Şimdi Ara

ORTALIK NEDEN SON MODEL ARABA KAYNIYOR?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
20
Cevap
0
Favori
662
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Doların ve faizin aşırı yüksek olmasına rağmen beklenenin kat kat üstünde gelen, mercedes başta olmak üzere son model araba satışlarını ve sokaklar ile avmlerin ağzına kadar bmw ve superb ile dolmasını nasıl açıklıyorsunuz?

Mesai saati sokaklarda aylık 1500 -2000 euro ile boş boş gezip sonra işlerimiz kötü diye konkordato ilan eden şirket araçlarını hiç hesaba katmıyorum.

• Amerikan buldogu sen bunları düşünme kardeş boşver

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Ben hep tanzimden aldığım için beni ilgilendirmeyen bi durum.
  • geçen apartmanın otoparkına bakayım dedim camdan.en kötü araba avensis.bi dünya da kiracı var.Türk halkı lüksü sever.alışkanlıklarını değiştirmez. geçmişi unutur.
    hatırlıyorum passat 40 bin olduğunda kim verecek bu parayı diyorduk.şimdi opsiyonlar 40 bin lira tutuyor
  • zenginlikten o. çok zenginiz avmler dolu, herkeste ayponlar, caddelerde hep bmw mercedes araçlar park etmiş, almanya avrupa bizi kısganıyı falan filan işte...
  • Oturduğum sitede 1+1 evi olan kişinin son model Range Rover Sport arabası var. Adam evden değil arabadan zevk aldığı için parayı oraya harcamış.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Ülkemizde fakirden çok fakir edebiyatı yapan adam var da ondan

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: Ussuz

Ülkemizde fakirden çok fakir edebiyatı yapan adam var da ondan
    Aynen öyle altında mercedes ama dilince acız paramız yok.

• çünkü bundan dolayı

ORTALIK NEDEN  SON MODEL ARABA KAYNIYOR?
  • 2. EL ARAÇLARA SAÇMA SAPAN FİYATLAR İSTENDİĞİ İÇİN.

Millet 3 yaşında 50.000 kmde 2. el alacağına, bi alt donanımda gerekirse bir alt segmentte kampanyalı 0 bulduğunda onu alıyor.

örnek: 2015 model golf 50.000lerde temiz arabanın fiyatı 75.000lerden başlıyor.
    yaklaşık 10.000 daha ekler SIFIR astra alırsın. kafan çok daha rahat olur

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Fufu_38 -- 8 Mart 2019; 17:8:26 >
  • AVM'ler zaten zenginlik göstergesi. Girişte arabayı arayan güvenliğe bahşiş olarak 1000 lira bırakıyorum ben. Maksat namımız yürüsün. BMW'ler de 80 milyonluk ülkede aile başına 4 BMW düşüyor. Bir ailenin 4 kişi olduğunu düşünürsek oran fena değil.

Yahu ülkede 80 milyon tane insan var, illa ki aralarında kalburüstü insanlar olacak. Aylık geliri 10 bin lira olan adam olacak. Ticaret yapan, dükkan işleten, aylık 30-40 bin lira ciro yapan insan olacak. Herkesi asgari ücretli 2000 liraya çalışıp BMW 520D alıyor zannetmeyin. Müteahhit var, dükkan sahibi var, tüccarı var, 500 dönüm tarlası olan çiftçi var, 40 büyükbaş hayvanı olan hayvancı var. Var oğlu var.
    80 milyonluk ülkede 10-15 milyon kişi bu bahsettiğim refah düzeyinde olsa, yani aylık 10-30 bin lira civarı geliri olsa, arabanın statü göstergesi sayıldığı bir ülkede göze gelecek kadar D, Premium D araba olur.

Ama her yerde zibil gibi 15-20 yaşında C sınıfı arabalar gözünüze batmıyor. Tıklım tıklım gezen belediye otobüsleri gözünüze batmıyor. Metrobüs durağındaki hınca hınç kalabalık gözünüze batmıyor. Gerçi hoş o belediye otobüsüne, metrobüse binenler 600 bin liralık, şoförlü Mercedes ile geziyor sonuçta.

