Şimdi Ara

Normal bir aracı bi nebze araziye uygun getirmek için yükseltmek.

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
25
Cevap
0
Favori
1.898
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Öncelikle merhaba. Çocukluğumdan beri gelen doğa tutkum balık avı hastalığımı malesef normal binek arabamla gerçekleştirmem pek mümkün olmuyor. Bunun için benim gibi doğa tutkunu bir arkadaşımla ortak bir araç alıp yükseltmek istiyoruz. Aslında direk lada niva düşünüyorduk fakat yakıt sarfiyatı çok korkuttu. Çok fazla kullanılmayacak haftada 1-2 gün ama su gibi içtiği için yinede gerek yok. Bizde şöyle temiz bir Skoda favorit yada Flash alıp aracı yükseltmeyi ve arazi tipi lastik takmayı düşünüyoruz. Daha önce benzer bir araçta görmüştüm. Sanırım mümkün bunun bize maaliyeti ne kadar olur ve araç yakıt sarfiyatını ne kadar arttırır? Çok ekstrem yerlere girmeyiz fakat dağa bayıra göle dereye inmek normal binek araçlarla çok zor ve insanın içi acıyor :)

Örnek

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Menzil34 -- 8 Mart 2014; 20:13:41 >

• Selam,

Sizin ilacınız 8-10 bin TL aralığında Lada Niva + Lpg (karbüratörlü) mtv 80 TL mi ne.

Birde 4 yada isteğe bağlı 5 Adet OK 144 lastik alın (lastiklerin kesik olmasına hiç gerek yok) emin olun bu kombinasyon sizi uçurur ..
  • Hocam haklısınız ama bu skoda daha hesaplı geliyor 4-5 bin aralığında hor kullanmaya daha çok müsait.
  • Bütçe düşük demek ..

O zaman Broadway'de işinizi görür.
  • burada bu konuya duzgun bir cevap alman zor. seni sanayi paklar.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Fantastic Light

Bütçe düşük demek ..

O zaman Broadway'de işinizi görür.

evet oda seçenekler arasında :) Peki bu yükseltme işleminde neleri değiştirmek gerekir ne kadara patlar ?
  • quote:

Orijinalden alıntı: acr

burada bu konuya duzgun bir cevap alman zor. seni sanayi paklar.

Evet sanayiye gdeceğim zaten ama bir ön fikir olması açısından burada konu açtım. fikir olmadan zikir olmaz. malum ustalar ne reden koparsam kitesem kardır mantığında.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: Menzil34

quote:

Orijinalden alıntı: acr

burada bu konuya duzgun bir cevap alman zor. seni sanayi paklar.

Evet sanayiye gdeceğim zaten ama bir ön fikir olması açısından burada konu açtım. fikir olmadan zikir olmaz. malum ustalar ne reden koparsam kitesem kardır mantığında.

bir kac farkli ustaya danisirsin. genel bir bilgin olur. zaten daha araci almamissin. aldiktan sonrada bir seyler sekillenir.

• Citroën' in yükseltme-alçaltma özellikli araçlarına bakın. Broadway ile aynı dönem üretilmiş yada daha eski serilerden bütçenize uygun olanı bir kaç ustaya baktırarak alın. Özellikle yükseltme-alçaltma sistemini çok iyi kontrol ettirin.

Citroën' ler Renault' lara göre daha az tutulduğundan, Broadway ayarında, Broadway fiyatına bir araca denk gelebilirsiniz.

Saygılar.

• Hocam butcen iyi olsada. Bi pick up alsan keske en az snn kadar isterim almani ve almayi :) ... citroende bahsedilen sistem nezamandan beri var bilmiyorum ama onlarda lslne baya yarar

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Size arkadan itişli bi araba lazım brodway asfalt arabası

tofaş veya taunus iş görür

yada bi ara bi resim görmüştüm çamurlu bi arazide bis :)

• Dağda taşta eski Citroen önerisi beni benden aldı.. Kardeşim Flash bilmemne alma, dağ başında aks keser bilmem ne olur, dağ başında dımdızlak kalırsınız. Gerekirse bir müddet bekleyip bütçeyi yükseltin, ardından karbüratörlü bir Niva alın. Böylece hem dağ taş gidersiniz, hem de ara sıra Off road yaparsınız. Uzun süre Niva ile off road yaptık, yakıtı çok üzmez.

• Broadway alin derim , bende de av hastaligi vardi senelerce Broadway kullandik girmedigim yer kalmadi zaten yerden yuksek bir arac . Gerci arka amortisorler oluyse cokuyor arac bakitirsiniz yukselmekte kolay . Ama saglam araba yolda birakmaz . Yol tutus ve frenaj konusunda dikkatli olmakta fayda var tabiki :)

• quote:

Orijinalden alıntı: Cfrcfkr

Size arkadan itişli bi araba lazım brodway asfalt arabası

tofaş veya taunus iş görür

yada bi ara bi resim görmüştüm çamurlu bi arazide bis :)

Arkadan itiş çamurda gitmez. Önden çekişli daha iyi olur

• Bende Niva var. Fakat sıcak bakmamışsınız.

Renault 9'lar , yükseltme yapmadan bile leylek gibi. Çoğu yeni nesil cipimsiden yüksek.
  • quote:

Orijinalden alıntı: bende345

Bende Niva var. Fakat sıcak bakmamışsınız.

Renault 9'lar , yükseltme yapmadan bile leylek gibi. Çoğu yeni nesil cipimsiden yüksek.

Hocam yakıt nasıl nivada birde 5-6 bine alınana nivadan hayır gelirmi :D
  • doğandan brodwaydan patikada yürüyecek crossover olmaz...çekiş sistemi çamurda hatta çimende bile patinaja düşer...
    illa ucuz olacaksa tek seçenek toros'dur..yayların altına 35mm get koyarak 45mm kaldırabilirsiniz...
    lastiklere lassa ok144 bağlayarak kısmen yetenekli bir crossover elde edersiniz.
    ama unutmayın en ufak çamurlu rampada 4x4ün yoklugunu derinlemesine hissedersiniz...

şahsi tavsiyem:
    6000-9000 tlye lada nivadır..
    9000-15000 tlye vitara'dır.
    15000-20000 LN65 hilux dür
    20000-35000 tlye actyon sportsdur
  • quote:

Orijinalden alıntı: Menzil34

quote:

Orijinalden alıntı: bende345

Bende Niva var. Fakat sıcak bakmamışsınız.

Hocam yakıt nasıl nivada birde 5-6 bine alınana nivadan hayır gelirmi :D

Bendeki 2000 model ve tek nokta enjeksiyonlu 1.7.

Net yakıt veremem. Ama az yakmıyor. Fakat Toros gibi araçlarla arada çok fark olduğunu sanmıyorum.

Niva'n varsa ,sanayide çok işin olur. O paraya alınacak diğer tüm araçlar gibi. Ama parçası ucuzdur. Çoğu zaten Tofaş'la uyar. Arıyorum Güven Oto veya Arda'yı...Hemen kargoya veriyorlar.

• quote:

Orijinalden alıntı: zibidi gonzales

aradığın araba bu http://www.techturkey.com/forum/otomobilleriniz/176838-subaru-justy-4wd-bursa.html

ah bak aynı arbayı ne hale getirmeşler süper

tam aradığım şey bu

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Menzil34 -- 8 Mart 2014; 20:14:43 >

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.