Şimdi Ara

passat yakıt tüketim testi (gerçek yol koşulları)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
51
Cevap
1
Favori
2.068
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
2 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    Passat yakıt tüketimi testi - 2020 vw passat 1.5 tsi dsg
    https://www.youtube.com/watch?v=CnfgzdJHG54

2020 vw passat 1.5 tsi dsg yakıt tüketim testi yaptım, gerçek yol koşullarında.

arkadaşlar biliyorsunuz yakıt tüketimi konusunda herkes sallıyor. bu şekilde testi olan paylaşsın ve insanlar doğru bilgiye ulaşsın.

• 132 km sabit hızla sürekli yokuş aşağı gitmissiniz hocam .

Ben şehir içi aynı araç ile 9-11 litre yakıyorum kullanım sert yumuşak hiç bakmiyorum umursamıyorum 9 dan aşağı düşmedi .6-7 litre yakan varsa bu araba ile gerçekten tebrik ederim müthiş başarı ve sabır ister .

Uzun yolda yokuş yukarı yokuş aşağı 7 litre yaktı 120 km ile .

Uzun yol güzergahı Trabzon Gümüşhane Bayburt Erzurum horasan
    Aynı motora ben de sahibim. Benim verilerim bir miktar daha düşük uzun yol için eğer dağ ve geçit aşmıyorsanız. 5.4 litre yakıyor araç düz yollarda 110-120 arasında.

Ancak eğer çoğu şehirler arası yolda olduğu gibi dağ tırmanışı, yüksek geçitlere tırmanış ve iniş, uzun tünel giriş ve çıkışları v.b. faktörlere sahip anadolu şehirleri arası uzun yoldan bahsedersek yakıtı tüketimi yine benzer hız seviyelerinde 6.7 litre civarlarında oluyor.

Tamamen şehir içi, kısa mesafe, bol ışıklı dur kalk trafik uzun dönem verisi ise 8.5 litre.

Her şey dahil kendi aracımın verisi ise (Yüzde 85 şehir içi, kalanı şehirler arası) 7.8 litre
  • 132 km sabit hızla sürekli yokuş aşağı gitmissiniz hocam .

Ben şehir içi aynı araç ile 9-11 litre yakıyorum kullanım sert yumuşak hiç bakmiyorum umursamıyorum 9 dan aşağı düşmedi .6-7 litre yakan varsa bu araba ile gerçekten tebrik ederim müthiş başarı ve sabır ister .

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi FrankGallagherx -- 22 Nisan 2020; 18:47:25 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bu test 3. Çevre yolu yavuz selim köprüsü nde yapıldı. 10 km yol gidildi. Yokuş aşağı yorumunuz saçma olmuş

• Gerçek yol koşulu diyip dümdüz köprüde 10 km gidip veri paylaşmanız da epey komik

Sonra millet laf edince laf etti oluyor

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi lojistisyen -- 22 Nisan 2020; 21:33:13 >
  • 10 km gitmek gercek tuketimi vermiyor. Nerede gittiginiz onemli. Videoyu izledim.Guzergah genelde duz veya yokus asagi. O 10 km hereke dilovasi gebzeye kadar o suratle olsa 9 litreden assagi zor cikardi. Yani olmamis.

Ya daha uzun mesafe vermeli ya da uyumlu bir yol araligi bulmali.

• quote:

Orijinalden alıntı: bayram1599

Bu test 3. Çevre yolu yavuz selim köprüsü nde yapıldı. 10 km yol gidildi. Yokuş aşağı yorumunuz saçma olmuş
    Yokuş aşağı çünkü

• Ankara-istanbul gidiş geliş gibi bir veri paylaşırsanız daha gerçekçi olur. 10kmlik test mi olur

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: FrankGallagherx

Yokuş aşağı çünkü

Alıntıları Göster
    mesele yokuş aşağı yada yukarısı değil. bu kadar kısa mesafedeki yakıt testi sağlıklı sonuç vermez. araçların yol bilgisayarıda tam olarak dogru sonuc vermiyor.
    en iyi ölçüm depoyu fulleyip km sayacını sıfırlamak ve depo bitince tekrar depoyu doldurup hesaplamaktır.
    şehir içi ve sehir dışını ayrı ölcerseniz o zaman daha dogru sonuçlar ortaya cıkar .
  • Aynı motora ben de sahibim. Benim verilerim bir miktar daha düşük uzun yol için eğer dağ ve geçit aşmıyorsanız. 5.4 litre yakıyor araç düz yollarda 110-120 arasında.

