Ewt arkadaşlar sorunum başlıkta yazıyor.Biraz daha ayrıntı veriyim.2 tane samsung HD080HJ aldım raid 0 yaptım.windows kurarken f6 falan hepsini yaptım.nvidia stripe 149.06 gb tek hard disk oldu.hd-tach testinde de iyi sonuç veriyor.Ama windowsa girerken kendi kendine resetliyor.Bi kaç defa daha reset yedikten sonra windowsa giriyor.windowsta hiçbi hata vermiyor.canavar gibi çalışıyor.Umarım sorunumu anlatabilmişimdir.Sistemim imzamda.Yardımlarınızı bekliyorum.
Isınıyo bunlar galiba bana da benzer bir problem olmuştu zamanla düzeldi...
Nasıl zamanla düzeldi?Artık hiç yapmıyor mu?yoksa arada sırada mı yapıyor? Korkum harddisklere bişey olucak.Günde 10 kere restart yiyor. Dfi nin son biosu yüklü.siteden en güncel raid diskinide çekip yaptım.Gene aynı.Artık bıraktım uğraşmıyorum.yeni bios yada raid sürücüleri çıkana kadar. Bide bu problem sadece bizde mi oluyor yoksa herkeste varda önemsemiyor mu?
Bence sen SP2'li bir kurulum CD'si ile kur windows'u bir de öyle dene... Partitionlara da ayırıyosan ayıırmadan kullanmanı öneririm.
zaten sp2li windows kuruyorum.Tek partitionda kurmayı denedim fark olmadı.
Windows kurarken F6 falan hepsini yaptım diyosun, yani SamsunG'un raid driverlarını kurdun ve disk boyutlarını normal olarak tanıdı.??? Eğer öyleyse, tek HDD ile bir dene yani çok zamanını almaz F6 falan hiç bulaşmadan direkt tekine kur windows'u eğer o zaman da aynı sorunu yaparsa yüklediğin CD'de bir okuma hatası oluyordur. Onun dışında sistemin raid kurmadan önce stabil olarak çalışıyor muydu?
Bios update yaptığını ve doğru raid driverlarını kurduğunu farzaderek soruyorum bunları... İlaveten SP2'li kurulum cd'leriyle tek HDD'yi F6 falan hiç driverlarla uğraşmadan kurabilirsin.
Yani bu f6yla yüklediğimiz zaten sata tanıtma disketi değilki.raid disketi.yani samsung un disketi diye bişey yok.anakartın disketi var.zaten sata için bişeye gerek yok.neyse yabancı forumlarda biraz araştırdıktan sonra bu problemin baya bi insanda olduğunu gördüm.yani windows yüklerken ve yükledikten sonra açılış sırasında gelen mavi ekran ve yeniden başlatma sorunu.bunun sebebinin f6 disketindeki sürücülerin yerine microsoftun kendi sürücülerini yüklemeye çalışması deniyor.yani biz diskteki yolu gösteriyoruz ama windows genede kafasına göre davranıyomuş.bunun için raid sürücülerinin windows kurulum cdsine eklenmesini öneriyolar.ben denedim yaptım.sorunum tamamen ortadan kalkmadı ama baya bi azaldı.ve acayip kolaylık oldu.f6ya basıp disketten sürücü yükleme olayından kurtuldum.herkese tavsiye ederim.hiçbişeye dokunmuyorum windows kurulumu raidi kendi tanıyo.disket sürücüsü olmayanlar yada disketle uğraşmak istemeyenler için birebir.
Matador bu arada dediğin gibi bi boş zamanımda raidi iptal edip harddisklerin ikisinede ayrı ayrı windows yükliyip deniycem.Artık onlardan bile şüphelenmeye başladım.
bu raid olayını bende denemiştim bende aynı şekilde tam windowsa giricek mavi ekran ve restart yapıyordu bi türlü çözümde bulamadım ve raidden vazgeçtim şimdi tek 300 gb gayet iyi
HDD'leri ilk raid yaptığın menude Boot ile ilgili bir yer olması lazım, onu enable yap sorunun büyük ihtimalle cözülecektir
quote:
Orjinalden alıntı: delibash2002 bunun için raid sürücülerinin windows kurulum cdsine eklenmesini öneriyolar.ben denedim yaptım.sorunum tamamen ortadan kalkmadı ama baya bi azaldı.ve acayip kolaylık oldu.f6ya basıp disketten sürücü yükleme olayından kurtuldum.herkese tavsiye ederim.hiçbişeye dokunmuyorum windows kurulumu raidi kendi tanıyo.disket sürücüsü olmayanlar yada disketle uğraşmak istemeyenler için birebir.
Kardeş nasıl becerdin? Bizimle de paylaşırsan sevinirim.
quote:
Orjinalden alıntı: TuVNeRa
quote:
Orjinalden alıntı: delibash2002 bunun için raid sürücülerinin windows kurulum cdsine eklenmesini öneriyolar.ben denedim yaptım.sorunum tamamen ortadan kalkmadı ama baya bi azaldı.ve acayip kolaylık oldu.f6ya basıp disketten sürücü yükleme olayından kurtuldum.herkese tavsiye ederim.hiçbişeye dokunmuyorum windows kurulumu raidi kendi tanıyo.disket sürücüsü olmayanlar yada disketle uğraşmak istemeyenler için birebir.
Kardeş nasıl becerdin? Bizimle de paylaşırsan sevinirim.
ewt arkadaşın verdiği linkten yapmıştım bende.herşey anlatılıyor orda. zirwo kardeş boot olayınıda yaptım raid biosundan.yani herşeyi doğru yaptığıma inanıyorum.ama arada gene mavi ekran ve restart geliyor.
yeni mesaja git
Yeni mesajları sizin için sürekli kontrol ediyoruz, bir mesaj yazılırsa otomatik yükleyeceğiz.Bir Daha Gösterme