Şimdi Ara

Note 10.1 2014 Edition Telefon Özelliğini Aktifleştirme ve Güncelleme P602>P601 (16. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
625
Cevap
22
Favori
71.053
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
3 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1415161718
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • genius12 G kullanıcısına yanıt
    bendeki turkcell çıkışlı cihazın üzerindeki yazılım versiyonuyla benzeşenler aşağıda. ortak özellikleri henüz samfirmware'de hiçbirinin kitkat sürümü yok. india kitkat ile denedim; aynen odin hata verdi.

Model Country/Carrier Date Version PDA CSC Kies
    SM-P601 Algeria 2014 January 4.3 P601XXUBMJB P601OJVBMK1
    SM-P601 Saudi Arabia 2014 January 4.3 P601XXUBMJB P601OJVBMK1
    SM-P601 Mauritania 2014 January 4.3 P601XXUBMJB P601OJVBMK1
    SM-P601 South Africa 2014 January 4.3 P601XXUBMJB P601OJVBMK1
    SM-P601 United Arab Emirates 2013 December 4.3 P601XXUBMJB P601OJVBMK1
    SM-P601 South Africa 2013 December 4.3 P601XXUBMJB P601OJVBMK1
    SM-P601 Kenya 2013 December 4.3 P601XXUBMJB P601OJVBMK1
    SM-P601 Afghanistan 2013 November 4.3 P601XXUBMJB P601OJVBMK1
    SM-P601 Morocco (MAT) 2013 November 4.3 P601XXUBMJB P601OJVBMK1
    SM-P601 Saudi Arabia 2013 November 4.3 P601XXUBMJB P601OJVBMK1
    SM-P601 Morocco (MWD) 2013 November 4.3 P601XXUBMJB P601OJVBMK1
    SM-P601 Afghanistan 2013 November 4.3 P601XXUBMJB P601OJVBMJ2
    SM-P601 Tunisia 2013 November 4.3 P601XXUBMJB P601OJVBMK1
    SM-P601 Nigeria 2013 November 4.3 P601XXUBMJB P601OJVBMK1
    SM-P601 Iraq 2013 November 4.3 P601XXUBMJB P601OJVBMK1
    SM-P601 Saudi Arabia 2013 November 4.3 P601XXUBMJB P601OJVBMK1
    SM-P601 United Arab Emirates 2013 November 4.3 P601XXUBMJB P601OJVBMK1
    SM-P601 Egypt 2013 November 4.3 P601XXUBMJB P601OJVBMK1
    SM-P601 Pakistan (PAK) 2013 November P601XXUBMJB P601OJVBMK1
    SM-P601 Morocco (MAT) 2013 November 4.3 P601XXUBMJB P601OJVBMJ2

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi recruit1 -- 1 Ekim 2014; 19:09:07 >

• recooz R kullanıcısına yanıt
    Hydroniumu yaklaşık 1 aydır kullanıyorum, denediğim en iyi rom, hiçbir sıkıntı yaratmadı son derece hızlı çalışıyor, telefon özelliği aktif fakat kullanmıyorum birşey diyemeyeceğim. ayrıca twrp teması çok başarılı :)

xposed uygulamaları sayesinde ekstra özelleştirmeler yapılabiliyor ama fazla bilgi olmadan onları kurcalamak biraz sakıncalı.

p602 kullanmama rağmen herhangi bir sorun çıkarmadı.
  • Arkadaşlar çok bilgili olduğumu söyleyemem ama kendi p602 mi p601 yaptım ve gayet sorunsuz kullanıyorum.

Öncelikle p602ye 601 stock romunu yüklemeyin biryerlerde mutlaka sorun çıkıyor. Bilinen en kolay yol bu konunun başında anlatıldığı gibi root yapmak. knoxu devre dışı bırakana kadarki kısımları aynen uygulamak..

ama konunun başında bahsedilen romları yüklemek zorunda değilsiniz. superSU yükleyip knoxu devre dışı bırakınca istediğiniz romu twrp ile kurabilirsiniz.

odinle denemeyin, odini sadece stock romlar için, normale döndürmek için vs kullanın.

sonrasında kuracağınız 4.4.2 custom romu seçmek size kalmış. Kesinlikle custom seçmek zorundasınız çünkü stock romlar o şekilde kurulmuyorlar ve p601 stock romunu p602de çalıştıramıyorsunuz.

ben daha önce xda dan xkat romunu denemiştim ayrıca hatırlayamadığım 1-2 rom da denedim ama önceki mesajda adı geçen hydronium rom denediklerim içinde en başarılı olanı.

