Şimdi Ara

Petlas Velox Lastik Almayı Düşünenlere Tavsiye

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
15
Cevap
0
Favori
3.017
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  •  Petlas Velox Lastik Almayı Düşünenlere Tavsiye

1 ay önce Petlas Velox Sport PT711 205/55R16 94W RF 4 lastiği 640 liraya taktırdım. Önceki lastiklerim michelin energy saver di. Kendimce bir kıyaslama yaptım ve almayı düşünen arkadaşlara tavsiye ve tecrübelerimi aktarayım.

Önceki lastiğim michelin energy saver'in durumu bayağı kötüydü her gören usta, kesinlikle değişmesi gerektiğini söylemişti. Bunun üzerine lastik almak için bayağı bir araştırma yaptım. En sonunda Petlas tavsiye eden renault servisindeki bir arkadaş aracılığıyla aldım.

Kıyaslama yaptığımda michelin belirgin bir şekilde daha sessiz olduğunu ve durma mesafesinin kesinlikle daha az olduğunu ayrıca yumuşak bir lastik olduğunu söylemeliyim. Fakat ülkemizin ve kendi yaşadığım bölgenin yol koşullarını da dikkate aldığımda petlas daha sağlam bir lastik görünüyor. Zaten sert bir lastik. Michelin energy saver'in yol tutuşunu hiç beğenmediğimi söylemek istiyorum. Petlas velox yol tutuşu açısından biraz daha iyi diyebilirim. Ayrıca V tipi bir lastık olması yağışlı hava koşullarında daha iyi yol tutuşu sağlıyor.
    Petlas ile yaptığım ilk hareket esnasında yol sesinin bariz olarak artış gösterdiğini fark ettim. Bu ses 5. vitese geçiş yaptıktan sonra daha da yoğunlaşıyor. Şahsen arabanın kesinlikle sessiz olmasından yana biri olarak bundan biraz nefret ettim. Lakin ekonomik olması bunu gözardı etmeme neden oldu. Çünkü mechelin energy saver 4 lastiği için 920 lira fiyat çıkardılar. Aradaki fiyat farkı azımsanmayacak ölçüde kendini hissettiriyor. Michelin ile ABS yi çok sık devreye sokuyordu araba fakat Petlas aldığımdan beri 1 kez bile araba ABS yi devreye sokma ihtiyacı duymadı. Bunun asıl nedeninin eski lastiğimin dişlerinin tamamen erimiş olması, çatlaması ve sağlamlığını yitirmiş olmasıdır bana göre. Çünkü 0 michelin energy saver kullanmadığımdan bir kıyaslama yaparak michelin hakkını yiyemem.
    Bana göre eskimiş olmasına rağmen yine de çok iyi bir lastikti michelin.
    Yakıt konusun da biraz daha iyi michelin energy saver. Bunu adıyla da belli ediyor zaten. Fakat bana sorarsanız bunun yakıta etkisi 100 lira da 50 kuruş belki de 1 liradır. Zaten lastiği 2 yıl kullandığımızı farz edersek aradaki 280 liralık farkı asla kapatmayacağını düşünüyorum. Petlas Velox ile düz bir yolda belli bir hıza ulaştıktan sonra arabayı boşa atıp hız düşüşünü kontrol ettiğimde gerçekten hızını ve performansını koruduğunu gördüm. Yani araba boşta bayağı bir mesafe alacaktır. Bunun artısı ve eksisi olduğunu düşünüyorum. Çünkü arabanın durma mesafesini fazladan 2-3 metre uzatacaktır. Öte yandan hızınızı koruyacaktır.

Petlas Velox Artıları:

Sağlam bir lastik olup ülkemiz yol koşullarında iyi bir performans gösteriyor.
    Fiyatı uygun.
    Yol tutuşu yeterli düzeyde.
    Yağmur performansı iyi.
    Spor bir görünümü var.

Petlas Velox Eksileri:

V kanal tipinde olmasından dolayı çok fazla taş fırlatıyor. Arabanın alt aksamında katur kutur ses duyarsanız hiç panik yapmayın. Onlar lastiğinizin fırlatmış olduğu irili ufaklı taşlardır. (Rahatsız edici.)
    Durma mesafesi biraz uzun.
    Yol sesi fazla.

