Şimdi Ara

Otomobilinize zarar veren komşu

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
45
Cevap
0
Favori
6.947
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
5 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Arkadaşlar otomobilime biri bilerek park sorunu yüzünden zarar verdi. Bu kişi nereye ve nasıl şikayette bulunabilirim?(Demek istediğim kanıt)

• Çok önceden bizimde başımıza gelmişti. Sağ tarafı boydan boya çizmişti ama ince bir çizikti ve tek şeritti.

1 hafta balkondan gözlem yaptım. Yapan kişiyi bi şekilde tespit ettim. Adam karısıyla bir olmuş her akşam enteresan bir şekilde arabalarından iner inmez yanlarındaki arabaya çizik atıyorlar, silecek kırıyorlar.
    Muhtemelen kafalarında insanları bezdirip oraya parkettirmemek vardı.

Bir Pazar sabahı sokağa inip onların binasına karşı ana avrat yaklaşık 10 dakika bağıra bağıra sövdüm. İnsin aşşağıya bunu yapan diye artık ağzıma ne gelirse. Baktım çıt yok. Karşıma çıkamadı.

Aynı gece saat 3 civarı tornavidamı alıp ilgili şahsın aracını 4 taraf dahil olmak üzere pasta ile kapanmayacak hale getirdim.

Birdaha yapamadı, zaten 1 hafta içinde de taşınıp gittiler. Çünkü mahalleliyi uyandırmıştım duruma.
    oturduğum sitede oldu. adam keyfi bir bayanın arabasını çizdi. önce inkar etti. kameralarda çıkınca tehdit etti. bayan karakola şikayet etti. mahkeme 2 seneden fazla sürdü. 200 tl ceza çıktı adama. bir de hakimden fırça yedi o kadar.

adam yaralamanın bile cezası yok neredeyse, arabaya kimse bakmaz. o yüzden sokak aralarında park ederken "gel abi gel, topla gel" yapanlara 5-10 lira atıyoruz, arabaya dokunmasın diye. biliyorum ki arabaya zarar verse yapacak hiçbir şeyim yok.

ya sen de adamın arabasını çizeceksin, ya zararını alabilirsen alacaksın ya da beddua ile yetineceksin.
    Benim başıma biraz daha garibi geldi ama bu kez o meşhur araca zarar veren bendim

Önceki oturduğum yerde otopark rampasını da kullanıyoruz park olarak dolayısıyla bariyerin önü normal olarak boş kalacakki giriş çıkış olsun

Yan binadan bir araç ki bu binanın açık ve kapalı olmak üzere 2 otoparkı var , adam kumanda alıp burayı kullanmıyor gidip sağa sola bizim otoparkın önüne araba bırakıyor , uyardık yazı yazıp camına koyduk yok , dana yine gelip oraya koyuyor bize mani oluyor

En son bende danalık yapıp bunu in arka sileceğini kırdım sinirle
    Aradan 1-2 gün geçti mahallenin bakkalına şu adama numaramı ver arasın beni vereyim parsı neyse kırdık sileceğini dedim

Ne arayan oldu ne de bir daha otoparkın önüne araba koyan
  • Yok mu mahallede tefeci falan takım elbiseli adamlar?

Yahu nereye gidicen polise gidicen tutanak tutturucan ifadeler alıncak işte.
  • Kamera yoksa işin zor bişey çıkmaz.Kaskon varsa yaptırabilirsin
  • Aynısı benimde başıma geldi.üstteki arkadaşın dediği gibi kanıtın yoksa yapabilecek hiçbirşeyin yok içim içimi yedi ama birşey yapamadım.
  • 2 hafta önce öyle bi tipe sövdüğüm için 1 hafta ceza aldıydım. gene mi sövsem acaba milletin canına, malına kastedenlere dayanamıyorum.
  • Çok önceden bizimde başımıza gelmişti. Sağ tarafı boydan boya çizmişti ama ince bir çizikti ve tek şeritti.

1 hafta balkondan gözlem yaptım. Yapan kişiyi bi şekilde tespit ettim. Adam karısıyla bir olmuş her akşam enteresan bir şekilde arabalarından iner inmez yanlarındaki arabaya çizik atıyorlar, silecek kırıyorlar.
    Muhtemelen kafalarında insanları bezdirip oraya parkettirmemek vardı.

Bir Pazar sabahı sokağa inip onların binasına karşı ana avrat yaklaşık 10 dakika bağıra bağıra sövdüm. İnsin aşşağıya bunu yapan diye artık ağzıma ne gelirse. Baktım çıt yok. Karşıma çıkamadı.

Aynı gece saat 3 civarı tornavidamı alıp ilgili şahsın aracını 4 taraf dahil olmak üzere pasta ile kapanmayacak hale getirdim.