Son olarak screen mirroring için karşılaşılan hata root yapmakla ilgili diye biliyorum. Binary count (bir nevi root sayacı) odan farklı olunca screen mirroring çalışmıyor diye okumuştum xda da. Belki triangle away ya da varsa benzeri bir uygulamayla sayaç sıfırlanarak düzeltilebilir.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi umitkina -- 2 Ekim 2014; 21:43:07 >

• quote:

Orijinalden alıntı: macrostr

[Size=5]Note 10.1 2014 Edition P601 DÖNÜŞÜMÜ, RECOVERY-ROOT ve TELEFON ÖZELLİĞİNİ AKTİF HALE GETİRME

Şuan için sadece Türkiye'de satılan SM-P602 modeli, SM-P601 ile aynı donanıma sahip olmasına rağmen yazılımsal olarak telefon özelliği kapatılarak geliyor. Tüm 601modeller 4.4.2 almasına rağmen samsung türkiye için 4.4.2 yayınlamadı. Bir ihtimal 4.4.2ve 4.4.3'ü atlayarak 4.4.4'ü ilk bizim için yayınlarlar diye bir ümit halen var :)

Aşağıda anlattığım yöntem ile tableti en güncel sürüme güncellerken, telefon özelliğini de aktif hale getirebilirsiniz.

4.4.2 çok iyi çalışıyor, font seçim ekranında bir hata dışında bilinen önemli bir sorunu yok. Aşağıda yazdığım yöntem ile sorunsuz olarak cihazınızı p601 romu ile telefon özelliği aktif olarak kullanabilirsiniz.

KURULUM

DİKKAT!!! BU İŞLEM SONUCU TABLETİNİZ GARANTİ KAPSAMI DIŞI KALACAK

Gerekli Dosyalar
    Odin : Odin3 v3.09 link 1 veya Odin3 v3.09 link 2
    TWRP : Team Win Recovery Project 2.6.3.3
    Yeni ROM : xKat 1.1
    Eski ROM : [Link=https://drive.google.com/file/d/0Bxk-uIQdzRhQa1hVZ3BEd2VVOTQ/edit?usp=sharing] Telefon Aktif P601XXUBMJB_P601OJVBMK1_MRT Firmware [/link]
    SuperSU : Chainfire SuperSU 1.91

ROOT ve RECOVERY İşlemi
    1) TWRP 2.6.3.3 TAR dosyasını ve Odin'i indirin

2) Ses kısma ve güç düğmesine basarak cihazı "Download" modunda açın.

3)Odin ile indirdiğiniz tar dosyasını cihaza flashlayın, ayarları RESİM 1 diki gibi yapın.
     Note 10.1 2014 Edition Telefon Özelliğini Aktifleştirme ve Güncelleme P602>P601

4) Cihaz yeniden başladığında SU uygulamasını çalıştırın. Binary update yapmak isteyecek "Normal" seçeneğini işaretleyin. KNOX'u devre dışı bırakın ve root yapılmış cihazınız hazır.

TELEFON ÖZELLİĞİNİ AKTİF ETME (Rom dosyasını yükleme)
    1) ÇOK ÖNEMLİ: Cihazı güç ve ses açma düğmesine beraber basarak Recovery Modunda açın, Backup seçeneğinde tüm kutucukları işaretleyerek yedekleyin. (SD karta yedekleyin veya cihaza yedeklediyseniz yedeği bilgisayarınıza almayı unutmayın). Bu adım çok önemli!!! bir şekilde problem yaşarsanız cihazın eski haline dönebilmeniz için bu yedeği kullanacaksınız. Ayrıca root Explorer ile efs klasörünüzün yedeğini almak faydalı olabilir. Ne yaptığınızdan emin değilseniz buradan sonraki kısma devam etmeyin. Süreçte bir problem yaşanırsa tabletinizi eski haline döndürmek kolay olmayabilir.

