Daha önceden 1 senelik deneyimim vardı 3-4 aydır da spora gidemiyordum. Ben de yeniden fitness'a başlama kararı aldım. İtiş-çekiş temelli şöyle bir program yaptım: Pazartesi: göğüs, omuz, arka kol Salı: dinlenme Çarşamba: sırt, ön kol, bilek, trapez Perşembe: dinlenme Cuma: omuz, göğüs, arka kol Cumartesi: dinlenme Pazar: bacak, sırt, karın Böylece haftada 4 gün gidip omuz, arka kol, sırt ve göğsü haftada 2 kere çalışıp ön kol, karın, bacak 1 kez çalışacağım. Sizce program iyi mi ya da şunu şununla değiştir dediğiniz olur mu ya da 2 gün gidip bir gün dinlenmek daha mı iyi olur? |
Program iyi mi
-
-
kanka bence pazar günü çok ağır olmuş bacak idmanınn hakkını verirsen sırta gücün kalmaz ikisi de çok büyük kas grubu ben şahsen şöyle yapardım. omuz göğüs arka kol pazartesi, sırt bilek ön kol trapez salı, bacak karın bel çarşamba, perşembe off, omuz göğüs ön kol cuma, sırt bilek ön kol trapez cumartesi, pazar off
-
Merhaba, bir günde üç farklı yer çalıştırmak yorucu olabilir. İki bölge çalışıp daha iyi verim alabilirsin diye düşünüyorum. Günler yetmeyecek diye düşünüyorsun büyük ihtimal. Ben iki gün üst üste geliyorum ve bir gün dinleniyorum. Senin programında üç gün dinlenme oluyor, benim dediğim gibi yaparsan 2 gün dinlenme yapıyorsun. Fazladan bir günü kullanabiliyorsun. Hareketleri daha iyi paylaştırmış olduğun için bir günde üç bölge çalışmamış oluyorsun.
Bacak ve sırt birlikte çalışmak pek tavsiye edilmiyor fakat ben de sizin gibi aynı gün çalışıyorum. Acı çekmek hoşuma gidiyor Bacak-sırt günü için tek tavsiyem karın çalışmamanız. Zaten inanılmaz bir parçalanma yaşıyorsunuz. Vücut çok yorgun oluyor. En büyük iki kas grubu üzerine karın çalışmak sakatlık bile doğura bilir. Karın çalışmasını üst grup çalıştığınız bir güne ekleyebilirsiniz.
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X