Şimdi Ara

Papazlar devletten maaş alır mı?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
18
Cevap
0
Favori
17.657
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
    Türkiye Cumhuriyeti..

Papaz, haham vs. bunlar devletten maaş alır mı?
    KPSS ile imam alınıyor mesela,,
    Neden KPSS ile papaz alınmıyor?

• Yapay Zekanın Yanıtı

Papazlar Devletten Maaş Alıyor mu?

Türkiye'de papazlar, devletten maaş almamaktadır.

Papazlar, görev yaptıkları kilise veya dini cemaatten aldıkları bağışlarla geçimlerini sağlarlar. Kiliseler, üyelerinden ve cemaatten aldıkları bağış ve yardımlarla faaliyetlerini sürdürürler.

Rahipler de papazlar gibi devletten maaş almazlar. Rahiplerin geçim kaynakları da kilise veya dini cemaat tarafından sağlanır.

Türkiye'de papazların maaşlarını ödemek, devletin sorumluluğunda değildir. Papazların maaşları, bağlı oldukları kilise veya dini cemaatin gelirlerinden karşılanır.

Bu nedenle, Türkiye'de papazlar ve rahipler devletten maaş almamaktadırlar.

Yapay Zekanın Yanıtını Genişlet
  • Tam laik olamadığımız için maaş bağlıyro devlet yoksa her cemaat kendısı vermesı lazım parayı bu yuzden papazlara devlet bakmıyor
  • quote:

Orjinalden alıntı: inferno!

Tam laik olamadığımız için maaş bağlıyro devlet yoksa her cemaat kendısı vermesı lazım parayı bu yuzden papazlara devlet bakmıyor

Dediğinden bişey anlamadım.
  • quote:

Orjinalden alıntı: Peju

quote:

Orjinalden alıntı: inferno!

Tam laik olamadığımız için maaş bağlıyro devlet yoksa her cemaat kendısı vermesı lazım parayı bu yuzden papazlara devlet bakmıyor

Dediğinden bişey anlamadım.

şöyleki ülkede laikliğin amacı dinleri serbest bırakmak değil kontrol etmek, bu yüzden devlet imamın maaşını kendi veriyorki sözünü geçirebilsin, tek tip din yorumu olsun. cematlere bırakırsan çeşitli din yorumları olur.
  • Alınması, maaş verilmesi lazım aslında. Ya da hiçbirine verilmemesi lazım ama öyle sağlıksız olur.
  • ELBETTEKİ ALIYOR.!!!!

BU ÜLKEDE SADECE MÜSLÜMANLAR DEĞİL HRİSTİYANLARDA YAŞIYOR VE ONLARDA VERGİLERİNİ VERİYOR.ALIYORLAR VE HAKLARIDA. KİMSEDE NİYE BUNA MAAŞ VERİYORSUNUZ DİYE Bİ SAÇMA BİŞEY SÖEYLEYEMEZ
  • Türkiyede bilmiyorum ama Avrupada papazlar devletten maaş almaz
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • papaz kaçtı papaz her zaman pilav yemezmiş,para alıyoki başka şeylerde yiyebiliyo demekki fast food falan
  • papazlara maaş pilav olarak veriliyor...
  • quote:

Orjinalden alıntı: Fb100.Yil

papazlara maaş pilav olarak veriliyor...

• gigolo kimden öğrendiysenyanlış öğrenmişsin. laik ülkede amaç dini kontrol altına almak değildir. kim hangi dine mesnup olursa olsun hatta dinsiz de olsa devletin görevinin sırf vatandaş olması özelliğinden dolayı kamu hizmeti verilmesidir.
  • hayır onların kendı bunyesı var devlet para odemıyor. zaten o bunyeye yardım vs yapılıyor papazın maası kılısenın elektırıgı suyu herseyı cıkıyor. ancak bızde bu sekılde degıl dıyanet ıslerı baskanlıgı var ve devlet sorumlu...nedenı ıse tarıkat vs cemıyetlerın amac ve cıkarlar ugruna dını alet ederek dını kulanmalarını onlemek.
  • aslında onlarında diyanete bağlı olması maaş alması iyi olur
  • quote:

Orjinalden alıntı: kral_murat

ELBETTEKİ ALIYOR.!!!!

BU ÜLKEDE SADECE MÜSLÜMANLAR DEĞİL HRİSTİYANLARDA YAŞIYOR VE ONLARDA VERGİLERİNİ VERİYOR.ALIYORLAR VE HAKLARIDA. KİMSEDE NİYE BUNA MAAŞ VERİYORSUNUZ DİYE Bİ SAÇMA BİŞEY SÖEYLEYEMEZ

Süryani bir komşumuz var ona sormuştuk bir kere biz cemaat kendi aramızda para toplayarak papaza veriyoruz demişti devletten yardım almıyoruz çünki vermiyorlar demişti yoksa adam neyle geçinecek demişti
  • quote:

Orjinalden alıntı: scalap

gigolo kimden öğrendiysenyanlış öğrenmişsin. laik ülkede amaç dini kontrol altına almak değildir. kim hangi dine mesnup olursa olsun hatta dinsiz de olsa devletin görevinin sırf vatandaş olması özelliğinden dolayı kamu hizmeti verilmesidir.

