Şimdi Ara

NBA Tarihinin En İyi Pivotu?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
92
Cevap
0
Favori
5.678
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki

NBA Tarihinin En İyi Pivotu?

(En Son Oy Tarihi: 14.1.2018)
Giriş
  • En iyi pivotlar içerisinde favoriniz veya en iyi bulduğunuz pivot kim?

Shaq: Oyunun gidişatını değiştirdi. Pota bile ona göre geliştirildi.

Kareem: Tüm zamanların en çok şampiyonluk kazanmış oyuncularından biri. En skorer oyuncusu tarihin. Hookları-karizma gözlükleri...

Hakeem: Belki Shaq, Ewing veya Amiral kadar üztün bir fiziği yoktu ama ayakları, oyun bilgisi ile Jordan'ın bıraktığı arada 2 şampiyonluğu kazanarak kazanan bir isim olduğunu gösterdi. (Amiral'in MVP olduğu sezon benim hakkım diye rezil etmişliğini izledim, dibim düştü.)

Amiral Robinson: Çok iyi bir pivot olmasına rağmen en iyi diye elimin seçmeye gitmediği pivot. O fiziğine rağmen potadan uzak duran yapısı ve bir winner olmayışı ile en iyiler arasında yer alsa da nazarımda kesinlikle en iyi değil. (Duncan gelmese n'apardı bilemiyorum)

Alonzo Mourning: Her ne kadar diğerleri kadar hayvani kariyer istatistiklerine sahip olmasa da sakatlık sıkıntıları yaşamadan önce bu listenin için girmeyi kesinlikle hakeden oyuncu. Hırsı, kişiliği ve özellikle blokları.

Patrick Ewing: En iyilerden biridir ama winner olmayışı sebebiyle kesinlikle seçmeyeceğim oyuncu.

Moses Malone: Maç başına alınan hücum ribauntları konusunda ortalamada NBA 1.si. ÜStün olmayan fiziğine rağmen azman gibi ribaunt çekmesi çok hoşuma gitmişti. (Yanlış bilmiyorsam, Barkley'nin o boyla o kadar ribaunt çekmesini öğreten kişi)

Wilt Chamberlain: Tek maçta 100 sayı. Hayvani istatistikler falan filan. Ama en iyi demediğim oyuncu. Oyunun gidişatına yön vermiş olsa da Mikan'ı seçmek daha mantıklı o zaman bana göre. (Shaq bambaşka bir boyutta değiştirdi oyunu.)

Bill Russell: Tarihin gördüğü en büyük winnerlardan biri. Belki de 1.si (Jordan varken pek net konuşamıyor insan) 10 parmakta 11 yüzük.

George Mikan: Tarihin ilk pivotu. Bu kavramı yaratan adam.

Not: 91 doğumlu olmama rağmen Greatest Games kuşağı ve merakım sayesinde bayağı bir bilgilendim.

Kareem-Hakeem-Shaq 3lüsünden birinde karar vermediğim için oyumu kullanmıyorum. Ama siz devam edersiniz zaten.

• Amiral winner'dir.Sadece San Antonio'nun o zamanlarki yapısı farklı ve o zamanki Nba'in olağan durumu farklı olduğu için,adam en iyi dönemlerinde maalesef yüzük takamadı.
    Quadradouble yapmış,ahavada 360 derece dönerek smaç basmış,clippers'e 71 sayı atmış,daha sayamadığım,SADECE gördüğüm en beyefendi basketbolcu değil,gördüğüm en efendi sporcudur.
    Bana San Antonio'yu sevdiren ve tutturan adamdır.
  • cagann güzel özet geçmişin

bence nba'i eski zamanlar ve modern zamanlar olarak ikiye ayırmak lazım.. çünkü oynanan basketbol ve mantalite çok farklı.. bu ayrım için de milat olarak magic-bird ikilisinin lige girdiği 1979 yılını baz almak akıllıca olur.. bu tarihten önce de mutlaka müthiş oyuncular vardı ama üçlük sisteminin getirildiği ve bir sürü başka sebepler nedeniyle son 30 yıldaki pivotlar arasında kıyas yapmak daha mantıklı olur..

listedeki isimler için benim her zaman favorim shaq'tır.. bir pozisyonu bu kadar domine eden, rakiplerine bu kadar eşleşme sorunu çıkaran oyuncu bence nba tarihine gelmemiştir.. 2000-2002 arasındaki three-peat'i hatırlayanlar ne demek istediğimi daha iyi anlayacaktır..