Son olarak görüşlerim şu şekilde:

Bence alınabilir bir lastik. Aldığınıza pişman olmazsınız. En azından ben pişman olmadım. Bazı kusurlarını görmezden gelirseniz hiç bir sıkıntı yok. Hiçbir kaygınız ve endişeniz olmasın. Bugün lastik alacak olsam yine alırım. Cebinizden fazladan para çıkmasına gerek yok. Hakkını veren bir lastik. Ama maddi bir kaygınız yoksa başka markaları tercih etmeniz kişisel tercihinizdir.

Aklınıza takılanları buradan belirtirseniz yardımcı olurum. Hatam varsa affedin. Belirtirseniz düzeltirim. Sizlerde görüşlerinizi paylaşırsanız sevinirim.

Nurullah Aktaş
    Saygılarla.

• nurullah390 N kullanıcısına yanıt
    Bende eski aracımda michelinden sonra 4.yıl petlas kullanmıştım ve çok memnundum.
  • Bende 3 ay önce, 4 senelik kumho lastiklerimi petlas ile değiştirdim oldukça memnunum, kızaklama yol tutuş problemlerin hepsinin üstesinden geldi oldukçada sessiz lastikler yol sesi nerdeyse yok, 1 yılda yol yardımı hediye ettiler.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi donanımcı123 -- 28 Şubat 2014; 15:43:15 >
  • Arkadaşlar dün 195/55/16 velox sport 741 aldım.İnanın harika bir lastik arabanın gidişi değişti öncekiler bristone du çok sessiz yol kabiliyeti yüksek ve diğer yabancı lastiklere göre fiyatıda iyi vede yerli sermaye
  • Energy Saver gibi b.ktan bir lastik her türlü Petlas'tan zayıftır. Bahsettiğiniz olumsuzluklar sizin lastiğin çok eskimesinden değil, lastiğin dandikliğindendir. Ben sıfır aldım, tamamen eskimeden direkt değiştirdim. Focus gibi yol tutuşta referans bir araçta bile tedirgin ediyordu beni..

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • arabalara 10binlerce para verip lastikte 20 liranın hesabını yapmak sadece bizim milletimize has bir durum olsa gerek. gidin good year,michelin,pirelli falan alın neden canınızı tehlikeye atıyorsunuz ki.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Tyler Durden

arabalara 10binlerce para verip lastikte 20 liranın hesabını yapmak sadece bizim milletimize has bir durum olsa gerek. gidin good year,michelin,pirelli falan alın neden canınızı tehlikeye atıyorsunuz ki.

Petlas alinca canini tehlikeye mi atmis oluyor. Ne alakasi var. Yabanci markalara cok merakliyiz. Hic geregi yok.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    17inch lastik tavsiye
    3 yıl önce açıldı
    Lastik Tavsiye
    5 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: SonNn_

quote:

arabalara 10binlerce para verip lastikte 20 liranın hesabını yapmak sadece bizim milletimize has bir durum olsa gerek. gidin good year,michelin,pirelli falan alın neden canınızı tehlikeye atıyorsunuz ki.

Petlas alinca canini tehlikeye mi atmis oluyor. Ne alakasi var. Yabanci markalara cok merakliyiz. Hic geregi yok.

Petlas Velox Eksileri:

V kanal tipinde olmasından dolayı çok fazla taş fırlatıyor. Arabanın alt aksamında katur kutur ses duyarsanız hiç panik yapmayın. Onlar lastiğinizin fırlatmış olduğu irili ufaklı taşlardır. (Rahatsız edici.)
    Yol sesi fazla.

yeterince açıklayıcıdır umarım

• Fiyatı fena değil ayrıca diğerlerinin fiyatına taze taze petlası 2 yıl kullanır atarım 2 takım daha yeni alırım.2 kış mevsimini daha petlasla çıkardım.Hala aynı derecede yumuşak iyi...İşini çok iyi gördü.Ben 4 tanesini 900 tl ye almıştım o zaman michelin 4x450 =1800 lira idi.Gelecek yıl 4 tane daha alsam zarar etmem...Binersem kara geçmiş olurum...
  • ilk etapta emniyet önemli olmalı ki, burada durma mesafesi biraz uzun dendiği için bu konu düşündürücü. ekonomi sessizlik v.s. daha sonraki etkenler bence. marka fanatikliği yapmam kesinlikle ama arka koltukta cocuğumu taşıyorsam önce emniyet... Bu faktörü en iyi hangi marka karşılıyorsaönce ona bakarım.

