Şimdi Ara

Palio rolanti ayarı?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
18
Cevap
0
Favori
4.803
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar merhabalar.Aracımin rolantisi 1200 devirde duruyor.Raks etme problemi yok Araç ısınıyor ama yinede 1200 devirde duruyor.Aracim 1.2 full enjeksiyonlu 8 valf 2001 model.Rolantisini ben gaz telinin oradaki kontra somunu gevşeterek düşürebilirmiyim yoksa yazılımlamı halledilir?Bunu soracaktım size

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Yokmu bilen?

• Tellle ayar yapamazsin enjeksiyonlu aracta rolanti motoru varsa aracta o arizalidir muhtemelen.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Araçta sıkıntı var ki aracın beyni elektronik olarak müdahale ediyor, siz mekanik olarak müdahale etseniz de sorun giderilmezse beyin tekrar deviri yükseltecektir.
  • quote:

Orijinalden alıntı: M_aTRa_X

Tellle ayar yapamazsin enjeksiyonlu aracta rolanti motoru varsa aracta o arizalidir muhtemelen.

Rolanti motoru arizalı olsa devir bir yükselir bir alcalmaz mı?

• quote:

Orijinalden alıntı: tayfun_aslan

quote:

Orijinalden alıntı: M_aTRa_X

Tellle ayar yapamazsin enjeksiyonlu aracta rolanti motoru varsa aracta o arizalidir muhtemelen.

Rolanti motoru arizalı olsa devir bir yükselir bir alcalmaz mı?

Soketi cikarip deneyin fark ediyor mu

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yok denemedim

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    1999 Honda Civic rölanti ayarı
    14 yıl önce açıldı
    Marea rölantide titreme
    4 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Küçük olan bir soket var omu motor üstunde

• Evet rölanti valfi arızalıdır bizde de olmuştu. Motorun yukarısında cam tarafına doğru siyah bi parça var. İnternette 20-30 TL bir şey değiştir derim.

• quote:

Orijinalden alıntı: berkayjan

Evet rölanti valfi arızalıdır bizde de olmuştu. Motorun yukarısında cam tarafına doğru siyah bi parça var. İnternette 20-30 TL bir şey değiştir derim.

Hocam sizde rolanti ne seviyedeydi.Benim rolanti sabit 12000 de duruyor.Düsme ve yükselme yok.

• quote:

Orijinalden alıntı: berkayjan

Evet rölanti valfi arızalıdır bizde de olmuştu. Motorun yukarısında cam tarafına doğru siyah bi parça var. İnternette 20-30 TL bir şey değiştir derim.

Rolanti valfi resmi atarmisin motorun neresinde?Orda hava filtresinin baglı olduğu motorun ortasına dogru olan bolgede küçük bir soket var onu söktüm taktim düzeldi gibi ama araba çalıştırirken soktum taktim bi sıkıntı olmadı yani araba stop etmedi.Değisen bisey olmadı yani ama rolanti düştü

• Bugun denedim soketi söküp taktim yine devir 1200 seviyesinde duruyor ne düşüyor ne de yukseliyor.Bugun baktırıcam sanayide bakalim ne çıkacak.

• Maf sensörü,rolanti sensörü ve boğaz kelebeği temizliğini yaptırın beyini sıfırlatın.

• Değerli forum üyleri bugun sanayiye gittim eskişehirde oturuyorum.Malzeme olarak orjinal magnetti marka rolanti valfi aldim 100 tl ye degistirmek için tamircime gittim degistirde sonuç aynı.yine 1200 devirde 1000 devir arasında calısiyor .Bende madem neden değistirttiniz dedim boşu boşuna 100 tl verdim dedim tamirci ne dese beğenirsiniz.Abi bu paliolar rolantisi sıkıntılı o yuzden boyle kullan bişey olmaz dedi...Beni baska servise gönderdiler para falan vermedim kızdğımı anladılar bisey istemediler zaten.Sonra baska bi ustaya daha gittim adam akıllı başlı yüzünden belli abi dedim boyle bir problemim var dedim adamda guldü 1200 de câlismasi dert değil daha yüksek devirlerde takiliyosa o sıkıntı dedi.Kimseye elletme bence bir sıkıntı yok dedi aracta sonucta 2001 model araç dedi.Yazılım işine girersen 500 tl ye cıkarsın belkide sonuç alamazsin dedi.Bende yine kızarak allah kimseye sanayiye düşürmesin.Aldığım malzemeyide geri verdim .Eski rolanti valfini taktilar takmadan öncede spreyle temizledir şimdi rolanti 1000 de duruyor anlamadim valla.

• 2001 model araç ne? Bu araç eski diye rölantiyi niye tutturamayacak? Mis gibi enjeksiyonlu araç?
    Benim 2000 model araba da ilk çalışmada 1100 devir, ısınınca sabit 700 devire çakıyor.
    Siz aracı bir bilgisayara bağlatıp arıza kodu var mı ona bakın, olmadı ELM327 cihazı alıp telefondan kendiniz bakın.
  • tayfun_aslan T kullanıcısına yanıt
    Bilgisayarlı sistemi olmayan kasaplara aracınızı elletmeyin işini özenli yapan özel servisler var aracınızı o tarz yerlere götürün benzer sorunları ford ile çok yaşadım rolanti sensörü boğaz kelebeği ve maf sensörü temizliği yaptırıp aracınızı bilgisayara bağlatıp hataları temizletin motorun farkli bir yerden hava almadığından emin olun ideal rolanti deviri 900-1000 arasıdır.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Razor Crest -- 22 Şubat 2018; 19:29:36 >
  • goodorevil kullanıcısına yanıt
    Palio 1.2 8 valf

• quote:

Orijinalden alıntı: Paul Hausser

Bilgisayarlı sistemi olmayan kasaplara aracınızı elletmeyin işini özenli yapan özel servisler var aracınızı o tarz yerlere götürün benzer sorunları ford ile çok yaşadım rolanti sensörü boğaz kelebeği ve maf sensörü temizliği yaptırıp aracınızı bilgisayara bağlatıp hataları temizletin motorun farkli bir yerden hava almadığından emin olun ideal rolanti deviri 900-1000 arasıdır.

Malesef o hatayı bugün yaptım.Bir daha tövbe gitmem arıza yapmadığı sürece. Yalnız adamlar yanlişlıkla duzelttiler arac su anda 1000 de duruyor rolanti.Neyse ilk sanayi deneyimim oldu

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.