Şimdi Ara

Otomatik Araç Önerileriniz (Sonunda FSI Passat Alacağım)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
17
Cevap
0
Favori
1.038
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

C segmentinde benzinli araca binerken, ekonomi yapmak adına dizel B sınıfı araca geçtim. Aslında yakıt tüketimi yönünden amacıma ulaştım ancak artık kullanımımda şirket aracı da olduğundan kendi aracımı fazla kullanmıyorum.
    Artık 3 sene oldu ve değişiklik istiyorum. Kasko fiyatı da 3000TL'den aşağı çıkmıyor.

-Eşim de kullanacak olduğundan otomatik olması ilk şartımız.
    -Sedan veya 5 kapı HB olabilir.
    -Yıllık en fazla 7000Km kullanacağımdan, benzinli olacak, LPG'li olmamalı. Daha sonra gerekirse ben taktırayım.
    -A sınıfı araç olmamalı, bir kaç farklı markanınkini test ettim hiç güven vermedi. B,C,D sınıfı olabilir.
    -Yarı otomatik de olabilir tam otomatik de ancak sorunlu bir şanzıman olmamalı.
    -Marka konusunda biraz tutucuyum, uç markaları tercih etmiyorum, piyasadan çekilmiş, çekilecek veya piyasaya tam olarak girememiş markaları tercih etmiyorum.
    -En fazla 1.6 lt. motor olmalı(Yakıt ve vergi açısından).
    -Bütçe maksimum 40.000TL.

1,2lt gibi küçük motor olsun az yaksın, vergisi az olsun diyorum, sonra uzun yola çıkınca konforlu araç olsun diyorum. Sonra zaten az kullanıyorum bayağı konforlu olsun D sınıfı olsun diyorum. D sınıfı olursa bakımı pahalı olur diyorum. En iyisi C segment olsun orta halli olsun diyorum. Tam C segment araçları incelerken bi yandan da yeni model olsun diye B sınıfına kayıyorum. Tam karar verecekken 1,6 FSI Passat fiyatları çok uygun, çok da konforlu araç, alayım keyfime bakayım diyorum. bu araca iyice ikna olamadan araştırma yaparken FSI motor alınır mı diyerek en başa dönüyorum.
    Bu garip karmaşa içinde dönüp duruyorum. Bir türlü alacağım araca karar veremedim.

Yardımınızı rica ediyorum, sizlerin önerisi nedir?

• aklıma ilk linea geldi

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • SHIHAD kullanıcısına yanıt
    Şirket aracı olarak şu anda Linea kullanıyorum
    Kendi aracım farklı bir araç olsun istiyorum.
  • 2 sene 1.6 FSI 2007 Otm. Passat kullandık.
    Kesinlikle tavsiye etmem.

Sadece Passat'a binmiş olursunuz. Yokuşlarda araba bas bas bağırır, gitmiyor.

Volkswagen araba aldım dersiniz gazı köklersiniz, araba sadece devirlenir, hizlanmaz :)

Şehiriçi 10.0 lt'nin altına düşemezsiniz. Arabayı satacağımız gün arkadaşlar gelecekti, onlar gelmeden önce yol bilgisayarını sıfırlayım, gaza basmadan yavaş yavaş gideyim de yakıt az gözüksün dedim, biraz dolandım geldik 10.5 lt ortalama vardı. Aman tanrım didim...

Konfor Passat konforudur ama yakıt ve performans üzer hocam. Yokuşlu yerlerde kullanacaksanız işiniz zor.
  • IGBT kullanıcısına yanıt
    Bende uzun süre 40 bin civarında otomatik araç aradım kriterlerim yaşlı olmayacaktı, yüksek km olmayacaktı ve donanım olarak full istiyordum, geçen ay 2012 (20.000 km) Peugeot 1.6 VTI Active (Tam otomatik) 38,5'a aldım. Birazda donanımdan dolayı tercih ettim; ABS, ESP, ASR, AFU, Ön-Arka Pank Sensörü, Cam tavan v.s. Uzun yolda 5 LT görmek mümkünde şehiriçi 8 LT altını görmedim çok sıkışık trafikte 10-12 LT bile görüyorum. Aklınıza yatarsa bakabilirsiniz.

Eğer bu aracı almasaydım Megane 3 (1.6 CVT) alacaktım, piyasayı aynı seviyede, bakabilirsiniz 2012 falan bulmak mümkün.

Birde o fiyata Fiat Bravo'da bulunabilir.
  • mazda3 lerde iyi benim kuzenim 45000e almıştı

• Bence araç almayın araç kiralayin. Zaten şirket aracınız var günlük iişleri onla idare edersiniz.
    Uzun yola gezmeye giderken gider bir merso bmw ya yeni kasa Passat kiralar gidersiniz.
    Koskosu yok sigortası yok muayene yok bakım yok. Birde şimdiki aracın parası olacak. O pparayı da bir yerde degerlendirip kiraladiginiz araçları bedavaya bile getirebilirsiniz

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Suv otomatik araç Önerisi
    geçen ay açıldı
    Daha Fazla Göster

• Passat olması insanı cezbediyor ama aynen bu durum işte, şu an FSI'yi kafada bitirdim.
    Neyse FSI'den bize yar olmayacak, bu bütçeyle de D sınıfı otomatik başka pek araç yok. B ve C sınıfı araçlara bakacağız.
  • @kulilka azadi;

308 otomatik ben de düşünmüştüm bir aralar. Peugeot servis'te çalışan eniştem var. VTI+Otm sorun çıkarabiliyor, illaki otomatik alacaksan HDI+Auto6R bulalım sana dedi. Dizel otomatikler de fiyatları çok yüksek. VTI'dan bu sebeple vazgeçmiştim, aslında bana da mantıklı geliyordu. Zaten önceki aracım da 307 idi. Çok keyifli bir araçtı, sırf bu yüzden 308'e sıcak bakıyordum.
    Siz motor veya şanzıman ile ilgili sorun yaşadınız mı?

