Şimdi Ara

Otomatik Dizel sıfır aile aracı

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
30
Cevap
0
Favori
6.609
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Otomobil reklamlarını görünce 1-2 haftadır yeni bir araç almak için araştırmalara başladım. Kullandığım araç 98 model Toyota Carina 2.0 Otomatik Vites Lpg'li. Bunu verip yerine Dizel+Otomatik bir araç almak için en ucuzundan 40000'e kadar geniş bir yelpazede araçları incelemeye başladım. Forumlar, internet verileri, araba resimleri vs. kafam iyice karıştı ama özellikleri,yakıt tüketimini,fiyatını vs. yanyana yazdığımda sıralama

1. Opel Astra HB Classic III 1.3 CDTI Essentia Easytronic+Konfor Paketi+Metalik Boya : 39.000
    2. Renault Clio HB 1.5 dci Dynamic : 35.300
    3. Fiat Linea 1.3 Multijet Emotion Plus : 38.400
    4. Hyundai Accent Era Style Team 1.5 CRDI : 36.600
    5. Fiat Fiorino 1.3 Multijet Trekking : 31.500

Yukarıdaki araçların hepsinin ortak özelliği dizel ve otomatik. Bu benim için olmazsa olmaz kriter.

İlk üçü 6 hava yastıklı. ABS + EBD'li. HBA, Cruise Control, Elektronik klima vs. var.
    Donanımlar ise Astra ile Linea da birbirlerine yakın. Hillholder, ESP, ASR falan var, donanımlı. Clio ise biraz daha az özelliğe sahip.

Linea'nın bagajı 500 litre, Astra 350, Clio keza ona yakın.

Şimdi asıl konu buradan sonra başlıyor.

Tam Astra diye düşünüp karar vermeye kalktım ama forumlardan bir kısmında;
    - Sabahları bu aracın çalışırken problem çıkarttığı,
    - 1.3'ün hantal/çekiş problemli olduğunu, Aracın kalkışlarda yavaş kaldığı ve biraz devirli kullanmak gerektiği, bunun da yakıta yansıdığı,
    - Donanım olarak iyi olmasına karşın servis ilgisizliği, elektronik problemleri.

olduğunu okudum.

Vazgeçip Clio dediğimde;
    - Performans ile aynı problemlerin Clio'da da karşılaşıldığını,
    - 1.5 olmasından dolayı vergi dezavantıjını,
    - Renault'un kronik bazı problemleri ,

olduğunu okudum.

Linea olsun bizden olsun dediğimde ;
    - Yine performans,
    - İşçilik kalitesizliği,
    - Plastik aksamın çok olmasından dolayı ses problemi vs.,

olduğunu okudum.

Tüm otomobiller için tabi bunların tam zıttını da. Şimdi bazılarınız diyeceksiniz ki ;

- 1.3 alıp performans bekleme,
    - Ucuz olsun diyorsan kalite bekleme,
    - Bunlar karşılaştırılmaz birisi C diğeri B sınıfı birisi kamyonet,
    - Test sürüşü yap,
    - ..

Ama benim sizden istediğim, gerçekten bu arabaları kullanmış olanlardan yorum ve yönlendirme. Zira 30000 liralık bir tercih.

Yakıtları İstanbul pompa fiyatlarına göre karşılaştırdığımda Clio, Fiorine, Linea, Astra olarak gidiyor. En azı 135,52 kr yakarken, en fazlası 154 kr. yakıyor. Fark çok büyük bir rakam değil anlayacağınız. En uzun Linea iken genişlik olarak Linea, Astra, Clio şeklinde.

Mesajlarınızı bekliyor, şimdiden hepinize teşekkür ediyorum.

• manuel tercih etseydiniz 36,090 lük fiyatıyla Tepee yi önerecektim

quote:

* Çift bölgeli otomatik klima, polen filtresi, atermik ön cam
    * Çocuk izleme aynası
    * Elektronik denge programı (ESP)
    * Gövde rengi ön ve arka tampon
    * Gövde rengi yan koruma çıtaları
    * Kaymayi önleyici anti-patinaj sistemi (ASR)
    * Manuel klima, polen filtresi, atermik ön cam
    * Ön tampon altı parlak gri ilave çıta
    * Radyo CD MP3 çalar
    * Sürgülü sol yan kapı
    * Sürücü hava yastığı
    * Yokuşta kalkış desteği (Hill-holder)
    * Yolcu hava yastığı
    * Yük bölümünde 12V priz
    * Yukarı açılır arka yük kapısı
    * Görüş Paketi (Otomatik yanan farlar, Yağmur sensörlü otomatik silecekler, Ön sis farları)
    * Konfor Paketi (Elektrikli ve ısıtmalı yan aynalar, Sekansiyel ön camlar, Uzaktan kumandalı merkezi kilitleme)
    * Modülerlik Paketi (Üç parça bağımsız katlanır arka koltuklar, Ön koltuklar arkasında katlanır masalar, Yan hava yastıkları, Yük bölümünde 12V priz)
    * Perde hava yastıkları

