Okul okumayı mı tercih ederdiniz okumayıp iş hayatına atılmayı mı?
-
-
20 yaşında çalışmaya baslasaydim ben 30 yaşında kendimi emekli ederdim zaten. İnsan o yaşta göremiyor önünü çevreden ve aileden gelen default şablonlara göre yaşıyor liseye>git>üniversiteye git>askere git> vs vs. Hayatin şablonu olmaz o yüzden 2026 da istifa edip uzun bir asya turuna çıkıcam -
En güzeli babamın iş hayatına atılıp zengin olması ve senin de dilediğini yapman. Benimki biraz öyle oldu. 30 yaşında okula başlayınca babam destekledi hep.
-
21 Yaşında iş hayatına atıldım.
Lisansa aslında şu an tamamlayamadığım için pişman değilim. Çünkü tamamlasaydım muhtemelen işsiz kalacaktım. Piyasada çok fazla bilgisayar mühendisi var. Örgün olarak teknikerlik okudum bilgisayar programcılığı pişman değilim ben sadece salaklık yapmışım. E gerizekalı zero gidip çalışsana? Millet ara eleman bulamıyoruz diye zırlıyor. Borusan, garanti oradan buradan teklif geldi zamanında. Hala geliyor.
Sırf tecrüben yok diye işe almıyorlar.
Mühendisliğe tamamladığımda tecrübede CV'de yazacak, daha iyi iş ve daha iyi maaş istemek hakkım olacaktır. Yüksek lisansada tamamlayacağım.
Tokiye başvurup müstakil arsa sahibi oldum hak sahibiyim maaş sırf düşük diye :D Belki çoğu mühendis bunu elde etmek için yıllarını verecek yüklü krediler çekecek. Ben bedavaya sahip olacağım neredeyse.
Umutsuzluk yoktur, umutsuz insanlar vardır.
Şu an 24 yaşındayım. İstediğim parayı bulmadan ve hedeflerimi gerçekleştirmeden askerliği erteleyeceğim. Amaç burada askerden geldikten sonrada işsiz kalırsam kaynak oluşturmak. Hayatta ne olacağı asla belli olmaz. İş bulurum bulmasına fakat ben belki orayı beğenmeyeceğim veya deneme süresinde torpil sokacaklar beni çıkaracaklar işimi düzgün yapsam dahi. Böyle olaylar çok yaşanıyor.
Şu an beni mutlu eden 2 şey var.
Birincisi mesleğimle alakalı iş yapıyorum ki Türkiyede bu çok büyük bir şans. Liseden beri bilişim sektörünün içindeyim meslek lisesi çıkışlıyım.
İkincisi evimden çalışıyorum.
Mutlu muyum? Evet.
Maaşım biraz daha fazla olsa daha fazla mutlu olacağım.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-60DA53D0F -- 29 Temmuz 2024; 21:58:9 >
-
muhtemelen youtuber gezginlerden etkilendin....
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi dekareme -- 29 Temmuz 2024; 22:32:15 > -
neden 2026
-
30 yaşında okuma hevesi nerden geldi reis
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Norw -- 29 Temmuz 2024; 22:53:8 > -
Can sıkıntısı.
-
Ortam nasıl geliyor.
-
Pandemi yüzünden yarısı online geçti. Çok kişiyle tanışamadan mezun oldum. Ama kampüs güzeldi. Yüzme havuzu, Starbucks, çimler derken güzel bir kaçış noktası oldu. Şimdi de yüksek lisansa başlayacağım.
-
Okulların amacı işçi sınıfı yetiştirmektir. İşçi olmak isteyenler için okul okumasında bir problem yoktur.. -
Okulu sırf vizeleri, finalleri geçip, mezun olmak için okuyacaksan, okuma daha iyi.
-
Tezli mi tezsiz mi düşünüyorsunuz, amaç akademisyen olmak mı?
-
Keşke bilişim yerine makina meslek okusaydim lise bitiyor seneye son artık daha veremediğim alan sorumlulukları var stajda bulamadım elime de alanla ilgili hiçbir şey geçmedi .. bilişim kadar lanet bölüm yok..
Bilişim bölümü okumayın okutturmayin..
Ama keşke 9. Sınıfta meseme gecseydim bazı ortaokuldan arkadaşlarımın şuan kalfalık belgesini eline aldı
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-A15DF28FB -- 30 Temmuz 2024; 12:41:7 > -
Tezli. Siber güvenlik alanında. Akademisyen olmak değilim amacım. Seçmeli derslere çok yoğunlaşamadım. O nedenle bir yıl daha ders almayı planlıyorum. -
16 sene evvel yine işsiz kaldığımda rahmetli babam anama "Biz bu çocuğu liseden sonra fakülteye göndermeyecektik, memur olsaydı daha iyi" demişti.
Haklıymış,
Ben 90'' larda fakülte bitirmek için çabalarken, aynı dönemde yaşını büyütüp memur olan arkadaş 6 aydır EYT' nin keyfini sürüyor.
Bana da "Sen 2036' dan evvel emekli olaman" cevabı verildi...
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X