Şimdi Ara

Omuz ( trapez ) orantısızlığı SSLi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
21
Cevap
0
Favori
30.502
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Arkadaşlar omuzlarımda ( trapez ) acayip bi dengesizlik var. Sağ trapezlerim sola göre yok denilecek kadar az, hatta resimdekinden de daha büyük fark var bariz dikkat çekiyor. Sağ elimi kullanıyorum ona rağmen durum böyle. Ne önerirsiniz? 1 sene oldu başlayalı.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi The BlackMamba 24 -- 18 Ocak 2017; 14:40:11 >

• Yapay Zekanın Yanıtı

Omuz (Trapez) Orantısızlığı ve Düzeltme Yolları

Omuz eşitsizliği veya trapez orantısızlığı, omuzların boyutları veya şekilleri arasındaki bir dengesizliktir. Sağ ve sol trapez kaslarında veya omuz kaslarında bir asimetri olabilir. Bu, bir dizi faktörden kaynaklanabilir, ancak en yaygın olanları şunlardır:

• Postür bozuklukları: Kötü duruş, omuz kaslarında gerginliğe ve dengesizliğe neden olabilir.
    • Asimetrik aktivite: Bir kolu diğerinden daha fazla kullanmak, omuz kaslarında dengesizliklere yol açabilir.
    • Genetik: Bazı kişiler genetik olarak omuz eşitsizliğine yatkın olabilirler.

Omuz eşitsizliği çeşitli semptomlara neden olabilir, bunlar şunları içerir:

• Bir omuzun diğerinden daha yüksek veya daha düşük görünmesi
    • Omuzlarda ağrı veya rahatsızlık
    • Omuz hareketliliğinde azalma
    • Omuz kaslarında gerginlik

Omuz eşitsizliğini düzeltmek için atabileceğin birkaç adım vardır:

• Postürünü düzelt: İyi duruş, omuz kaslarındaki gerginliği azaltmaya yardımcı olabilir. Düz oturmaya, ayaklarını yere düz basmaya ve omuzlarını geriye alıp çökertmeye odaklan.
    • Asimetrik aktiviteyi azalt: Bir kolu diğerinden daha fazla kullanmaktan kaçın. Her iki kolu da eşit şekilde kullandığından emin ol.
    • Omuz egzersizleri yap: Omuz kaslarını güçlendirmek ve dengelemek için egzersizler yapabilirsin. Bu egzersizler arasında omuz presleri, lateral kaldırışlar ve ön kaldırışlar bulunur.
    • Fizik tedavi: Bir fizik tedavi uzmanı, omuz eşitsizliğini düzeltmek için egzersizler ve tedaviler önerebilir.

Omuz eşitsizliği tedavi edilebilir bir durumdur. Doğru yaklaşımla, omuzlarını tekrar dengeleyebilir ve ağrı veya rahatsızlıktan kurtulabilirsin. Omuz eşitsizliği yaşıyorsan, bir sağlık uzmanına danışmak önemlidir.

Yapay Zekanın Yanıtını Genişlet
  • Zaten sol kol daha zayıf olduğu için , laterail raise gibi hareketlerde trapeze yük daha çok biniyordur . Ağır çalışıyorsanız ...

Ben hiç trapez çalışmam . Boynum zaten kısa . Kafam iyice gömülmesin diye .

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Çok rahatsız eder oldu arkadaşlar. Acaba shrug sadece sağ kollamı yapsam

• Bu soruyu bir yerde görmüştüm şöyle cevaplanmıştı devam et eşit çalışmaya fark ilerde çok aza inecektie belli olmayacaktır şeklinde sen bilirsin genede.

• Skolyozdan dolayi olabilir

• quote:

Orijinalden alıntı: IsO6

Skolyozdan dolayi olabilir

Bencede öküz gibi skolyoz var ama skolyoz kas dengesizliginden de oluyo konuyu açan kişi eksik tarafı güçlendirmeye baksın

• Benimde sağ omuzum genişlemiş fakat sol omuz okadar genişlememiş durumda şuan.

Bu ay sadece sol omuz için,yana açış ve dambıl press çalışacağım.böyle yaparak biraz açığı kapatırım hiç değilse.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Dips ve omuz sakatlığı
    7 yıl önce açıldı
    2 yıkık zargana konumu basmıs
    5 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Hocam skolyoz olabilir bir araştır bende de var bu hastalık boynum sağ tarafa daha yakın sen de farklı bir biçimde gelişmiş olabilir.