• 1 sene sonra o ses daha da artacak emin olabilirsin. Sırf bu yüzden v desen starmaxx ları satıp goodyear aldım rahatladım. Petlasın kışlıkları harika lafım yok.
  • petlas kayış gibi olsada candır sertlikde pırelli ile yarışır
    ekonomik olması tercih sebebidir...
  • quote:

quote:

quote:

Petlas Velox Eksileri:

Yol sesi fazla.

Hocam ilk mesajinda yerli markalardan uzak durulmasini soyluyorsun sonra da konu sahibinin kendi sahsi fikrini referans aliyorsun. Madem öyle konu sahibi michelin in daha cok kizaklama meylinin oldugunu ve petlasin yol tutusunun iyi ve yagmurlu havada yeterli oldugunu soylemis umarım bunu da referans alirsin.
    Bana kalirsa v kanalli lastik hic bir zaman almam yol sesinden oturu ama yerli marka her zaman alirim. Ki su anda aracimda 10 aydir Lassa takili ve memnunum. Sırf özenti yaparak gidip de o dedigin markalara neredeyse iki katina varan fiyat farkini vermem. O farkin asil sebebi de reklam giderleridir. Yoksa biri duruyor biri durmuyor , biri tutuyor biri tutmuyor diye bir sey yok ve kimse de boyle bariz bir fark var diye iddiada bulunamaz. He ne olur , baktim ki yol sesi artmaya ve rahatsiz olmaya basladim gidr yumusak bir yerli model bulur takatim. Hadi binlercr lirayi yabanci sirketlere kaptiriyoruz bari yedek parcasiydi , lastigiydi yerli alalim. Herkes biraz duyarli olsa gelirlrrine oranla arge calismalati yapip söz sahibi olabilecek , otomobil sektorunde iddiali sirketlerimiz olabilir. Kestirip atmak dogru degil.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi SonNn_ -- 16 Nisan 2014; 14:14:17 >

• 180TL'ye GoodYear EfficientGrip Performance varken bu lastiği taktırmanın mantığını çözemedim?
  • quote:

quote:

quote:

quote:

Petlas Velox Eksileri:

Yol sesi fazla.

Hocam ilk mesajinda yerli markalardan uzak durulmasini soyluyorsun sonra da konu sahibinin kendi sahsi fikrini referans aliyorsun. Madem öyle konu sahibi michelin in daha cok kizaklama meylinin oldugunu ve petlasin yol tutusunun iyi ve yagmurlu havada yeterli oldugunu soylemis umarım bunu da referans alirsin.
    Bana kalirsa v kanalli lastik hic bir zaman almam yol sesinden oturu ama yerli marka her zaman alirim. Ki su anda aracimda 10 aydir Lassa takili ve memnunum. Sırf özenti yaparak gidip de o dedigin markalara neredeyse iki katina varan fiyat farkini vermem. O farkin asil sebebi de reklam giderleridir. Yoksa biri duruyor biri durmuyor , biri tutuyor biri tutmuyor diye bir sey yok ve kimse de boyle bariz bir fark var diye iddiada bulunamaz. He ne olur , baktim ki yol sesi artmaya ve rahatsiz olmaya basladim gidr yumusak bir yerli model bulur takatim. Hadi binlercr lirayi yabanci sirketlere kaptiriyoruz bari yedek parcasiydi , lastigiydi yerli alalim. Herkes biraz duyarli olsa gelirlrrine oranla arge calismalati yapip söz sahibi olabilecek , otomobil sektorunde iddiali sirketlerimiz olabilir. Kestirip atmak dogru degil.

benim yerli marka ile alıp veremediğim yok,lastik testlerine bile katılmayan ne olduğu belirsiz lastikleri 50-60bin liralık araca takmanın mantığını ççözemedim sadece. can güvenliği hertürlü maddiyattan önemlidir bence.

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.