Recovery dosyasını hazırlarken P601 için rom yayınlayan bir arkadaşın çalışmasından yararlandım. o yüzden kendisinin logosu kurulum sırasında görünecek. Özellikle silmedim. Kendisine sevgi ve saygılarımı gönderiyorum. gcrutchr p601 aroma v1.0

2) indirdiğiniz xKat zip dosyasını Recovery Modunda Install seçeneğinden yükleyin.

3) Kurulum tamamlandıktan sonra tableti yeniden başlatmadan, wipe data, wipe cache ve wipe dalvik cache yapmayı unutmayın. Eğer otomatik olarak yeniden başlar ise tekrar recovery'e girip wipe yapabilirsiniz. Bunu yapmazsanız türlü problemlere hazır olun.

Tablet yeniden açıldığında ( ilk açılış 3-4 dakika sürecek paniklemeyin. samsung logosunda bekletecek. ) yeni alınmış bir P601 gibi telefon görüşme desteği ile, Farklı bir dilde açılabilir, Türkçeyi seçebilirsiniz. Güle güle kullanın :) Bir ihtimal SuperSu tekrar update yapmak isteyebilir.

Güncelleme: xKat ile Android 4.4.2 P601 deneyimi

SORU-CEVAP:
    S:Güncelleme kulduktan sonra neler oluyor çalışan ve çalışmayan uygulama var mı ?
    C:Çalışmayan hiçbir özellik yok, tüm uygulamalar çalışıyor. Note 3 ve Note 10.1 2014'e yüklenebilen tüm uygulamalar aynen bu güncelleme ile de çalışıyor.

S:Pil tüketimi ve Performans ne durumda ?
    C: Kernel ve modem yeni versiyon olduğu için iki konu da eskisinden daha iyi. Telefon özelliği aktif iken pili daha çabuk tüketir gibi düşünüyor insan ama hiç farketmiyor gerçekten.

S:KNOX, custom ROM, Garanti ?
    C: Güncellemeyi kurunca cihazınız garanti dışı kalıyor, KNOX sayacı işaretleniyor, ihtiyaç halinde bunu eski haline getirebilir miyiz bilmiyorum. Muhtemelen NOTE 3 için yapılabiliyorsa bizde yaparız. Yeni roma geçmeden önce deneyeceğim.

S:Orjinal roma geri dönebilir miyim ?
    C: Evet Odin açıp normal olarak yükleyerek orijinal roma sorunsuzca geri dönebilirsiniz.

macrostar arkadaşa anlatımları için çok teşekkür ediyoruz.fakat çok eksik bir anlatım olmuş.kendiniz olayı çok iy bildiğinizden olsa gerek tam ayrıntıya girmemişsiniz herkesde sizin gibi biliyor zannettiniz :) bazı sorular var

1-Paylaşımınızda Yeni rom ve Eski rom diye iki adet rom eklemişsiniz bunların hangisini cihazlara atacağız.burada bizim şuanki sürüm 4.3 sürümü.hangisini yüklememiz lazım bunu yada sırasını belirtmeniz gerekmekteydi.
    2-Bazı arkadaşlar Odin ile yükleme yapmayın falan yazmış.bu konuda bayağı konu karışmış.Ayrıca TWRP dediğiniz yerdede 2.6.3.3 den sonra bir sürü yeni sürüm çıkmış.bunlar hakkında hangisi yüklenmeli yeni sürümmü
    3- bu konuyu tekrar sade bir şekilde güncelleyip tekrar yeni bir konu yada yazı altından tekrar ayrıntılı tarif edermisiniz...

