorlar ya, safi gosteris. Sen iscisin, ananas senin neyine.

not: Birde cayina iki seker atip icenler var, onlar zaten sanirsin padisah torunu da serbet iciyor pe....nkler

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi dreamer213 -- 26 Ocak 2021; 23:37:57 >
  • Cebinde ki cep telefonu adamın istediği model çıkmasın bu sefer "oo yegenim iyi kötü telefonun var, bilmem kaç yılında ekmek tüp guyruğuna giriyoduk" diye bir kontra yer.

O yetmedi mi, 809- yıldır ülkeye bir çivi çakılmadığını söyler. Şimdiki sattıkları fabrikalar nereden ışınlandı diye sorsan kem küm eder.

O da yetmedi mi, kesin dıj güjleri lobiler vs devreye girer.

Döngü belli, siz neyi ortaya koyarsanız koyun adamların kısır döngüsünde hapsolursunuz.

• Alamayacaksınız. Bu kadar basit ve net.

• sosyal medya zehirlenmesi.

hep almak almak. harcamak harcamaktan bahsetmiş.

tüketim toplumu olmak ta tamda bunu gerektirir.

işten bahsetmiş ama ne iş yapacağından bahsetmemiş onada 3500tl fiyat biçmiş.

""

2018 yılında toplam 103 milyon dolarlık yatırımla Türkiye’nin girişimcilik tarihinde bir rekora imza atıldı. 

Özel sermaye yatırımlarıyla beraber yatırımlar 177 milyon doları geçti. Toplam 167 girişime, ticaret sicil gazetesine kayıtlı yatırım gerçekleştirildi.

2017 yılındaki toplam yatırımın 51 milyon dolar olduğu düşünülünce, ikiye katlanan bir başarıyla karşı karşıya olduğumuzu görüyoruz. ""

olduğu yerde otur. hiç doğru düzgün iş yapma sonra araba alcam telefon alcam ama alamıyorum.

ya foruma gelip konu açmış. elindeki interneti bile düzgün kullanamıyor.

bir ülkenin refah seviyesi o ülkenin işçi sınıfının kalifiyesiyle belli olur.

kalitesiz işçilik diye bir tabir var çoğunun buna uygun profillersiniz.

armut piş ağzıma düş.

kişisel gelişim sıfır

" amaaaa ben araba alamıyorummmmmm "

aaahh ahhh

• sanki yurt dışında araba kolay alınıyor. almanya'da kiradan haberin var mı? insanlar başını sokacak bir yer için bile 1 aylık maaşını verip bütün ay aç geziyor ki başı açıkta kalmasın. inanmayan gurbetçiler ile konuşabilir yaşam kolay değil avrupa'da.

ülkemizde kira desen zaten istediğin zaman 300-400 lira asgari ücret 2800 oldu. cebine kalan 2500tl var. temiz has para net. araba almak istesen 4 yıllık kredi ile spor araç bile alırsın o kadar kolay.

• mrjudge07 kullanıcısına yanıt
    Katilmiyorum.

Calisarak ve kisisel gelisim ile tabiki kendini daha iyi yerlere getirebilirsin ancak ulke ortalamasi diye bir durumda var. bir siniftaki tum ogrenciler yuksek muhendis olur ise onun emrinde calisanlar kim olacak?

2 sene once yazilimci olarak Almanyaya geldim ve gordugum sey su. Buradaki insanlar bizden daha az ve kotu calisarak cok daha iyi yasiyorlar.

Ornegin otobus soforu, turkiyede cok daha zor yollarda cok daha uzun sureler calisip buradakilerden cok daha kotu yasiyor. Bu kisi ne yapmali? Almanca ogrenip burada otobus soforu olamaz vize vermiyorlar. Pilotluga da terfi edecek durumu yok saniyorum. Diger kisinin tek artisi 3 bin km farkli bir noktada dogmus olmasi.

Diger ornek doktor, bilmiyorum hic avrupada doktora gittiniz mi ancak aile hekimlerinin gercekten birsey bildikleri yok. Bunu kafadan atmiyorum, ailesinde 3 eczaci olan ve doktor cevresinde buyumus biriyim. Esimin hicbir sorununu cozebilmis degiller, artik turkiyede tahlillerini yaptiriyoruz mesela. Ama gunde 5 saat falan calisip 30 dan fazla hasta baktiklarini sanmiyorum. Yine de turk bir doktor almancaya tibbi olarak da hakim olarak ogrenebilir. Yine de cok mu gerekli gercekten bu kadar kendini zorlamak?