AVM dediğiniz şey çok mu lüks? Yani AVM'ye girip insanlar Lanvin marka tişörte 2000 lira para verip, 900 liraya altın serpmeli dondurma mı yiyorlar? İstanbul'da insanların bir hafta sonunda yapabileceği ne aktiviteler var? AVM dediğiniz şey nedir? Yazın serin kışın sıcaktır, içerisinde orta direğe hitap edecek mağazalar vardır, yani 100 liraya gider kot pantolon 80 liraya ayakkabı alırsınız, 30 liraya tişört alırsınız, giderseniz adam başı 20 liraya bir filme gidersiniz, yerseniz adam başı 15 liradan bir menü yersiniz, en alt kattan Migros'tan alışverişinizi yapar eve geçersiniz. Kimse gidip de AVM'den 2000 liraya Lanvin tişört almıyor. Öyle zengin işi yer değil o gördüğünüz AVM'ler. Diğer bir aktivite de Doblo ile sahile inip tavuk kanatla mangal yapmak. Bunlar da zengin işi değil gene.

Yani gözünüze pahalı ve ışıltılı olan takılıyorken, ucuz ve fakir olanı göremiyorsunuz. Sonra da "ülke aslında çog eyi egonomi uçuyo" diye düşünüyorsunuz.

Tanzim Satış, ÖTV indirimi ve zamanında yapılan akaryakıta ÖTV ayarı tamamen ekonominin kötü olmadığının reklamıdır. Gidip Ağaoğlu'nun Bentley'ine bakarak "Ülkede Bentley'e binen bile var demek ki ekonomi çok iyi" demek gibi bir şey oluyor sizin yaptığınız.

• Dur hocam bi de ben g350 alınca o zaman tam olacak

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • goodorevil kullanıcısına yanıt
    Gini katsayisini bilir misiniz? Bir bakin oraya türkiyenin durumu ne haldeymiş. Gelir adaletinin eşitliği varmis gibi guzelleme yapmakla olmaz bu isler.
    Oecd raporlarina gore gini katsayi hesaplamasi (gelir esitligi) negatif olan ilk 3 ulkeden biri de biziz.

• quote:

Orijinalden alıntı: fbyram

Gini katsayisini bilir misiniz? Bir bakin oraya türkiyenin durumu ne haldeymiş. Gelir adaletinin eşitliği varmis gibi guzelleme yapmakla olmaz bu isler.
    Oecd raporlarina gore gini katsayi hesaplamasi (gelir esitligi) negatif olan ilk 3 ulkeden biri de biziz.
    Siz benim yazdıklarımı okuduğunuza veya doğru kişiden alıntı yaptığınıza emin misiniz?
  • quote:

Orijinalden alıntı: goodorevil

AVM'ler zaten zenginlik göstergesi. Girişte arabayı arayan güvenliğe bahşiş olarak 1000 lira bırakıyorum ben. Maksat namımız yürüsün. BMW'ler de 80 milyonluk ülkede aile başına 4 BMW düşüyor. Bir ailenin 4 kişi olduğunu düşünürsek oran fena değil.

Yahu ülkede 80 milyon tane insan var, illa ki aralarında kalburüstü insanlar olacak. Aylık geliri 10 bin lira olan adam olacak. Ticaret yapan, dükkan işleten, aylık 30-40 bin lira ciro yapan insan olacak. Herkesi asgari ücretli 2000 liraya çalışıp BMW 520D alıyor zannetmeyin. Müteahhit var, dükkan sahibi var, tüccarı var, 500 dönüm tarlası olan çiftçi var, 40 büyükbaş hayvanı olan hayvancı var. Var oğlu var.
    80 milyonluk ülkede 10-15 milyon kişi bu bahsettiğim refah düzeyinde olsa, yani aylık 10-30 bin lira civarı geliri olsa, arabanın statü göstergesi sayıldığı bir ülkede göze gelecek kadar D, Premium D araba olur.