Ancak eğer çoğu şehirler arası yolda olduğu gibi dağ tırmanışı, yüksek geçitlere tırmanış ve iniş, uzun tünel giriş ve çıkışları v.b. faktörlere sahip anadolu şehirleri arası uzun yoldan bahsedersek yakıtı tüketimi yine benzer hız seviyelerinde 6.7 litre civarlarında oluyor.

Tamamen şehir içi, kısa mesafe, bol ışıklı dur kalk trafik uzun dönem verisi ise 8.5 litre.

Her şey dahil kendi aracımın verisi ise (Yüzde 85 şehir içi, kalanı şehirler arası) 7.8 litre

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi redmaner -- 22 Nisan 2020; 21:43:7 >
  • quote:

132 km sabit hızla sürekli yokuş aşağı gitmissiniz hocam .

1.5 tsi da 9 11 lt. yakanı ilk kez görüyorum .okudugum yorumlarda genelde 7 8 lt yaktıgından bahsediyorlar ve dizele gerek olmadıgı söyleniyor ama 11 lt lere cıkıyorsa hala dizel mantıklı oluyor.
  • quote:

Orijinalden alıntı: ALOK

1.5 tsi da 9 11 lt. yakanı ilk kez görüyorum .okudugum yorumlarda genelde 7 8 lt yaktıgından bahsediyorlar ve dizele gerek olmadıgı söyleniyor ama 11 lt lere cıkıyorsa hala dizel mantıklı oluyor.

Alıntıları Göster
    Motor 300-500 metre sonra ısınıyor ısındıktan sonra keyfime bakarım hocam ben genellikle sert kullanırım ha sert derken magandalık değil kıvamında yani.

Bu araca bu kadar para verip yakıtı dusunucek değilim bir ara 1.4 act Passat vardı inat ettim dedim az yaktirabilicek miyim şehir içi 6.9 düşürdüm ama akü zayıf uyarısı verdi start stop devre dışı kaldı gittim servise devirsiz surmussunuz dedi :) işim ile ev arası 30 km ve dümdüz yol trafik aşırı seyrek 160-170 ile giderim her gün o yolu o yuzden benim tüketim biraz yüksek. Bazen acelem olur ışıkta sert kalkarım yetişmek için vs. Uzun yolda Zigana kop gecidi dahil 7 litre civarında geldim bilen bilir o yolları pek basmaya müsait degil .

• quote:

132 km sabit hızla sürekli yokuş aşağı gitmissiniz hocam .

Senin gibi durust insanlar lazim bu foruma bu memlekete adamlar almanin malini alip almandan daha almanci oluyorlar yazik !

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Onyargisiz -- 22 Nisan 2020; 22:16:17 >
  • quote:

Motor 300-500 metre sonra ısınıyor ısındıktan sonra keyfime bakarım hocam ben genellikle sert kullanırım ha sert derken magandalık değil kıvamında yani.

Bu araca bu kadar para verip yakıtı dusunucek değilim bir ara 1.4 act Passat vardı inat ettim dedim az yaktirabilicek miyim şehir içi 6.9 düşürdüm ama akü zayıf uyarısı verdi start stop devre dışı kaldı gittim servise devirsiz surmussunuz dedi :) işim ile ev arası 30 km ve dümdüz yol trafik aşırı seyrek 160-170 ile giderim her gün o yolu o yuzden benim tüketim biraz yüksek. Bazen acelem olur ışıkta sert kalkarım yetişmek için vs. Uzun yolda Zigana kop gecidi dahil 7 litre civarında geldim bilen bilir o yolları pek basmaya müsait degil .

