Şimdi Ara

Noter araç satışı

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
6
Cevap
0
Favori
167
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Merhabalar arkadaşlar, yakın bir süre sonra araç alımı yapacağım. Araç yakınımdan bana gelecek o yeni araç alacağı için erkenden ben ona parayı atmak istiyorum yani ben parayı atacağım o aracını bayiden ayırtacak elindeki aracını da bize verecek. Noterde “güvenli ödeme” adı altında yeni bir kanun gelmiş yani biz noterde araç teslimini yaparken parayı orada atacağız ve sisteme düşecek felan öyle birşeymiş, ben şimdi yakınıma parayı atsam noterde nasıl yapabilirim? Veya araç satış bedelini 1000-2000 TL olarak koysam bir sıkıntı çıkar mı?

• Merhaba, Öncelikle bu kişi ne kadar yakınınız? Madem yeni araç alacak, satışı hemen yapsın arabanın devrini size versin, kendisi sıfır aracı gelene kadar araç kiralasin?

Eğer yine de biz böyle yapicaz diyorsanız, internette yazan bilgiye göre "senetle satış" durumunda noter Takasbank prosedürünü istemiyormuş.
    -Öncelikle aranızda bir senet yapın,
    -Notere gitmeden önce aracın Şasi numarasıyla üstünüze trafik sigortası yaptırın, (bu da yeni çıkmış)
    -Satis işlemleri için Notere "Senetle"satış olacak deyin,
    -Imzalari atarak araci üzerinize almış oluyorsunuz...

Araç değerini bence gerçek satış bedeli gösterin...

Not: Ben satış yapmadım, gerçek ve son güncel bilgiye sahip olan teyit edebilir

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi whiteway_twilight -- 14 Aralık 2024; 21:21:39 >
  • 5 binini güvenlı ödeme geri kalanını senet gösterip senedi yırtıp atacaksınız
  • Çok çok çok güvendiğiniz biri bile olsa size tavsiyem bunu yapmayın.

Bu dünyadaki en berbat is kendi paranın peşinden koşmaktır.

Yok illa ben yapacağım diyorsan aracın gerçek bedeliyle satışı yapın noterde. Tam parayı güvenli ödeme ile atın aracın devrini üzerinize alın yakınınız yeni aracını alana kadar yine kullansın en azından aracın devri sizin üzerinizde olur.
  • 1000 TL ile şatış yapabilirsin bir sıkıntı olmuyor.

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.