Şimdi Ara

Pegasus uçağı pistten çıktı, üçe bölündü (15. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
346
Cevap
1
Favori
24.904
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
8 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1314151617
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    Canlı yayında simülasyonla uygulandı! Pegasus uçağı pistten nasıl çıktı? | Video
    https://www.sabah.com.tr/webtv/haber/canli-yayinda-simulasyonla-uygulandi-pegasus-ucagi-pistten-nasil-cikti-video

• quote:

Orijinalden alıntı: Statistik

Nasıl mesnetsiz?
    30 km rüzgarda iniş yapamayan uçaklar
    23 yaşında yardımcı pilot
    2 yıl içinde 3 pistten çıkma olayı
    Bunlar yetmiyor mu?
    30km değil 34 knot. knot da 1.8 ile çarparsanız 60km diyelim kısaca. Rüzgar olayını da Sizin anlayacağınız dilde şöyle anlatayım. Mesela sana sağlam bir tokat atıcam sık kendini dedim sen hazır oldun tokat bekliyorsun ama ben yavaşça vurdum sen tam rahatlamışken Allah ne verdiyse yapıştırdım suratına..O darbeden alacağın acıyı hissettin umarım. işte rüzgar da böyle bişey bilmem anlatabildim mi!!

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: routemaster

Bu mesaj silindi.
    Konuyu siyasileştirmeye gerek yok. Kimseyi de savunmuyorum ben. Güvenmiyorsanız pegasusa alırsınız thy dan bilet gidersiniz efendim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi maviyildizinoglu -- 6 Şubat 2020; 19:45:48 >
  • maviyildizinoglu kullanıcısına yanıt
    Ne demek ya birlik beraberlik zamanı şakamısın sen. 3 kişi yolda ölüyor. Sıçtığımın ilk yardımını yapmaktan acizse bu havayolu topluluğu yapmayın kardeşim bu işi... Ambulans yoksa hareket ettirmeyeceksin o yaralıları böyle saçmalık mı olur. Defalarca belgesel izliyoruz dünyanın hangi ülkesinde böyle vasat bir kurtarma çalışması var. Bırakın ya herşeyde birlik beraberlik miş... Ben ne sizinle birliğim nede beraber böyle bir acemilik kabul edilemez...

• quote:

Orijinalden alıntı: sissil

Ne demek ya birlik beraberlik zamanı şakamısın sen. 3 kişi yolda ölüyor. Sıçtığımın ilk yardımını yapmaktan acizse bu havayolu topluluğu yapmayın kardeşim bu işi... Ambulans yoksa hareket ettirmeyeceksin o yaralıları böyle saçmalık mı olur. Defalarca belgesel izliyoruz dünyanın hangi ülkesinde böyle vasat bir kurtarma çalışması var. Bırakın ya herşeyde birlik beraberlik miş... Ben ne sizinle birliğim nede beraber böyle bir acemilik kabul edilemez...
    1. 3 kişi yolda ölmedi 2 kişi uçakta iken zaten ölüydü bu bir diğeri de kurtarılır ameliyat edildikten sonra vefat etti.

2. Yolcuları kurtarmak için pegasusun burda sorumluluğu %0 Bi daha diyim bak %0. Kurtarma işlemi Shgm bağlı İstanbul otoritesinin sorumluluğuna aittir.

• quote:

Bu mesaj silindi.
    Sana asıl sıkıntıyı söyleyeyim böyle bir havada biraz daha batılı diyelim mesela 270 den olsun. İşte o zaman İstanbul ile sabiha arasında sıkıntı olur. Çünkü ist 34 iniş yönü iken sabiha 24 olması gerek ama kaza zamanında ki gibi böyle bir durum söz konusu olamıyor. 2 pistte aynı yönde indirilmesi gerekiyor şuanlık

• bu da fo nun linkedn hesabi. öldü şeklinde duydum ama bir haberde tedavileri devam ediyor bilgisi geçilmiş

maşallah konudaki herkes de atc olmuş. sanırsın top gun pilotu. Google dan araştırıp araştırıp geliyorlar