Alıntıları Göster
    aynı sekilde dizel passat kullansanız en fazla 7.5 lt yakar .dediğiniz gibi arabayı kasarak kullanıp arabam bu kadar az yaktı diye paylasıyorlar. bende gerektiği yerde basıp gerektiği yerde yavas giderim . az yaksın diye sürüş zevkimden vazgeçmem.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ALOK -- 22 Nisan 2020; 22:19:17 >

• 180 km, kış ayı artı kışlık lastik. Blue hdi. 180 km bile bir aracın yakıt tüketimini yorumlamak için yeterli değilken 8 10 km'de tüketime karar vermek tsi tesellisidir.

passat yakıt tüketim testi (gerçek yol koşulları)

Adam burada 50 km yol gidiyor tüketim verisinden bahsediyor. Geçen sefer act motorlu tsi'nin şehir dışı 7.6 tükettiğini söyledim forumda bir sürü yorum geldi. 1.5 act tsi ile Çanakkale'den Erzurum'a geldim. İkinci gezimizde Karadeniz'e gittik Tsi'cilere göre araç Zigana'yı 100 km'de 3 litre yakıtla tırmanacakmış

Bu arada videodaki verilerde, 5.9 gördüm, abartılı değil 1.5 tsi ile şehir dışı rekor denememiz 4.9 litre ile sonuçlanmıştı.
    4.9 olmasının sebebi tsi kullanan arkaşadaşı üzmemekti yoksa 5.2 gibi birşeydi

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-73181344B -- 22 Nisan 2020; 22:27:34 >

• quote:

aynı sekilde dizel passat kullansanız en fazla 7.5 lt yakar .dediğiniz gibi arabayı kasarak kullanıp arabam bu kadar az yaktı diye paylasıyorlar. bende gerektiği yerde basıp gerektiği yerde yavas giderim . az yaksın diye sürüş zevkimden vazgeçmem.

Alıntıları Göster
    Dizel araba sevmiyorum hocam isterse 5 litre yaksın yine almam. Zaten 1.6 TDI ünite artık eskidi ilk ciktiklarinda piyasaya göre idealdi ama rakipleri çok gelişti dizel konusunda vw yerinde saydı maalesef.

Benzinli araba candır.(bana göre )

• quote:

Orijinalden alıntı: Onyargisiz

Senin gibi durust insanlar lazim bu foruma bu memlekete adamlar almanin malini alip almandan daha almanci oluyorlar yazik !

Alıntıları Göster
    Valla neyse o hocam yeri gelir passati overim geri gelir gömerim .

• quote:

Dizel araba sevmiyorum hocam isterse 5 litre yaksın yine almam. Zaten 1.6 TDI ünite artık eskidi ilk ciktiklarinda piyasaya göre idealdi ama rakipleri çok gelişti dizel konusunda vw yerinde saydı maalesef.

Benzinli araba candır.(bana göre )

Alıntıları Göster
    elbette 1.5 tsi keyfini 1.6 dizelden alamazsınız ama 2.0 dizel 190 lık veya 240 beygirlik bir aracın performansı gayet yeterli gelir. tabii 2.0 araçtada alım maliyeti ve mtv yi düşününce 1.5 tsi mantıklı bir secim oluyor.

• quote:

elbette 1.5 tsi keyfini 1.6 dizelden alamazsınız ama 2.0 dizel 190 lık veya 240 beygirlik bir aracın performansı gayet yeterli gelir. tabii 2.0 araçtada alım maliyeti ve mtv yi düşününce 1.5 tsi mantıklı bir secim oluyor.

Alıntıları Göster
    Hocam abimde b8 2.0 TDI 190 HP adaptif şasi var tadını az çok bilirim :)

Zaten imkanlar biraz daha iyi olsa A4 2.0 tfsi ünite hayalimdir :)

Saturday Car Feveryoutube
    2016 Audi A4 B9 2.0 TFSI Quattro (252 hp) Acceleration Test 0-100 km/h 0-140 kickdown reaction time
    https://www.youtube.com/watch?v=uiw_cgWsafo&feature=youtu.be

Gece gece aklıma düştü yine namuzsuz

• Konu sahibini yanlış anlamışsınız arkadaşlar.

Adam "test videosu böyle çekilmez" demeye çalışmış. (Bence)

-------------

Gerçek yol koşullarında video çektim ne demektir yahu?

Şimdiye kadar bütün tüketim videolarını millet kendi özel pistinde mi çekiyordu?

Neyse siz de kendi çapınızda bir şeyler yapmaya çalışmışsınız.

-------------
  • 
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.