tabi diğer oyuncuların hakkını vermeden geçmeyelim.. hakeem bir guard fundamentaline sahip, pota altı oyunlarının kitabını yeniden yazan, çok yönlü, müthiş bir oyuncuydu..

amiral'in hakkını yemeyelim sakın.. oyun karakteri olarak hakeem'e çok benzer.. çok üstün bir kişiliktir, bir liderdir.. duncan olmasa bişey yapamazdı çünkü yanında tamamlayıcı parçalar olmazsa kimse birşey yapamaz..

godzilla ewing de pivotların ligi salladığı dönemin elit isimlerindendi.. 90'ların en başarılı takımlarından new york'un temel direğiydi.. şampiyon olamamasının en büyük suçlusu: jordan!

jüri özel ödülü: alonzo mourning.. böbrek nakli yaptırana kadar ligin en önemli pivotlarından biri olan zo, bu operasyondan sonra ve farklı sakatlıklar geçirmesine rağmen yılmayıp o karakterindeki savaşçı ruhu ilerleyen yaşına rağmen sahaya yansıtarak pekçokları için ilham kaynağı olmuştur..

tabi bu listeye ucundan köşesinden dikembe mutombo'yu da ekleyebiliriz

• Olajuwon'ı, Ewing'in ve Amiral'in önüne koyma sebebim 2sini de PlayOfflarda yenmiş olması. Bireysel olarak da bence daha çok daha komple ve iyi bir oyuncuydu.

Not: Amiral'i beyfendiliği ile, oyunu ile çok beğenirdim. Ama en iyi olduğu kanaatinde değilim.
  • yoo ben de en iyi olduğunu düşünmüyorum.. sanıyorum liste senin kafandaki sıralamaya göre yapılmış.. ben de yapsam aşağı yukarı benzer bir liste olurdu
  • Shaq derim. Adamı durdurmak için alan savunması NBA'de serbest hale geldi. Chamberlain için de 3 saniye kuralı çıkarılmıştı

Ayrıca shaq 12 ya da 13 sezon 20 sayı 10 ribaund ortalamsıyla Hakeem'in rekorunu egale etmişti yanlış hatırlamıyorsam.
  • 2000 li yıllarda lakers maçlarını izleyenler shaq diyecektir.Oyunu onun kadar etkileyen başka bir pivot olmadı bence aleyhinde çalınan o kadar düdük ve de kendisi için çıkarılan kurallara rağmen.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Valla hacı sizin pivota bakma olayınız ile ilgili bu... Chamberlain ve Shaq mükemmel oyunculardır ama onları diğerlerinden ayıran devasa cüsseleridir. Bu cüsseleri onlara çok büyük bir avntj sağlamıştır. Bu da ben de onların puanını biraz düşürmüştür her zaman. Hakeem çok özel bir oyuncudur bir aralar onun hakkında bir yazı okumuştum adam pivot olmasına rağmen bloklar dışında top çalmada da çok iyiymiş ve zaten herhalde onun kadar yumuşak bileklere sahip olupta iyi şut atan bir pivot bilmiyorum... Son zamanlarda bileğine hayran olduğum devasa cüsseli basketbolculardan Yao var... Bence Hakeem cüssesinin avantajları bir yana her zaman kendini geliştirme potansiyeline sahip olmuş fve bunu en iyi biçimde başarmış bir oyuncu olması sebebi ile benim favorimdir. Ama Amiral de çok özel bir oyuncuydu o adamın kazanma azmine ve liderlik vasfına bayılıyordum... Kısacası oyum Dream e ;)
  • ALONZO VARSA BEN WALLACE DA OLMALIYDI
  • aralarından seçim yapmak zor ancak shaq 1. tercihimdir.cüssesi avantaj olarak algılansada aslında bir dezavantajda yaratmaktadır.buna rağmen o cüssede daha çevik bir oyuncu daha yoktur.hatırlayacak olursak divac ve mutombo gibi isimleri dahi 1 e 1 de geçerken onlardan hızlı olduğunu hep göstermiştir.
    ardından chamberlain gelir ki vücudu dışında zihinsel olarakta oyuna hükmeden birisi olmakla beraber müthiş bir winnerdır.sonrasında kareem gelir ki hook atışın babası olmasıyla beraber pota altındaki stili değiştirmiştir.
  • hakeem'i dğerlerinden ayırıyorum. kişiliği olsun, alçak post oyunu olsun her yönüyle üstün vasıflara sahip bir oyuncuydu. shaq'a basketbolu öğretti. post up hareketleriyle günümüzün pivotlarına rehber olmuştur. robinson '95 sezonunda mvp olunca bunu gururuna yediremeyen hakeem de playofflarda robinson'u maymun etmişti. seri sonunda robinson acziyetini kendi ağzıyla da dile getirmiş, bi bakıma hakeem'in elini öpmüştür. ardından 2. ayarı da '95 finalinde shaq'a vermiştir malumunuz. feyz alınacak bir pivottu. ayrıca jordan'un eline veremediği nadir oyunculardan biri olarakta diğerlerinden ayrılır.
  • quote:

Orjinalden alıntı: wallace4

ALONZO VARSA BEN WALLACE DA OLMALIYDI

ben wallace varsa troy murphy de olmalı........ bu liste uzar kwame brown'a kadar gider..

marophat çok önemli birşey söylemiş.. her iri cüsseli iyi oyuncu olmuyor, en taze örnek oden.. adam belini çeviremiyor.. jahidi white vardı vaktinde, shaq'a çok benzerdi yapısı ama silindi gitti.. tractor traylor şimdi Türkiyede mesela.. 150 kg cüsse avantaj olsa da hareketlerini çok kısıtlar normalde insanın ama shaq hem çeviklik olarak hem de 2 pota altını koşma hızı olarak ligin en iyilerindendi..
  • wallace4 alınma da, saçmalamamak gerek. Alonzo hücum özürlü bir oyuncu değildi. Ayrıca kişilik konusunda tarihin gördüğü ender oyunculardan. 1. hücum opsiyonu iken görev adamı rolüne düşürülüp bunu yadırgamadan hakkını vererek yapan biri. Ayrıca azmi ve hırsı hiçbir zaman Wallace'ta olmadı.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Ñolofinwë -- 26 Mayıs 2011; 19:42:09 >
  • quote:

Orjinalden alıntı: drexler22

quote:

ben wallace varsa troy murphy de olmalı........ bu liste uzar kwame brown'a kadar gider..

marophat çok önemli birşey söylemiş.. her iri cüsseli iyi oyuncu olmuyor, en taze örnek oden.. adam belini çeviremiyor.. jahidi white vardı vaktinde, shaq'a çok benzerdi yapısı ama silindi gitti.. tractor traylor şimdi Türkiyede mesela.. 150 kg cüsse avantaj olsa da hareketlerini çok kısıtlar normalde insanın ama shaq hem çeviklik olarak hem de 2 pota altını koşma hızı olarak ligin en iyilerindendi..

Serhatçım herhalde her iri olan iyi bir basketbolcu olmuyor... zaten ben onlara kötü basketbolcu demedim bu pivotların hepsi çok iyiler ama iyisinin iyisini seçmek zorundaysan düşünmelisin. Shaq o cüssesine rağmen hareketli sayılırdı hele All-Star maçında kendi sahasından topu alarak bacak hareketleri ile rakip takımın sahasına kadar sürmesi herhalde daha uzun yıllar insanların hafızasında kalacaktır... Ama şöyle bir düşündüğünüz zaman Shaq attığı sayıların çoğunu cüssesi sayesinde attı. Diğer takımlar onu durdurmak için iyi bir savunmacı almıyorlardı cüsseli bir basketbolcu alıyorlardı. Umarım ne demek istediğimi anlatabilmişimdir. Adam serbest atış çalışması yaptı o kadar ama bir türlü başaramadı serbest atış atmayı Abi bunlar bende puan düşürme sebebidir. Eğer böyle bir oylama yapılıyorsa bu kadar mükemmel ve iyi oyuncular arasından işimiz zor tabii ki :)

Ama Hakeem abi adam tam bir basketbolcu herşeyiyle yaaa... Adam savunma da yılın en iyi adamı seçilmişti 2 sene üst üste artı bilirsiniz Dream Shake atışı vardı rakipleri çaresiz bırakan. Bunlar teknik olaylar ve çalışarak geliştirilebilecek şeyler Demek ki adam çalışarak kendini geliştirebilmiş. Bence bu bir basketbolcu için vazgemilmez bir unsurdur. Ben kendini geliştremeyen bir basketbolcu değil bir insana bile tahammül edemem... Hakeem herşeyiyle var keşke bu topice Kaan Kural fikirlerini yazsa valla çok güsel olurdu

