Şimdi Ara

Premium marka , Premium araç.

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
70
Cevap
0
Favori
2.011
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Son zamanlarda Premium tabiri çok tartışılan konu oldu.
    Premium marka mı yoksa Premium araç mı?
    Premium markalar bana göre: Bentley , Roll royce , Ferrari , Lamborgini , Porche ...

Mercedes Premium dersek citanı Premium yapmış oluruz bence
    Bmw yi Premium yaparsak 1 serisini Premium yapmış oluruz.
    Volvo Premium dersek de v40ı.
    Premium araç üretmek markayı Premium yapmaz bence.
    o zaman Mitsubishi Lancer evolation Premium diye Mitsubishi Premium diyelim.
    bu örnek çoğaltılabilir.
    Mazda mx5, Subaru legacy ...
    alfa Romeo premiummudur?
    vw premiuma yakın mıdır?
    bu tur söylemler son derece meşhur oldu forumda.
    son olarak kendi görüşümu belirtiyorum.
    Bmw Mercedes , Audi , Volvo , Subaru , alfa Romeo , vw , Toyota ...
    Premium değildir.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Marka değil, modeller Premium olur kavramı doğru.Günümüzde doğru olmaya başladı açıkçası.Eskiden Mercedes dendimi her aracıyla elit bir marka akla gelirken, şimdi bazı modelleriyle kalitesiz imajı verebiliyor.A serisi olsun, Citan olsun, hatta C serisinin bile ahım şahım bir etkileyiciliği yok.Alfa, Mazda, Subaru ya da Toyota, Vw.Hepsinin Premium segmentte otomobilleri mevcut.Ancak marka bazında Mercedes, Bmw, Audi, Lexus, Volvo gibi markalardan geri kalıyorlar.Bu da onları bu markalardan bir basamak altta konumlandırıyor.Olay bu.

Porsche, Jaguar, Maserati, Ferrari, Lamborghini, Lincoln, Cadillac v.b bunlar baştan aşağı Premium ve üst düzey markayken, Bentley ve Rolls Royce tüm markaların üzerinde, zirvede bulunuyor.Özellikle de Rolls Royce .Benim bakış açım bu olaya.

• Geçen Fiat 500 premium bir modeldir dedim de bayağı karıştı ortalık... Evet premium modeller vardır.
  • Mercedes bmw volvo alfa audi gibi araclR premium araclardir gecmisten gunumuze bir imajlari vardir bunlarin.
    Bunlarin ustundeki jaguar bentley porsche tarzi markalar ise elit klasman kategorisine girer.
    Bugun c serisi 3 serisi 159 s60 a4 gibi araclar bir mondeonun passatin avensisin aynina parketse zaten is biter.
    Mesela alt sinif markalarin 8c competuzione tarzi araclari yoktur m3 ona keza amg ona keza polestar ona keza quafrifoglio ona keza brera ona keza.
    burada merso citani uretti diye premium degildir demek komik olur

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi shadowgeist -- 7 Ekim 2013; 12:17:26 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: shadowgeist

Mercedes bmw volvo alfa audi gibi araclR premium araclardir gecmisten gunumuze bir imajlari vardir bunlarin.
    Bunlarin ustundeki jaguar bentley porsche tarzi markalar ise elit klasman kategorisine girer.
    Bugun c serisi 3 serisi 159 s60 a4 gibi araclar bir mondeonun passatin avensisin aynina parketse zaten is biter.
    Mesela alt sinif markalarin 8c competuzione tarzi araclari yoktur m3 ona keza amg ona keza polestar ona keza quafrifoglio ona keza brera ona keza.

Farklı bakış açısı.

• şöfüre sormuşlar "mercedes mi premium ara üretir bmw mi alfa mı seat mı vs.vs"
    demiş ki ben sadece sürerim gerisine karışmam..
  • Bentley iyidir mesela

Hangi modeli olsa da taş gibi premiumdur
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Forum Premium[YENİ ÖZELLİK!]
    9 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Hocam şu premium ve segment konusunu bi odaya kapanıp 2 ay boyunca tartışın ve çözün.
    Forum için baya bi önemli anladığım kadarıyla.
  • Sahibinden teknik veriler kısmında linea d segment görünüyor, segmentler ve aracın premium olup olmaması artık iyice abartılmaya başlandı.
  • quote:

Orijinalden alıntı: shadowgeist

Mercedes bmw volvo alfa audi gibi araclR premium araclardir gecmisten gunumuze bir imajlari vardir bunlarin.