• Arkadaşlar arkadan böyle gözüküyorum simetrik bir problem yok gibi. Skolyoz'a baktıgımda daha çok arkadan görüntüde, sırt kemiklerinde bi dengesizlik var. Benim sadece trapezlerde gibi duruyor nedense. Ne diyorsunuz? Bugün baskette sweeti çıkartıp tshirt giydim, arkadaşlar direk bi tarafın daha düşük dedi çok canımı sıktı. Hangi egzersizlerle düzelir acaba

@Vandetta @Ray Allen 20 @suÇ

@IsO6

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi The BlackMamba 24 -- 23 Ocak 2017; 23:34:32 >

• Skolyoz yok. Sağ taraf eksik kalmış. Tavsiyem sadece trapezi çalıştır. Solu elleme bir süre

• Konuyu açalı yaklaşık 11 ay olmuş ve zerre iyileşme yok bu konuda. Sağ omzum bariz daha düşük konumda, spora aralıksız devam ediyorum. Fizyoterapiste gitsem faydası olur mu acaba? Sporda nasıl çalışmak lazım fikri olan varsa çok sevinirim.

İşin bir ilginç yani ise aynada baktığımda ZERRE fark hissedemem. Gayet normal düzgün duruyor omuzlarım ( ben baktıgımda ) ancak kendimi fotoğrafta ya da videoda görünce bariz bir şekilde sağ tarafım daha alçakta.
  • takma bu kadar bi goruntu icin

• bariz simetride problem var.

omuz düşüklüğü olabilir

yerinde olsam ağırlıkları düşürür öyle yaparım hareketleri
    dumbell kullanmakta yarar var.
  • Aynı sorun benim de sol omuzumda var. Ayrıca sırtımın sol tarafı da fazla ayakta durduğumda ağrıyor(orada da çıkıntılı bir kemik var). Bence genetik ama yinede doktora gitmek lazım.

• Kimse bisey yasmamis ben yaziyim bence tek kol ile calis misal diger dusuk olana daha cok yuklen lateral diger hareketleri yap iki elle degil cable makinasinda yapilani yap dambil ile yapilani yada one dogru yapilan diger omuz hareketleri ver ayrica dumbell shrug yukarda birlestirme aslinda ise yaricaktir ayrica bar ceneye cekme yap duzelir kardes biceps dengesizkigi gibi bisey bu misal sag kol biraz daha cok gibi biceps olda az gibi zamanla duzelir ya

• quote:

Orijinalden alıntı: The BlackMamba 24

Arkadaşlar arkadan böyle gözüküyorum simetrik bir problem yok gibi. Skolyoz'a baktıgımda daha çok arkadan görüntüde, sırt kemiklerinde bi dengesizlik var. Benim sadece trapezlerde gibi duruyor nedense. Ne diyorsunuz? Bugün baskette sweeti çıkartıp tshirt giydim, arkadaşlar direk bi tarafın daha düşük dedi çok canımı sıktı. Hangi egzersizlerle düzelir acaba

@Vandetta @Ray Allen 20 @suÇ

@IsO6
    Merak ettim duzelme var mi?

Elinle iki dumbelli alip calismiyor musun esit agirliklarla? Boyle olmamasi lazim doktora gttin mi

• quote:

Orijinalden alıntı: cocarca33

Merak ettim duzelme var mi?

Elinle iki dumbelli alip calismiyor musun esit agirliklarla? Boyle olmamasi lazim doktora gttin mi

Alıntıları Göster
    Sanırım düzeldi hocam calısmaya devam ediyorum. Doktora gitmedim.

• Aga trapezin fazla gelismesinden ziyade durus bozuklugundan dolayi oyle bi goruntu oluyomus gibi geldi

• quote:

Orijinalden alıntı: The BlackMamba 24

Sanırım düzeldi hocam calısmaya devam ediyorum. Doktora gitmedim.

Alıntıları Göster
    üzmek istemem ama düzelen birşey yok uzman birine görünmen gerek
    aynı durum bende var sağ omzumda röntgende birşey çıkmadı doktor birde "bak özele gitsen boşuna para verecektin" gibi saçma konuştu :D ama bariz fark ediliyor ve bu durum diğer kaslarıda etkiliyor kesinlikle özellikle lat göğüs ve trapezi

• insan vücudu asimetriktir zaten çok takmamak gerek ağrı sızı yoksa
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.