Otomatik Dizel sıfır aile aracı

• otomatik ve dizel şimdilik olmazsa olmaz durumda. teşekkür ederim.
  • BEnce fiat linea tam bir aile aracı.Lİnea mantıklı bir seçim olabilir.
  • peugeot 308 auto6r seçeneğini de ciddi ciddi düşünmelisiniz.tek eksiği vergi olur.diğer açılardan artısı var.özellikle performans ve güvenlik.
  • Bu 5 araçtan ben olsam Astrayı tercih ederdim.Hatta fiyatlar biraz düşerse ciddi ciddi bende almayı düşünüyorum.Linea şirketimizde var tamda dedikleri gibi plastik aksam fazla ve kalitesi biraz düşük.Deneme sürüşü yapıp o şekilde karar daha iyi verirsin zaten.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Hicbiri alinmaz bence... 2008 1.3cdti Astra kullandim gecenlerde bir haftasonu boyunca. Disaridan tasarimi hosuma giden aracti ama gitmemek icin kendini zorluyor.
  • 40'ın üzerinde citroen, peugeot, toyota falan gidiyor. O zaman bütçenin esnemesi gerekiyor, malum.

astra bana da yakın geliyor. ama genelde forumlarda problemlerinden bahsettikleri için o nedenle biraz soru işaretleri doğuyor açıkçası.
  • saydığın 5 araba içindeki en iyi motor accent era'daki 1.5 crdi 110hp 240nm tork'a sahip motordur.
    bunuda göz önünde bulundurmanda fayda var.
  • motor olarak en iyi o iken en donanımlısı astra ve linea. Donanımdan kastım kesinlikle ışıklı makyaj aynası değil, daha çok sürüş ve konfor ile ilgili olanlar. En cimrisi de Clio iken en ucuza alınan fiorino oluyor.
  • Ben astra yada linea tecih ederdim.Ailece aracı olarak kullanılacağına göre bagaj gerekli linea biraz daha ağır basıyor
  • Astra ve Linea hariç diğerleri B sınıfı ve Fiorino ne alaka pek anlamadım. Ama bunların içinden ben olsam Astra alırdım. Şuan kronik bi sorunu'da yok. Donanımı'da gayet dolu. Fiat önyargınız yoksa Linea'da düşünülebilir.
  • quote:

Orijinalden alıntı: !sTaNbLuE

BEnce fiat linea tam bir aile aracı.Lİnea mantıklı bir seçim olabilir.

bencede aynı kanaatteyim şayet ben olsam clio hyundaiyi baştan elerim bence o araçlara 30.000 dan bi kuruş fazla veremek yazıktır günahtır
  • listeye 308 i eklemekde fayda var
  • hem dizel hem otomatik ateşle barut gibidir...bu ikisini iyi bir şekilde yanyana getiren çok az marka var...
    -üst sınıf....mercedes
    -üst orta sınıf...vw
    -orta sınıf...peugeot

pug 308 deneme sürüşü yaptım...benzinli aracımdan daha sessiz bir araç...tavsiye ederim...
  • hepinize cevaplarınız için teşekkür ederim. bugün Clio, Hyundai, Opel ve Fiat sıralaması ile araçları gezdim.

Linea tam bir aile arabası; geniş, özellikleri hiç fena değil, 36'ya kadar iniyor. Sadece kalite problemi olur mu onu bilemiyorum.
    Clio tam bir yeni aile arabası. Yeni evli bir çift için ideal bence. 2 hava yastığı, küçük-orta arası, cimri. 35'e kadar iniyor.
    Hyundai Accent için gitmiştim ama i30 daha iyi. rakam 43. verilir mi diye düşündüğümde hayır demek geliyor içimden ama yine de düşünülür ve güzel.
    Opel güzel, konforlu, clio'dan geniş, arka koltuklar lineaya göre daha alçak o nedenle de daha geniş gibi duruyor. HB olmasına rağmen Aile arabası diyebilirim.

Fiorino neden bu listede ? Çünkü en ucuz araç o içlerinde. Aynı zamanda da küçük motor, dizel, otomatik vs. hoş bir araç.

Pazartesi günü sanırım benim aracıma en yüksek rakamı vereni tercih edip Opel veya Linea'yı alacağım. Herkese tekrar tekrar teşekkür ederim.

Bu arada bu araçları kullanmış olanlar varsa, avantaj ve dezavantajlarını, problem ve çözümlerini paylaşırlarsa sevinirim.

• 3. Fiat Linea 1.3 Multijet Emotion Plus : 38.400

Kesinlikle memnun kalırsın.
  • Megane ya da fluence düşünmüyor musunuz. 1.5 dci motorları ekonomik ve 105 bg düşünürseniz performans olarak da tatmin eder.
  • audi 2.0tdı yada e220cdi
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.