yaklaşık 1 aydır otomatik vites araç arıyorum. hangi marka-model olacağı konusunda kafam karışıktı zaten, oradan buradan yorumları okudukça duydukça iyice karıştı.
" 20000-24500 tl arası, otomatik vites, 2006 üstü, 90000 km altı " bir araç arıyorum.
çoğunlukla eşim kullanacağı için; " şanzımanı,motoru arıza çıkartmayacak (bu yüzden triptonikten vazgectim) , yakıt tüketiminin normal/ekonomik olması, model yılı mümkün olduğunca yüksek, km'si düşük " olması önemli.
aklımdaki seçenekler ;
- hyundai accent era 2008-2010, 1.4/1.6 otomatik (yakıt tüketimi konusunda olumsuz yorumlar var) - peugeot 307 2006-2008 (şanzımanın çok sık ve maliyetli arıza verdiğini söyleyen de var, hiç sıkıntı yaşamadım diyen de, şansına ne cıkarsa galiba) - honda city 2007-2008 (tasarım?) - fiat grande punto 2007-2009 (şanzımanı konusunda çelişkili yorumlar yine)
yardımlarınızı ve yorumlarınızı bekliyorum
honda jazz lpg li al araştırmayı bırak
quote:
Orijinalden alıntı: forsa
honda jazz lpg li al araştırmayı bırak
jazz işini görür
corsa 1.4 benzin tam otomatik
tiptronikten vazgeçmişsiniz; ama ben mitsubishi colt önereceğim; piyasadaki en sorunsuz tiptronik araçtır kendisi.
alman getrag şanzımana sahiptir.
avrupada sorunsuzluk sıralamasında ilk 10 da olan bir araç.
ayrıca tam otomatiklere göre yüzde 20 ye yakın daha az tüketimi vardır.
motoru zaten mitsubishi; yani arıza çıkarması için sizin çok özel çaba sarf etmeniz lazım.
bir inceleyin derim.
dediğiniz fiyata çok rahat 2003-09 modeli alınabilir.
quote:
Orijinalden alıntı: doktorduran
corsa 1.4 benzin tam otomatik
Katılıyorum. Kullanımı çok çok rahat, yokuşlarda özellikle. Tam otomatik olduğu için biraz fazla yakar.
mitsubishinin goruntusune onem vermezseniz (ki etrafimdaki cogu kisi cirkin diyor) colt iidir. ki ben de uygun bi colt bakmaktayim.
Colt önermiyorum, çünkü eşinizin kullancağını belirtmişsiniz, haliyle YARI OTOMATİK şanzımanların özellikle bayanlar için ne kadar uğraştırıcı olduğunu biliyoruz birde Colt'larda Hill Holder var mı?, inanmayan arkadaşları "Araç Değişimi" başlığına bekliyorum, bizzat kullanıcısından duyun.
hill holder yok;
ama çok iyi tutan bir el freni ve anında tepki veren seri bir motoru var.
bir bayan bile ( ki bayanlar bir çok şeyi bizden iyi başarır bu arada ) coltu çok rahat yokuş yukarı kaldırabilir.
yapacağı tek şey araç durduğunda el frenini çekip; araç hareket ettiğinde de el frenini indirmek.
hayırlı günler.
yeni mesaja git
Yeni mesajları sizin için sürekli kontrol ediyoruz, bir mesaj yazılırsa otomatik yükleyeceğiz.Bir Daha Gösterme