Ama her yerde zibil gibi 15-20 yaşında C sınıfı arabalar gözünüze batmıyor. Tıklım tıklım gezen belediye otobüsleri gözünüze batmıyor. Metrobüs durağındaki hınca hınç kalabalık gözünüze batmıyor. Gerçi hoş o belediye otobüsüne, metrobüse binenler 600 bin liralık, şoförlü Mercedes ile geziyor sonuçta.

AVM dediğiniz şey çok mu lüks? Yani AVM'ye girip insanlar Lanvin marka tişörte 2000 lira para verip, 900 liraya altın serpmeli dondurma mı yiyorlar? İstanbul'da insanların bir hafta sonunda yapabileceği ne aktiviteler var? AVM dediğiniz şey nedir? Yazın serin kışın sıcaktır, içerisinde orta direğe hitap edecek mağazalar vardır, yani 100 liraya gider kot pantolon 80 liraya ayakkabı alırsınız, 30 liraya tişört alırsınız, giderseniz adam başı 20 liraya bir filme gidersiniz, yerseniz adam başı 15 liradan bir menü yersiniz, en alt kattan Migros'tan alışverişinizi yapar eve geçersiniz. Kimse gidip de AVM'den 2000 liraya Lanvin tişört almıyor. Öyle zengin işi yer değil o gördüğünüz AVM'ler. Diğer bir aktivite de Doblo ile sahile inip tavuk kanatla mangal yapmak. Bunlar da zengin işi değil gene.

Yani gözünüze pahalı ve ışıltılı olan takılıyorken, ucuz ve fakir olanı göremiyorsunuz. Sonra da "ülke aslında çog eyi egonomi uçuyo" diye düşünüyorsunuz.

Tanzim Satış, ÖTV indirimi ve zamanında yapılan akaryakıta ÖTV ayarı tamamen ekonominin kötü olmadığının reklamıdır. Gidip Ağaoğlu'nun Bentley'ine bakarak "Ülkede Bentley'e binen bile var demek ki ekonomi çok iyi" demek gibi bir şey oluyor sizin yaptığınız.
    Aklına eline sağlık hocam....

10-15 milyon kisinin refahi iyi derseniz altta yazdiklarinizla tutarsiz olur (Alt paragraflariniza katiliyorum). Sizde mesajimi buna gore yorumlarsaniz sevinirim. Iyi forumlar.

• quote:

Orijinalden alıntı: fbyram

10-15 milyon kisinin refahi iyi derseniz altta yazdiklarinizla tutarsiz olur (Alt paragraflariniza katiliyorum). Sizde mesajimi buna gore yorumlarsaniz sevinirim. Iyi forumlar.
    Hocam bir dükkanı olup 15 bin lira kira alan, 2 tane TIR çalıştırıp 10-15 bin lira net gelir elde eden, ne bileyim tıklım tıklım nargile cafe işleten, bir fast food dükkanının bayiliğini alan, halde -kiralık da olsa- yeri olan kişi sayısı azımsanmayacak çok. Belki 15 milyon değil (Ki aileleri ile düşünürseniz olabilir) ama bu şekilde yolunu bulup iyi yaşayan azımsanmayacak sayıda insan var. 80 milyonluk bir ülkede 10-15 milyon kişinin refah yaşaması adil bir gelir dağılımına da işaret etmiyor ne yazık ki.

8bin tl civari yoksulluk siniri olan bir ulkede 10bin geliri olanin refah seviyesi yuksek demek cok hatali yaklasim olur hocam. Soyle bir ornek vereyim: turkiyede yurt disi tatili yapan kisi sayisi 10-15 milyon var midir? Mesela ibizaya miamiye madrid romaya 'tatil amacli' giden sayisi ne kadardir? Turkiye de dogdugu sehirden disari cikmamis 10-15 milyon insan var olabilir. Askerligini yapan bilir az cok bunu :)

• fbyram kullanıcısına yanıt
    Hocam ufak bir yanlış anlaşılma var galiba ama. Ben "Kalburüstü" deyip "Bu refah seviyesinde" dedim. Yani kast ettiğim zümre yoksul değil ama aylık 10-30 bin lira civarı bir geliri olan, yoksul olmayan kesim.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.