Kendimden ornek verirsem de yazilimciyim, iki basvuru yapiyorsun direk vizen cikiyor. Alman sirketinde almanca bilmeden calisiyorum. Ingilizcede de edebiyat parcalamama gerek yok. Yaptigin isin turkiyeden tek farki ingilizce konusmam. Turkiyede de arastirmalarimi ingilizce yapmak durumundaydim zaten.

Bizden tek farklari bana gore yoneticileri gercekten yoneticiligine gore seciliyor. Bu sadece devlet icin degil sirketler icinde oyle. Birde benim yoneticim ile benim aramda oyle bir maas ucurumu yok. Tabi otobus soforunun de benim maasimla.

• 49 km yolu dün tam 3 saatte geldim. Umarım iş nedeniyle araba kullanmak zorunda olanlar dışında hiçkimse önümüzdeki 30 yıl boyunca araba alamaz.

Araba lüks değilmiş. Araba, 3 ayda bir pikniğe ya da avm'ye gitmek için kullanılacak, diğer tüm zamanda kapının önünde yolu işgal edecek aletler de değildir.

Araba çöplüğüne döndü ülke. Adamın cebinde 3 litre benzin alacak parası yok ama kapısında araba mutlaka var.

Umarım işi olanlara ötv'yi kaldırıp, diğerlerine ötv'yi yüzde bin yaparlar.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-0AEB06AB0 -- 27 Ocak 2021; 1:11:49 >
  • yanlış hatırlamıyorsam Azerbaycanda hala eski model arabalar kullanılıyor sebebi böyle bir şey olsa gerek

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Guest-0AEB06AB0

49 km yolu dün tam 3 saatte geldim. Umarım iş nedeniyle araba kullanmak zorunda olanlar dışında hiçkimse önümüzdeki 30 yıl boyunca araba alamaz.

Araba lüks değilmiş. Araba, 3 ayda bir pikniğe ya da avm'ye gitmek için kullanılacak, diğer tüm zamanda kapının önünde yolu işgal edecek aletler de değildir.

Araba çöplüğüne döndü ülke. Adamın cebinde 3 litre benzin alacak parası yok ama kapısında araba mutlaka var.

Umarım işi olanlara ötv'yi kaldırıp, diğerlerine ötv'yi yüzde bin yaparlar.
    Araba kullanmamaya kendinden başla o zaman. Bu ne saçma bi görüştür ya

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >

• straptezlo S kullanıcısına yanıt
    Ben iş için kullanıyorum. Saçma olan, çocuklarına 1 kilo kıyma almayan davarların kapılarında araba eksik olmaması.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Guest-0AEB06AB0

Ben iş için kullanıyorum. Saçma olan, çocuklarına 1 kilo kıyma almayan davarların kapılarında araba eksik olmaması.
    Ben sigara içmiyorum sigara satışı yasaklansın demek gibi. Burası kuzey kore değil parayı basan arabayı alır isterse 18 yaşında babadan zengin velet isterse 55 yaşında emekli olmuş amca herkesin arabası kendine

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: mrjudge07

sosyal medya zehirlenmesi.

hep almak almak. harcamak harcamaktan bahsetmiş.

tüketim toplumu olmak ta tamda bunu gerektirir.

işten bahsetmiş ama ne iş yapacağından bahsetmemiş onada 3500tl fiyat biçmiş.

""

2018 yılında toplam 103 milyon dolarlık yatırımla Türkiye’nin girişimcilik tarihinde bir rekora imza atıldı. 

Özel sermaye yatırımlarıyla beraber yatırımlar 177 milyon doları geçti. Toplam 167 girişime, ticaret sicil gazetesine kayıtlı yatırım gerçekleştirildi.

2017 yılındaki toplam yatırımın 51 milyon dolar olduğu düşünülünce, ikiye katlanan bir başarıyla karşı karşıya olduğumuzu görüyoruz. ""

olduğu yerde otur. hiç doğru düzgün iş yapma sonra araba alcam telefon alcam ama alamıyorum.

ya foruma gelip konu açmış. elindeki interneti bile düzgün kullanamıyor.

bir ülkenin refah seviyesi o ülkenin işçi sınıfının kalifiyesiyle belli olur.

kalitesiz işçilik diye bir tabir var çoğunun buna uygun profillersiniz.

armut piş ağzıma düş.

kişisel gelişim sıfır

" amaaaa ben araba alamıyorummmmmm "

aaahh ahhh

Ne sacma cevap ya. Yizde 80 ötv var , dunyada yok.