+5500

Koskoca aston martın şu aşşadaki bıddık arabayı urettı dıye premıumluk sevıyesınden düşecekmi yani ?

Premium marka , Premium araç.

• quote:

Orijinalden alıntı: sevket861

Son zamanlarda Premium tabiri çok tartışılan konu oldu.
    Premium marka mı yoksa Premium araç mı?
    Premium markalar bana göre: Bentley , Roll royce , Ferrari , Lamborgini , Porche ...

Mercedes Premium dersek citanı Premium yapmış oluruz bence
    Bmw yi Premium yaparsak 1 serisini Premium yapmış oluruz.
    Volvo Premium dersek de v40ı.
    Premium araç üretmek markayı Premium yapmaz bence.
    o zaman Mitsubishi Lancer evolation Premium diye Mitsubishi Premium diyelim.
    bu örnek çoğaltılabilir.
    Mazda mx5, Subaru legacy ...
    alfa Romeo premiummudur?
    vw premiuma yakın mıdır?
    bu tur söylemler son derece meşhur oldu forumda.
    son olarak kendi görüşümu belirtiyorum.
    Bmw Mercedes , Audi , Volvo , Subaru , alfa Romeo , vw , Toyota ...
    Premium değildir.

yazdıklarınıza karşı şu videoyu izlemenizi tavsiye ederim

http://www.youtube.com/watch?v=r51AvHiff5M#t=327

• Premium kavramı geçmişten günümüze firmanın yarattığı algı ile alakalıdır. Audi, Mercedes ve Bmw ile ilk üçe girer ama iki marka say deseler Audi bu üçlünün dışında kalır. Benim için alfa romeo ve volvo premium değildir, ama galerici markası dediğimiz markaların üstündedir. Yazdıklarım kişisel görüşlerimdir, sadece benim satın alma kararlarımı etkiler.
  • quote:

Orijinalden alıntı: zotacing

Mercedes Citan üretti ama bunun yanında, Axor, Actros, Travego gibi şahaserlerde üretiyor.

Mercedes'in ürettiği diğer araçlar neyse de Travegoya şaheser demişsiniz ya pes!!! Citan'da iç tasarımda az da olsa tarz var kabul ama Travego kadar zervevat bir araç yoktur, 6 yıllık öğrenciyim 50 den fazla şehir gezdim, yolculuklarımda Travego kadar işe yaramaz olanını görmedim. 403'ün bile koltuk duruşu, diz mesajesi, sırt desteği travego'dan ileridir. Mercedes bir retarder koymuş adam dokununca aracın içinde gürültüden durulmuyor. Allah aşkına bu araca bindiğinde hiç üstteki klima ve çağrı butonlarına bir bakmadın mı? Millet panaromik cam tavanlı araçlar yaparken Mercedes Eşsiz Alman-çin plastiğini kullanıyor, daha düzgün algılayan bir Mercedes butonu görmedim, parmağımı etrafında dolandırıyorum ki bi zahmet algılasın. Travegolara sadece doğu ve güneydoğu illerine giderken bindim. Hatta sordum kaptana "Bu zervezat arabaları niye kullanıyorsunuz, piyasada daha konforlu modelleri var" (aynen böyle dedim zerzevat dememin nedeninide açıkladım boyum 187 diz mesafesi ile çok sıkıntı var ) verdiği cevap şu oldu, yakıt ekonomisi en iyi travegoda bu yüzden kullanıyoruz, yoksa araç eskiden olduğu gibi ulaşılmaz mercedes kalitesinin izlerini taşımıyor, Muadili çok dedi. Onun için Citan'a iyi de sesim çıkmaz ama Travego yürüyen bir çöp.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Mitrid6tes -- 7 Ekim 2013; 16:21:54 >

• Kimse üstüne alınmasında burda C serisi kampanyadan çıksa gidip kurban keseceklerin, garajda Bentley'i var havalarına girmesine anlam veremiyorum.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Pyromania.

Kimse üstüne alınmasında burda C serisi kampanyadan çıksa gidip kurban keseceklerin, garajda Bentley'i var havalarına girmesine anlam veremiyorum.