• Volkan abi zaten en başta belirttim hakeem'de bir guard fundamentali var diye.. açık ara nba tarihinin en iyi fundamentaline sahip pivotudur.. ama en iyi fundamentale sahip olmak en iyi olmayı getirmiyor malesef.. bu oyunda hız ve fiziksel avantaj da çok önemli.. mesela lebron'u örnek verelim.. şu anda ligin bence en iyisidir ama fundamental olarak ondan daha iyi adamlar sayabilirim.. ama adam o hayvani gücünü o fiziğinden beklenmeyen hız ve çeviklikle birleştirince en iyi oluyor.. harun erdenay en sevdiğim basketbolcudur.. fundamental olarak ondan daha iyisi nba'de bile çok azdır ama harun'un fiziği yeterli değildir, ayakları yavaştır vs.. bu oyun fiziksel teması gerektiren bir oyun.. böyle olunca fundamental+fizik+hız+şut+zihinsel faktörler vs. hepsi toplanarak bir oyuncu değerlendiriliyor.. böyle olunca benim seçimim shaq, ama diğer ustalar da bu ligin efsaneleridir.. bir hakeem bu lige bir daha gelir mi, pek sanmıyorum

• Bill Russell'a tek oy çıkmış. Her şeyiyle, kişiliği olsun basketboluyla olsun bir efsanedir o. Chamberlain, ondan iyisini göremezler demişti. Bir röportajında bazı yüzüklerini bulamadığını söylemişti. Şakayla büyük ihtimal tavan arasındadır diyordu.

• quote:

• quote:

ama bu söylediklerine isaac austin, felton spencer, kevin willis... gibi abilerimiz alınabilir..

listedekilerin hepsi kendine has özellikleriyle çok değerli isimler.. 2000 li yıllardaki shaq ı çok iyi takip ettiğimden onun yeri bende ayrıdır.. hangi takımda oynasa şampiyonluğa oynatırdı.. alonzo ya gelince onun son dönemlerini izlemiş arkadaşlarımız sadece savunmasıyla hatırlayacaktır ama charlotte ve ilk miami dönemlerinde çok önemli bir skor tehditiydi..

kanımca mutomboda dahil edilebilirdi..
  • Bence Willis Reed de listede olması gereken bir isim..70finallerindeki performansıyla yüreğiyle en iyi pivotlar arasına ismini yazdırmış biridir..

Birkaç yıl önceye kadar gelmiş geçmiş en iyi pivot gözümde Shaqtı..fakat bu yıl hariç geçtiğimiz iki yıl gerçekten kariyerine yakışmadı shaqın..bu yüzden gelmiş geçmiş en iyi performansı yapan oyuncu artık gözümde..

En iyi pivota gelirsek Kareem Abdul,Bill Russell arasında kararsız kaldım.11şampiyonluk gerçekten inanılmaz..Ama sopho sezonuda Milwakueeyi şampiyonluğa taşıyan Kareem bir adım önde..
    Genç arkadaşlara şöyle kıyaslama yapabilirim.Lebron çoğu basketbolsevere göre ligin en iyi 2oyuncusundan biri..lige geldiğinde ligin en kötü takımına geldi.Cavs yeni yeni toparlandı ve şampiyonluk için adı ciddi ciddi anılmaya başlandı.Kareem lige gelmeden önce Bucksın hiç şansı yoktu ikinci yılında şampiyon yaptı.

Hatta UCLA kariyerine başladığında yeni gelen çaylaklar ile deneyimli oyuncular maç yaparlar sezon başında ve NCAA tarihinde çaylakların as kadroyu yendiği tek maç Kareemin UCLA çaylaklarındaki maçtır..

Ha bu arada Kareem rookie sezonunda da çok başarılıydı ve ilk yılında konferans finaline taşıdı takımını fakat karşılarına Willis Reedli New York çıktı..Willis reedi tanımayanlar ise googleda kısa bir araştırma yapabilirler.70finallerinde efsanevi 7.maçı oynamadan takımına kazandırdı yaptığı fedakarlıkla..

• Duygusal olarak cevap veriyorum,Shaq.
  • 
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.