Şimdi Ara

Ramazan'da Antrenman Rutini ve Beslenme

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
18
Cevap
0
Favori
1.074
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Merhaba arkadaşlar, bugünlerde çoğumuzun kafasını meşgul eden konulardan birisi Ramazan'da spor. Normalde haftada üç gün, A-B rutini Full Body bir program uyguluyordum fakat izlediğim videolar biraz kafamı karıştırdı. Özellikle Savaş Cebeci, bu ayda bölgesel program öneriyor (https://www.youtube.com/watch?v=iNCEDYLZZ00) Önerdiği program şu şekilde:

Pazartesi
    Flat Bench Press 5x5
    Incline Bench Press 5x5
    Lat Pulldown 5x5
    Seated Cable Row 5x5
    Karın

Çarşamba
    Dumbbell Shoulder Press 5x5
    Lateral Raise 5x5
    Ez Barbell Curl 5x5
    Lying Triceps Extension 5x5
    Karın

Cuma
    Squat 5x5
    Dumbbell Lunges 2x10
    Leg Curl 5x5
    Calf Raise 2x15

Öncelikle, önerdiği program Full Body rutininden sonra içime pek sinmese de bir bildiği vardır diye düşünüyorum. Salon kapanış saatinden dolayı 1 saat kadar bir sürem var, bu program da buna uygun gibi gözüküyor. Bu programı uygulayacak olursam; Omuzlarım biraz düşük ve trapezlerimin de omzumdan önde olmasından dolayı Lateral Raise yerine Reverse Deltoid Fly koyacağım. Cuma gününde de Squat varken bir de Lunges koymak yerine Deadlift koymayı düşünüyorum. Sonuçta Squat ve Lunges hareketlerinin ikisi de birincil olarak quadricepsleri hedef alıyor. Beslenme konusuna gelecek olursak, iftarda yarım saatlik kısa bir öğün yapmayı, 45 dakika kadar sonra (nasıl olacaksa) spora gidip bir saat sporumu yaptıktan sonra eve döndüğümde ana öğünümü yemeyi, sahurumu yaptıktan sonra da bir ölçek Casein içmeyi planlıyorum. Yorumlarınız için şimdiden teşekkürler.

• Kimse baska bi tarafindan anlamasin oruç tutulup ayni zamandada bu spor yapilamaz verim diplerde gezer , bu videolarin amaci ramazan ve spor olunca acaip reyting aliyor o yuzden bi taneside adam akilli cikip oruc tutuyosaniz yapmayin diyemiyo neden?? Gelecek tepkiye bi tarafi yemezzzzzz

OoooooooOOooOoooO yeahhh bumb

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • KeizerSoze kullanıcısına yanıt
    Intermittent fasting'i araştırıp orucuna göre adapte et. Herhangi bir verim kaybı yaşamazsın.
  • Killer_Elite kullanıcısına yanıt
    Ben geçen ramazanı cut ile geçirdim ama barbel row ve leg press rekorumu o zaman kırmıştım. Gayette verimli geçiyor.
  • Araştırdım, ben de bu tarz bir sistem belirlemiştim zaten kafamda hocam. Savaş Cebeci'nin programı hakkında ne düşünüyorsunuz? Bir de Muscletech Platinium Casein kullanmayı düşünüyorum. Bu ürün hakkında bir fikriniz var mı?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi KeizerSoze -- 5 Haziran 2015; 16:53:02 >
  • KeizerSoze kullanıcısına yanıt
    Bende casein alıcam fiyatla maşallah whey i antrenman günleri alıyorumama 30 gün içicem 28 porsiyon ile 55 arasında 50 TL var oda ayrı bi saçmalık..

• Antrenman programını degiştirmene gerek yok, 7-8 saat beslenme aralıgında günlük alman gereken besinleri vücuda soktuktan sonra, intermittent fasting olayından farkı yok ramazan ayının. (su hariç)
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Fitness ve hergün kardiyo
    4 ay önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Hocam şöyle bir fark var; normalde programım 1.5 saat sürüyor ancak ramazanda maksimum 1 saat sürem olacak spor için çünkü salonda en erken saat 10'da olabilirim ve 11'de de kapanıyor. Dolayısıyla çok daha kısa bir program uygulamam gerekiyor. Bir de aynı programın yoruculuğu ertesi gün için problem olabilir, yaz okulu faktörünü de düşünürsek

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi KeizerSoze -- 6 Haziran 2015; 0:58:28 >
  • Valla bizim salonumuz gece 3 e kadar açık öğlen 1 de açılacakmış. Seviyorum adamları

• Ben stronglifts 5*5 yapacağım

• Hocam sizinkisi bayağı iyiymiş. Bizimkisi biraz kurumsal bir firma olduğu için Ramazan için saatlerde oynama yapamıyorlar ne yazık ki.
  • Stronglifts 5x5'i ben de düşündüm ama o program çok basit geldi gözüme hocam. 3 hareketten oluşuyor ya ne bileyim
  • bende gece yapicam gibi . Zor bir donemece giriyoruz

• Ramazanda İftar Fırsatları

iftar
  • quote:

Orijinalden alıntı: bird_hunter

Ben stronglifts 5*5 yapacağım

3x5'e çevirirsen daha iyi olur kanka mehdi baba öyle diyo

http://stronglifts.com/ramadan-weight-lifting-training-build-muscle-lose-fat/
  • quote:

Orijinalden alıntı: Oberyn

quote:

Aynen diğer başlıkta da paylaşmışsın okudum sabah.
    Yalnız ilk baslarda iftar sonrası gitmeyi düşünüyordum ama bugün karar değiştirdim
    Bir saat sonra çıkacağım evden iftar öncesi yapacağım sporu. Bakalım nasıl olacak ilk kez deneyecegim böyle bi şey

• quote:

quote:

quote:

Yalnız ilk baslarda iftar sonrası gitmeyi düşünüyordum ama bugün karar değiştirdim
    Bir saat sonra çıkacağım evden iftar öncesi yapacağım sporu. Bakalım nasıl olacak ilk kez deneyecegim böyle bi şey

Ben mantıken if diet yaparkende if dietin son 2 saat gidiyordum idmana doğruymuş demekki .Zaten iftardan sonra idmana gidersen oho yemek yicek vakit kalmaz

• quote:

quote:

quote:

quote:

Ben mantıken if diet yaparkende if dietin son 2 saat gidiyordum idmana doğruymuş demekki .Zaten iftardan sonra idmana gidersen oho yemek yicek vakit kalmaz

Ya hem vakit kalmaz zaten hem sınavlarım daha bitmedi ders çalışacak vakit lazım hem de macfit'e gidiyorum 11de kapatiyorlar salonu. O kadar dilekçe falan yazdık talep ettik bir saat değiştirmediler çalışma saatini. İftar sonrası gitsem çok sıkıntı olacak. Böyle en iyisi yani demek istediğim

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.