Birdaha yapamadı, zaten 1 hafta içinde de taşınıp gittiler. Çünkü mahalleliyi uyandırmıştım duruma.
  • Elinizde herhangi bir delil olmadan şikayette bulunamazsınız, yapabileceğiniz tek şey tekrarı halinde karşılığını misliyle alacağını göstermek olacaktır. En basitinden örnek vereyim bir marketin önüne parkettim, daha inmeden yanımdaki aracın içindeki yolcu kapısını biraz hızlı açtı ve kapısı aracıma orta şiddette çarptı. Ben de kapımı aynı şiddette açarak onun kapısına çarptım bilerek, gıklarını bile çıkaramadılar. Ha benim kapımdaki mini çiziği giderdi mi bu hareket, kesinlikle hayır ama en azından bir dahaki sefere biraz daha dikkatli açması gerekiğini iyice öğrenmişlerdir, en azından bir başkasının kaportası kurtulur.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Benimde stop lambamı kırmıştı sığırın biri. Komşu hemde. Sonra utanmadan yanımıza gelip ne oldu Allah Allah diyerek adilik yapacak kadar da alçalmıştı. Kendisinin lüks aracına aynısını yapsam acaba ne hissederdi.
  • Üst kattaki canlı sigara atmış ve ayna ile kelebek cam birleşimindeki plastik parça erimiş. İzmariti alıp dna analizi mi yaptıralım tespit için, yapacak bir şey olmuyor maalesef küfretmekten başka.
  • oturduğum sitede oldu. adam keyfi bir bayanın arabasını çizdi. önce inkar etti. kameralarda çıkınca tehdit etti. bayan karakola şikayet etti. mahkeme 2 seneden fazla sürdü. 200 tl ceza çıktı adama. bir de hakimden fırça yedi o kadar.

adam yaralamanın bile cezası yok neredeyse, arabaya kimse bakmaz. o yüzden sokak aralarında park ederken "gel abi gel, topla gel" yapanlara 5-10 lira atıyoruz, arabaya dokunmasın diye. biliyorum ki arabaya zarar verse yapacak hiçbir şeyim yok.

ya sen de adamın arabasını çizeceksin, ya zararını alabilirsen alacaksın ya da beddua ile yetineceksin.
  • bu tipler tam cinayet sebebi.
  • manisa_tr kullanıcısına yanıt
    Çekip vuruncada insan yerine koyuyorlar bu mahlukları...
  • Benim başıma biraz daha garibi geldi ama bu kez o meşhur araca zarar veren bendim

Önceki oturduğum yerde otopark rampasını da kullanıyoruz park olarak dolayısıyla bariyerin önü normal olarak boş kalacakki giriş çıkış olsun

Yan binadan bir araç ki bu binanın açık ve kapalı olmak üzere 2 otoparkı var , adam kumanda alıp burayı kullanmıyor gidip sağa sola bizim otoparkın önüne araba bırakıyor , uyardık yazı yazıp camına koyduk yok , dana yine gelip oraya koyuyor bize mani oluyor

En son bende danalık yapıp bunu in arka sileceğini kırdım sinirle
    Aradan 1-2 gün geçti mahallenin bakkalına şu adama numaramı ver arasın beni vereyim parsı neyse kırdık sileceğini dedim

Ne arayan oldu ne de bir daha otoparkın önüne araba koyan
  • Sebebini öğrenmek lazım. Belki adamın canına tak etmiştir artık.

Siz haklıysanız eğer diğer arkadaşların yaşadığı tecrübelerdeki gibi çok fazla bir cezası veya yaptırımı yok, en iyisi kendi bildiğiniz yöntemlerle bu işi çözmek.

Ayrıca Aracınıza sensörlü (Hareket halinde kayda başlayan) 360 dereceli araç içi kayıt cihazı alabilirseniz sizin için güzel delil olacaktır.
  • Navi kullanıcısına yanıt
    ah ah bu ülkenin insanı neden bu kadar kötü...
  • Bu ülkenin çomarı eğitimsizi bitmez.Polisr gitseniz boşver bişey olmaz der gönderir belki de sizi
  • Yıl 2018 ama bizim kafalar 1995 arkadaş.
  • coder16 C kullanıcısına yanıt
    Böyle bir şeyi nerede bulabilirim? Kaça patlar?
  • Zankoku Z kullanıcısına yanıt
    ARAÇ içi DVR kameralara bakarsanız piyasada çok var. Kullanıcı yorumlarına bakıp almanızı tavsiye ederim.

Novatek kullanan biri tavsiye ediyordu, bunlara bakabilirsin. Xiomi bilinen kaliteli bir marka.

Şu ürünü bi incele istersen

https://tr.gearbest.com/car-dvr/pp_1585266.html?wid=1433363

170 derece geniş açılı

Hareket sensörlü (Park halindeyken hareket algıladığında otomatik kayda başlar.)

Çarpışma Sensörü (Kaza anında görüntüleri özel bir şifreleme ile saklar, ayarlarını yaparsanız cep telefonunuza gönderir, bu işlemleri yaparken kayıt etmeye devam eder.)

Bunun plaka okuma özelliği var mı bilmiyorum ama çoğunda plakaları da kaydedebiliyorsun. Sesli olarak plakayı söylediğinde o araç ile ilgili görüntüleri direk ekrana getiriyor.

Almadan önce kesinlikle kullananların görüşünü almanı tavsiye ederim.

• İşte böyle küçük küçük deliriyoruz cinayetlerde böyle çıkıyor. Park yeri kavgası, çizme davası...
  • 
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.