Ben nitelikli işciydim Almanya ve Amerika'da calistim.

Alamiyorum kardes. Ne sacma mesaj ya gercekten sen ne kafasi yasiyorsun ya

• Suriyeliler ,Afganlar gelmeye devam ettikce daha kotu gunler kapida.

Ekonomi duzelmez bu saatten sonra.

• Manyaqçocuk M kullanıcısına yanıt

Yurt dışına gitmiş biri olarak , bu kadar yalanı nerden uyduruyorsun acaba.

Euro 6 tl iken Almanya'nın Kuzey Ren Bölgesi dedikleri daha çok maden ocaklarının ve işçilerin bulunduğu bölgeye gittik. İki hafta kadar orda kaldık. Şimdi gördüklerimi anlatayım.

1.Gıda ürünleri kazançlarına oranla bize göre çok ucuz. 1euro alabileceğiniz bir sürü şey var.(Türkiyde 25-30tl satılan Ritter Sport çikoltalar 1-1.5 euro. Türkiyede 120-150 tl satılan çekirdek kahveler 10euro civarında. Hatta bir markada indirim varmış 9euro dan 3 kilo çekirdek kahve almıştım.Türkiyede aynı kahve ozaman için 120tl satılıyordu. Kahve markasıda italyan , ALDİ gibi bizim BİM tarzı marketlerde daha ucuza da bulabiliyorsunuz.

2.Elektronik eşyalar bize göre çok ucuz. Hatta Türkiyeden tl ile gidip al gel gene ucuz. Nitekim Bose bir hapörler aldım ozaman için Türkiye fiyatı 1700-2000tl arası idi. 149 euroya aldım. Yani 894tl.

3.Sağlık harcamaları bize göre pahallı.

4.Ev fiyatları ve kiralar yüksek gelebilir ama herkesin talep ettiği gitmek kalmak istediği bir yerde normal. Euro kazanınca gene çok abartı değil.

5.Otomobil bize göre bedava bence herkesin ikinci bir arabası var şehir içi, şehir dışı gibi.Örnek opel adam- audi veya mercedes ( Mesela Passat nerdeyse hiç görmedim)

6.Kılık kıyafette de çok fark yok. Hatta bir türk dükkanında 2euroya oduncu gömlekler 10 euroya şişme mont doluydu.

7.Özel okul neredeyse hiç yok.

8.Dışarda yemek bize göre pahallı.Türk restoranları daha ucuz, döner filan, ama döner bizim Türkiyedeki döner gibi değil sevmedik pek.

9.Geri dönüşüm işi çok iyi .Her aldığın pet şişe tarzı ürünlerde kasada depozito kesiyor. sonra dışardaki makinelere götürüp 15-20 cent geri alıyorsun.

10.İşsizlik diye bir şey yok. İşsizsen hiçbir vasfın yoksa hemen seni bir meslek kursuna yazıyorlar. Sonrada ona uygun işe yerleştiriyorlar.

11.Sokaklar çok boş nerdeyse insan yok.Apartman nerdeyse hiç yok en fazla 3 -4 katlı gördük.Birtek kalabılığı Köln merkezde Doom meydanında filan denk geldik.

• Pirlibey09 P kullanıcısına yanıt

Sana öyle gelmiş burada 1 liraya satılan türk biskuvileri orada 1 euro'dan satılıyordu. aşırı fiyat farkı vardı insan sokağa çıkmaya korkuyordu param biter diye. su filan almak imkansız burada aynı paraya 19lt damacana satılıyor orada 500ml küçük su.

zaten akşam 10'dan sonra kimse yok sokakta öldürseler sabah ancak bulunursunuz öyle başı boş yerler. avrupa çok yetersiz konforlu yaşamak için bu yüzden tatil için bize geliyorlar. nereye tatil olur yaşanır biliyorlar

