Geçen hafta 2004 model lpgli vw polo 1.4 basicline aracımı 18.500 TL ye sattım. Otomatik vites ( eşimde kullanacak) bir araç almayı düşünüyorum. 2007 model üstü bir araç alacağım. ilk tercihim toyota corolla yada honda civic. yakıt açısından dizel araç mantıklı geliyor. civiclerde dizel olmadığı için corolla ön plana çıkıyor. civic alıp lpg taktırabilirim ancak modelli araçlar tüpe ne kadar uyum sağlar, verim alırmıyım bilmiyorum. Alternatif olarak jetta ve focusta düşünebilirim. Jetta pahalı focus ise diğerlerine göre beklentilerimi karşılamıyor maalesef.
Aradığım Özellikler; 1. Kesinlikle otomatik vites olacak 2. Dizel yada lpg uyumlu olacak 3. Güven veren bir marka olacak 4. 25000 - 35000 TL aralığında olacak 5. Kilometresi düşük olacak ve sedan kasa olacak.
Lütfen araç tavsiyelerinizi sebepleri ile birlikte yazarmısınız. Sadece araç markası değil tercih sebebini de belirtirseniz fikir edinmem kolay olacaktır. Şimdiden katkıda bulunan herkese teşekkür ederim.
corollanın otomatiginden uzak durun.Oldukça vasat bir şanzıman. Ayrıca civic lerde lpg tam uyumludur zaten 0 civicleri lpg li bile alabiliyorsunuz artık. brc sanırım motoru delmeden lpg takabiliyor civic lere ki bu birçok araçta yok diye biliyorum. pipolu sistem olarak geçiyor.Ayrıca civic in şanzımanı en sorunsuz şanzımanlardan biridir ayrıca tam otomatik olması bence çift kavramalılardan bile iyi olmasını sağlıyor. Tamam performans olarak biraz düşüyor yakıt tüketimide artıyor ama tam otomatik şanzımanı debriyajlı şanzımanlarla kıyaslamaya bile gerek yok bence.Sürdükten sonra farkı anlayabilirsiniz. sıkısık trafikte rahatlıgı geri kaydırmaması kususrsuz vites geçişleri bence c sınıfı bir araçta 100ms de vites değiştirmekten daha önemli bir özellik. Sonuçta 120 bg araçla 100 ms de değiştirsen nolur 400ms de değiştirsen nolur sanki 100km ye 4 saniyede fln çıkıyosun
Civic alın.Ben kullanmıştım.Çok sorunsuz güzel bir araç.Donanımıda iyi.
Otomatik = HONDA diyorum..
İmzamdaki aracı ~11 aydır kullanıyorum. Yok böyle bir keyif.. Vites oranları uzun tutulduğu için şehirdışında da oldukça ekonomik. Aracım 5.vites 2000 devirde 94km/s ile 2500 devirde 120km/s ile gidiyor.
*** Aracımın otomatik vites kutusu Civic Sedanlarla aynı kutudur.
Kesınlıkle Honda bende zamanında oldugu ıcın soluyorum sanzumandan yana hıcbı sıkıntı yasamasıın ayrıca lpg ye uyumlular
bunlar arasında kesinlikle honda ancak yakıt çok yakar lpg takmak zorunda kalırsınız o zaman da zaten küçük olan bagaj kalmaz sizin için sorun değilse bence honda.ayrıca focus ta çok güzeldir ghia sı tabi.
peki honda civic için yeni kasalar yani 2007 sonrası daha çok yakıyor şeklinde birkaç yorum okudum forumda doğru mudur? yukarıda da belirttim, alacağım araç otomatik vites olacak. ayrıca 2005-2006 yani eski kasa ile yeniler (2007 sonrası) arasında çok fazla fiyat farkı var. sizce değer mi? yani elde 20.000 var diyelim. hiç kasmadan 24-25.000 verip 2005-2006 model mi almalı yoksa 10-15.000 TL kredi çekip 2007 üstü yeni kasa mı almalı? siz olsanız ne yapardınız?
Yeni kasanın fazla yaktığı doğru. 2008 yılında bir arkadaşım otomatik aldı, dayanamadı birkaç ay sonra LPG taktırdı. Bir önceki kasanın 2001 yılında sınıfındaki araçlarla testini okumuştum. Diğerleri 100 km'de ortalama 7,4-8,3 lt arası yakarken, civic 6,5 yakmıştı. Yeni kasası çok güzel bir araç. Bana göre eksiği yol sesi alması (sonradan firma ek izolasyon yapmıştı), bagajının küçük olması. Onun haricinde geniş iç mekan, mükemmel göstergeler, güçlü motor, albenili görüntü... Toyotanın otomatik olarak MMT şanzumanının genelde sorunlu olduğu forum içinde çokça yazıyor. son yıllarda toyota corollalarda MMT haricinde 4 ileri klasik otomatik seçeneğini sundu.
benimde bi sorm olcaktı bende otomatik bi araç albayı düşünüyorum ( 20.000 bine kadar) civikle corolla arasında kalıyorm yardımcı olrmusunuz corolla masrafsız dır diye biliyorm bide H.B oluş hoşuma gidiyor.
focus tdci otomatiğin cvt şanzımanı çok sorun çıkardığı için üretimden kaldırıldı. aklında olsun
yeni mesaja git
Yeni mesajları sizin için sürekli kontrol ediyoruz, bir mesaj yazılırsa otomatik yükleyeceğiz.Bir Daha Gösterme