öncelikle nickim giago008

sonra yazdıklarımı hiçbiryerden öğrenmedim kendi gözlemimdir, ayrıca bahsettiklerim sizin gibi teoriler değil ülkede uygulanan pratiklerdir, yoksa laikliğin teoride ne olduğunu siz de ben de biliyoruz ama aslolan uygulamadır.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi thron -- 13 Haziran 2008; 11:33:40 >
  • quote:

Orjinalden alıntı: giago008

quote:

gigolo kimden öğrendiysenyanlış öğrenmişsin. laik ülkede amaç dini kontrol altına almak değildir. kim hangi dine mesnup olursa olsun hatta dinsiz de olsa devletin görevinin sırf vatandaş olması özelliğinden dolayı kamu hizmeti verilmesidir.

sonra yazdıklarımı hiçbiryerden öğrenmedim kendi gözlemimdir, ayrıca bahsettiklerim sizin gibi teoriler değil ülkede uygulanan pratiklerdir, yoksa laikliğin teoride ne olduğunu siz de ben de biliyoruz ama aslolan uygulamadır.

giago sana katılmıyorum çünkü Türkiye'de din adamlarına maaşı devletin vermesinin sebebi tam tersi laiklikle bağdaşacak bir şey. Diğer türlü her imam istediğini derdi, her cemaat kendine buyruk hareket ederdi. Böylece Fethullah Gülen gibi yapılanmaların önüne hiç geçilemezdi. Buna rağmen sürekli çeşitli cemaatlerin neler yaptığını görüyoruz. Bu mu "devletin yaptığı tek tip din"? Laik devlet tüm dinlere eşit uzaklıkta olmalıdır...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Seka_1905 -- 13 Haziran 2008; 11:41:54 >

• quote:

Orjinalden alıntı: pirate_1905

quote:

Orjinalden alıntı: giago008

quote:

giago sana katılmıyorum çünkü Türkiye'de din adamlarına maaşı devletin vermesinin sebebi tam tersi laiklikle bağdaşacak bir şey. Diğer türlü her imam istediğini derdi, her cemaat kendine buyruk hareket ederdi. Böylece Fethullah Gülen gibi yapılanmaların önüne hiç geçilemezdi. Buna rağmen sürekli çeşitli cemaatlerin neler yaptığını görüyoruz. Bu mu "devletin yaptığı tek tip din"? Laik devlet tüm dinlere eşit uzaklıkta olmalıdır...

arkadaşım ben tek tip din diye birşeyden bahsetmişmiyim ,bir daha okursan dinleri kontrol altına almak demişim. şu anda en güçlü dini yorum sünni islam olduğu için devlet çeşitli kanallarla sadece bu yorumu kontrol etmeye çalışıyor, yarın bir gün x din güçlensin devlet onu da kontrol etmek isteyecektir, bu bizim rejimin doğasında var zira uzun yıllardır dinin sosyal ve devlet yapısını geri bıraktığını düşünüyoruz.

• Sevgili giago işte alıntı yaptığım satır bu:" şöyleki ülkede laikliğin amacı dinleri serbest bırakmak değil kontrol etmek, bu yüzden devlet imamın maaşını kendi veriyorki sözünü geçirebilsin, tek tip din yorumu olsun. cematlere bırakırsan çeşitli din yorumları olur.

Bizim anlaşamadığımız nokta şu: Sen diyorsun ki cemaate bırakırsan yorum farkı olur. Normalde yorum farkı iyi olması gerekir. Tek seslilik kötüdür ama bizim ülkemiz için bu geçerli değil. Sen bunu serbest bırakamazsın görüyoruz insanları nasıl dine alet ettiklerine. Birçoğunun içinde 1 gram tanrı sevgisi yok ama kalkıp dini liderliğe(!) soyunuyorlar. O yüzden bir devlet kontrolü şart. Irak'ı görmüyor musun? Tam tarihini bilmiyorum ama 600-700 yıldan beri mezhep kavgası nedeniyle farklı camiilerde namaz kılıyorlar. Amerikana askerime değil de kendi masum vatandaşının camiisini bombalıyor. Biz de mi böyle olalım. Laik düzeni korumak için yer yer anti laik uygulamalara yönelmede hiç bir sakınca olduğunu düşünmüyorum hele hele ülkemiz için...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Seka_1905 -- 13 Haziran 2008; 12:00:40 >

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.