• Yaklaşık 50km'yi 3, 4 saatte geldiğim maalesef benim de çok oldu. Özellikle pandemiden sonra sanki bireysel araçlanma daha da arttı ve dolayısıyla trafikte. Ama suç keyfine bile olsa araba kullananlarda değil bana göre. Suç, İstanbul'u çoğu ülkeden daha fazla nüfusa getirenlerde. Suç, rant için sürekli kat izni verenlerde, gökdelenler diktirenlerde. Yıkıyorlar 4 katlı binaları, yerine 8 katlı bina. E sen yolları da 2 katı genişletecek misin yok? Kıç kadar 1 arabalık genişliğe sahip sokağın iki tarafına 10 ar katlı binalar çıktırıyorsun. Depremi düşünmek zaten hak getire, onu geçtik. Sen bir mahalleyi katlandırıyorsan, karşı mahalleyi de istimlak etmelisin o zaman. Zaten hala müteahitlerin istemesi üzerine 7. 8. kezdir, her binaya otopark alanı zorunluluğu kanunu sürekli erteleniyor. Bıraktım 3-4 saatte 50km gelmeyi, bazen abartısız 1 saat boyunca olduğu yerde durarak, ücretli otoparka girmeye çalışanlar gördüm. Adam arabasını sokmak için, üste para verecek. Bunun için 1 saat bekliyor, şaka gibi. Hadi diyelim rant tatlı, katları veriyor veriyor, sokakları genişletemiyor, yok eski yerleşim bilmemne. E peki daha dün kurulan yerleri de görüyoruz. Hadımköy hala kuruluyor, orayı da görüyoruz. Yine kıç kıça. Yine rant için 2 şeritlik caddeler. Hala ders almak yok. İstanbulda hiç bir yere 2 şeritlik cadde yapamazsın artık. Hadımköy'e de yapamazsın. 10 sene içinde, nüfusu 40 katına çıkacak, artık bunu bilmeyen zaten şehir planlamacısı olmasın. Binaların çarpık çurpuk, camları birbirine değecek gibi yapılması ayrı bir rezalet.

Yani parası olan arabasını alsın, pikniğine de gitsin, gözü yiyorsa gitsin. Sonuçta uçarak gitmiyor. O da 3 saat trafiği çekecek, o da 1 saat otopark bekleyecek. Suç onda değil. Suç bu devirde, ülke nüfuslu, kıç kadar şehire hala düzgün yol, cadde yapmasını bilmeyen şehir planlamacılarında. Ya da bilse bile işine gelmeyip rant peşinde koşanlarda. Araba kullanmak resmen işkence ya. Metrobüs üzerindeki müşterilerime kesinlikle arabasız gidiyorum. Takıyorum boynuma, tüm ekipmanları, çantaları ama arabasız gidiyorum. Çekilecek dert değil.

Es kaza ek yol yapıyorlar. Onu da paralı yapıyorlar. Bizim vergilerimizle yapılan yollardan geçmek için üste bir ton para veriyoruz. Ben zaten bir ton benzin yakıyorum, üste köprü parası veriyorum. Bir de 50km yolun hepsine paralı yollardan gitsem, üste 30 lira daha hgs çekecek. Dönüşte bir 30 daha, yuh artık. Ne o yol yapmış. Yapmışta bana mı yapmış. Ben de ev yapayım o zaman, ama içine oturmak isteyenden kira alırım. Ben ev yaptım diye bana minnet edecek misiniz? Kiracılı ev zaten her yerde var.

• Her gün kara kara düşünüyorum bu konuyu, tam unuttuğum bir anda forumda karşıma çıktı. Türkiye de yasamak icin bir sebep yok

• Manyaqçocuk M kullanıcısına yanıt

Tamam bizim ülke tatil cenneti, güzel mekanları dolu. Ama yani sırf ona da gelmiyorlar şimdi. Oranın en vasıfsızı bile, kenara köşeye attığı ile burada krallar gibi tatil yapmak için de geliyor. Çoğu yerlimizin hayatında gidemeyeceği kalitede otellerde kalıp, filmlerde gördüğümüz kalitede tatilleri yapıyorlar. Orta gelirlileri hele, burada bildiğin kral. Yoksa italya sahilleri de güzel, Fransa'da da bir ton mekan var tatillik. Ama hepsi aynı şekil euro ile. Öyle Venediğe gidip, en iyi otelinde, lüks tatil yapamaz kolay kolay. Ama aynı parayla, burada, en lüks otelde kalıp, katılmadık aktivite, içmedik yemedik şey bırakmaz. Yani çok fakir olduğumuz için de bize geliyorlar. Düne kadar, paramızın 2 kat daha değerli olduğu bulgarlarda, tatil için değil, çok fakir olduğumuz için bize hemen sınırı geçip, alışverip yapıp döner oldular. Baklavaları, börekleri doldurup dönüyorlar. Yemeğimiz çok lezzetli diye değil. Paramız 2 kat değerliyken de bizimkiler oraya geçiyordu. Neyse ülke olarak üretir, zenginleşiriz umarım.

• Umarım ciddi değilsindir 300-400 e kömürlük bile bulamazsın.

• 
Sayfa: önceki 1213141516
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.