@SHIHAD;

Mazda 3 belki de kokpit tasarımı en çok hoşuma giden C sınıfı araçtır ancak Mazda'nın hem Türkiye'de satışları az hem ikinci eli zayıf, hem de bu sebeplerden yan sanayisinin pek gelişmemiş olduğunu düşünüyorum. Açıkçası riskli görüyorum Mazda almayı, yine de tasarımını beğendiğim için aklımın bir köşesinde duruyor.

@batkent;

Kiralama olayını aynen tarif ettiğiniz gibi düşünmedim değil. BMW falan kiralarım tatile giderken diye de düşündüm. Ama ne kadar olsa da otomobillere düşkünüz ve elimizin altında bir oyuncağımız olsun istiyoruz.

@Abstraction;

Focus benim sürüş olarak en beğendiğim araçlardan, hep aklımda var bir Focus sahibi olmak. Focus otomatik şanzımanlı versiyonlarda 100HP motor kullanıyor. Bu ikisi kombine edildiğinde düşük performans+yüksek yakıt tüketimi ortaya çıkıyor. Aslında klasik otomatik şanzıman ve atmosferik motor kombinasyonu en sağlam, sorunsuz olanı. Yakıt şu an benim için çok önemli olmamasına karşın otomatik Focus'un yakıt tüketimi gözüme büyüyor. Focsu şu an tercihlerim arasında.
    Golf otomatik olanlar da piyasada genellikle trendline donanımlı. Comfortline bulunabilse Focus'a alternatif düşünülebilir.

• Passat olur ama fsi olmaz. Fsinin hicbirseyi yaramaz. Ne yakiti ne gidisi ne piyasasi. Tutulmadigi icin ucuza satiliyor zaten onlar

• Rampalarda rahat rahat 1.6 tdi dizel araç gibi devirlenmez. Onun harici rakiplerine on basacak konfora sahiptir. Trendline da bile hız sabitleyici var.

Burada daha passatın koltuğuna oturmamış ama ağırlık-motora bakıp ve vw düşmanlığından yola çıkarak önermeyenlere kafayı takmayın.

Ayrıca. Diğer 1.6 motorlar gibi şişirme beygirleri yoktur. Diğer 110-125 beygirlik araçlar gibi bassan bile gitmemezlik yapmaz, basarsan biraz fazla yakar ama gider.

Son hızı 215 km civarıdır.

• Opel astra
    Volvo s40-s60
    Toyota corolla-avensis
    Kia ceed
    Honda civic-accord

• Hocam bir karşılaştırma yapmak için soruyorum.
    1.6lt 124HP Cruze otmatikle veya 1.6lt 100HP Vectra C ile karşılaştırısak Passat FSI bunlara göre performansı ne seviyededir?
    Cruze ve Vectra o pek iyi olmasa da bana yeterli gelmişti.
  • Üstüne biraz daha eklenip opel astra 1.4 turbo bakılabilir

• IGBT kullanıcısına yanıt
    Sorunuzu yeni gördüm pardon.

Bence eniştenizin bir yanlışı var çünkü 1.6 VTI tam otomatik vites ve bu otomatikte sorun yaşamak daha nadir. Çünkü eski nesil 4 ileri otomatiktir. Çok yakar ve performansı törpüler der anlarım ki onu belirttim.

Bende almadan önce epey araştırdım iki sorun var en sık rastladığım;

1.) Vites geçişlerinde vuruntu yaparsa yağı değiştirip devam edilir.

2.) Selenoid mi ne tam hatırlamıyorum, parçası arıza verirse bütün ışıklar yanıp söner ondada orijinal parça takılması şart.

Akü seviyeniz düşük olduğunda da sorun verebilirmiş. Yokuşlarda çok sıkıştırırsanız kendini korumaya alıyor diye okudum bunu sorun sanıyorlar ama yazılımı öyleymiş ama bu soruna da ben henüz rastlamadım.

Başka da bir arızaya rastlayamazsınız, yazdıklarım benim araştırırken bulduklarım, araştırırsanız görebilirsiniz.

Ben henüz problem yaşamadım, yaşatacak gibi görünmüyor fakat güven olmaz tabiki (-: Sizi yanlış yönlendirmek istemem.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kulilka azadi -- 10 Aralık 2014; 1:41:29 >

• quote:

Orijinalden alıntı: IGBT

Hocam bir karşılaştırma yapmak için soruyorum.
    1.6lt 124HP Cruze otmatikle veya 1.6lt 100HP Vectra C ile karşılaştırısak Passat FSI bunlara göre performansı ne seviyededir?
    Cruze ve Vectra o pek iyi olmasa da bana yeterli gelmişti.

Vectra c icin konusayim ustam ben. Hep duyardim gitmiyor cekmiyor diye. O motora gore guzel gidiyor. Ivmelenmesi guzel. Kalite ve genislik olarak guzel arac. Yag yakma sorunu var c lerde var. Makyajli kasada halloldumu bilmem

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.