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sioux -- 6 Şubat 2020; 20:19:21 >
  • quote:

Bu mesaj silindi.
    CB var dikkat

• quote:

Orijinalden alıntı: Statistik

Ulan düşük maaş vermek için küçük ve tecrübesiz pilotlar ve normal sayılabilir rüzgara bile dayanmayan uçak alıyorlar alıyorlar hem de utanmadan bilmem nerenin en genç filosuna sahipiz diye övünüyorlar

Bu küçük atlatılmış facia resmen geliyorum dedi. Biri çok kısa süre önce biri de 1-2 sene önce olmak üzere uyarı niteliğinde iki olay daha oldu ama belliki ders alınmadı

Olanlar ne yazikki herzamanki gibi yolculara oldu

@maviyildizinoglu

Peki kardeşim madem kötü uçak alıyorsunuz bari pilot sağlam ve tecrübeli olsun? Neden hem ucuz kötü uçak hem de insiyatif kullanmayı bilmeyen doğru tercih yapmayan tecrübesiz ve kötü pilotlar çalıştırıyor sizin firma?

Hocam ilgili firmanın çalışanisin ve muhtelemelen patrolarinin baskısıyla girip yorum yazıyorsunuz burada bu yüzden doğru yorum ve cevap beklemiyorum sizden
    En yüksek maaşı Pegasus veriyor bilgin olsun

• quote:

Orijinalden alıntı: Guest-41F3DB120

Elma arkadaşımızın açtığı resimli detaylı haber içeren konuyu neden siliyorsunuz?
    Torpille pilot alirlarsa olacagi bu better olsunlar

Bundan 2 sene once Thyye pilotluk icin basvurmustum, kapidaki guvenlike belgelerimi almak icin cikiyorum dedigim de o bile acik acik buraya girmek icin belge degil dayin olmasi lazim demisti.

Turk firmalariyla surdan suraya gitmiyorum zaten canimi sokakta bulmadim ben

• quote:

Orijinalden alıntı: kerim35

CB var dikkat

Alıntıları Göster
    Benden uzak şeytana yakın olsun

• Herkes havadır olmuş mübarek konuda.

• Pilotların durumu nedir halen bir bilgi yok mu? Hiç bir haber okumadım bu konuyla alakalı. Ne isimleri açıklandı ne de sağlık durumlarıyla ilgili bir bilgi. Ben mi kaçırdım acaba?

• quote:

Orijinalden alıntı: nocnoc

pistin o kadar yakınında o yükseklikte bir düşük zemin olması normal mi? orada düz olsaydı pistten de çıksa kuma çime vs biryere saplanıp kalacaktı. en azından parçalanmayacaktı ve parçaların arasında ölenler olmayacaktı.

haa ama şimdiye kadar kötü hava şartı, pilot hatası, uçak arızasında bile o çukura düşen olmadıysa başka tabi.
    Normal değil tabi ki RESA (Runway End Safety Area) kurulu olması lazım en iyi güvenlik için. TC-IZK (kaza yapan uçak) Runway overrun yaşayan ilk uçak değil, son da olmayacak.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Bu mesaj silindi.
    Ooo pilot gelmiş

Peki İstanbul'a her gün artan freighter uçuşu, ISL'deki slot yetersizliğini, THY'nin büyüyen filosuna yer bulamamasını nasil çözecektin? ISL'yi büyütecek yer yok, yeni bir havalimanı şarttı. Şuan ISL, Kargo ve genel havacılık ile bile yeterince dolu.

• Hem karacıyız hem havacı
    hava yolu ile ilgiliyiz
    ne zaman işleri düzgün yaparsanız
    Doğru dürüst inmeyi başarabilirseniz
    Uçabiliriz

• Heryer google pilotu doldu ya. Ne memleket. Bu ülkede ne gündeme gelirse herkes onun uzmanı oluyor zaten. Neyse. Allah herkese sağlık sıhhat versin.

• 
Sayfa: önceki 1314151617
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.