Şimdi Ara

ocz verteks 4 128 gb sistemde 120 gb olarak gözüküyor , neden ?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
10
Cevap
0
Favori
1.020
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • öncelikle merhaba . ben yeni ocz vertex 4 128 gb aldım . fakat daha windowsu yüklerken boyutunun 119.2 gb olduğunu gördüm . windowsun içindede 118 gb gözüküyor. bunun nedeni nedir ?

• Normal,bit-byte çevrimi ve windowsun kapladığı bir miktar yer
  • quote:

Orijinalden alıntı: mustafa228

öncelikle merhaba . ben yeni ocz vertex 4 128 gb aldım . fakat daha windowsu yüklerken boyutunun 119.2 gb olduğunu gördüm . windowsun içindede 118 gb gözüküyor. bunun nedeni nedir ?

Nerden aldınız bir kaç ay önce ssd 120gb diskler 200 lira civarı idi kapasite az diye beğenmezdik. Şimdi bir adet alayım dedim 300 lira civarı olmuşlar.
  • orhan kullanıcısına yanıt
    324 lira bimeks . zaten bılındık yerlerde yok . bı bımekste bulabıldım . vatanda fılan yok .
  • hdd ve ssd de 1000mb 1 gb dır windowsta 1024mb 1 gb tır böyle olunca eksik alan gözüküyo ama aslında eksik alan yok sadece windowsta öyle görünüyor
  • Disk kapasitesini hesaplamanın formülü şudur:

(1x0,93) yani, 128GB X 0,93 = 119GB kullanılabilir alan olacaktır.

1000GB için 930GB

2000GB için 1860GB
  • quote:

Orijinalden alıntı: duketemre

hdd ve ssd de 1000mb 1 gb dır windowsta 1024mb 1 gb tır böyle olunca eksik alan gözüküyo ama aslında eksik alan yok sadece windowsta öyle görünüyor

windowsda öyle görülüyor ifadesi yanlıştır. 8 bit =1 byte 1024byte=1 kb 1024 kb= 1 mb 1024mb= 1 gb dizilim bu şekildedir. ssd üreticileri 1000 byte ı 1kb aldıkları için fark oluşuyor. yani windows dan kaynaklanan bir durum değil tam tersi ssd ya da hdd üreticilerinden kaynaklanan bir durumdur.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi x biri -- 14 Ağustos 2013; 18:29:37 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: excell74

quote:

hdd ve ssd de 1000mb 1 gb dır windowsta 1024mb 1 gb tır böyle olunca eksik alan gözüküyo ama aslında eksik alan yok sadece windowsta öyle görünüyor

windowsda öyle görülüyor ifadesi yanlıştır. 8 bit =1 byte 1024byte=1 kb 1024 kb= 1 mb 1024mb= 1 gb dizilim bu şekildedir. ssd üreticileri 1000 byte ı 1kb aldıkları için fark oluşuyor. yani windows dan kaynaklanan bir durum değil tam tersi ssd ya da hdd üreticilerinden kaynaklanan bir durumdur.

aslında sorun ikisinde win 1024 ssd-hdd 1000 verdiyi için fark oluyo sonuçta eksik alan yok
  • En Türkçe ifade ile 8GB SSD tarafından boot olarak kendisine ayrılmaktadır. Sorun yok. hesaba kitaba gerek yok... Bu SSD'nin doğru düzgün çalışması için elzem bir şeydir. Bendeki Agility3 de 120 GB iken 111.9 GB olarak algılanmaktadır. Buna karşın SSD PC'deki RAM miktarına bağlı olarak sanal bellek ayırır kendine... Diğer adıyla PAge File... Page File'ı kapatmak veya azaltmak SSD'de PC'nizdeki RAM miktarı kadar atıl durumda olan - yedeklenmiş alanı kullanımıza açar. Page File'ı komple kapatmak doğru değil, bazı programlar sanal bellek ihtiyacı yarattığından tam kapatıldığında mavi ekran alma ihtimali vardır. Mesela benim PC'de 16GB RAM var ve ben sanal belleği 1GB veya 1024MB olarak elle ayarladım. Yani, SSD'deki atıl 15GB'ım da kullanımıma geçti.

Forum mobilhaber olmaya başladığından konular hakkında bilgi sahibi insan kıtlığı yaşanıyor artık.

Yöntem: Windows 7 için: DENETİM MASASI - GELİŞMİŞ SİSTEM AYARLARI - GELİŞMİŞ - PERFORMANS SEKMESİNDEKİ AYARLAR - GELİŞMİŞ - SANAL BELLEK ALTINDAKİ DEĞİŞTİR İKONU - AÇILAN MENÜDE ÜSTTEKİ TÜM SÜRÜCÜLERDE DİSK BELLEĞİ BOYUTUNU OTOMATİK YÖNET TİKİNİ KALDIRIN. ÖZEL BOYUT YAZAN SEKMENİN KARŞISINDAKİ KUTULARIN ALT VE ÜST LİMİTLERİNİ 1024 MB yapın, SSD'nizdeki kullanım alanı kullandığınız RAM miktarınca geri kazandırılsın. Bunun için PC'nin yeniden başlatılması lazım.

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: excell74

quote:

aslında sorun ikisinde win 1024 ssd-hdd 1000 verdiyi için fark oluyo sonuçta eksik alan yok

hdd ya da ssd ortada arıza durumu yok o doğru da durum windows dan kaynaklanan bir şey değil. elektronik ve dijital elektronikde 1024 byte=1kb a eşdeğerdir. bu ileri doğru gidildikçe 1024 ün katları şeklinde gider. sadece ssd de olan bir şeyde değil bu fark. hddlerde de durum aynı. disk üreticileri 1024 olan değeri 1000 olarak alıyorlar. aldığınız ssd ya da hdd yi 1 milyar ile çarpıp 3 kez 1024 e bölerseniz sisteminizde ne kadar görüneceğini bulabilirsiniz. ayrıca çok önceleri samsung ürettiği hdd ler üzerine 1gb 1000.000.000 bayt olarak alınmıştır diye uyarı ibaresi yazardı. sonra bunu yazmayı kaldırdılar. gerçekte 1.073.741.824 byte= 1 gb yapar.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi x biri -- 16 Ağustos 2013; 13:30:06 >

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.