Şimdiden teşekkürler

• Hislerime tercüman olmuşsunuz ama sorularınıza yanıt alabileceğinizi sanmıyorum çümkü burada verilen adımlar yabancı forumlardan alınma. @BorckaArtvin
  • quote:

Orijinalden alıntı: BARKU

Hislerime tercüman olmuşsunuz ama sorularınıza yanıt alabileceğinizi sanmıyorum çümkü burada verilen adımlar yabancı forumlardan alınma. @BorckaArtvin

BARKU dostum.aynen haklısın.ozaman biz buluruz ekleriz kardeşim.Böyle kopyala yapıştır mantığı çok yalnış.bu durum insanların yalnış yapıp cihazlarını bozmalarına sebeb oluyor.eğer birşey anlatılacaksa adım adım tüm ayrıntılıarı ile anlatılması gerekiyor
  • Selamlar,

Elime yeni bir p602 gecti, egitim amacli kullanilacagi icin bir cok kisitlama iceren (sosyal aglara erisim gibi) bir rom yapmayi hedefliyorum. Su anlik sadece hosts dosyasina erisim icin root yapmam gerekiyordu ancak hazir root yapmisken bir de p601 romlarina bakayim dedim bu konuyu buldum. Bu arada size de yardimci olmaya calisayim.

quote:

1-Paylaşımınızda Yeni rom ve Eski rom diye iki adet rom eklemişsiniz bunların hangisini cihazlara atacağız.burada bizim şuanki sürüm 4.3 sürümü.hangisini yüklememiz lazım bunu yada sırasını belirtmeniz gerekmekteydi.
    2-Bazı arkadaşlar Odin ile yükleme yapmayın falan yazmış.bu konuda bayağı konu karışmış.Ayrıca TWRP dediğiniz yerdede 2.6.3.3 den sonra bir sürü yeni sürüm çıkmış.bunlar hakkında hangisi yüklenmeli yeni sürümmü
    3- bu konuyu tekrar sade bir şekilde güncelleyip tekrar yeni bir konu yada yazı altından tekrar ayrıntılı tarif edermisiniz...

0- Kullanimda olan tabletinizi backuplayin ve sonra fabrika ayarlarina donun. Fabrika ayarlarina dondukten sonra cihaz yeniden basladiginda kapatin.(bu sadece bir cakisma olmamasi icin yapilan bir onlem adimi)
    1-Odin programini yukleyin su anda download odin dediginizde 3.10 ve 3.09 olarak iki versiyonu karsiniza cikiyor. 3.10'da biraz problem yasadim. 3.09'u windows 8 64 bitte duzgun olarak kullandim. 3.09'u indirin.
    2-Odin ile yukleme yapilmasi gereken sadece TWRP denilen alternatif bir bootloader. 8MB gibi bir boyutu var.http://teamw.in/project/twrp2/206 Enyxos (openrecovery-twrp-2.7.1.1-lt03wifiue mevcut versiyon) herhangi bir "tar" surumu indirin.
    3- power + volume down tus kombini ile Firmware loader ekranina girmek icin uyari veriyor. Volume up ile devam edin. Su anda Tablet'te odin modundasiniz. USB ile bilgisayariniza bagli oldugundan emin olun.
    4-Odin programinizda Daha once indirmis oldugunuz "openrecovery-twrp-2.7.1.1-lt03wifiue.tar" dosyasini AP kismina gosterin.
    5-Start'a basin.
    6-Yeniden basladiginda Tekrar tabletinizi kapatin ve sonra Power + Volume UP tus kombinasyonu ile baslatin. karsiniza Teamwin splash screen cikacak ve bu asamada BACKUP alin. (SD kart'a ve tum kutucuklari isaretleyin.)
    7-Bu islem bittikten sonra Tekrar TWRP ana sayfasina gelin Settings/Fix Permissions'a girin ve bu islemi tamamlayin. Sonunda size SuperSU yuklenmesini istermisiniz diye birseyler soracak. Evet demeyi atlamayin.
    8-Tabletiniz yeniden baslayacak, yeniden basladiktan sonra SuperSU programini acin, KNOX devre disi birakilsin mi sorusu ile karsilasilacak, Evet isaretleyin.
    (ilk evet calismayabilir) Tekrar Ayni programa girin ve tekrar deneyin, Bu sefer basarili olduguna dair bir yanit alacaksiniz.
    9-Artik cihazinizi ROOTLADINIZ ve KNOX devre disi kaldigi icin Warranty Bit 1 oldu, yani artik garantiniz yok.
    10-Istediginiz bir p601 (P602 sahipleri icin P601) ROM'unu XDA developers forumundan bulabilirsiniz Bu rom'u indirin ve SD kartiniza kopyalayin.
    11-SD kartinizi Tablete takin.
    12-Tableti kapatin ve power+Volume Up tus kombinasyonu ile Tekrar TWRP girin. buradan Install secenegine gelin, ve indirdiginiz flashable Rom dosyasini secin ve install edin.
    http://forum.xda-developers.com/showthread.php?t=2782580

