Şimdi Ara

Okuduğum Bölümü Bırakmayı Düşünüyorum ve Kararsızım

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
32
Cevap
0
Favori
1.332
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • İyi denebilecek bir üniversitede İngilizce öğretmenliği okuyorum ve bırakmayı düşünüyorum. Bekçi maaşı 5000 tl iken ben 4000 tl kazanacağım ve KPSS gibi vesaire gibi şeylerle uğraşacağım kesinlikle kafamda öğretmenlik yapma gibi bir düşünce yok okulu bitirsem bile kabin memurluğu ya da hava trafik kontrollörlüğü gibi şeylere yöneleceğim kesin

Şu ana kadar bırakmamış olmamın nedeni 1.5 yıl okumuş olmam zaten 1.5 yılımı harcamış olmam beni zorluyor zararın neresinden dönsen kardır mantığıyla bırakmayı düşünüyorum.

Benim öğretmenliğin maaşına ihtiyacım yok babamın çalıştığı şirkette onun pazarlama işini devralabilirim babamın dediğine göre o da olmadı en kötü depo elemanı olabilirim.

Bırakmamın en büyük sebebi zaten boşuna bir uğraş olarak görmem ben 4000tl gibi parayı başka şekillerde de kazanırım okumadan.

Asıl olmak istediğim şey bilişim sektörüne girmek ve bilişimci olmak.

Okulu bırakıp ona vereceğim yıllara sayısal eksiğimi kapatıp

Yazılım mühendisliği ve bilişimli alakalı bölümler
    Gemi makineleri işletme mühendisliği
    deniz ulaştırma ve işletme mühendisliği gibi bölümleri kazanmak

denizci ya da bilişimci olmayı hedefliyorum kredi çekip ayarlayabilirsem pilot

şuana kadar hayatıma hiç değer vermediğimi ve planlamadığımı fark ettim.

sayısala gitmeliydim ve bu bölümlerden birini kazanmalıydım hadi kazanamasam diyelim en kötü polis olurdum torpil yönünden eksiğim olduğunu düşünmüyorum ensesi kalın akrabalar sürüyle var bir şekilde olurdum ve 6 bin tlyi koyardım cebime hiçbir şey olamasam garanti depoda asgari ücretli çalışanım zaten

ailem bölüme beni devam ettirmeye zorluyor ben ise bırakmayı düşünüyorum. Ama 1.5 yıl okumuş olmak beni kararsızlığa itiyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ExMilitary -- 13 Şubat 2020; 17:43:33 >

• Bırak bırakmasına da sebebin çok saçma. Birileri 4 bin alıyor diye sen de alıcaksın diye birşey yok. Ülke ingilizce cahili kaynıyor eğer iyiysen sadece özel dersle bile 4 binden fazla kazanabilirsin.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Ona bakılırsa milletvekili cumhurbaşkanından az alıyor diye bıraksın işi.

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • sağlıklı bir fikir değil hocam bilginiz olsun
  • ingilizce öğrenmek iyidir,ama öğretmenliği gerçekten hiç sevmiyorsanız da o vakit ingilizce öğretmenliği okumak işkencedir, ve sonrasında ingilizce öğretmeni olmak daha büyük bir işkence olur. hayatınız boyu mutsuz olursunuz. ama işin maaşına takılma maaşın az olsun sevdiğin iş olsun gerisi hikaye.
    bu hayatta ne için yaşıyoruz,tabiki mutlu olmak için. o vakit felsefemiz ne olmalı mutlu olacağımız işi yapmalıyız.
  • Devlette 4 bin özelde her öğretmen gibi ondan daha az kazanılıyor diye biliyorum. Özel ders konusuna girersek iş belirsizleşiyor asla iyi kazanırım diyemezsin
  • ozbey08 kullanıcısına yanıt
    Yav ben İngilizce öğrendim bitti artık İngilizce öğretmenliğini sevmiyorum ama mevzu o değil bu meslek istediğim gibi getirisi olsaydı yapardım asıl nokta orası sevmek sevmemek değil. Beni mutsuz eden kısım orası
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Hocam kabin memurluğu çok güzel meslek bu arada

• gemi mühendisliği ile yazılım,bilgisayar mühendisliğini çok alakasız iki bölümü aynı anda istiyorsanız isterseniz en kral okulu kazanın yine memnun olmazsınız.

güncel meslek ve para ikilisinde gitmeyin.
  • Ne ara is buldunda 4k kazanmaya basladin? Is bulursan sukret bence

• Bence bitir.ingilizceyi anadilin gibi ogren git ingiltereye garsonluk yap.Bir suru para kazanirsin.

• Öğretmen ek dersle 5k yı rahat geçer. Artı yapılan her ek işe ekstra para alıyorlar

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • İkisinde karar kılmamın sebebi ikisinde para oluşu ve iş imkanı iyi gibi geliyor araştırmalarımın neticesinde şimdi bir tıp kazanamam ama bu bölümleri kazanırım gibime geliyor ondan dolayı ikisini düşünüyorum.
  • HayatDevamEdiyor kullanıcısına yanıt
    benim boy 1.80 üstünde erkeklerde boy üst sınırı 1.80 koyan firmalar var onda da anca boy gibi gereksiz şeylere takmayan yabancı firmalarda iş bulursam bulurum.
  • ExMilitary kullanıcısına yanıt
    aynen bende, ingilzce öğretmeni istiyorum 10.sınıfım. ama maaş konusunda biraz dusunduruyor

• Nick bulamayan herif N kullanıcısına yanıt
    Direk git sayısala asla dile gitmek gibi bir hata yapma zaten hiçbir şey yapmazsan 300 puan mı ne tyt barajı polis myo'nun en kötü polis olur 6 bin alırsın ben çok pişmanım yapma benim hatamı
  • Bekci 5000 aliyor cok sacma bir gerekce, sen biraksan da almaya devam edecek, almasa da senin maasin degismeyecek.

• saçmalama devletde öğretmen çalışma saatleri daha iyi maaş fazla olmasada sağlam tatilin var.

Babanın şirketinde çalışmakda biraz sülüklük olabilir.
    Denizcilik mantıklı ama bilişim hikaye özenti olma

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-39A3D5E9A -- 14 Şubat 2020; 14:29:19 >
  • Kuzenim bilkent cs mezunu essek gibi para kazanıyor. Her gun ekside dudak ucuklatan yazilimci maaslari okuyorum yalan mi simdi bunlar?

• Bekçi maaşından sonrasını okumadım klasik laf salatası muhtemelen konu gerçek bile olsa bu düşünce tarzıyla zaten başarılı olamazsın.
    TR deki bir bekçi Yurtdışında iş bulamaz.
    Ama İngilizce öğretmeni Kore de Japonya da mesleğini yapabilir. Bu en basitinden bir örnek. Vizyon sahibi olmak gerek ve çabalamak lazım sonra gerisi gelir zaten...

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.