+1 asagi cekme cabasi olarak goruyorum ben. Malum insanlarimizin ulasamiyoruz bari karalayalim mantigi var

• Ne premium araçlar var kullanıcıları not acceptable
  • Günümüzde premium ifadesi resmen arapsaçına döndü.
    Aracına binerken kasılan her adam aracını premium ilan etti.
    Premium neye göre premium. Herkesin kendine göre değerlendirme tarzı, açısı var. Kimi marka, kimi model, kimi satış rakamı, kimi doluluk oranı.
    Bana göre ise performans; Mitsubishi Lancer Evo performansıyla premium bir araçtır. Candır, sevgilidir, aşktır.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Mitrid6tes -- 7 Ekim 2013; 19:33:31 >
  • Premium marka da vardır, araç da vardır. Mercedes, Bmw, Audi, Porsche, Ferrari premiumdur ama bana göre Land Rover'dan çok Range Rover premiumdur.

• Orta direk halkın binemediği araç premiumdur bu kadar basit
  • Priminyum hava civadır. Ne kadar kazık yiyebileceğinizin, aslında olmayanın size satılması, sizin de hıyar gibi kazıklanıp dandik bir araba için 6 aylık sıraya girmenizdir.

Priminyum budur.

Bir arabanın özellikleri vardır. Deri koltuk / kıç ısıtma / çift bölgeli klima falan gibi. Koltuk soğutma güncel favorim mesela...

Bir arabanın dizaynı vardır. İç ve dış. Seversiniz, sevmezsiniz. Her araba herkese hitap etmez. Bana göre dünya Alfa'nın çükünü yesin bu konuda, başkası sevmez.

Bir arabanın kullanım karakteri vardır. Yumuşak / Sert, yüksek oturumlu / alçak oturumlu gibi... Bana göre nispeten sert ve alçak oturumlu araba keyiflidir. Kimisi rahat = keyif olarak görür. Benim tercihime sıcak bakmaz... Herkesin keyif aldığı şey farklı. Homurtulu bir V8 sesi için klimadan bile vazgeçebilirim. Başkası için bu delilik olabilir.

Bir arabanın priminyum olup olmamasının hiç mi hiç önemi yoktur. İhtiyaçlarınızın ve beklentilerinizin ne olduğu ve arabanın bunları ne derece karşıladığı önemlidir.

Mercedes S priminyum mudur? Tartışmasız Priminyumdur. Ama ne yazık ki benim için at çöpe gitsindir. Çok daha ucuza bana bir 911 ver. Ben keyfime bakayım. Ömrüm boyunca satmayacaksam sıfır 911 de istemem. 70'li modellerden ver bir tane. Ömrüm boyunca saklar, keyifle binerim. Ne oldu Priminyum'a? Cortu çekti... Bir arabadan beklentileriniz önemlidir. Gerisi saçmalıktır. Başkalarının sizin hakkınızda ne düşündüğünü önemsiyorsanız priminyummuş değilmişmiş önemli tabi. Ama bu da bir çeşit hazımsızlık göstergesidir. Siz başkası için mi yaşıyorsunuz? Hava yapma ihtiyacınız mı var? Neyi kanıtlamak istiyorsunuz? Toplum sizden bunu mu bekliyor? Kendinizi baskı altında mı hissediyorsunuz? Bir çeşit hazımsızlık ve eziklik hali olarak görüyorum bu muhabbetin bu kadar önemsenmesini. Priminyum veya değil, önemi nedir? İhtiyacın ve beklentilerin nedir arkadaşım? Söyle, araba önerelim. Bitti. Araba budur. Bu yüzden milyon çeşit araba, milyon çeşit model var. Size göre olanını tutturmak için...

Tavsiyem, sırf Hatçe komşular altlarına Jetta çekti diye, kocaya binbir tribe girip, 91 Vectraqyı sattırıp, mal gibi 6 ay sırada beklemeyin. Gerçekten ihtiyaçlar ve beklentiler bir Jetta ile karşılanacaksa ve 6 ay beklemeye değecekse o zaman Jetta alın.

* Jetta sadece bir örnektir. Kimse alınmasın. Sadece C sınıfı bir araba için 3-4 ay sıra beklenmesi çok komiğime gittiği için ilk aklıma gelen araba oldu.

• 
Sayfa: 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.