Yani Rom yuklemesi TWRP uzerinden yapilir, Bu islemler esnasinda olur da Tableti softbrick yaparsaniz ya da herseyi birakip geri donmek istiyorsaniz, Odin ile Sammobile sitesinden edindiginiz Stock Firmware'i bir ya da bir kac deneme sonucunda (tekrar AP kismina gostererek) yukleyebilirsiniz.

• quote:

Orijinalden alıntı: aLLyC

Selamlar,

Elime yeni bir p602 gecti, egitim amacli kullanilacagi icin bir cok kisitlama iceren (sosyal aglara erisim gibi) bir rom yapmayi hedefliyorum. Su anlik sadece hosts dosyasina erisim icin root yapmam gerekiyordu ancak hazir root yapmisken bir de p601 romlarina bakayim dedim bu konuyu buldum. Bu arada size de yardimci olmaya calisayim.

quote:

0- Kullanimda olan tabletinizi backuplayin ve sonra fabrika ayarlarina donun. Fabrika ayarlarina dondukten sonra cihaz yeniden basladiginda kapatin.(bu sadece bir cakisma olmamasi icin yapilan bir onlem adimi)
    1-Odin programini yukleyin su anda download odin dediginizde 3.10 ve 3.09 olarak iki versiyonu karsiniza cikiyor. 3.10'da biraz problem yasadim. 3.09'u windows 8 64 bitte duzgun olarak kullandim. 3.09'u indirin.
    2-Odin ile yukleme yapilmasi gereken sadece TWRP denilen alternatif bir bootloader. 8MB gibi bir boyutu var.http://teamw.in/project/twrp2/206 Enyxos (openrecovery-twrp-2.7.1.1-lt03wifiue mevcut versiyon) herhangi bir "tar" surumu indirin.
    3- power + volume down tus kombini ile Firmware loader ekranina girmek icin uyari veriyor. Volume up ile devam edin. Su anda Tablet'te odin modundasiniz. USB ile bilgisayariniza bagli oldugundan emin olun.
    4-Odin programinizda Daha once indirmis oldugunuz "openrecovery-twrp-2.7.1.1-lt03wifiue.tar" dosyasini AP kismina gosterin.
    5-Start'a basin.
    6-Yeniden basladiginda Tekrar tabletinizi kapatin ve sonra Power + Volume UP tus kombinasyonu ile baslatin. karsiniza Teamwin splash screen cikacak ve bu asamada BACKUP alin. (SD kart'a ve tum kutucuklari isaretleyin.)
    7-Bu islem bittikten sonra Tekrar TWRP ana sayfasina gelin Settings/Fix Permissions'a girin ve bu islemi tamamlayin. Sonunda size SuperSU yuklenmesini istermisiniz diye birseyler soracak. Evet demeyi atlamayin.
    8-Tabletiniz yeniden baslayacak, yeniden basladiktan sonra SuperSU programini acin, KNOX devre disi birakilsin mi sorusu ile karsilasilacak, Evet isaretleyin.
    (ilk evet calismayabilir) Tekrar Ayni programa girin ve tekrar deneyin, Bu sefer basarili olduguna dair bir yanit alacaksiniz.
    9-Artik cihazinizi ROOTLADINIZ ve KNOX devre disi kaldigi icin Warranty Bit 1 oldu, yani artik garantiniz yok.
    10-Istediginiz bir p601 (P602 sahipleri icin P601) ROM'unu XDA developers forumundan bulabilirsiniz Bu rom'u indirin ve SD kartiniza kopyalayin.
    12-Tableti kapatin ve power+Volume Up tus kombinasyonu ile Tekrar TWRP girin. buradan Install secenegine gelin, ve indirdiginiz flashable Rom dosyasini secin ve install edin.

Yani Rom yuklemesi TWRP uzerinden yapilir, Bu islemler esnasinda olur da Tableti softbrick yaparsaniz ya da herseyi birakip geri donmek istiyorsaniz, Odin ile Sammobile sitesinden edindiginiz Stock Firmware'i bir ya da bir kac deneme sonucunda (tekrar AP kismina gostererek) yukleyebilirsiniz.

Çok teşekkür ederim dostum hemen deniyeceğim bu ayrıntıyı kimse yazmamıştır çok teşekkürler saygılar

• umitkina U kullanıcısına yanıt
    Teşekkürler...

• Teşekkürler
  • quote:

Orijinalden alıntı: aLLyC

Selamlar,

quote:

5-Start'a basin.

Kardeşim herşey için teşekkür ederim.dediğin gibi herşeyi yaptım sorunsuz yükleme gerçekleştirdim fakat bir problemim var oda şöyleki telefon araması ve aranma yapamıyorum.sim kartı falan gördü telefon menüsü geldi ama arama aranma yapmıyor bir başka ayar daha mı var acaba.

• hydronium da telefon özelliği çalışmıyor herhalde öyle benziyor ne yapmak lazım acaba
  • Hydronium'da ben de benzer bir sorunla karsilastim. Ancak yukarida belirttigim gibi zaten amacim bu olmadigi icin uzerinde durmadim. xKat2.0 rom'u ya da p601 romlarindan birini deneyebilirsiniz.

Tablet elimde degil ancak full Data Wipe yapabilirsiniz deniyor.TWRP menusunden Wipe/Advanced wipe all data yapmaniz gerekiyor sanirim.
    @BorckaArtvin

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi AIRBOSS -- 9 Ekim 2014; 10:39:19 >
  • hydronium gerçekten çok güzel bir yazılım.dostum acaba bunda telefon özelliği aktif edilemezmi bir çözümü varsa boşa silmiyelim...acaba nedir çözümü
  • Hocam romu attıktan sonra wipe yapınca bile tel aktif olmadıysa çözümü olmaz sanırım.Başka bir custom rom yüklemek lazım.İlk sayfadaki romu deneyin olmazsa.
  • Cihazım kapalıyken sarja takınca açılıyor sizdede böylemi ilk sayfadaki rom yüklü, acaba çözümü nedir, tek sorununum bu

• hydronium da XKAT a geçemiyorum. yüklenmiyor yükleniyor ama cihaz kapatıp açıyor.ne yapmam lazım çözüm nedir
  • Tablet elimde olmadigi icin deneyemiyorum ancak sordum dediginiz gibi bir durum olabilir. Apple urunlerinde default boyle oldugu icin sorun oldugunu fark bile etmemisim. :)

@osmanlıminder

@borckaArtvin
    Surekli cihaziniz kapatip acilamiyor ise power+volume down tusuyla Odin moda geri donunuz. sonra tekrar TWRP 2.8.0.0 yada artik eilinizde hangi versiyon varsa flashlayiniz. Tekrar Install Seceneginden istediginiz bir romu hydronum vs flashlayabilirsiniz.

Ya da Biraz evvel anlattimi Odin mode'a geri dondukten sonra sammobile'dan buldugunuz orjinal firmware'e geri donebilirsiniz.
  • Arkadaşlar ben p602 kullanıyorum. Garantiden çıkarsa çıksın. kitkatı kendim yüklemek istiyorum. Yalnız custom rom yüklemek istemiyorum. Direk orjinal p601 romu yükleyebilir miyim? Örneğin singapur romunu yükleyeyim. Donanımı zaten aynı. Yazılımsal olarak singapur lular nasıl kullanıyorsa bende öyle kullanayım..nasıl yapabilirim?

• 
Sayfa: önceki 1415161718
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.